Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έστω ότι έχεις ένα σκληρό 500άρη και γεμίζει. Και θες να αρχίσεις να χρησιμοποιείς ενα καινούριο σκληρό του ενός tera. Καλά μέχρι εδώ.

Και έστω ότι δε θες όμως, να μεταφέρεις τους παλιούς φακέλους σου στον καινούριο σκληρό. Γιατί θα γεμίσει κατευθείαν ο μισός, αλλά και για λόγους Back up.

Αλλά θες όμως, να συνεχίσεις να προσθέτεις στους παλιούς σου φακέλους αρχεία. Και οι παλιοί φάκελοι δεν είναι δυο και τρείς. Είναι πολλοί.

Τι κάνεις;;;

Υπάρχει ας πούμε κάποιο πρόγραμμα, που να δημιουργεί το ίδιο "σύστημα" φακέλων, με τα ίδια ονόματα κλπ.; Ή υπάρχει κάτι άλλο που θα μπορούσα να κάνω;

Δημοσ.

γειά σου ενοείτε. ένα πρόγραμμα είναι αυτό Link ρίξε μια ματιά

sam το είδα, αλλά αυτό είναι για συγχρονισμό φακέλων, δηλαδή ουσιαστικά αντιγράφει τα αρχεία. Βρήκα ένα πρόγραμμα που μάλλον θα κάνει τη δουλειά αυτή που σκέφτηκα (να δημιουργεί το directory tree χωρίς τα αρχεία).

Αυτό http://www.inspiredgeek.com/2008/02/27/copy-a-folder-structure-without-actually-copying-the-contained-files-in-a-folder/

Αλλά θα ήθελα να ακούσω και καμιά άλλη ιδέα γενικότερα. Αν κάποιος είχε το ίδιο θέμα. Το πιο πιθανό όπως το βλέπω είναι απλά να αντιγράψω τα πάντα στον καινούριο σκληρό.

Δημοσ.

Το treecopy αν το χρησιμοποιήσω θα κάνει αυτό που θέλω. Εγώ δεν είμαι σίγουρος αν θέλω να κάνω αυτό. Απλά λέω μήπως υπάρχει κάποια άλλη λύση που δεν την έχω σκεφτεί. Εσύ ας πούμε τι θα κανες; Ξέχνα το τρικόπι. Μόνο με τα αρχικά δεδομένα που δίνω.

Πιο πολύ ήθελα γενικά να ακούσω καμιά διαφορετική ιδέα.

Δημοσ.

Υπάρχει η λύση του command prompt αλλά έχει θέμα με τα Ελληνικά γράμματα στο όνομα του φακέλου.

Θα πρέπει όμως να μπλέξεις με batch files και δεν ξέρω το κατά πόσο θέλεις ή μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο.

Πρώτα κατέβασε το notepad2 (http://www.flos-freeware.ch/notepad2.html). Δεν χρειάζεται το setup, το program file είναι αρκετό (την ανάλογη έκδοση για το λειτουργικό σου x86/x64). Αποσυμπίεσε σε έναν φάκελο το πρόγραμμα.

'Εστω ότι ο 500άρης έχει το γράμμα D και π νέος δίσκος το γράμμα F

Δώσε για αρχή ένα

>dir /b /ad /s >lista.txt

αυτό θα γίνει στον κεντρικό κατάλογο στον 500άρη.

Μετά άνοιξε το αρχείο lista.txt στο notepad2 και κάνε μια αντικατάσταση από το μενού Edit->Replace. Δώσε D:\ για εύρεση και αντικατάσταση με md "F:\ και αντικατάσταση όλων.

Μετά επέλεξε όλο το κείμενο (CTRL+A) και πήγαινε από το μενού Edit->Block->Modify lines και στο Append text βάλε το "

Έτσι η κάθε γραμμή θα ξεκινάει με md "F:\, θα ακολουθεί το path που θα πρέπει να δημιουργηθεί και θα τελειώνει με ".

Τα εισαγωγικά " και " χρειάζονται για να δουλέψουν τα paths που έχουν κενό στο όνομα τους.

Στην 1η γραμμή πάτα ENTER για να δημιουργηθεί ένα κενό και γράψε

>@echo off

Αυτό είναι για να μην εμφανίζει μηνύματα η κονσόλα και θα τελειώσει πολύ πιο γρήγορα.

Μόλις τελειώσεις κάνε Save as αντί για Save και δώσε ένα όνομα αρχείου με κατάληξη .bat (π.χ. makedirs.bat)

Θα εμφανιστεί ένα νέο αρχείο δέσμης ενεργειών.

Τρέξτο και θα σου δημιουργήσει στον νέο δίσκο όλο το tree όπως το έχεις και στον 500άρη.

Όπως είπα και στην αρχή όμως ίχως υπάρχει θέμα με τα paths που έχουν Ελληνικά στο όνομά τους.

EDIT:

Τελικά δεν υπάρχει πρόβλημα με τα Ελληνικά. Το δοκίμασα και δουλεύει κανονικά.

Δημοσ.

micos000 σ'ευχαριστώ πάρα πολύ, αλλά δε χρειαζόταν να τα κάνεις όλα αυτά!!!

Για να δημιουργήσω καινούριο directory tree, υποθέτω ότι θα με κάλυπτε και το treecopy. Απλά όπως σου είπα και στο προηγούμενο πόστ μου, δεν ξέρω αν θέλω να το κάνω αυτό (να δημιουργήσω καινούριο directory tree).

Γιατί αν το κάνω δημιουργούνται κάποια καινούρια προβλήματα μετά. Δηλαδή ποιά. Είναι πολύ πιθανό (το πιθανότερο) αν το κάνω, να καταλήξω σε 1-2 μήνες, με ένα directory tree (πολύπλοκο εξ αρχής) 2.000 φακέλων ας πούμε, που να έχει χρειαστεί να προσθέσω καινούρια αρχεία μόνο στους 250 από αυτούς. Σε εντελώς τυχαία κατανομή. Δε θα ξέρω σε ποιούς έχω προσθέσει καινούρια αρχεία και σε ποιούς όχι, επειδή όπως σου είπα, οι φάκελοι είναι πολλοί. Οπότε καταλαβαίνεις τι θα γίνεται. Κάθε φορά θα πρέπει να τσεκάρω το φάκελο "random_name" και στον παλιό σκληρό (στον 500άρη) και στον καινούριο (τερα). Δε γίνεται έτσι δουλειά. Σίγουρα πάντως δεν είναι η καλύτερη λύση.

Γι'αυτό τελικά είπα, ότι μάλλον θα αντιγράψω τα πάντα απ'τον παλιό σκληρό στον καινούριο.

Αλλά ξαναλέω, θα ήθελα να ακούσω καμιά καινούρια ιδέα, μπορεί κάτι να μην το έχω σκεφτεί κλπ. Μπορεί η καλύτερη λύση να είναι κάτι εντελώς διαφορετικό απ'τα directory tree.

Δημοσ.

Δεν ξέρω, αλλά πάλι δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς τι θέλεις να κάνεις. Ξαναδιάβασα το 1ο ποστ και το τελευταίο αλλά μάταια, μπερδεύτηκα περισσότερο.

Θέλεις δηλαδή να έχεις τα ίδια αρχεία και στον ένα δίσκο και στον άλλο και να είναι συγχρονισμένοι οι φάκελοι; Είπες όμως ότι δεν θέλεις να μεταφέρεις όλα τα αρχεία στον νέο δίσκο γιατί θα γεμίσει αμέσως.

Τον παλιό δίσκο θα συνεχίσεις να τον δουλεύεις ή θα τον βάλεις στην άκρη; Αν τον βάλεις στην άκρη και απλά συνεχίσεις να δουλεύεις στον καινούργιο και να προσθέτεις αρχεία τι πρόβλημα θα έχεις (εκτός του ότι με το καλημέρα ο δίσκος θα είναι μισός);

Το μόνο άλλο θέμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι μήπως θέλεις να δημιουργήσεις spanned volumes στους δύο δίσκους, οπότε πάμε σε άλλη κατηγορία. Σε αυτή την περίπτωση έχεις πολλούς δίσκους που φαίνονται σαν ένας οπότε λύνεται το πρόβλημα με τους φακέλους και τα αρχεία.

Ένας διευρυμένος τόμος (spanned volume) δημιουργείται από ελεύθερο χώρο δίσκου που έχει ενωθεί από πολλούς δίσκους. Μπορείτε να επεκτείνετε έναν διευρυμένο τόμο σε 32 δίσκους το ανώτερο. Δεν είναι δυνατό να δημιουργηθεί είδωλο ενός διευρυμένου τόμου και ο τόμος αυτός δεν είναι ανεκτικός σε σφάλματα.

Πηγή: Microsoft

Αυτό μπορεί να γίνει σε δυναμικούς δίσκους και επεκτείνεται (σχεδόν) όσο θέλεις. Νομίζω ισχύει μόνο για τα 7άρια. Δες πως γίνεται (http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc772180.aspx). Μπορεί να το κάνουν και προγράμματα partition managment αλλά δεν το ξέρω, δοκίμασε easeus partiton manager, acronis partition master, parted κτλ

Στην παρακάτω εικόνα είναι δύο δίσκοι όπου ο ελεύθερος χώρος του 1ου και ο ελεύθερος χώρος του 2ου είναι spanned και φαίνονται από το σύστημα σαν ένας δίσκος F:

spanned-volume.gif

Δες εδώ (http://support.microsoft.com/kb/314343) τι λέει η ms για τους δυναμικούς δίσκους.

Υπόψιν ότι γίνεται μόνο σε δυναμικούς δίσκους και δεν είναι ανεκτικό στα σφάλματα όπως είναι το stripe σε raid 0. Αν χτυπήσει ο ένας δίσκος χάνεις τα πάντα. Επίσης, αν μετατρέψεις έναν βασικό δίσκο σε δυναμικό δεν μπορείς να τον ξαναγυρίσεις σε βασικό χωρίς να διαγράψεις τα πάντα.

Δημοσ.

Αμάν! micos000 το'χεις το θέμα βλέπω ε;

"δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς τι θέλεις να κάνεις."

Ε προφανώς αφού δεν ξέρω ούτε εγώ ακριβώς τι θέλω να κάνω. Γι'αυτό ρωτάω γενικές ιδέες. Να ακούσω τι θα έκανε και κάποιος άλλος. Δεν έχω τίποτα συγκεκριμένο στο μυαλό μου.

Αυτά που "θα ήθελα", τα γράφω ξεκάθαρα στο πρώτο ποστ. Αλλά απ'ότι φαίνεται δεν είναι εφικτά, χωρίς καινούρια προβλήματα.

Άρα αν δεν ακουστεί κάποια βιώσιμη ( :-D ) λύση, θα τα αντιγράψω όλα όπως είναι.

Το μόνο που ήθελα οπωσδήποτε, είναι να μπορώ να προσθέτω καινούρια αρχεία στους παλιούς φακέλους. Δηλαδή αν ήταν δυνατόν να "μεγάλωνε" ο παλιός σκληρός.

Αλλά η λύση που προτείνεις με τους δυναμικούς δίσκους, μου φαίνεται λίγο επικίνδυνη και δε θα το ρίσκαρα. Να έχεις 1,5 τερα και όποιος απ'τους 2 σκληρούς πάθει κάτι, να τα χάνεις όλα.

Επίσης, επειδή έχω ρίξει σκληρό του ενός τέρα στο πάτωμα, σχεδόν γεμάτο (830 gb) και δεν κατάφερα να σώσω τίποτα όπου και να πήγα, μου αρέσει και η λύση του back up.

Άρα κλίνω προς το να τα αντιγράψω όλα (ή σχεδον όλα) απ'τον παλιό σκληρό στον καινούριο.

Δημοσ.

Δυστηχώς, ο μόνος τρόπος για να "μεγαλώσει" ο δίσκος είναι το spanning.

Εντάξει, δεν θα χαθούν όλα τα δεδομένα αν χτυπήσει ο ένας δίσκος, απλά θα πρέπει να κάνεις ανάκτηση δεδομένων στους δίσκους.

Δημοσ.
:( Οκ, θα το αφήσω λίγο ακόμα κι αν δεν πετάξει κανείς άλλος τίποτα θα τα αντιγράψω. Σ'ευχαριστώ πάντως micos000!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...