Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

To "enable wireless radio" ειναι τικαρισμενο?

image.png

Γενικα σαν Access Point φαινεται και δεν συνδεεσαι ή δεν φαινεται καν ωστε να μπορεσεις να συνδεθεις?

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Είναι τικαρισμένο ναι. Τώρα που γράφω δεν φαίνεται καθόλου στα διαθέσιμα ασύρματα δίκτυα.

Δεν φαντάζομαι να επηρεάζει το γεγονός ότι στη χώρα έχω βάλει Ελλάδα...

Ενσύρματα όμως μου κάνει ping στο 192.168.1.254

Δημοσ.

Μπα, δε νομιζω να επηρεαζει.

Απ'οτι διαβαζω, το σκετο "repeater" απαιτει WDS απο το αλλο router. Μηπως εχει λειτουργια WDS το router του OTE ωστε να το δοκιμασεις και ετσι?

Και οταν λες "Τώρα που γράφω δεν φαίνεται καθόλου στα διαθέσιμα ασύρματα δίκτυα.", εννοεις οτι τη μια φαινεται και την αλλη οχι, ή δεν φαινεται ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ?

Επισης, κατεβασε το inSSIDer, (αν δεν το εχεις ηδη) για να βλεπεις στα γρηγορα αν φαινεται το AP ή οχι...

Δημοσ.

Στο "Status" σε καθε ανανεωση που κανει αλλαζει συνεχως το channel στη κατηγορια "Wireless". Επισης το πεδιο SSID ειναι κενο. Εκει δεν επρεπε να γραφει το SSID του ρουτερ?

Δημοσ.

Οχι. Εκει βρισκεις την mac address του ρουτερ. Κατεβασα το inssider, δεν το βλεπει ουτε εκει το AP... Κοντευω να τρελαθω. Παιδευομαι ολη μερα με αυτο... :(

Δημοσ.

Αντε και μας εχει φαει η αγωνια... :P

Παντως στις σημειωσεις γραφει:

1.Fixed the bug that it can't forward multicast packets when it works in AP Client/Universal Repeater mode;

2.Fixed the bug that only when 4 SSID are used can VLAN function take effort;

3.Added more IGMP group to support more applications.

Δεν ξερω βεβαια αν αυτο εχει καμια σχεση με το προβλημα σου, αλλα θα δειξει...

Δημοσ.

Έκανα και firmware update και πάλι τίποτα. Παρατήρησα πάντως ότι μόνο όταν είναι σε Access point mode φαίνεται στα wireless connections. Όταν είναι σε Universal repeater mode δεν φαίνεται πουθενά... όπως και νά' χει πάντως δεν συνδέεται με τίποτα.... :cry:

Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω.

Δημοσ.

Εχω και εγώ ένα προβλημα και δεν ξέρω τι να κάνω!Έκανα σύνδεση HOLTV και πήρα το συγκεκριμένο tp-link άλλα είμαι αρκετα άσχετος και δεν μπορω να το συνδέσω μια βοήθεια παιδιά...

Δημοσ.

Εβαλα αυτα που ειπες και μπηκα αλλα με την αλλαγη αυτη μου βγαζει περιοσμενη προσβαση στο κανονικο ρουτερ

εφοσον αλλαξες τα setting στην καρτα δικτυου και δεν εχεις καν gateway λογικο ειναι να μην μπαινει στο ιντερνετ.ο σκοπος παντα ειναι.βαζεις καρφωτα Ip για να μπεις στο Tp link>δινεις στο Tp link μια Ip που να ειναι στο ιδιο δικτυο με το ρουτερ σου .πχ αν το adsl router ειναι 192.168.2.1 τοτε δινεις στο tp link 192.168.2.254 πχ και μετα ξαναβαζεις τις ip στο Pc οπως τις ειχες παλια για να βλεπεις και το Tp link αλλα και το ιντερνετ.και μετα ρυθμιζεις το Tp link

Παιδια ριξτε καμια βοηθεια γιατι ειμαι ολιγον ασχετος και σπαω το κεφαλι μου.Το ρουτερ μου ειναι το netfaster wlan και εχει ip 192.168.2.1.To tp-link εχει 192.168.1.254 οκ.Αν αλλαξω την ip του υπολογιστη σε πχ 192.168.1.140 μετα δεν εχω προσβαση στο ιντερετ καθολου,αλλα μονο ετσι μπορω να μπω στο interface tp-link με το 192.168.1.254.Αμα αλλαξω την ip του tp-link μετα δεν μπορω να μπω στο interface του.Τι πρεπει να κανω ??Πως αλλαζω την ip του repeater σε 192.168.2.???

αλλαζεις την Ip του tp link σε 192.168.2.254 μετα ξαναβαζεις στο Pc σου τις παλιες Ip η τις βαζεις στο αυτοματο και μπαινεις στο tp link.απλα αμα ειναι στο αυτοματο θα πρεπει το tp link να μπει με καλωδιο πανω στο adsl router διοτι αμα ειναι κλειστος ο dhcp του δεν θα παρεις ποτε ip και δεν θα ξαναμπεις στο μενου του.αλλιως ανοιξε τον dhcp πριν κανεις οποιαδηποτε ρυθμισει και μετα κανε τις ρυθμισεις πχ Universal repeater(Πχ sto universal repeater τον dhcp τον κλεινει οποτε αν δεν κανεις κατι σωστα παιζει να μην μπεις στο tp link αμα δεν δωσεις εσυ Manual ip αφου ουτε εσυ θα μπορεις να παρεις ip απο το tp link ουτε το tp link να βρεθει με τον ρουτερ σου γιανα παρεις απο τον ρουτερ σου.

Καλημέρα παιδιά,

εγώ έχω το TP-Link TL-WA701ND και έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με τον original poster.

Συνδέω το access point με καλώδιο ethernet στο pc, αλλάζω την IP του σε πχ. 192.168.1.10 και subnet mask 255.255.255.0 αλλά δεν μπαίνει στο web interface του AP.

Στο εγχειρίδιο γράφει ότι πρέπει η IP του PC να είναι στο range μεταξύ 192.168.1.1 και 192.168.1.253 για να μπορέσει να συνδεθεί. Από πού αλλάζω αυτή την ΙΡ??? Έχω Windows 7.

Make sure the TCP/IP for your PC is right configured. If the AP’s IP address is 192.168.1.254, your PC’s IP address must be within the range of 192.168.1.1 ~ 192.168.1.253.

θα πρεπει και εσυ να δωσεις στο tp link μια Ip που να ειναι στο range του ρουτερ και μετα να δωσεις καρφωτα Ip στον πινακα ελεγχου και network and sharing center και manage connections και local area connection kai μετα tcp ip v4.αφου τα φτιαξεις ολα τα ξαναγυρνας οπως τα ειχες πχ στο αυτοματο.αναλογα το Mode του tp link θα πρεπει να ειναι στο ιδιο range Το tp link με το adsl router σου και το Pc σου.

*** EDIT *** 2: Λοιπόν έκανα reset το TP-Link και τελικά μπήκε στο web interface... Τώρα τί πρέπει να κάνω για να μπορέσει να "δει" το router του ΟΤΕ ώστε να βελτιωθεί το σήμα (καθότι αυτός είναι ο λόγος που το πήρα εξαρχής)?

Συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός αλλά δεν έχω στήσει ξανά access point γι' αυτό και οι τόσες απορίες

Universal repeater μετα πατας το searh και βρισκει τα ssid απο τα τριγυρω ρουτερ.εσυ θα διαλεξεις του δικου σου και αφου το διαλεξεις θα μπει η Mac address του στο πιο πανω κουτακι.μετα σε καποια καρτελλα διαλεγεις τι κλειδωμα εχει το adsl router σου βαζεις και τον κωδικο του και συνδεεσαι.θα πρεπει βεβαια

και τα 2 ρουτερ να ειναι στο ιδιο δικτυο σε Ip.πχ το adsl router να ειναι 192.168.1.1 και το repeater tp link στην 192.168.1.254 και οχι πχ στην 192.168.2.1.

το Pc σου ip αυτοματα.αν δωσεις καρφωτα σαν gateway θα ειναι το adsl router οχι το Repeater.αν εχουν το ιδιο ssid δεν θα βλεπεις 2 δικτυα απο τα windows αλλα ενα.επισης και στο adsl router και στο tp link θα δωσεις ΚΑΡΦΩΤΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΑΛΙ.ΟΧΙ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΟΧΙ 12 ΚΑΝΑΛΙ ΟΧΙ 13.

με το Inssider μονο θα μπορεσεις να δεις αν παιζουν και τα 2 που σου βγαζει παραπανω πραγματα

επισης αν ολα ειναι οκ τοτε σε οποιο και απο τα 2 συνδεθεις θα πρεπει να μπορεις να κανεις Ping και τα 2

δηλαδη να παιζει και Ping 192.168.1.1 kai ping 192.168.1.254 για παραδειγμα.αν δεν παιζει κατι εχεις κανει λαθος η αλλαξε κλειδωμα μηπως για καποιο λογο δεν παιζει με αυτο σωστα.για δοκιμες μπορειςνα το αφησεις και ανοιχτο.

μιλαμε για Universal repeater οχι για access point mode

Το εκανα αυτο αλλα εχω ιντερνετ μονο με το καλωδιο ethernet συνδεδεμενο. Ασυρματα δεν λειτουργει...

αν εχεις στο repeater ιντερνετ διαμεσω του καλωδιου τοτε το εχεις κανει client.αν εχες ιντερνετ ασυρματα αλλα τα εχεις συνδεσει με καλωδιο τοτε αποφασισε τι θες.αν το θες με καλωδιο παμε access point Οποτε παμε αλλου αν θες να παιρνει ασυρματα και να δινει ασυρματα τοτε universal repater αν θες να παιρνει ασυρματα να δινει με καλωδιο παμε σε client.

Είναι τικαρισμένο ναι. Τώρα που γράφω δεν φαίνεται καθόλου στα διαθέσιμα ασύρματα δίκτυα.

Δεν φαντάζομαι να επηρεάζει το γεγονός ότι στη χώρα έχω βάλει Ελλάδα...

Ενσύρματα όμως μου κάνει ping στο 192.168.1.254

οχι δεν εχει θεμα αν εχεις βαλει ελλαδα.βαλε ελλαδα για να εχει απο 1 εως 13 καναλι αλλα μην βαλεις 12,13.ενσυρματα κανει Ping.??πως τα εχεις συνδεσει τι θες να κανεις ακριβως.??

στα ασυρματα δικτυα θα πρεπει να βλεπεις 1 αν ειναι το ιδιο ssid.θα πρεπει να παιζει το ping

Μπα, δε νομιζω να επηρεαζει.

Απ'οτι διαβαζω, το σκετο "repeater" απαιτει WDS απο το αλλο router. Μηπως εχει λειτουργια WDS το router του OTE ωστε να το δοκιμασεις και ετσι?

Και οταν λες "Τώρα που γράφω δεν φαίνεται καθόλου στα διαθέσιμα ασύρματα δίκτυα.", εννοεις οτι τη μια φαινεται και την αλλη οχι, ή δεν φαινεται ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ?

Επισης, κατεβασε το inSSIDer, (αν δεν το εχεις ηδη) για να βλεπεις στα γρηγορα αν φαινεται το AP ή οχι...

θα μπλεξει με wds χωρις λογο.καλυτερα Universal repeater.το wds ειναι ιστορια σε καποια ρουτερ δεν υποστηριζει wpa ενω σε αλλα δεν παιζει ευκολα με αλλες μαρκες κτλ.και το wds προυποθετει οτι θα γινει και στα 2 ρουτερ wds.και απο το πρωτο στο δευτερο και απο το δευτερο στο πρωτο ενω στο universal repeater πειραζεις μονο το πρωτο.ειχα κανει wds se thomson και δεν υποστηριζει wpa.και ο φιλος μην εχει βαλει σε καποιο απο τα 2 ρουτερ Hidden ssid.

Στο "Status" σε καθε ανανεωση που κανει αλλαζει συνεχως το channel στη κατηγορια "Wireless". Επισης το πεδιο SSID ειναι κενο. Εκει δεν επρεπε να γραφει το SSID του ρουτερ?

καρφωτα τα καναλια.που αλλαζει το channel?και σε ποιο status?κανε κανα print screen.που ειναι κενο το ssid?sto repeating νομιζω παιρνει αυτοματα το ssid του αρχικου ρουτερ

Ναι, θα επρεπε.

Το κουμπι "search" που φαινεται στην εικονα που αφησα πιο πανω μηπως ειναι για να βρεις το SSID?

με βαση το ssid βρισκεις την mac Που θες.αλλα ναι οταν το πατας βγαζει Mac addresses αλλα και τα ssid για να δεις ποιοο ειναι το δικο σου

Οχι. Εκει βρισκεις την mac address του ρουτερ. Κατεβασα το inssider, δεν το βλεπει ουτε εκει το AP... Κοντευω να τρελαθω. Παιδευομαι ολη μερα με αυτο...

λογικα το Inssider θα πρεπει να σου βρισκει και τα 2 και στο vendor θα βλεπεις ποιο ειναι ποιο .πχ θα γραφει Tp link οπως και θα το δεις και απο την Mac address

Αντε και μας εχει φαει η αγωνια... Παντως στις σημειωσεις γραφει: 1.Fixed the bug that it can't forward multicast packets when it works in AP Client/Universal Repeater mode;

2.Fixed the bug that only when 4 SSID are used can VLAN function take effort;

3.Added more IGMP group to support more applications.

Δεν ξερω βεβαια αν αυτο εχει καμια σχεση με το προβλημα σου, αλλα θα δειξει...

ασχετα ειναι και τα 3.τα Multicast Πακετα δεν εχουν σχεση με αυτο.vlan αχρηστα.igmp παλι τιποτα με αυτο αλλα καλου κακου ας το περασει.κακο δεν κανει.καλυτερα θα ειναι.ποτε δεν ξερεις τι αλλο μπορει να εχει φτιαχτει και να μην εχει γραφτει .
Έκανα και firmware update και πάλι τίποτα. Παρατήρησα πάντως ότι μόνο όταν είναι σε Access point mode φαίνεται στα wireless connections. Όταν είναι σε Universal repeater mode δεν φαίνεται πουθενά... όπως και νά' χει πάντως δεν συνδέεται με τίποτα.... Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω.
ασε ξεκλειδωτο το αρχικο adsl router και δοκιμασε παλι οπως στα εγραψα.στο αρχικο ρουτερ μην εχεις βαλει κανα φιλτρο με mac addresses.και προσεχε τις Ip στα 2 ρουτερ.
Εχω και εγώ ένα προβλημα και δεν ξέρω τι να κάνω!Έκανα σύνδεση HOLTV και πήρα το συγκεκριμένο tp-link άλλα είμαι αρκετα άσχετος και δεν μπορω να το συνδέσω μια βοήθεια παιδιά...
σου εχω απαντησει στο δικο σου θεμα.μην ανοιγεις 500 Plz.
  • Like 1
Δημοσ.

Νά' σαι καλά poulinos. Έκανα ό,τι ακριβώς έγραψες και δούλεψε επιτέλους!!!!!!

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ααααα να σε ρωτήσω. Επειδή θα πρέπει να σετάρω και ένα MacBook που θα παίρνει internet από το TP-Link, υπάρχει κάποια διαφοροποίηση στις ρυθμίσεις ή δεν χρειάζεται να κάνω κάτι παραπάνω/διαφορετικό?

Δημοσ.

Νά' σαι καλά poulinos. Έκανα ό,τι ακριβώς έγραψες και δούλεψε επιτέλους!!!!!!

Ααααα να σε ρωτήσω. Επειδή θα πρέπει να σετάρω και ένα MacBook που θα παίρνει internet από το TP-Link, υπάρχει κάποια διαφοροποίηση στις ρυθμίσεις ή δεν χρειάζεται να κάνω κάτι παραπάνω/διαφορετικό?

μια χαρα που δουλεψε.κανε και το Firmware update προληπτικα.οχι δεν χρειαζεται καποια διαφοροποιηση στις ρυθμισεις .απλα ψαχνεις το ασυρματο και συνδεεσαι.εκτος αν εισαι τοσο ατυχος να φαει κανα σκαλωμα με το κλειδωμα και να μην συνδεεται το mac Που δυσκολο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...