Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η διαφορα μεταξυ sata2 και sata3 ειναι μεγαλη?

Θεωρητικά ναι, είναι διπλάσια η ταχύτητα του sata3. Πρακτικά, σε μηχανικούς δίσκους δε θα δεις διαφορά, σε ssd θα δεις σημαντική.

Δημοσ.

^...να τονιστεί επίσης ότι δεν αρκεί να είναι SATA III μόνο ο δίσκος (γι' αυτή την όποια διαφορά), αλλά και αναλόγων δυνατοτήτων η μητρική. 

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

^...διευκρίνηση : δουλεύει κανονικότατα - αλλά "ως SATA II" (...που πρακτικά δεν έχει και καμμιά τρελή διαφορά από το να δουλεύει "ως SATA III).

• Super Moderators
Δημοσ.

δεν υπάρχει σκληρός δίσκος που να βρίσκει ταβάνι από το sata2, οπότε καμία διαφορά...

Δημοσ.

Ε και μόνο από άποψη διαφοράς "νεότητας" (τεχνολογίας κατασκευής κτλ - άσχετης με το πρωτόκολλο επικοινωνίας), όλο και κάτι καλύτερο αποδίδουν οι SATA III. Ο ίδιος καν δεν έχω, αλλά από κάτι benchmarks που έχω πετύχει κατά καιρούς, έχω δει να αναφέρονται καλύτερες αποδόσεις (της τάξης κάποιων ΜΒ στις ταχύτητες δηλαδή). Όχι Γκάλης, Γιαννάκης δηλαδή πρακτικά πάντως...

Δημοσ.

(Και πλάτερς και άλλα) ...όχι λόγω πρωτοκόλλου, το 'παμε. Αλλά το θέμα είναι λες (όχι εσύ - γενικά) "SATA III" και δεν εννοείται μόνο το πρωτόκολλο, αλλά το όλον.

Δημοσ.

Sata III όχι Marvel controller όμως.

Τα Benchmark δείχνουν ότι οι Intel Sata II controller ξεπερνάνε με τα χιλια Marvel Sata III που είναι προβληματικοί και ασταθείς.

<Patiently waits Washcloud to answer>

Δημοσ.

Sata III όχι Marvel controller όμως.

Τα Benchmark δείχνουν ότι οι Intel Sata II controller ξεπερνάνε με τα χιλια Marvel Sata III που είναι προβληματικοί και ασταθείς.

<Patiently waits Washcloud to answer>

M;

Δεν κατάλαβα τί σχέση έχουν οι controllers....Για δίσκους (S-ΙΙΙ) λέμε, και τις επιδόσεις τους (σε σχέση με S-II) δίσκους (στον ίδιο -οποιονδήποτε- controller) όταν μπαίνουν σε S-II μητρική...

Δημοσ.

Εννοώ ότι μπορεί να βάλει sata δίσκο σε sata II intel και να παίζει καλύτερα από sata ΙΙΙ με marvel.Βασίστηκα στο γεγονός ότι δεν μας λέει ότι είναι hdd ο δίσκος ή ssd. A και ναι το ξέρω ότι μιλάμε αν ένας sata III είναι backwards compatible. Απλώς πιάσατε κουβέντα περί ανέμων και υδάτων που λέει :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...