Προς το περιεχόμενο

Bios mod σε nvidia 9600GT

aposporis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω μια nvidia 9600GT της οποίας ο ανεμιστήρας δουλεύει στο 100% μέχρι να φορτώσει τους οδηγούς το λειτουργικό. Το θέμα μου είναι ότι στο 100% κάνει πολύ φασαρία. Προσπάθησα να αλλάξω το bios της κάρτας αλλά τζίφος. Οι επιλογές για την ταχύτητα του ανεμιστήρα δεν είναι επιλέξιμες.

Έχει κανείς καμιά ιδέα; Ή κανένα ανεμιστήρα να προτείνει με PWM σχετικά ήσυχο στο 100% ;

Κάποιος moderator να σβήσει το ένα thread. Μου κόλλησε ο browser.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αφού φορτώσει τους οδηγούς τι γίνεται?

Με τους οδηγούς πέφτει στο 35% και μέσω του panel της nvidia μπορώ να τον ρυθμίζω όπως μου αρέσει.

κ για λίγα λεπτά που κάνει φασαρία έχεις πρόβλημα??

η μία λύση είναι bios mod σε επίπεδο "προγραμματισμού-κώδικα" κ η άλλη λύση αν γίνεται ανάλογα με την ψύκτρα που έχεις είναι να αλλάξεις ανεμιστήρα...βάλε ένα λίνκ της κάρτας σου!!

αξίζουν όμως όλα αυτά για τόσο μικρό πρόβλημα?

Είναι ψυχολογικό το πρόβλημα !! Προφανώς όχι της κάρτας :-D

Η ψύκτρα είναι η default οπότε σκεφτόμουν απλά να "προσαρμόσω" B) έναν άλλο ανεμιστήρα. Δεν είναι καιροί για έξοδα και νέες ψύκτρες.

gainward-9600gt-cooler1-small.jpg

8800GT_512_DDR3_GS.jpg

bios mod σε επίπεδο "προγραμματισμού-κώδικα"

δηλαδή???

μέχρι τώρα έχω δουλέψει μόνο με το nvflash και το NiBiTor αλλά τζίφος... :angry:

για καποιο λογο δουλευει ετσι ο ανεμηστιρας.και να κανεις bios mod οταν ανοιγεις το pc παλη ετσι θα κανει.μονο αν αλλαξεις ψυχτρα και βαλεις μια αφτερ μαρκετ που να περνει ρευμα απο μολεξ η απο την μητρικη θα δεις διαφορα.

το ιδιο ακριβως εχω και στην gts250 απο τοτε που την πηρα στον υπολογιστη μου

ανοιγει με τερμα το ανεμιστηρακι μεχρι να φορτωσει το λειτουργικο.

Δεν βλεπω καπου το προβλημα ακομα και ψυχολογικο να ειναι..

Και αλλο ανεμιστηρα να προσαρμοσεις απο που θα του δωσεις ρευμα; θα βγαλεις το ενσωματωμενο και θα μεινεις με το εξτρα;

bios mod εννοώ να δείς τον κώδικα,να βρείς το σημείο που έχει την τιμή για τις στροφές του ανεμιστήρα όσο δεν έχουν φορτωθεί οι οδηγοί κ να την αλλάξεις!δεν ξέρω να σου πω πως κ πολύ πιθανό να μην είναι κ τόσο απλό!επίσης τέτοια παιχνίδια με το bios μπορεί να σου αχρηστέψουν κ την κάρτα αν δεν ξέρεις καλά τι κάνεις!

το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βγάλεις το πλαστικό μαύρο καπάκι,αφαιρείς τον ανεμιστήρα,κ με πατέντα προσαρμόζεις έναν 12αρη pwm!!θα έχεις καλύτερες θερμοκρασίες κ λιγότερο θόρυβο σίγουρα!

δες το νήμα ghetto mods για να πάρεις ιδέες στο overclocking section!

Με βλέπω να του βάζω κανένα 12άρι Scythe με δεματικά. Ρεύμα θα παίρνει από το τετράπινο PWM της κάρτας γραφικών. Όσο για το ψυχολογικό σκέψου ότι έχω το HAF 932 και προσπαθώ να το κάνω αθόρυβο !! Σχεδόν τα έχω καταφέρει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...