galactic Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 Παιδιά καλησπέρα!! Ζητώ τη βοήθειά σας. Έχω κατοχυρώσει domain και υπηρεσίες web hosting από τη forthnet, καλό κακό δεν ξέρω, τέλος πάντων αυτό υπάρχει. Η forthnet παρέχει τη δυνατότητα κατασκευής ιστοσελίδας μέσω του sitebuilder που προσφέρει, μετά όμως από αναζήτηση διάβασα πως είναι καλύτερα να το αποφύγω και να πάω σε άλλη λύση, διάλεξα λοιπόν το joomla. Θέλω να δημιουργήσω μια ιστοσελίδα για μικρή επιχείρηση. Κατέβασα την τελευταία εκδοση (2.5)και είδα τα βίντεο που υπήρχαν σε προηγούμενο θέμα (http://www.wdf.gr/articles/joomla/mathimata-gia-joomla-1-6-demo-edition.html). Βρίσκομαι στην αρχή και συγκεκριμένα στην εγκατάσταση του joomla. Θα ήθελα να ρωτήσω: 1.Στο βοηθητικό mail από τη forthnet μου αναφέρει πως στον φάκελο httpdocs που βρίσκω μέσα από το cpanel θα κάνω upload τις σελίδες μου. Επόμένως εκεί θα πρέπει να βάλω το joomla και να το κάνω extract για την εγκατάσταση? 2.Αναφέρεται πως θα πρέπει να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων μέσω π.χ. του phpmyadmin. Στο βίντεο η βάση δημιουργείται μέσα από το cpanel του παρόχου. Τι από τα 2 πρέπει να γίνει? Είναι απαραίτητη η δημιουργία της βάσης? 3. Στο hostname αφήνει το localhost. Γιατί δεν χρησιμοποιούμε το host name από τον πάροχό μας? 4.Εχθές δοκίμασα στο σπίτι τη δημιουργία τυχαίας ιστοσελίδας μέσα από τις οδηγίες του που υπάρχουν στο joomla.org. Για αρχή εγκατέστησα το xampp. Σε αυτήν την περίπτωση τώρα που θέλω να φτιάξω τη σελίδα με το δικό μου domain και τους servers της forthnet το xampp μου χρειάζεται ή απλά και μόνο ξεκινάω την εγκατάσταση του joomla? Οι συμβουλές σας είναι εξαιρετικά πολύτιμες!! Ευχαριστώ
macabre_sunsets Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 1) Ναι. Απλά θα πρέπει να φροντίσεις να μην γίνει αποσυμπίεση μέσα σε κάποιον άλλο φάκελο. 2) Χωρίς βάση δεδομένων δεν μπορεί να παίξει το Joomla!. Από όπου και να δημιουργήσεις τη βάση δεδομένων (cPanel/phpmyadmin/...) είναι το ίδιο. 3) Συνήθως, οι βάσεις δεδομένων βρίσκονται στον ίδιο server με την ιστοσελίδα, για αυτό και χρησιμοποιούμε το localhost. Επίσης, σε μια ενδεχόμενη μεταφορά της σελίδας σου σε διαφορετικό server, δεν θα χρειαστεί να αλλάξεις το localhost με νέα διεύθυνση. Επιπλέον, για λόγους ασφαλείας, κάποιες βάσεις δεδομένων "ακούνε" μόνο στο localhost (ή 127.0.0.1) και σε καμία άλλη διεύθυνση. 4) Το XAMPP θα το χρειαστείς για να φτιάξεις την σελίδα σου τοπικά στον υπολογιστή σου. Όταν είσαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα, μπορείς να "ανεβάσεις" την σελίδα σου όπως την έχεις φτιάξει (με κάποιες μικρές αλλαγές στο configuration) στους servers της Fοrthnet (δεν θα πρέπει να ξεχάσεις και τη βάση δεδομένων). Όσο την φτιάχνεις τοπικά, δεν θα χρησιμοποιείς το domain name σου ούτε τον server που έχεις αγοράσει.
galactic Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 Χίλια ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις Κάτι ακόμα για το 4ο σκέλος. Αν δεν φτιάξω την ιστοσελίδα αρχικά τοπικά αυτό σημαίνει πως θα είναι συνέχεια "ανεβασμένη" και θα παρακολουθεί οποιοσδήποτε τη δημιουργία σιγά σιγά? Το λέω γιατί ομολογώ το φοβάμαι λίγο, κατέβασε προγράμματα, φτιάξε κάτι στον υπολογιστή, μετά ανέβασέ το, κάνε τις όποιες ρυθμίσεις κλπ. Επίσης αν αρχικά το φτιάξω τοπικά, στην εγκατάσταση του joomla θα χρησιμοποιήσω τους κωδικούς από τη forthnet? Επίσης το αρχείο θα το κάνω extract στο φάκελο που μου λέι η forthnet ή θα πρέπει να το κάνω αρχικά αλλού και μετά να μεταφέρω τα αρχεία στο φάκελο και τους servers της forthnet? Αυτα με μπερδεύουν λίγο γι αυτό σκέφτομαι αν δεν υπάρχει λόγος να κάνω την εγκατάσταση και να το δουλεύω κατευθείαν με το domain στους servers της forthnet.
galactic Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Τελικά είχα κάποιο πρόβλημα με την εγκατάσταση της τελευταίας έκδοσης (2.5) και εγκατέστησα παλαιότερη, την 1.5.23 Για template ποιά η γνώμη σας? Τα free π.χ. από themza.com είναι οκ ή καλύτερα να πάω σε μια πληρωτέα λύση π.χ. rockettheme, yootheme κλπ?
macabre_sunsets Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Τι πρόβλημα αντιμετώπισες; Δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος να επιλέξεις την 1.5 έκδοση καθώς έχει φτάσει στο τέλος της ζωής της. Εάν παρ'όλα αυτά παραμείνεις στην 1.5, τουλάχιστον βάλε την 1.5.26.
galactic Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Sorry εκ των προτέρων που θα τα πω λίγο απλοικά, λοιπόν: Αρχικά εγκατέστησα την τελευταία έκδοση (2.5), έκανα το setup του joomla αλλά στο τέλος δεν μου άνοιγε τη σελίδα για να συνδεθώ ως admin ("domain".gr/administrator) Σε επικοινωνία με τη forthnet (ομολογουμένως ήταν πολυ εξυπηρετικοί) και μετά από ψάξιμο, μου είπαν ότι μάλλον λείπει κάποιος φάκελος γι αυτό και δεν μπορώ να συνδεθώ. Μου πρότειναν να φορτώσω από το cpanel μια παλαιότερη έκδοση (την 1.5.23) αν δεν είχα πρόβλημα, η εγκατάσταση πήγε οκ και το άφησα. Μου προτείνετε να τα απεγκαταστήσω και να προσπαθήσω από την αρχή για την τελευταία έκδοση? Υπάρχουν βελτιώσεις (σίγουρα υπάρχουν) που κάνουν αισθητές διαφορές? Ή μπορεί να έχω προβλήματα αργότερα με τα templates και να μην υποστηρίζονται? Ξέρω σας έπρηξα αλλά προσπαθώ να βγάλω μια άκρη. Για τα templates ποιά η γνώμη σας?
macabre_sunsets Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Δεν ξέρω εάν το support τους το επιτρέπει, αλλά ζήτα να σου κάνουν αυτοί την εγκατάσταση. Το Joomla! 1.5 είναι σίγουρα αρκετά "ώριμο" CMS και με πληθώρα από επεκτάσεις, αλλά σιγά σιγά αρχίζουν και το εγκαταλείπουν οι developers με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Οπότε εφόσον κάνεις τώρα την αρχή, καλό θα ήταν να αρχίσεις με την πιο πρόσφατη έκδοση (προσωπική γνώμη).
equilibrium Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Ποια ειναι η χρησιμοτητα του status στο joomla? Εφοσον υπαρχει το featured για να επιλεγουμε τι θελουμε να εμφανιστει στο σαιτ, ποιος ο λογος υπαρξης του status?
galactic Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Τελικά αποφάσισα να επαναεγκαταστήσω την τελευταία έκδοση (2.5.6) Απεγκατέστησα την προηγούμενη έκδοση (1.5) και φτου και απ την αρχή. Έβαλα το zip αρχείο στο φάκελο που πρέπει, το έκανα extract, έφτιαξα τη database μου και μετά υπάρχει το πρόβλημα. Δεν μπορώ να συνδεθώ στο "domain name"/joomla/administrator για να προχωρήσω στο installation, στο φάκελο επίσης που γίνεται extract το joomla δεν δημιουργείται φάκελος joomla. Η φυσιολογική πορεία όπως μου λένε από τη forthnet είναι να μπορώ να συνδεθώ με αυτόν τον τρόπο για να συνεχίσω στο installation. Αντίθετα αν βάλω σκέτο "domain name"/administrator συνδέομαι στο setup, ακολουθώ τα βήματα του installation μέχρι το τέλος, φαίνεται να ολοκληρώνεται αλλά πάλι μετά δεν μπορώ να συνδεθώ στο domain/administrator, να μου βγάλει το πανελάκι να μπω ως admin και να συνεχίσω. Παιδιά τη βοήθειά σας!! Προσπαθώ να βρω μια λύση στο net, στο μεταξύ από τη forthnet δεν έχουν κάτι άλλο να μου πουν.
macabre_sunsets Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Πώς κάνεις την αποσυμπίεση του αρχείου; Έχεις SSH Access; Μέσω κάποιου Web Panel; Λογικά η αποσυμπίεση γίνεται στον ίδιο φάκελο με το Archive, οπότε δεν υπάρχει λόγος να εκκινήσεις την εγκατάσταση από το "domain/joomla/administrator" ούτε καν από το "domain/administrator". Το μόνο που χρειάζεται είναι το "domain". Μήπως υπάρχει πρόβλημα με permissions και δεν μπορεί να δημιουργηθεί το "configuration.php" αρχείο, οπότε και "κολλάει" η εγκατάσταση; Όταν "ολοκληρώσεις" την εγκατάσταση όπως την κάνεις τώρα, δες αν υπάρχει αυτό το αρχείο. Επίσης ο φάκελος "install" θα πρέπει να διαγραφεί για λόγους ασφαλείας.
galactic Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2012 Την αποσυμπίεση του αρχείου την κάνω στο plesk της forthnet, σε φάκελο σύμφωνα με τις οδηγίες της forthnet οπότε είναι ο σωστός. Εκεί γίνεται και η εγκατάσταση της παλαιότερης έκδοσης που τρέχει κανονικά. Για την αποσυμπίεση έχει επιλογή να την κάνει στον φάκελο όπου κάνεις upload το zip joomla. Το αρχείο "configuration.php" που ακριβώς να το αναζητήσω? Σόρυ αλλά σε αυτό το σημείο σε χάνω. Το φάκελο του install τον διαγράφω στο τέλος.
macabre_sunsets Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Το αρχείο "configuration.php" βρίσκεται στον κεντρικό φάκελο του Joomla!. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης δημιουργείται μόνο του, οπότε εάν δεν υπάρχει τότε μάλλον υπάρχει πρόβλημα με τα δικαιώματα του φακέλου. Μέσα στο Plesk, αν δεν κάνω λάθος, υπάρχουν Logs του server. Εάν αντιμετωπίσεις πάλι το ίδιο πρόβλημα κοίτα μέσα στα Logs μήπως δεις κάτι περίεργο.
galactic Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Έχω φάει τα μάτια μου από εχθές στο net προσπαθώντας διάφορα αλλά μάταια. Τελικά δεν ξέρω πόσο χαζό ακούγεται αλλά αφού η 2.5 δεν μπαίνει απευθείας σκέφτηκα να την βάλω εμμέσως. Έβαλα την έκδοση 1.5.23, την έκανα update στην 1.5.25 και μετά στην 1.5.26. Από εκεί κατέβασα το jupgrade με σκοπό να κάνω το τελικό update στη 2.5 έκδοση. Αλλά και εδώ παρουσιάστηκε πρόβλημα, προχωρώντας κόλλησε τελικά βγάζοντας μου το μήνυμα "migrating undefined". Από ψάξιμο βρήκα πως είναι ένα αρκετα διαδεδομένο πρόβλημα, κοίταξα και το troubleshooting αλλά ομολογώ δυσκολεύομαι. Μπορεί κάποιος να μου δόσει μια λίγο κατανοητή προσέγγιση? Επίσης στην απόπειρα να το απεγκαταστήσω έχει τα εξής 2 βήματα:delete all j17_ tables (except j16_jupgrade_categories and j16_jupgrade_menus) και REMOVE OLD jUpgrade installation and install the version 2.5 Για το 1ο νομίζω εννοεί tables της database. Από πού τα βρίσκω? Για το 2ο από που γίνεται το uninstallation? Sorry παιδιά, δεν ψάχνω για έτοιμες λύσεις, πραγματικά έχω φάει τα μάτια μου. Προφανώς δεν βοηθάνε και οι γνώσεις....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα