Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια,καλως σας βρηκα.Εχω ακουσει οτι ειστε απο τα πλεον ενημερωμενα forum για υπολογιστες οποτε αποφασισα να εγγραφω και να ζητησω τη γνωμη σας.Σκεφτομαι να προβω σε αγορα καινουργιου υπολογιστη.Ο pentium 4 2.6 ghz με τη 512 ram(εστω dual channel :mrgreen: ) δεν παλευεται αλλο.Θελω να σας ρωτησω για το τι επεξεργαστη να χρησιμοποιησω.Ειμαι αναμεσα σε amd fx 8120 και σε intel i5 2500k.Θα σκεφτομουν και τον νεο 3550,αλλα διαβασα κατι παραπονα για υψηλες θερμοκρασιες ακομα και σε μαμισια μορφη και τρομαξα.Απ'οτι ειδα σε συγκριτικα τα αποτελεσματα αναμεσα στον 8120 και στον 2500k ειναι μοιρασμενα.Ο 2500k ομως ειναι καπως πιο ακριβος,ενω ο 8120 με τους 8 πυρηνες του ισως στο μελλον μπορεσουν τα προγραμματα να τον εκμεταλλευτουν περισσοτερο.Οποτε κλινω περισσοτερο προς τον 8120...Εσεις τι λετε;

Δημοσ.

Φαντάζομαι ότι πας για γενική αλλαγή συστήματος και απλώς τώρα ψάχνεις πανω σε ποιο επεξεργαστή θα το βασίσεις?

Αν θες να αλλάξεις μονο επεξεργαστή να ξέρεις δεν ξίνεται....

Οποτε αν μιλάμε για ολοκληρο σύστμα συμπληρωσε αυτή την φόρμα για να σε βοηθήσουμε!

http://www.insomnia.gr/topic/391825-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF-%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE/

Δημοσ.

Nαι εννοειται οτι παω για νεο συστημα...Δεν εχει τοσο νοημα να συμπληρωσω τη φορμα γιατι στα υπολοιπα ειτε εχω καταληξει ειτε δεν θα αγορασω νεα(π.χ. οθονη,πληκτρολογιο/ποντικι).Για τον επεξεργαστη ειμαι σε διλημμα...

Δημοσ.

Aν όμως δεν πεις ποιά είναι τα υπόλοιπα και για ποιά χρήση προορίζονται, δεν μπορεί να σε βοηθήσει κάποιος.

Αν το ερώτημά σου είναι "ποιός είναι ο καλύτερος επεξεργαστής", τότε η απάντηση είναι ο 2500K.

Δημοσ.

ΦΙλε για να εχεις P4 σημαινει οτι εχεις απλες εφαρμογες οπως office.

Αρα θες γυρω στα 100 Ε CPU. http://www.bestprice.gr/item/2152810940/amd-a8-3870k-300-ghz-ad3870wngxbox

Default καλυτεροι ειναι οι ivy αλλα ειναι ακριβοι ,"Κ" . Τωρα αν θες να παρεις τον 8120 καθως ειναι ο φθηνοτερος θα πρεπει να ασχολεισαι με ειδικες εφαρμογες οπως rendering kai video editing transcoding.

Παντως καλο ειναι τον 8120 να τον πας στα 4GHZ απο κει και πανω αρχιζει και δειχνει το ταλεντο του . Βεβαια default υπερτελειος για απλες εφαρμογες οπως και τα APU και οι Ι3.

Δημοσ.

ΦΙλε για να εχεις P4 σημαινει οτι εχεις απλες εφαρμογες οπως office.

Αρα θες γυρω στα 100 Ε CPU.

Default καλυτεροι ειναι οι ivy αλλα ειναι ακριβοι ,"Κ" . Τωρα αν θες να παρεις τον 8120 καθως ειναι ο φθηνοτερος θα πρεπει να ασχολεισαι με ειδικες εφαρμογες οπως rendering kai video editing transcoding.

Παντως καλο ειναι τον 8120 να τον πας στα 4GHZ απο κει και πανω αρχιζει και δειχνει το ταλεντο του . Βεβαια default υπερτελειος για απλες εφαρμογες οπως και τα APU και οι Ι3.

Γι αυτό ακριβώς χρειάζεται η φόρμα. Η χρήση, το μπάτζετ, τα υπόλοιπα parts κτλ κτλ.

Δηλαδή φίλε TS αν πρόκειται να φτιάξεις gaming pc για παράδειγμα και έχεις επιλέξει καμιά 6670 για κάρτα γραφικών, όποιον επεξεργαστή και να πάρεις αποτυχία θα είναι.

Δημοσ.

Λοιπον,σκοπος μου ειναι να φτιαξω ενα πολυ γρηγορο pc,καθως τρεχω σχεδιαστικα προγραμματα για μηχανικους,οπως και προγραμματα αναλυσης κατασκευων.Επισης δεν θελω να στερηθω τη δυνατοτητα να παιξω ενα συγχρονο απαιτητικο παιχνιδι,οποτε στη καρτα γραφικων εχω καταληξει στην 6870.Θα βαλω 8 gb ram στα 1600,θα παρω και εναν ssd (60αρι μαλλον).Τροφοδοτικο και κουτι δεν με απασχολουν ιδιατερα,θελω πρωτα να καταληξω σε επεξεργαστη.Απ'οτι καταλαβα απο τη στιγμη που δεν ασχολουμαι με το overclocking δεν εχει τοσο νοημα για μενα ο 8120,σωστα?Απλα η τιμη του με βολευε περισσοτερο.Αναμεσα στον 2500k και στους νεους π.χ. 3550,τι θα διαλεγατε?

Δημοσ.

Αρα οτι CPU και να βαλεις η καρτα το χει.

Το θεμα ειναι θα εχεις βαρια προγραμματα ανοιχτα ταυτοχρονα; Αυτα τα προγραμματα θελουν αρκετα νηματα; Λεω μηπως σε εσωζε ο 8120; Οσα ποιο πολλα τα νηματα τοσο φαινεται το ταλεντο του.

Τωρα το να τον πας στα 4 GHZ δυο κλικ ειναι... αυξηση πολ/στη και λιγο αυξηση τασης. 2' . Δεν ειναι κατι δυσκολο απο το BIOS.

Αν τελικα πας σε ΙΝΤΕΛ πας σε 3550 Ι5 .

Δημοσ.

Λοιπον,σκοπος μου ειναι να φτιαξω ενα πολυ γρηγορο pc,καθως τρεχω σχεδιαστικα προγραμματα για μηχανικους,οπως και προγραμματα αναλυσης κατασκευων.Επισης δεν θελω να στερηθω τη δυνατοτητα να παιξω ενα συγχρονο απαιτητικο παιχνιδι,οποτε στη καρτα γραφικων εχω καταληξει στην 6870.Θα βαλω 8 gb ram στα 1600,θα παρω και εναν ssd (60αρι μαλλον).Τροφοδοτικο και κουτι δεν με απασχολουν ιδιατερα,θελω πρωτα να καταληξω σε επεξεργαστη.Απ'οτι καταλαβα απο τη στιγμη που δεν ασχολουμαι με το overclocking δεν εχει τοσο νοημα για μενα ο 8120,σωστα?Απλα η τιμη του με βολευε περισσοτερο.Αναμεσα στον 2500k και στους νεους π.χ. 3550,τι θα διαλεγατε?

Τα προγράμματα ανάλυσης κατασκευών μήπως εκμεταλλεύονται την κάρτα γραφικών? Αν, ναι, δες και την nvidia gtx 560 (ti). SSD δες και σε 120αρη αξίζει περισσότερο λόγω της διαφοράς στην τιμή. Το τροφοδοτικό κοίτα να είναι ποιοτικό και επώνυμο. 500-600 watt είναι υπεραρκετά. Για τον επεξεργαστή σου προτείνω τον i5 3550. Η διαφορά core per core με τον 8120 είναι χαωτική.

Δημοσ.

Μαλιστα.Μαλλον με σωζει ο 8120.Μητρικη μπορω να παρω οποιαδηποτε ΑΜ3+ ?Eχετε να προτεινεται καποια με καλο value for money?(oχι πανω απο 130 ευρω)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...