Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μιας και φτιαχνω σπιτι εξ αρχης ειπα να περασω και δομημενη καλωδιωση για δικτυο και μετα απο τα πολλα κατεληξα στο cat6 και περιπου 20 πριζες(ειναι πολλες το ξερω)

το προβλημα μου ειναι τι καλωδιο cat6 να παρω UTP,FTP,STP αν και το εχω χασει λιγο το παιχνιδι με τοσα που υπαρχουν γιατι ειδα και καποια F/STP, S/STP

βασικα ελεγα να βαλω θωρακισμενο γιατι καποια καλωδια δικτυου περνανε παραλληλα με ρευματος σε διαφορετικη σωληνα αλλα με φοβισαν οτι αν δεν γινει σωστη γειωση θα εχω προβληματα

Δημοσ.

Θα σου προτείνω να περάσεις FTP CAT6. Δε βλέπω το λόγο να περάσεις μεγαλύτερης κατηγορίας ή θωράκισης καλώδιο σε οικιακό δίκτυο γιατί το ήδη ανεβασμένο κόστος θα πάει πολύ ψηλά. Είμαι σίγουρος θα σε καλύψει.

Σε καμία περίπτωση μη βάλεις UTP.

Δημοσ.

και για να τα καταλαβω απο θωρακισμενα ειναι τα FTP, F/STP, STP, S/STP?

ποιες ειναι οι διαφορες τους?το ftp ειναι αυτο που εχει ας το πουμε αλουμινοχαρτο πριν το εξωτερικο περιβλημα?

και τα υπολοιπα?

Δημοσ.

Ναι αυτά είναι τα θωρακισμένα. Οι διαφορές τους είναι στο είδος της θωράκισης & στο τρόπο (πχ εξωτερική θωράκιση + θωράκιση ζεύγους).

Εδώ θα τα δεις αναλυτικά.

Δημοσ.

ωραια το μεγαλο μου θεμα τωρα ειναι πια ειναι η σωστη γειωση των θωρακισμενων καλωδιων μιας και με τοσα που διαβασα δεν εβγαλα ακρη

Δημοσ.

ωραια το μεγαλο μου θεμα τωρα ειναι πια ειναι η σωστη γειωση των θωρακισμενων καλωδιων μιας και με τοσα που διαβασα δεν εβγαλα ακρη

Όποιο κι αν επιλέξεις φρόντισε τα καλώδια να μην "ταξιδεύουν" μαζί με τα αδελφάκια του ρεύματος.

Δημοσ.

επειδη διαβαζω συνεχεια οτι οι περισσοτεροι προτεινουν utp για αποφυγη λαθων σχετικα με την γειωση στα ftp

θα ηθελα την γνωμη σας.Λενε οτι με την χρηση του ftp πρεπι να εχουν και θωρακισμενα-σιδερενια βυσματα ολες οι συσκευες που θα συνδεσω.Σε καποιες συσκευες που δεν εχουν τετοια βυσματα οπως οι τηλεορασης θα εχω προβλημα?

Αν βυσματώσεις το καλώδιο σε μιά τέτοια συσκευή, τότε η θωράκιση αντί να γειώνει τον θόρυβο, γίνεται η ίδια κεραία που μαζεύει τον θόρυβο ισχυει κατι τετοιο?

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

τελικα περασα σε ολα utp cat6

και εχω μια ερωτηση

επειδη σκεφτομαι να μεταφερω το rack σε αλλο σημειο ποιος ειναι ο σωστος τροπος προεκτασεις των καλωδιων μιας και στο νεο σημειο δεν φτανουν?

με καποια μουφα?κατι ομως που να μην δημιουργησει κανενα προβλημα στο δικτυο και την ταχυτητα του

ευχαριστω

Δημοσ.

Ε τώρα είναι αργά έπρεπε να το είχες προβλέψει αυτό. Αν δε μπορείς να περάσεις άλλα μάλλον βάζεις μούφες....

Δεν είμαι fan της μάτισης αυτών των καλωδίων αλλά αν φτάσεις σ'αυτή την επιλογή φρόντισε να μη τα τσακίσεις στη μάτιση γιατί κόβονται & να βάλεις κόλληση.

Δημοσ.

Μούφα είναι αυτό στο link. Κάνει τη δουλειά σου. Αν χρειάζεται να το μετακινήσεις κάντο αν γίνεται καλύτερη διαρρύθμιση στο χώρο. Δε πειράζει, μη κολλάς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καμια προταση για 1000αρι switch?

ελεγα για cisco ή tp-link

τι πρεπει να προσεξω στην αγορα του

Managable και Stackable τι ακριβως ειναι?

ολα αυτα ειναι 19ιντζων?

για τις πριζες τηλεφωνου εχω περασει κι εκει cat6

ελεγα να τερματισω κι αυτα τα καλωδια σε καποιο πανελ στο rack

αν τερματησω και τα 4 ζευγη οπως του δικτυο τι πρεπει να τερματισω μετα στις πριζες τηλεφωνου? ή να βαλω κι εκει πριζες δικτυου?θα ταιριαζουν?

Επεξ/σία από apostatis
Δημοσ.

καμια προταση για 1000αρι switch?

ελεγα για cisco ή tp-link

τι πρεπει να προσεξω στην αγορα του

Managable και Stackable τι ακριβως ειναι?

ολα αυτα ειναι 19ιντζων?

για τις πριζες τηλεφωνου εχω περασει κι εκει cat6

ελεγα να τερματισω κι αυτα τα καλωδια σε καποιο πανελ στο rack

αν τερματησω και τα 4 ζευγη οπως του δικτυο τι πρεπει να τερματισω μετα στις πριζες τηλεφωνου? ή να βαλω κι εκει πριζες δικτυου?θα ταιριαζουν?

Managable σημαίνει ότι μπορείς να αλλάξεις ρυθμίσεις που αφορούν το QoS, τις πόρτες του switch, να ελέγχει το switch αν συνδέονται υπολογιστές που έχεις καθορίσει εσύ κτλ. Άχρηστες λειτουργίες για οικιακό δίκτυο και περιττό έξοδο. Stackable είναι η δυνατότητα να συνδέσεις 2 ή περισσότερα switch με ένα ειδικό καλώδιο και να τα διαχειρίζεσαι σαν ένα μεγάλο switch με περισσότερες πόρτες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...