Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα και απο μενα!! Εχει κανα μηνα που εφταξα το νεο μου pc :mrgreen: και βρισκεται σε ενα δωματιο οπου βαραω 35 βαθμους κελσιου πολλες φορες. ετσι ακομα σε σε σερφαρισμα στο ιντερνετ εδω και 3 μερες αρχισε να ζοριζεται και το ακουω να ανεβαζει στροφες κατα πασα πιθανοτητα απο το τροφοδοτικο.. Μπορει να φταιει η θερμοκρασια δωματιου??? Μπορειται να μου προτειενται καποιο προγραμμα να ελεγχω τις θερμοκρασιες του pc? δουλευε παντα ανετα μονο στο L4D μου 'ανεβαζε ετσι τις στροφες'..

Ευχαριστω πολυ! :rolleyes:

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Προφανώς η κάρτα γραφικών γκαζώνει μιας και εν ώρα gaming ζορίζεται αρκετά.

Τις θερμοκρα΄σιες τσέκαρε τες με το Hwmonitor.. ποσταρε και ενα screenshot εδώ να δούμε τι γίνεται!

Δημοσ.

Επεξεργαστης στους 53 βαθμους και γραφικων στους 51.... ΤΟ φυσιολογικο ποσο ειναι??? Και παιζει να οφειλται αυτο στο οτι ανεβαζει στροφες?? ακομα και τωρα που ειμα ιεδω εχει ανεβασμενες..

Δημοσ.

Επεξεργαστης στους 53 βαθμους και γραφικων στους 51.... ΤΟ φυσιολογικο ποσο ειναι??? Και παιζει να οφειλται αυτο στο οτι ανεβαζει στροφες?? ακομα και τωρα που ειμα ιεδω εχει ανεβασμενες..

Λογικό μου ακούγεται. Και το δικό μου μόλις πλακώσουν οι γερές ζέστες δεν παλεύεται από θόρυβο. Μην ανησυχείς πάντως, δεν θα πάθει τίποτα το μηχάνημα, αρκεί η μέγιστη θερμοκρασία να μην ξεπερνάει τα όρια. Καλού κακού, κάνε κι ένα καθάρισμα στις ψύκτρες μπας και μειωθεί έστω και λίγο ο θόρυβος.

Δημοσ.

Λογικό μου ακούγεται. Και το δικό μου μόλις πλακώσουν οι γερές ζέστες δεν παλεύεται από θόρυβο. Μην ανησυχείς πάντως, δεν θα πάθει τίποτα το μηχάνημα, αρκεί η μέγιστη θερμοκρασία να μην ξεπερνάει τα όρια. Καλού κακού, κάνε κι ένα καθάρισμα στις ψύκτρες μπας και μειωθεί έστω και λίγο ο θόρυβος.

Τα ορια οταν λες ποια ειναι??? Διαφερουν σε καθε περισταση??

Δημοσ.

Τα ορια οταν λες ποια ειναι??? Διαφερουν σε καθε περισταση??

Δηλαδή να μην χτυπάει 90-95 βαθμούς ο επεξεργαστής ή ανάλογα και η κάρτα γραφικών. Σίγουρα υπάρχουν διαφορές ανάλογα το hardware, αλλά όχι τόσο μεγάλες.

Αν μπορείς άσε ανοιχτό το HWmonitor και παίξε ένα βαρύ παιχνίδι να δούμε στους πόσους βαθμούς θα φτάσουν CPU και GPU και ανέβασε screenshot.

BTW μήπως έχεις phenom II τετραπύρηνο με στοκ ψύκτρα;

Δημοσ.

Μάλιστα, δεν λέει όλες τις πληροφορίες που θα θέλαμε. Η πάνω θερμοκρασία είναι μάλλον του σκληρού δίσκου και δεν αναφέρει για τον επεξεργαστή.

Αν θες, πες μας λίγο την πλήρη σύνθεσή σου και το κυριότερο τον επεξεργαστή που έχεις.

Δημοσ.

AMD athlon II X4 631 2.6Hz

MSI GeForce 210 1gb

μητρικη asus f1a55-m lx

2 gb ram (Θα μπει και αλλη ακυρο :P)

τροφοδοτικο 450W

Δημοσ.

AMD athlon II X4 631 2.6Hz

MSI GeForce 210 1gb

μητρικη asus f1a55-m lx

2 gb ram (Θα μπει και αλλη ακυρο :P)

τροφοδοτικο 450W

Μάλιστα. Η γνώμη μου είναι ότι ανεβάζει στροφές η ψύκτρα του CPU λόγω της θερμοκρασίας του δωματίου, κάτι που το βρίσκω φυσιολογικό.

Καλό θα ήταν να το παρακολουθούσες και εν ώρα δράσης, δλδ gaming και μετά να βλέπαμε τις θερμοκρασίες. Αλλά και πάλι πιστεύω ότι είσαι οκ.

Αν έχεις κλιματιστικό στο δωμάτιο, άνοιξέ το και βάλτο στους 20-25 C (για δοκιμή, μην το αφήσεις εκεί και αρρωστήσεις :P). Πιστεύω ότι ο θόρυβος θα μειωθεί αισθητά.

Δημοσ.

aircondition δυστυχως δεν υπαρχει :fear: θα το παρακολουθησω και εν ωρα δρασης και θα αναρτησω τις θερμοκρασιες και παλι.. Ευχαριστω πολυ! Υπαρχει πιθανοτητα αν βαλω το ταπεινο ανεμηστηρακι να βαραει το pc ισως δω βελτιωση???

Δημοσ.

aircondition δυστυχως δεν υπαρχει :fear: θα το παρακολουθησω και εν ωρα δρασης και θα αναρτησω τις θερμοκρασιες και παλι.. Ευχαριστω πολυ! Υπαρχει πιθανοτητα αν βαλω το ταπεινο ανεμηστηρακι να βαραει το pc ισως δω βελτιωση???

Δεν έχω δοκιμάσει τη λύση αυτή και δεν ξέρω, πάντως καλό θα ήταν να ΜΗΝ το αφήσεις ανοιχτό το case.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...