geotrian Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 καλησπερα... εχω αγορασει προσφατα ενα macbook pro και πραγματικα δεν ξερω τι να κανω με την μπαταρια.... ενταξει ξερω οτι μια φορα τον μηνα πρεπει να το αφηνω να ξεφορτιζει και να μενει 6 ωρες μακρια απο ρευμα.... αλλα οταν ειμαι σπιτι και ειναι φορτισμενη η μπαταρια τι να το κανω? να το βγαζω απο την φορτιση? ή να το αφηνω συνδεδεμενο στο ρευμα??? σας ευχαριστω εκ των προτερων
stergi17 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 Εγώ που έχω κάνει 120 κύκλους φόρτισης (σε 1 χρόνο με health 90%). Όταν ξεφορτιστεί το συνδέω στο ρεύμα και με το που γεμίζει η μπαταρία, το βγάζω από το ρεύμα και ξανά το ίδιο μετά.
Tablet Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 Moνιμα στο ρευμα και μια φορα το μηνα πληρη αποφόρτιση.. Το φορτησε ξεφορτησε ειναι οτι χειροτερο για την μπαταρια
geotrian Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 @stergi17 και εγω μεχρι στιγμης αυτο κανω...γιατι το θεωρω το βελτιστο....αλλα πως μετρας τις φορτησεις??? υπαρχει καποιο προγραμμα?? @tablet και να ειναι συνεχεια στο ρευμα παλι κακο δεν κανει???
atheatos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 @stergi17 και εγω μεχρι στιγμης αυτο κανω...γιατι το θεωρω το βελτιστο....αλλα πως μετρας τις φορτησεις??? υπαρχει καποιο προγραμμα?? @tablet και να ειναι συνεχεια στο ρευμα παλι κακο δεν κανει??? http://www.apple.com/batteries/notebooks.html
geotrian Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 http://www.apple.com/batteries/notebooks.html οκ ευχαριστω πολυ...κοινως το εχουμε μονιμα συνδεδεμενο στο ρευμα και το ξεφορτιζουμε μια φορα τον μηνα και ειμαστε καλυμμενοι.. :)..
geotrian Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 απο οτι καταλαβα ο καθενας κανει ο,τι πιστευει εκεινος καλυτερο....δεν υπαρχει κατι σιγουρο......
ozelot Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 απο οτι καταλαβα ο καθενας κανει ο,τι πιστευει εκεινος καλυτερο....δεν υπαρχει κατι σιγουρο...... Φίλε μου σίγουρα πράγματα -για να το διανθίσουμε το θέμα λιγάκι- είναι ο θάνατος και οι φόροι. Όσο αφορά στην μπαταρία, ακολουθώντας κανείς τις οδηγίες που συνέταξαν υπεύθυνες υπηρεσίες έχει κανείς πολύ καλές προοπτικές να την διατηρήσει σε καλή κατάσταση για το χρονικό διάστημα ζωής που προβλέπει ο κατασκευαστής της. Όμως και για την μπαταρία υπεισέρχεται ο αστάθμητος παράγοντας που μπορεί πολύ απλά να αποκαλείται "αστοχία υλικού" και που μπορεί να ανατρέψει τα πάντα. Φιλικά
panos2000gr Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 απο οτι καταλαβα ο καθενας κανει ο,τι πιστευει εκεινος καλυτερο....δεν υπαρχει κατι σιγουρο...... Οι μπαταρίες στα MACBOOK είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές και τα μοντέλα 2010 αντέχουν τουλάχιστον 1000 κύκλους φόρτισης πριν χάσουν το 20% της χωρητικότητας τους. Από προσωπική εμπειρία θα σου συνιστούσα τα εξής: 1) Μην ασχολείσαι υπερβολικά πολύ με το θέμα 2) Ακόμη και όταν έχεις το macbook μόνιμα στο ρεύμα θα παρατηρήσεις το λεγόμενο battery drain. Η μπαταρία σου δηλαδή ξεφορτίζει και σταδιακά μέρα με την μέρα θα δεις να κατεβαίνει από το 100% στο 99% -> 98% -> 97% -> 96% κ.ο.κ. Το 96% είναι το κρίσιμο σημείο. Αν δεν αφαιρέσεις το καλώδιο του ρεύματος πριν πάει στο 95% θα δεις το led του magsafe να γίνεται από πράσινο πορτοκαλί και να φορτίζει εκ νέου η μπαταρία κάνοντας έναν "κακό" κύκλο φόρτισης. Στο 96% λοιπόν αφαιρούμε το magsafe, αποφορτίζουμε την μπαταρία και κάνουμε έναν κανονικό κύκλο φόρτισης. 3) Μία φορά το μήνα ή το δίμηνο ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία (battery calibration): - Plug in the power adapter and fully charge your Macbook's battery until the light ring or LED on the power adapter plug changes to green and the onscreen meter in the menu bar indicates that the battery is fully charged. - Allow the battery to rest in the fully charged state for at least two hours. You may use your computer during this time as long as the adapter is plugged in. - Disconnect the power adapter while the computer still on and start running the computer off battery power. You may use your computer during this time. When your battery gets low, the low battery warning dialog appears on the screen. - At this point, save your work. Continue to use your computer; when the battery gets very low, the computer will automatically go to sleep - Turn off the computer or allow it to sleep for five hours or more - Connect the power adapter and leave it connected until the battery is fully charged again..
stergi17 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 @stergi17 και εγω μεχρι στιγμης αυτο κανω...γιατι το θεωρω το βελτιστο....αλλα πως μετρας τις φορτησεις??? υπαρχει καποιο προγραμμα?? @tablet και να ειναι συνεχεια στο ρευμα παλι κακο δεν κανει??? Υπάρχει το coconutBattery εμένα το Macbook με 13 μήνες ζωής και 141 loadcycles έχει διατηρηθεί το 91% της μπαταρίας μου. Πιστεύω είναι πολύ καλά.
BlackScorpionX Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Υπάρχει το coconutBattery εμένα το Macbook με 13 μήνες ζωής και 141 loadcycles έχει διατηρηθεί το 91% της μπαταρίας μου. Πιστεύω είναι πολύ καλά. Είναι όντως πολύ καλά. Γνώμη μου είναι να το λειτουργείς με μπαταρία 1 φορά την εβδομάδα ή μία φορά στις 2 εβδομάδες, να περιμένεις να σου βγάλει την ειδοποίηση και μετά να το ξαναβάζεις στο ρεύμα. Κατά τα άλλα θα συμφωνήσω ότι 1 φορά το μήνα κάνουμε calibrate.
geotrian Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2012 στο calibrate πρεπει να το αφησω να σβησει και μετα να το βαλω στην φορτιση αφου εχουν περασει 5 ωρες??? και ποτε να ανοιξω τον υπολογιστη??αμεσως? ή αφου φορτισει πληρως??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα