Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρεται, χρειάζομαι την βοήθεια σας. Ενώ ήταν ο υπολογιστής σε λειτουργία, τον έκλεισα από το πίσω κουμπί και αμέσως μετά από 1-2 δευτερόλεπτα έβγαλα το καλώδιο του τροφοδοτικού. Στην συνέχεια, όταν το ξαναέβαλα και πήγα να ανοίξω τον υπολογιστή, δεν άνοιγε καθόλου. Να σημειώσω ότι τα ανεμιστηράκια λειτουργούν για 1 δευτερόλεπτο και μετά σταματούν. Το λαμπάκι από την mother board είναι αναμμένο. Άνοιξα το τροφοδοτικό αν έχει καεί κάτι μέσα αλλά δεν είδα κάτι να έχει λιώσει ούτε κάτι μύριζε περίεργα. Δοκίμασα και άλλο καλώδιο τροφοδοτικού αλλά πάλι το ίδιο. Έχει κανείς καμμία ιδέα τι μπορεί να συνέβη?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

πιθανως να τα τιναξε το τροφοδοτικο...φαινεται να μην μπορει να δωσει δυναμη.δοκιμασε με καποιο αλλο αν μπορεις..

πιθανως να τα τιναξε το τροφοδοτικο...φαινεται να μην μπορει να δωσει δυναμη.δοκιμασε με καποιο αλλο αν μπορεις..

Δημοσ.

Αν το πάω π.χ. στο πλαίσιο μπορούν αν ελέγξουν τι βλάβη έχει και να μου το αλλάξουν? Περίπου πόσο λέτε να μου βγεί η δουλειά? Γύρω στο 50άρι έχει μόνο το τροφοδοτικό από ότι είδα.

Δημοσ.

εξαρταται το τροφοδοτικο που θελεις,πρεπει να ειναι απο τα καλα κ επωνυμα κομματια του υπολογιστη

ποιο εχεις τωρα?

θα σου προτεινα πρωτα να βρεθεις με καποιον φιλο για να κανετε καμια δοκιμη

Δημοσ.

Πως να κάνω δοκιμή με άλλο τροφοδοτικό ? Δεν το έχω ψάξει και δεν ξέρω τι καλώδια να συνδέσω μετά...Αυτό που έχω είναι Point of view BD500W.

Δημοσ.

Πως να κάνω δοκιμή με άλλο τροφοδοτικό ? Δεν το έχω ψάξει και δεν ξέρω τι καλώδια να συνδέσω μετά...Αυτό που έχω είναι Point of view BD500W.

πες λιγο τα specs απο το pc σου ...

Δημοσ.

πρωτη φορα το ακουω..ειτε βρισκεις καποιο μεταχειρισμενο να δοκιμασεις(μη σε παρω στο λαιμο μου κ δεν ειναι αυτο,αλλα εκει το βλεπω το πραμα.. ) ειτε δινεις καποια λεφτα για ενα επωνμυμο καινουριο

τι χαρακτηριστικα εχει το pc σου?

Δημοσ.

motherboard: asus p5n-d

ram: 4gb

καρτα γραφικών: nvidia geforce 9600gt

cpu: intel core quad duo 2.4ghz

τροφοδοτικο: poit of view black diamond 500w (model : bd500w)

Αν χρειάζεται κάτι άλλο πείτε μου μήπως θυμηθώ.

Δημοσ.

motherboard: asus p5n-d

ram: 4gb

καρτα γραφικών: nvidia geforce 9600gt

cpu: intel core quad duo 2.4ghz

τροφοδοτικο: poit of view black diamond 500w (model : bd500w)

Αν χρειάζεται κάτι άλλο πείτε μου μήπως θυμηθώ.

Aυτο θα ειναι οτι πρεπει και για αυτο που εχεις τωρα αλλα και σε περιπτωση που κανεις upgrade την καρτα γραφικων σε κατι οπως ειναι η HD 6870 ή κατι παρομοιο : http://visionstudio....&step=undefined :)

Δημοσ.

θεσσαλονικη ειμαι.. απλα δεν ειμαι 100% σιγουρος οτι το τροφοδοτικο ειναι το προβλημα..

υπαρχει κανενας τροπος αν το σιγουρεψω?

Το οτι δεν λειτουργει τιποτα και οτι τ λαμπακι της mother board ειναι αναμμενο παει να πει οτι φταιει σιγουρα το τροφοδοτικο?

Δημοσ.

οχι απαραιτητα αλλα οταν λες οτι τα λαμπακια σβηνουν μετα απο λιγη ωρα..παιζει να μην μπορει να τα τροφοδοτησει σωστα

παντως ειναι εγκλημα να εχεις μουφοτροφοδοτικο σε καλο συστημα...

η το βγαζεις κ το πας καπου να στο δουν,η κουβαλας ολο το πισι

θα σου προτεινα παντως να περασεις απο κανα τοπικο μικρο μαγαζακι να σε βοηθησει

Δημοσ.

Από όσα διάβασα κατά 90% το τροφοδοτικό σου εγκατέλειψε ετούτο το μάταιο κόσμο ...

Πάρε ένα καλο τροφοδοτικό, είναι μια επένδυση για πολλά χρόνια και αξίζει το κόπο. Eίναι λάθος να δίνουμε ένα σωρό χρήματα για μητρικές, επεξεργαστές, μνήμες και να τσιγκουνευόμαστε 15-20 ευρώ παραπάνω για να βάλουμε ένα τροφοδοτικό της προκοπής στο pc μας που θα δίνει για χρόνια ρεύμα σε όλα τα εξαρτήματα ...

Εγώ θα σου πρότεινα ένα corsair ή ένα cooler master στα 550W.

Μπορείς να το περάσεις πολύ εύκολα, απλά πριν αποσυνδέσεις το παλαιό τροφοδοτικό σημείωσε προσεκτικά τι αποσυνδέεις και βρες τα αντίστοιχα καλώδια και συνδέσεις στο καινούργιο. Θα δεις ότι θα τα καταφέρεις πολύ ευκολότερα απ' ότι νομίζεις. Τυφλοσούρτης είναι. Και αν κάπου προβληματίζεσαι ρωτάς και κάποιο φίλο σου ή ,εδώ, στο forum ... Όλοι κάπως έτσι αρχίσαμε κάποτε ... :rolleyes:

Δημοσ.

και για να δεις αν το τροφοδοτικό σου έχει την ελαχίστη λειτουργικότητα βραχυκύκλωσε το μαύρο με το πράσινο καλώδιο στην 24 pin σύνδεση του ΜΒ (το 15 με το 16 ) αφού διαβάσεις καλά τις οδηγίες, και εφόσον γνωρίζεις τους βασικούς κανόνες ασφαλείας.

Διαφορετικά ασε άλλον να το κάνει.

Αν δεν γυρίζει ο ανεμιστήρας του τροφοδοτικού σίγουρα χρειάζεσαι νέο.

1. http://pcsupport.about.com/od/toolsofthetrade/ht/power-supply-test-multimeter.htm

2. http://pcsupport.about.com/od/insidethepc/a/atx-pinout-24-pin-12v-psu.htm

Διάβασε καλά τις οδηγίες πριν αρχίσεις

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...