Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω netbook με ίδια specs και win7 home premium. Υπάρχει η αλήθεια των αριθμών όπως φαίνεται στις εικόνες, υπάρχει και η αλήθεια της αίσθησης.

Οι αριθμοί είναι άθλιοι για τις δυνατότητες των δίσκων,το ξέρω ότι χαραμίζω τον postville με το να τον χρησιμοποιώ σε netbook, αλλά το προτιμώ από το να τον σκοτώσω πουλώντας τον. Τώρα όσον αφορά την αίσθηση, η διαφορά από τον παλιό HDD στις 5400 είναι τεράστια στο boot, στο σβήσιμο και στο άνοιγμα των εφαρμογών, ενώ υπάρχει ελαφρά -αλλά εμφανής- διαφορά ανάμεσα στον vertex 2 και στον postville στο bootάρισμα. Διαφορές στην διάρκεια της μπαταρίας δεν είδα, αλλά από το μηχανάκι εξαφανίστηκε ένα μεγάλο μέρος του θορύβου και των κραδασμών, έμεινε πια μόνο το ανεμιστηράκι να θορυβεί και να κοπανάει.

Γνώμη μου, πάρε τον φθηνότερο SDD που θα βρεις και βαλ'τον. Ακόμη και με έναν 40άρη είσαι άνετα από θέμα χωρητικότητας.

post-55683-0-53162100-1340179517_thumb.png

post-55683-0-61364700-1340179897_thumb.png

Δημοσ.

Μήπως παίζει ρόλο και το hardware του netbook; Στο δικό μου που χα δοκιμάσει 2 διανομές (μια ubuntu-κάτι και κάποια που δε θυμάμαι), πήγαιναν εμφανώς πιο αργά από WinXP & Win7. Λογικά κάτι με την κάρτα γραφικών δεν πήγαινε καλά (Atom @1.33/2GB RAM/GMA500/7200rpm).

Εννοείται οτι παίζει ρόλο και το hardware . H GMA 500 που είχες φίλε έχει αρκετά θεματάκια με το Linux, είσουν άτυχος. Το lenovo που έχει ο φίλος έχει τον n270 atom και gma950, έχει ιδιο hardware με το acer aspire A0A150 που έχω και η διαφορά είναι εντυπωσιακή, ειδικά αν το συνδυάσει με διανομή με ελαφρύ desktop enviroment, όπως lubuntu, linux mint LXDE κλπ.

Δημοσ.

@^: Αυτό το "Bad" στο 2ο SS, σημαίνει πως ο SSD δεν είναι aligned. Παίζει να χάνεις κάτι ψιλά κι από κει.

Παλιά είχα τον vertex 2, το έλυσα το πρόβλημα αφού τράβηξα το screenshot και όντως είδα μία βελτίωση στα νούμερα, στην πραγματική χρήση δεν είδα τίποτα.

Τα νούμερα δείχνουν πόσο δυνατός είναι ο postville, αλλά σίγουρα δεν αξίζει να τον προτιμήσει ο φίλος σε σχέση με έναν "ταπεινό" vertex 2, οι διαφορές στην αίσθηση δεν αξίζουν τα παραπάνω χρήματα. Αλλά είναι και το θέμα της χωρητικότητας, στα 40GB ήμουν πολύ σφιχτά, ενώ τώρα στα 80 έχω όλες μου τις φωτογραφίες και τα τραγούδια μέσα και υπάρχει ακόμη πολύς χώρος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...