Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα netbook (Lenovo s10-2) του οποίου τα χαρακτηριστικά είναι:

RAM -> 2GB

CPU -> INTEL ATOM 1.6

και τρέχει τα windows 7.

Θέλω να ρωτήσω αν αξίζει να αλλάξω τον σκληρό που έχει με έναν ssd και αν θα δω διαφορά στην ταχύτητα του netbook.

Δημοσ.

Έχω ένα netbook (Lenovo s10-2) του οποίου τα χαρακτηριστικά είναι:

RAM -> 2GB

CPU -> INTEL ATOM 1.6

και τρέχει τα windows 7.

Θέλω να ρωτήσω αν αξίζει να αλλάξω τον σκληρό που έχει με έναν ssd και αν θα δω διαφορά στην ταχύτητα του netbook.

Φυσικα και θα δεις διαφορα,ποσα λεφτα διαθετεις ???

Δημοσ.

Φυσικα και θα δεις διαφορα,ποσα λεφτα διαθετεις ???

Όχι πολλά, 60-70 ευρώ. Δε με ενδιαφέρει πολύ η χωρητικότητα...

Δημοσ.

Για τρέξε το Crystal Disk Info και πες μας αν είναι ide(ata) ο δίσκος γιατί αν είναι δύσκολα τα πράματα , πολύ μεγάλο κόστος και αρκετά μικρότερες αποδόσεις από τους sata(serial ata),πάλη θα δεις διαφορά αλλά παίζεται αν αξίζει(λόγου κόστους ιδίως).

Δημοσ.

Για τρέξε το Crystal Disk Info και πες μας αν είναι ide(ata) ο δίσκος γιατί αν είναι δύσκολα τα πράματα , πολύ μεγάλο κόστος και αρκετά μικρότερες αποδόσεις από τους sata(serial ata),πάλη θα δεις διαφορά αλλά παίζεται αν αξίζει(λόγου κόστους ιδίως).

sata είναι, τον έχω δει.

Δημοσ.

Δεν έχω προσωπική εμπειρία αλλά απ όσα έχω διαβάσει και φαντάζομαι, θα πάρει μια ανάσα το netbook μ έναν SSD. Εφόσον τα 64GB σου είναι αρκετά και πλέον οι τιμές έχουν πέσει κάπως, νομίζω πως είναι σχετικά μικρό το ρίσκο της απογοήτευσης.

Σίγουρα, όπως φαντάζεσαι, δε θα δώσει το ίδιο boost που θα δινε σ ένα desktop pc. Οι μέγιστες ταχύτητες θα ναι σημαντικά μικρότερες και δε θα χεις την ίδια ευκολία που σου προσέφερε κατά το multitasking μ έναν ισχυρό επεξεργαστή αλλά για την περίπτωσή σου θα λεγα πως αξίζει τον κόπο. Στην τελική, ένας SSD ποτέ δεν πάει χαμένος (πιθανότατα έχεις κι άλλον/άλλους υπολογιστές που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν έναν SSD αν δε σε ικανοποιούν οι επιδόσεις του στο netbook).

edit: Έχω την υποψία πως το θέμα της κατανάλωσης είναι λίγο μύθος. Ίσως στα netbook όμως είναι λίγο πιο ορατή η διαφορά λόγω της γενικά αρκετά χαμηλής κατανάλωσης (οπότε κι 1W λιγότερο να καταναλώνει, ίσως φανεί). Στα συν οι χαμηλότερες λίγο θερμοκρασίες, η αντοχή στους κραδασμούς/πτώσεις (μιας και μιλάμε για φορητό) και ο λιγότερος θόρυβος.

Δημοσ.

Θα δεις σε κάποια πράγματα διαφορά αλλά όχι κάτι το τρομερό καθώς ο δίσκος θα περιμένει τον cpu που θα ναι όλη την ώρα στο 100%. Εχε υπόψη αν ο atom είναι 1ης γενιας (n270, n280) δλδ σε chipset ich7, εχει sata1 οπότε οι ταχύτητες του ssd θα ναι γύρω στα 130mb/s max.

Δημοσ.

Θα δεις σε κάποια πράγματα διαφορά αλλά όχι κάτι το τρομερό καθώς ο δίσκος θα περιμένει τον cpu που θα ναι όλη την ώρα στο 100%. Εχε υπόψη αν ο atom είναι 1ης γενιας (n270, n280) δλδ σε chipset ich7, εχει sata1 οπότε οι ταχύτητες του ssd θα ναι γύρω στα 130mb/s max.

Αυτής της γενιάς που λες νομίζω είναι ο atom...

Δημοσ.

Παρε τον agility ειναι πολυ καλος, δεν πρόκειται να παει χαμένος ;-) αμα σε καλύπτει η χωρετικοτητα εισαι μια χαρα

Αποστολή από το Galaxy Nexus με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

Ok, σε ευχαριστώ! Γενικά ρωτούσα αν αξίζει λόγω του αργού cpu (Intel atom 1.6) που έχει...

Δεν εχει σημασία, και τον πιο σάπιο επεξεργαστή να έχεις, απο μόνοι τους αυτοί οι σκληροί εχουν τεχνολογία ασύγκριτη με τους κοινούς HDD.

Δημοσ.

σε τέτοιου είδους μηχανήματα πάντως, η αλλαγή λειτουργικού (προς Linux μεριά) έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στην αποδόση/απόκριση. Αν δεν χρησιμοποιείς τίποτα ιδιαίτερα προγράμματα windows που είναι αναντικατάστατα, δοκίμασε και μια Live διανομή.

Δημοσ.

σε τέτοιου είδους μηχανήματα πάντως, η αλλαγή λειτουργικού (προς Linux μεριά) έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στην αποδόση/απόκριση. Αν δεν χρησιμοποιείς τίποτα ιδιαίτερα προγράμματα windows που είναι αναντικατάστατα, δοκίμασε και μια Live διανομή.

Μήπως παίζει ρόλο και το hardware του netbook; Στο δικό μου που χα δοκιμάσει 2 διανομές (μια ubuntu-κάτι και κάποια που δε θυμάμαι), πήγαιναν εμφανώς πιο αργά από WinXP & Win7. Λογικά κάτι με την κάρτα γραφικών δεν πήγαινε καλά (Atom @1.33/2GB RAM/GMA500/7200rpm).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...