Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Μιας και έχω προβληματιστεί αρκετά με το θέμα, είπα να χρησιμοποιήσω το forum μιας και εδώ είστε αρκετοί γνώστες.

Λοιπόν,

Έστησα ένα webserver και πήρα και στατική IP.

Από «έξω» είναι δυνατή η πρόσβαση στο site του webserver κανονικά. Φυσικά, εντός του Lan είναι δυνατή η επίσκεψη στο site μέσω της εσωτερικής ip 192.x.x.x.

Χρειάζεται, ωστόσο, να γίνει δυνατή η πρόσβαση στο site μέσω της εξωτερικής IP (212.x.x.x) και από εντός του εσωτερικού δικτύου (πολλοί επισκέπτες θα συνδέονται μέσω του wifi και θα υπάρχει ένα link, το οποίο θα πατάνε για να βλέπουν το site του εν λόγω webserver).

Δυστυχώς, δεν έχω βρει κάτι. Όποιος έχει κάποια γνώμη, τον ευχαριστώ προκαταβολικά.

(Το Router είναι ένα zyxel, θα προσπαθήσω να προσθέσω και το ακριβές μοντέλο αργότερα).

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Μιας και έχω προβληματιστεί αρκετά με το θέμα, είπα να χρησιμοποιήσω το forum μιας και εδώ είστε αρκετοί γνώστες.

Λοιπόν,

Έστησα ένα webserver και πήρα και στατική IP.

Από «έξω» είναι δυνατή η πρόσβαση στο site του webserver κανονικά. Φυσικά, εντός του Lan είναι δυνατή η επίσκεψη στο site μέσω της εσωτερικής ip 192.x.x.x.

Χρειάζεται, ωστόσο, να γίνει δυνατή η πρόσβαση στο site μέσω της εξωτερικής IP (212.x.x.x) και από εντός του εσωτερικού δικτύου (πολλοί επισκέπτες θα συνδέονται μέσω του wifi και θα υπάρχει ένα link, το οποίο θα πατάνε για να βλέπουν το site του εν λόγω webserver).

Δυστυχώς, δεν έχω βρει κάτι. Όποιος έχει κάποια γνώμη, τον ευχαριστώ προκαταβολικά.

(Το Router είναι ένα zyxel, θα προσπαθήσω να προσθέσω και το ακριβές μοντέλο αργότερα).

Καλησπέρα και καλώς ήλθες.

Για να καταλάβω: έχεις 2 gateways, η 1η στατική που τρέχει το site και η 2η (δυναμική? 212.x.x.x) για τους επισκέπτες. Θέλεις οι επισκέπτες να βλέπουν το site που τρέχει στη στατική? Αν ναι, γιατί δεν τους κατευθύνεις στην 192.x.x.x αφού έτσι κι αλλιώς είναι συνδεδεμένοι με το εσωτερικό σου δίκτυο?

Δημοσ.

Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση.

Οι επισκέπτες θα μπαίνουν συνέχεια με wifi και επειδή το site αυτό, θα είναι link, σε άλλο site, πρέπει να τοποθετηθεί ως link η εξωτερική ip, προκειμένου να το βλέπουν και άλλοι απέξω.

Η στατική ip είναι 212.χ.χ.χ.

Δημοσ.

Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση.

Οι επισκέπτες θα μπαίνουν συνέχεια με wifi και επειδή το site αυτό, θα είναι link, σε άλλο site, πρέπει να τοποθετηθεί ως link η εξωτερική ip, προκειμένου να το βλέπουν και άλλοι απέξω.

Η στατική ip είναι 212.χ.χ.χ.

Δηλαδή, έχεις μία γραμμή (στατική 212.x.x.x) πάνω στο zyxel, έχεις NAT (192.x.x.x) και θέλεις οι χρήστες του NAT να "χτυπάνε" το site μέσω της remote στατικής (212.x.x.x) αντί της local (192.x.x.x)?

Αν το θέμα είναι αυτό, χρειάζεσαι "NAT loopback". Υποστηρίζεται από ορισμένα zyxel, ρίξε μια ματιά εδώ μήπως και είσαι από τους τυχερούς.

Δημοσ.

Δεν έχω λόγια... Σε ευχαριστώ πάρα μα πάρα πολύ!!!!!

Πέτυχε!!!

Κυρίως, σε ευχαριστώ, που ασχολήθηκες!

Δημοσ.

Δεν έχω λόγια... Σε ευχαριστώ πάρα μα πάρα πολύ!!!!!

Πέτυχε!!!

Κυρίως, σε ευχαριστώ, που ασχολήθηκες!

welcome cool.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...