koslibpro Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Καλησπερα, εχω μερικα sites σε ενα μεσαιου-μεγεθους shared hosting plan.θελω να τα μεταφερω σε λιγο καιρο σε ενα VPS αρκετα φθηνο και καλο που βρηκα,στο οποιο θα συνδεομαι με SSH,καθως δεν θα πληρωσω επιπλεον ωστε να εχω και cPanel. θα ηθελα να μου πειτε,είναι ιδιαιτερα δυσκολο να διαχειριστω αρχεια,mail accounts,ftp accounts,databases,domains κτλπ μονο μεσω terminal?? επισης,σε VPS μπορω να εγκαταστησω αλλο λογισμικο οπως το cPanel,πχ το Webmin που ειναι και δωρεαν,ωστε να κανω την ζωη μου εστω λιγο πιο ευκολη?εχετε να μου προτινετε κανενα τετοιο λογισμικο? επισης,οποιαδηποτε αλλη πληροφορια που μπορει να εχετε ή θα πρεπει να προσεξω κατα την μεταφορα,ευπροσδεκτη. ευχαριστω
anastasiadi Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 Δεν εχω εμπειρια με SSHαλλα αν ηθελες να μοιραστεις μαζι μας τον φτηνο VPS θα το εκτιμουσα
3DViRuS Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 Αν δεν έχεις γνώση και εμπειρία από linux & ssh μάλλον δεν θα καταφέρεις και πολλά. Δωρεάν είναι το kloxo μπορείς να το δοκιμάσεις. Στη θέση σου αν δεν είχα εμπειρία από administration και οι σελίδες που θα φιλοξενούσα είχαν σημασία δεν θα πήγαινα σε ένα vps unmanaged χωρίς πανελ διαχείρισης. Αν πάλι νομίζεις πως έχεις το χρόνο και τη διάθεση να στήσεις μια LAMP εγκατάσταση και να κάνεις secure το vps go for it.
kalogeros Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 Αν δεν έχεις γνώση και εμπειρία από linux & ssh μάλλον δεν θα καταφέρεις και πολλά. Δωρεάν είναι το kloxo μπορείς να το δοκιμάσεις. Στη θέση σου αν δεν είχα εμπειρία από administration και οι σελίδες που θα φιλοξενούσα είχαν σημασία δεν θα πήγαινα σε ένα vps unmanaged χωρίς πανελ διαχείρισης. Αν πάλι νομίζεις πως έχεις το χρόνο και τη διάθεση να στήσεις μια LAMP εγκατάσταση και να κάνεις secure το vps go for it. Αυτό ακριβώς. Αν υπάρχει κάποιος να σε βοηθήσει στην αρχη, τότε προχώρα το. Θα μάθεις κιόλας. Διαφορετικά θα χρειαστείς πολύ χρόνο να διαβάζεις tutorials και το πιο πιθανό είναι να καταλήξεις στη λύση του panel.
macabre_sunsets Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 Ρίξε μια ματιά εδώ για να πάρεις μια ιδέα από τα Control Panels που υπάρχουν, τόσο free όσο και paid. Σίγουρα η λίστα δεν είναι πλήρης, αλλά μπορείς να πάρεις μια ιδέα.
koslibpro Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 Δεν εχω εμπειρια με SSHαλλα αν ηθελες να μοιραστεις μαζι μας τον φτηνο VPS θα το εκτιμουσα το φθηνο VPS θα στο στειλω με pm γιατι δεν θελω να φανει οτι διαφημιζω κτλπ. Αν δεν έχεις γνώση και εμπειρία από linux & ssh μάλλον δεν θα καταφέρεις και πολλά. Δωρεάν είναι το kloxo μπορείς να το δοκιμάσεις. Στη θέση σου αν δεν είχα εμπειρία από administration και οι σελίδες που θα φιλοξενούσα είχαν σημασία δεν θα πήγαινα σε ένα vps unmanaged χωρίς πανελ διαχείρισης. Αν πάλι νομίζεις πως έχεις το χρόνο και τη διάθεση να στήσεις μια LAMP εγκατάσταση και να κάνεις secure το vps go for it. εχω αρκετες γνωσεις και εμπειρια και απο Linux και απο SSH,ως μονιμος χρηστης linux εδω και καιρο. θα ριξω μια ματια στο kloxo που μου προτινες,και θα δω και την λιστα που προτινε ο φιλος παρακατω,και θα μοιραστω τις αποψεις μου μαζι σας. επισης,και χρονο και διαθεση εχω να ασχοληθω,οποτε φανταζομαι πως δεν θα ειναι ιδιαιτερο προβλημα λοιπον Γενικα,αυτο που με φοβιζει ειναι οτι πρεπει να ρυθμισω τα ΠΑΝΤΑ μεσω terminal.Ακομη και τις βαζεις δεδομενων κτλπ.αλλα αν γινεται να βαλω καποιον πινακα διαχειρισης,τοτε πιστευω δεν θα εχω κανενα απολυτως προβλημα.
macabre_sunsets Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 Για βάσεις δεδομένων μπορείς να βάλεις το "phpmyadmin" (ή άλλο παρόμοιο) και να τις διαχειρίζεσαι μέσω κάποιου φυλλομετρητή. Για τα υπόλοιπα, εφόσον λες πως έχεις μια εμπειρία, μπορείς να φτιάξεις μερικά scripts που να αυτοματοποιούν κάποιες διαδικασίες (πχ/ προσθήκη χρήστη και virtual host) και να γίνει η διαχείριση πιο εύκολη.
koslibpro Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 μαλλον θα βαλω Fedora ωστε να μπορω να χρησιμοποιησω και το Kloxo,αλλα και θα βαλω phpmyadmin για να μου λυσει τα χερια. Τα υπολοιπα με scripts οπως ειπες κι εσυ macabre_sunsets,κατα πασα πιθανοτητα..
macabre_sunsets Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 Αν βαλεις το Kloxo δεν υπαρχει νοημα να βαλεις ξεχωριστα το phpmyadmin, καθως αν δεν κανω λαθος εγκαθισταται αυτοματα. Επισης δεν υπαρχει λογος να φτιαξεις scripts εαν χρησιμοποιησεις καποιο control panel.
koslibpro Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 αν εγκαθισταται αυτοματα τοτε οντως δεν υπαρχει νοημα να βαλω ξεχωριστα το phpmyadmin. scripts θα χρησιμοποιω ολο και πιο πολυ σταδιακα μεχρι να ξεφυγω εντελως απο οποιοδηποτε control panel,για εκπαιδευτικους λογους ομως,υπαρχει σιγουρα η δυνατοτητα να εγκαταστησω το kloxo και πληκτρολογωντας www.mysite.com:<kloxo_port> να εχω προσβαση στον πινακα ελεγχου του Kloxo, ετσι?
macabre_sunsets Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 Εαν βαλεις οποιοδηποτε control panel και αρχισεις να πειραζεις τα διαφορα configuration files με το χερι (scripts) ειναι αρκετα πιθανο κατι να χαλασει συντομα. Βεβαια αυτο ειναι προσωπικη εκτιμηση και δεν ξερω αν ειναι απολυτα αληθεια. Η γνωμη μου ειναι να ακολουθησεις κατι απο την αρχη και να μεινεις σε αυτο. Μπορεις να βαλεις το virtualbox στον υπολογιστη σου και να εγκαταστησεις οποιαδηποτε διανομη linux θελεις ωστε να πειραματιστεις τοσο με τα control panels οσο κι με την κονσολα και να δεις τι σε βολευει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα