Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα φώτα σας παίδες,

έχει η αδερφή μου ένα μεγάλο αρχείο excel με ποσά σε μια στήλη με την μορφή πχ "500.721$". Θέλει να μετατρέψει τον αριθμό ώστε να δείχνει μόνο τις χιλιάδες, με στρογγυλοποίηση προς τα πάνω. (πχ. 501 χιλιάδες).

Υπάρχει κάποιος τρόπος να αυτοματοποιήσει την διαδικασία σε Excel για να μην κάνει manual μετατροπές σε χιλιάδες σειρές;

Όλα τα νούμερα είναι στην ίδια στήλη.

Οποια βοήθεια ευπρόσδεκτη, δεν σκαμπάζω από Excel πολλά δυστυχώς για αυτήν. :rolleyes:

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ.

Δοκίμασε:

>
=CEILING(500,721;1)

για Round προς τα πάνω, και αντίστοιχα:

>
=FLOOR(500,721;1)

για Round προς τα κάτω ...

Δημοσ.

Επιλέγεις όλη τη στήλη (ή τέλος πάντων όσο σ' ενδιαφέρει), πηγαίνεις από το κατάλληλο μενού όπου επιλέγεις formatting (δε θυμάμαι ποιό είναι) και βάζεις custom format με μηδέν δεκαδικά ψηφία. Τα δεδομένα στο κελί παραμένουν ως έχουν, απλά αλλάζει το πως εμφανίζονται (οπότε δε χάνεις πληροφορία και μπορείς να ξαναγυρίσεις πίσω).

Ούτε 1 λεπτό υπόθεση.

Δημοσ.

Επιλέγεις όλη τη στήλη (ή τέλος πάντων όσο σ' ενδιαφέρει), πηγαίνεις από το κατάλληλο μενού όπου επιλέγεις formatting (δε θυμάμαι ποιό είναι) και βάζεις custom format με μηδέν δεκαδικά ψηφία. Τα δεδομένα στο κελί παραμένουν ως έχουν, απλά αλλάζει το πως εμφανίζονται (οπότε δε χάνεις πληροφορία και μπορείς να ξαναγυρίσεις πίσω).

Ούτε 1 λεπτό υπόθεση.

Δεν έχει δεκαδικά ψηφία στους αριθμους της, δεν είναι αυτό το πρόβλημα μου.

@nspyrou

Αυτό είχα και εγω στο μυαλό μου, αλλά θέλω ενα script που να μου μετατρέψει όλους τους αριθμούς που έχω στην στήλη, αυτό που μου δείνεις θα μετατρέψει μόνο τον αριθμό που έφερα ως παράδειγμα, σωστά;

EDIT: Οκ μου δούλεψε, απλά έπρεπε να θυμηθω πως κάνεις copy το function σε όλα τα κελιά και να βάλω ως παράμετρο τον αριθμό του κελιού:) Thanks nspyrou.

Δημοσ.

Δεν έχει δεκαδικά ψηφία στους αριθμους της, δεν είναι αυτό το πρόβλημα μου.

Ναι σωστά, δεν πρόσεξα.

Νομίζω πάντως ότι μπορείς να ρυθμίσεις και "αρνητικά" δεκαδικά για να στρογγυλοποιεί. Το δοκίμασες;

Δημοσ.

Ναι σωστά, δεν πρόσεξα.

Νομίζω πάντως ότι μπορείς να ρυθμίσεις και "αρνητικά" δεκαδικά για να στρογγυλοποιεί. Το δοκίμασες;

Όχι, αλλά το έλυσα τελικά το πρόβλημα με το function του Σπύρου παραπάνω:)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...