Dare-Devil Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Έχω παρατηρησει αυξηση στην κατανάλωση του αυτοκινητού (εννοειται σε ίδιο τροπο οδηγησης) Πάντα το προσεχω και κανω ζεσταμα κ τα σχετικα. Είχα βάλει ενα μπουκαλακι Nos αλλα δεν είδα καποια διαφορα αφου τελείωσε. Οπως είπες και τα συνεργεία κανουν αλλα επειδή έχω honda...μεσα μου ζητουν 100 και απο οτι ξερω κανει κανα 60 εξω... και το βασικοτερο και αυτοι οι ιδιοι εξω θα τα στειλουν...οπότε γιατι να πληρώσω σχεδον τα διπλασια... Το ότι έχεις παρατηρήσει αύξηση κατανάλωσης αυτό δε πάει να πει ότι θέλεις καθαρισμό στα μπεκ. Ποιός σου είπε κάτι τέτοιο; Μόνος σου το σκέφτηκες; οχι δεν εχω τετοιο προβλημα...μια φορα μονο ειχα θεμα με ρελαντι κ τα σχετικα γιατι οπως ξερεις οι βενζινες μας ειναι τελειες...κ εβαλα ενα Nos...κ "καθαρισε" αρκετα...κ απο τοτε ολα οκ... αν δεν ειναι τα μπεκ κ δεχομαι την αποψη σου διοτι κατι παραπανω θα ξερεις...τοτε δεν μπορω να εξηγησω το οτι εκει που εκαιγα μεσα στην πολη γυρω στο 9... να καιω τωρα σταθερα 10 με 10,3... Φιλαράκι μπορεί απλά να μην έχει τίποτα το αμάξι σου. Μπορεί ο τρόπος οδήγησης σου να σου κάνει αυτή την διαφορά που ΔΕΝ είναι μεγάλη διαφορά για να σκεφτείς ότι κάτι δε πάει καλά με το αμάξι σου. Δεν είναι εύκολο να υπολογίσεις την κατανάλωση του αυτοκινήτου. Πάντως εγώ ως μηχανολόγος αναφορές του τύπου μου καιγε πάντα 9 λτ και τώρα 10 λτ της θεωρώ ασύμαντες και οχι απόδειξη ούτε καν ένδειξη προβλήματος. Αν κάνεις 2 φορές μέσα στην πόλη τα ίδια χιλιόμετρα και το ίδιο προφίλ οδήγησης (ηρεμα γκάζια ήρεμες επιταχύνσεις κτλ) σαφώς και μπορεί να κάψεις περισσότερο την μια φορά. Τα σταμάτα-ξεκίνα τα μετράς; Υπάρχουν πολύ παράγοντες.
savvas712 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Εγώ πριν μία μέρα έκανα καθαρισμό μπεκ σε ένα Citroen C3 1.100 κυβικά με 110.000 χιλιόμετρα και μετά από αυτό δυσκολεύεται να πάρει το πρωί μπροστά ουσιαστικά δυσκολεύεται να πάρει μπροστά όχι το πρωί και οποιαδήποτε στιγμή άλλο πρόβλημα Δεν υπάρχει ούτε κομπιάσματα ούτε ρεταρισματα τίποτα
meletis_m Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, savvas712 είπε Εγώ πριν μία μέρα έκανα καθαρισμό μπεκ σε ένα Citroen C3 1.100 κυβικά με 110.000 χιλιόμετρα και μετά από αυτό δυσκολεύεται να πάρει το πρωί μπροστά ουσιαστικά δυσκολεύεται να πάρει μπροστά όχι το πρωί και οποιαδήποτε στιγμή άλλο πρόβλημα Δεν υπάρχει ούτε κομπιάσματα ούτε ρεταρισματα τίποτα Εγώ που είχα προβλήματα στην εκκίνηση , καθάρισα τα μπεκ. Έχω 400000 + όμως. Γενικά δεν τα πειράζουμε εάν δεν έχουν πρόβλημα, έγινε και ογκομετρηση σε εμενα. Συχνή αλλαγή φίλτρου καυσίμου ανά 30000χλμ , εάν δεν είναι βυθιζόμενο στη αντλία καυσίμου. Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2019 από meletis_m
IoannisK1 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Καλησπερα, εχω ενα προβλημα που δεν μπορουν να το εντοπισουν τα συνεργεια. Αποκαλουνται μηχανικοι αλλα στην ουσια δεν ειναι μηχανικοι αλλα μονταδοροι. Το αυτοκινητο μου κανει ρεταρισματα/διακοπες κατι τετοιο δεν ξερω και τεχνικα πως θα το ελεγε κανεις. Ειναι εμφανες στην εθνικη οδο με σταθερα το γκαζι πχ με 120 χιλ/ωρα και σε επαρχιακο δρομο επισης. Δεν το καταλαβαινεις σχεδον καθολου μεσα στην αθηνα οταν κινεισαι στα στενα ή στην κινηση. Το ψαχνω απο τα μεσα ιουλιου, κατα τη διαρκεια της ημερας δεν το παρατηρεις ουτε και στην εθνικη οδο αλλα την νυχτα και ειδικα αργα το κανει παντα. Εχω παρατηρησει οτι η υγρασια το επιδεινωνει. Τι μπορει να ειναι? Ξερει κανεις? Απλα θελω απαντηση απο καποιον που να εχει πραγματικα γνωση, οχι γνωμες του καθενος ασχετου.. Ευχαριστω πολυ προκαταβολικα
turbat0s Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, IoannisK1 είπε Καλησπερα, εχω ενα προβλημα που δεν μπορουν να το εντοπισουν τα συνεργεια. Αποκαλουνται μηχανικοι αλλα στην ουσια δεν ειναι μηχανικοι αλλα μονταδοροι. Το αυτοκινητο μου κανει ρεταρισματα/διακοπες κατι τετοιο δεν ξερω και τεχνικα πως θα το ελεγε κανεις. Ειναι εμφανες στην εθνικη οδο με σταθερα το γκαζι πχ με 120 χιλ/ωρα και σε επαρχιακο δρομο επισης. Δεν το καταλαβαινεις σχεδον καθολου μεσα στην αθηνα οταν κινεισαι στα στενα ή στην κινηση. Το ψαχνω απο τα μεσα ιουλιου, κατα τη διαρκεια της ημερας δεν το παρατηρεις ουτε και στην εθνικη οδο αλλα την νυχτα και ειδικα αργα το κανει παντα. Εχω παρατηρησει οτι η υγρασια το επιδεινωνει. Τι μπορει να ειναι? Ξερει κανεις? Απλα θελω απαντηση απο καποιον που να εχει πραγματικα γνωση, οχι γνωμες του καθενος ασχετου.. Ευχαριστω πολυ προκαταβολικα Σε ένα φόρουμ θα πάρεις απλά γνώμες πόσο μάλλον όταν ακόμη και τα συνεργεία που έψαξαν από κοντά το αμάξι δεν έχουν καταλήξει. Επιπλέον, κάποιος που έχει πραγματική γνώση δεν θα ασχοληθεί δεδομένου ότι δεν αναφέρεις ούτε καν τί αμάξι είναι (tsi φοράει?) 1
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Κάθε 5.000 χιλιόμετρα να βάζεις στο ντεπόζιτο το Καθαριστικό μπέκ και βαλβίδων βενζινοκινητήρων της voulis. Καθαρίζει δυνατά τα μπέκ. http://shop.voulis.com/Veltiotika/Benzine-Clean-250Ml.htm
meletis_m Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2019 5 ώρες πριν, IoannisK1 είπε Καλησπερα, εχω ενα προβλημα που δεν μπορουν να το εντοπισουν τα συνεργεια. Αποκαλουνται μηχανικοι αλλα στην ουσια δεν ειναι μηχανικοι αλλα μονταδοροι. Το αυτοκινητο μου κανει ρεταρισματα/διακοπες κατι τετοιο δεν ξερω και τεχνικα πως θα το ελεγε κανεις. Ειναι εμφανες στην εθνικη οδο με σταθερα το γκαζι πχ με 120 χιλ/ωρα και σε επαρχιακο δρομο επισης. Δεν το καταλαβαινεις σχεδον καθολου μεσα στην αθηνα οταν κινεισαι στα στενα ή στην κινηση. Το ψαχνω απο τα μεσα ιουλιου, κατα τη διαρκεια της ημερας δεν το παρατηρεις ουτε και στην εθνικη οδο αλλα την νυχτα και ειδικα αργα το κανει παντα. Εχω παρατηρησει οτι η υγρασια το επιδεινωνει. Τι μπορει να ειναι? Ξερει κανεις? Απλα θελω απαντηση απο καποιον που να εχει πραγματικα γνωση, οχι γνωμες του καθενος ασχετου.. Ευχαριστω πολυ προκαταβολικα Γράψε μας περισσότερες λεπτομέρειες τι αμάξι είανι. Έχει υγραέριο επάνω; Για αρχή ξεκίνα με καθαρισμό πεταλούδας γκαζιού ( στο πάγκο εργασίας) , και ισως θέλει ρύθμιση εάν ειναι ηλεκτρονική , καθάρισμα το ρεζερβουάρ , και μέτρηση πίεσης αντλίας καυσίμου.
kitharas Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Στα συμπτώματα για καθαρισμό μπεκ βάζουμε και τον θόρυβο; δηλαδή αν ακούμε τα μπεκ λίγο παραπάνω πάμε για καθάρισμα;
meletis_m Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 6 ώρες πριν, kitharas είπε Στα συμπτώματα για καθαρισμό μπεκ βάζουμε και τον θόρυβο; δηλαδή αν ακούμε τα μπεκ λίγο παραπάνω πάμε για καθάρισμα; Αναφέρεσαι σε μπεκ υγραερίου ή μπεκ βενζίνης ; Γιατί για το πρώτο τα τύπου ηλεκτροβαλβιδας όταν κάνουν θόρυβο είναι σημάδι . Το σίγουρο αποτέλεσμα θα το δείξει μια ογκομέτρηση τους
paylidis Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Στις 9/1/2020 στις 10:05 ΠΜ, Bas331 είπε Για μπεκ άμεσου ψεκασμού υπάρχει κανεις μεχρι πριν 2-3 χρόνια δεν επισκευαζόταν και δεν επαιρναν καμια παρεμβαση 9 στα 10 αμεσου ψεκασμού (οποτε αναγκαστικα αντικατασταση με νεα)
kitharas Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 4 ώρες πριν, meletis_m είπε Αναφέρεσαι σε μπεκ υγραερίου ή μπεκ βενζίνης ; Γιατί για το πρώτο τα τύπου ηλεκτροβαλβιδας όταν κάνουν θόρυβο είναι σημάδι . Το σίγουρο αποτέλεσμα θα το δείξει μια ογκομέτρηση τους Λάθος μου. Σε μπεκ βενζίνης και όχι άμεσου ψεκασμού (MPI κινητήρας).
meletis_m Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 9 ώρες πριν, kitharas είπε Λάθος μου. Σε μπεκ βενζίνης και όχι άμεσου ψεκασμού (MPI κινητήρας). Ξεκίνα και ρίξε ενα καθαριστικό μπέκ , αλλιώς βγάλτα ογκομετρηση και καθάρισμα. Εγω τα είχα καθαρίσει, βεβαια το αμάξι είχε και 400,000 χιλιόμετρα . Διορθώθηκε όποιο πρόβλημα . Ήταν ρίσκο γιατί πάντα υπάρχει πιθανότητα να μήν πετύχει μου είπε ο μάστορας. 4 αδα καινούργια είχαν 300€+ , και για καθάρισμα έδωσα 40 € . Σε γιαπωνέζικο αμάξι, εσυ τι συμπτώματα έχεις ;
kitharas Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Δεν 13 ώρες πριν, meletis_m είπε Ξεκίνα και ρίξε ενα καθαριστικό μπέκ , αλλιώς βγάλτα ογκομετρηση και καθάρισμα. Εγω τα είχα καθαρίσει, βεβαια το αμάξι είχε και 400,000 χιλιόμετρα . Διορθώθηκε όποιο πρόβλημα . Ήταν ρίσκο γιατί πάντα υπάρχει πιθανότητα να μήν πετύχει μου είπε ο μάστορας. 4 αδα καινούργια είχαν 300€+ , και για καθάρισμα έδωσα 40 € . Σε γιαπωνέζικο αμάξι, εσυ τι συμπτώματα έχεις ; Δεν έχω συμπτώματα, μόνο λίγο παραπάνω θόρυβο θεωρώ. Ο μηχανικός μου είχε πει ότι δε χρειάζονταν, έχω όμως 120χιλ χλμ. Κορεάτικο
meletis_m Δημοσ. 20 Απριλίου 2021 Δημοσ. 20 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Πρόσφατα έριξα καθαριστικό για μπέκ σε 1 Opel Corsa C αγοράστηκε μεταχειρισμένο (έχει ήδη 200,000 χιλιόμετρα _ και έγινε και πλήρη συντήρηση . Συγκεκριμένα το Tunap 979 με 3/4 καύσιμο . Προβλήματα στήν εκκίνηση δέν είχα παρατηρήσει . Προληπτικά το έριξα . Επεξ/σία 20 Απριλίου 2021 από meletis_m 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα