wind25 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Καλησπέρα σε όλους!! Έχω ένα αμάξι και θέλω να κάνω ένα καθαρισμό μπεκ διοτι δυστυχώς δεν έχω κάνει ποτε. Μήπως τυχόν γνωρίζει κάποιος, κάνενα συνεργείο που να κάνει καθαρισμό??
Haldol Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Ο καθαρισμός των μπεκ δε γίνεται χωρίς λόγο, δεν είναι μέρος της συντήρησης. Σου εμφανίζει προβλήματα που να σχετίζονται; Αν όχι μη τον κάνεις, τσάμπα θα πετάξεις 80€. Αλλιώς ξεκίνα με πιο φτηνά μέσα: αγοράζεις ένα μπουκάλι μαύρο STP (πουλάνε ακόμα και σε Carrefour), το ρίχνεις σε άδειο τεπόζιτο και καπάκι γεμίζεις το μισό. Καλό ζέσταμα του αυτοκινήτου και μετά σκίσιμο. Κάντο αυτό 2-3 φορές (πάντα πολύ καλό ζέσταμα!) και θα είσαι οκ. Πάντως τα περισσότερα συνεργεία κάνουν καθαρισμό μπεκ με υπερήχους.
wind25 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Έχω παρατηρησει αυξηση στην κατανάλωση του αυτοκινητού (εννοειται σε ίδιο τροπο οδηγησης) Πάντα το προσεχω και κανω ζεσταμα κ τα σχετικα. Είχα βάλει ενα μπουκαλακι Nos αλλα δεν είδα καποια διαφορα αφου τελείωσε. Οπως είπες και τα συνεργεία κανουν αλλα επειδή έχω honda...μεσα μου ζητουν 100 και απο οτι ξερω κανει κανα 60 εξω... και το βασικοτερο και αυτοι οι ιδιοι εξω θα τα στειλουν...οπότε γιατι να πληρώσω σχεδον τα διπλασια...
*Kezar* Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 80 ευρω για καθαριση μπεκ? οχι βρε ξεφυγαμε..απο που εισαι φιλε μου μηπως πας στον δικο μου μηχανικο που ειναι καλος και δεν πιανει κ@λους.
invisible07 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Πόσο πάει το μαλί στον δικό σου μηχανικό αν επιτρέπεται;;
*Kezar* Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Πόσο πάει το μαλί στον δικό σου μηχανικό αν επιτρέπεται;; πριν απο 1 μηνα μου ειχε παρει 1 40αρι για καθαρισμο μπεκ.
*Kezar* Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 μηπως σου καθαρισε μονο το ενα ? οχι το μισο μου καθαρισε..φιλε μου οταν βρισκεις σωστους μαστορους και δεν σου κοβουν και αποδειξη αμα κανεις συμφωνια ολα γινονται. 2 στενα ποιο πισω απο αυτον ειναι εξιδεικευμενο της mitsubishi μου ζητησε 80 ευρω..γτ να παω να δωσω 80 οεο?
wind25 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 στον αγιο δημητριο ειμαι φιλε...δεν ξερω που κοντα ειναι ο μηχανικος σου...μακαρι να βολευει.. ζητανε οτι θελουν γενικα κ εχεις πολυ δικιο..!!!!
Timour21 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 Έχω παρατηρησει αυξηση στην κατανάλωση του αυτοκινητού (εννοειται σε ίδιο τροπο οδηγησης) Πάντα το προσεχω και κανω ζεσταμα κ τα σχετικα. Πολύ δύσκολο, βουλωμένα μπεκάκια να σου αυξήσουν την κατανάλωση, μάλλον το αντίθετο θα συνέβαινε. Αν φράξει το μπεκ ψεκάζει λιγότερο κάυσιμο απο το αντίστοιχο καθαρό. Αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα να κομπιάζει το αμάξι σε απότομο πάτημα του γκαζιού και δεν θα ανέβαζε τις στροφές όπως θα έπρεπε... Θα σου πρότεινα πρωτού πας να δώσεις λεφτά, να καθαρίσεις το φίλτρο αέρα σου και να τσεκάρεις τα μπουζί σου. Επίσης τώρα καλοκαίρι αν δουλεύεις κλιματισμό είναι λογικό να δεις μια αύξηση στην κατανάλωση.
wind25 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 τα εχω ελεγξει ολα αυτα που μου λες...κ φυσικα οταν λειτουργησει το a/c βλεπεις αλλο αυτοκινητο... αλλα θεωρω (ισως κ να κανω λαθος) οτι επειδη δεν τα εχω καθαρισει ποτε...κ αν βουλωνουν ή δεν μπορουν να αποδωσουν οπως πρεπει..ισως να προσπαθουν να ψεκασουν περισσοτερο..κ να μην λειτουργουν σωστα.. κ στην χοντα μου ειπαν να κανω...αλλα δεν παω γιατι ζητανε σχεδον τα διπλασια...
Timour21 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 Μάλλον μαλακίες σου λένε στην honda φίλε μου για να στα πάρουνε. Το μπεκ σαν μπεκ δεν θα πάρει πρωτοβουλία να ψεκάσει περισσότερο γιατί απλά δεν το αποφασίζει το μπεκ. Το αποφασίζει ο εγκέφαλος (ο οποίος φυσικά αγνοεί οτι το μπεκ είναι βουλωμένο) με βάση κάποια κριτήρια. Διαβάζει το air flow meter και ανάλογα τον αέρα που περνά στον θάλαμο κάυσης ψεκάζει και το ανάλογο κάυσιμο. Οπότε αν ο εγκέφαλος ζητήσει απο τα μπεκ να ψεκάσουν 2cc καυσίμου σε έναν παλμό (κάθε παλμός και ψέκασμα) πχ, και είναι βουλωμένα, αυτά θα ψεκάσουν λιγότερο, με αποτέλεσμα το αμάξι να κομπιάσει... αν ήταν πολύ βουλωμένο, το αμάξι θα ρέταρε και στο ρελαντί του με παρόμοιο effect όπως καμένος πολλαπλασιαστής.
AnestiSafe Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 Φίλε πόσα χλμ έχεις και τι χρονολογία είναι το αυτκίνητο σου?
wind25 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 Μάλλον μαλακίες σου λένε στην honda φίλε μου για να στα πάρουνε. Το μπεκ σαν μπεκ δεν θα πάρει πρωτοβουλία να ψεκάσει περισσότερο γιατί απλά δεν το αποφασίζει το μπεκ. Το αποφασίζει ο εγκέφαλος (ο οποίος φυσικά αγνοεί οτι το μπεκ είναι βουλωμένο) με βάση κάποια κριτήρια. Διαβάζει το air flow meter και ανάλογα τον αέρα που περνά στον θάλαμο κάυσης ψεκάζει και το ανάλογο κάυσιμο. Οπότε αν ο εγκέφαλος ζητήσει απο τα μπεκ να ψεκάσουν 2cc καυσίμου σε έναν παλμό (κάθε παλμός και ψέκασμα) πχ, και είναι βουλωμένα, αυτά θα ψεκάσουν λιγότερο, με αποτέλεσμα το αμάξι να κομπιάσει... αν ήταν πολύ βουλωμένο, το αμάξι θα ρέταρε και στο ρελαντί του με παρόμοιο effect όπως καμένος πολλαπλασιαστής. οχι δεν εχω τετοιο προβλημα...μια φορα μονο ειχα θεμα με ρελαντι κ τα σχετικα γιατι οπως ξερεις οι βενζινες μας ειναι τελειες...κ εβαλα ενα Nos...κ "καθαρισε" αρκετα...κ απο τοτε ολα οκ... αν δεν ειναι τα μπεκ κ δεχομαι την αποψη σου διοτι κατι παραπανω θα ξερεις...τοτε δεν μπορω να εξηγησω το οτι εκει που εκαιγα μεσα στην πολη γυρω στο 9... να καιω τωρα σταθερα 10 με 10,3...
Timour21 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 Για να σου φύγει η ιδέα πάντως, κάνε αυτό που σου είπαν παραπάνω, βάλε καλή βενζίνη και ένα μπουκαλάκι καθαριστικό και βγάλτο εθνική και άνοιξέ το (όχι πολύ βίαια -δεν χρειάζεται), ή αν έχεις έναν μηχανικό που εμπιστεύεσαι, πες του να σου βγάλει τα μπεκ (αν και αν το ψάξεις λιγάκι μπορείς να το κάνεις και μόνος σου) και να τα τσεκάρεις οπτικά. Αλλά και πάλι όπως σου είπα δύσκολο να ανεβάζει κατανάλωση λόγω μπεκ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα