Inler Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Ανοιγω πριν λιγο να καθαρισω το laptop και να αλλαξω παστα σε καρτα γραφικων και επεξεργαστη και αφου τελειωσα τον ανοιγω..Αρχικα μπηκα στα windows αλλα εδειχνε να κολλαει ενω οι θερμοκρασιες απο 70-75 ειχαν πεσει στους 60-65...Στη συνεχεια κοκκινησε η οθονη και μου εκανε reboot..Απο τοτε προσπαθω να μπω στα windows αλλα τις περισσοτερες φορες καθως μπαινει τα εικονιδια φαινονται αλλοιωμενα υπαρχουν γραμμες στην οθονη και πεταει αρκετες φορες μπλε οθονη και γραφει attempt to reset the display driver recover from timeout...Λογικα ειναι η καρτα γραφικων..Τελος ο ανεμιστηρας δουλευει σαν τρελος συνεχομενα...Δωστε τα φωτα σας..Παει ολο για πεταμα;
laptop_man Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Ίσως κατα λάθος τη στιγμή της "απασφάλισης" στράβωσες τον πλακέ σωλήνα που οδηγεί στο ανεμηστήρι,κοίτα να εφάπτεται σωστά πάνω στο chip της κάρτας γραφικών και εν ανάγκη βάλε θερμοαγώγιμα padάκια ή κανα κομμάτι χαλκό εκεί που εφάπτονται eachoother. Αν όμως έχεις artifacts,ίσως τραυμάτισες ανεπανόρθωτα το chip,πας για reflow ή reball.
Inler Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Οταν ξεκιναω τον υπολογιστη ο ανεμιστηρας δουλευει για 2-3 λεπτα κανονικα μεχρι να μπει στα windows..Μετα αρχιζει και δουλευει full συνεχομενα..Και στη συνεχεια παγωνει η εικονα βγαζει διαφορες γραμμες και αρκετες φορες πεταει απο κατω ενα μηνυμα οτι προσπαθησε να κανει reset display σε καποιο αρχειο kernel...Αφου παγωσει ή πεταξει μπλε οθονη με το που τον ξανανοιξω το ανεμιστηρακι δουλευει συνεχομενα...Τον μεγαλο σωληνα που πατα πανω σε καρτα γραφικων και επεξεργαστη οπως τον εβγαλα ετσι τον εβαλα..Αν ειχα κανει μαλακια με καποια γρατσουνια υγρο κτλ ή καρτα δεν θα επρεπε να εχει χαλασει εντελως και να μην ανοιγει καν; Τι εννοεις reflow/reball..Το μηχανημα ειναι εκτος εγγυησης..
laptop_man Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 Οταν ξεκιναω τον υπολογιστη ο ανεμιστηρας δουλευει για 2-3 λεπτα κανονικα μεχρι να μπει στα windows..Μετα αρχιζει και δουλευει full συνεχομενα..Και στη συνεχεια παγωνει η εικονα βγαζει διαφορες γραμμες και αρκετες φορες πεταει απο κατω ενα μηνυμα οτι προσπαθησε να κανει reset display σε καποιο αρχειο kernel...Αφου παγωσει ή πεταξει μπλε οθονη με το που τον ξανανοιξω το ανεμιστηρακι δουλευει συνεχομενα...Τον μεγαλο σωληνα που πατα πανω σε καρτα γραφικων και επεξεργαστη οπως τον εβγαλα ετσι τον εβαλα..Αν ειχα κανει μαλακια με καποια γρατσουνια υγρο κτλ ή καρτα δεν θα επρεπε να εχει χαλασει εντελως και να μην ανοιγει καν; Τι εννοεις reflow/reball..Το μηχανημα ειναι εκτος εγγυησης.. Προφανώς με "minimal αποδεικτικά οδηγιών" (basic drivers...) μάλλον θα δουλεύει.Αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις άμα εκκινήσεις τον υπολογιστή σου σε safe mode. Όσο διαβάζω την τελευταία σου ανάρτηση,τόσο πείθομαι για την εκ του μακρόθεν διάγνωσή μου ()...Ο υπολογιστής σου όταν φορτώνει τους κανονικούς drivers της κάρτας γραφικών αρχίζει και ζεσταίνεται υπερβολικά,εξ ου και η συνεχής λειτουργία του ανεμυστήριου. Όπως σου είπα,βγάλε τη μητρική,πάρε το σεσουάρ και ρίξε κανα τεταρτάκι καυτό αέρα μόνο πάνω στο chip των γραφικών.Αυτό (reflow) θα του δώσει κανα τρίμηνο (στη καλύτερη...) αβάτζο.Μετά άλλη μία,άλλη μία μέχρι να ψοφήσει εντελώς. Άλλη περίπτωση να βρεις αξιοπρεπή μάστορα που θα μπορέσει με μηχανήματα να αφαιρέσει τo chip απ' τη μητρική (reball),να περάσει καινούργιες μπίλιες κόλησης και να το ξανακοτσάρει πάλι πίσω... Κι αυτό δεν είναι πανάκεια,άντε να κρατήσει κανα εξάμηνο και θα σε ξαλαφρώσει (ο μάστωρ) κανα εκατονεικοσάρι€ άνευ πιστοποιημένης εγγύησης. Τρίτη λύση,παρακολουθείς τις Αγγελίες σε όλα τα fora και κοζάρεις ξεφόρτωμα ομοίου με διαφορετική βλάβη όμως (π.χ. σπασμένη οθόνη) και του απαλλοτριώνεις τη μητρική,συνήθως με λιγώτερα λ7 απ' ότι θα σου ζητούσαν τα μαστόρια για αμφίβολες επισκευές στο "ψόφιο" σου. Ή στο ebay. Συνήθως ψοφάνε άμα τους βάλεις fpsβόρα παιχνίδια ή δουλεύουν σε ανθυγιεινό γι αυτά περιβάλλον,όπως χνούδια από ζώα συντροφιάς που μαδάνε ή μαζί στο κρεββάτι με κουβέρτες.Μαζεύεται σκόνη στις τρυπούλες,υπολειτουργεί ο εξαερισμός,ζεσταίνεται υπερβολικά η κάρτα γραφικών και σε συνδυασμό με την απαξίωση των καταναλωτικών προϊόντων σε σχέση με το χρόνο ζωής τους,έχουμε τα αποτελέσματα που λουζώμαστε. my2€cents.
Inler Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 Παντως οσες φορες μπηκα σε safe mode δεν μου κολλησε...Απο την αλλη δοκιμασα να απεγκαταστησω τα drivers μεσα απο safe mode αλλα οταν εμπαινα μου κολλαγε ξανα...Μου βγαζει κατω δεξια συνεχεια αυτο το μηνυμα και μετα αναβοσβηνει η οθονη αρκετες φορες και παγωνει με αλλοιωμενα στοιχεια... Παντως δεν το ζοριζω με παιχνιδια... Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι ολο αυτο εγινε επειδη ανοιξα και αλλαξα παστα; και κατι ακομα αν το προβλημα ειναι στην καρτα αυτη δεν αλλαζεται...Πρεπει οπως λες να βρω ομοια μητρικη που να τα εχει ολα πανω; Αν βρω μητρικη με αλλα χαρακτηριστικα επεξεργαστη-μητρικη-καρτα...Ευχαριστω για το χρονο σου..
laptop_man Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 Παντως οσες φορες μπηκα σε safe mode δεν μου κολλησε...Απο την αλλη δοκιμασα να απεγκαταστησω τα drivers μεσα απο safe mode αλλα οταν εμπαινα μου κολλαγε ξανα...Μου βγαζει κατω δεξια συνεχεια αυτο το μηνυμα και μετα αναβοσβηνει η οθονη αρκετες φορες και παγωνει με αλλοιωμενα στοιχεια... Παντως δεν το ζοριζω με παιχνιδια... Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι ολο αυτο εγινε επειδη ανοιξα και αλλαξα παστα; και κατι ακομα αν το προβλημα ειναι στην καρτα αυτη δεν αλλαζεται...Πρεπει οπως λες να βρω ομοια μητρικη που να τα εχει ολα πανω; Αν βρω μητρικη με αλλα χαρακτηριστικα επεξεργαστη-μητρικη-καρτα...Ευχαριστω για το χρονο σου.. Σ΄ευχαριστώ που λειτούργησες feedbackικά (λολ) αναφορικά με τη διάγνωσή μου. Ναι,άμα φορτώνει βασικούς ντράϊβερς δεν επηρεάζει (πολύ...) την απόδοση,δεν ζορίζονται δηλαδή τα ηλεκτρόνια και δεν τρακάρουν eachother για να βγάζουν θερμότητα,πάνε στο χαααλλλλλλ*αααρόόό (*Θεσσαλονικώτικο,παχύ "Λ") και να σου δημιουργούν προβλήματα. Όπου νάναι όμως θα στη κάτσουν. Άμα βρεις μητρική να ταιριάζει με τις αντίστοιχες υποδοχές στις τρύπες των πλαστικών (τί άλλο να σου πω) από παραπλήσιο μοντέλο,καλά θα είναι.Αρκεί να δεχτεί ο πωλητής να περιμένει να δοκιμάσεις πρώτα (μπα....). ΔΕΝ ξέρω γιατί χάλασε,δεν φτάνει το βουντού μου μέχρις εκεί.
Inler Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 Τλς...Θα το παω μια Πλαισιο να μου πουν και εκει τη γνωμη τους και βλεπουμε(δεν μπορει να παιρνει μητρικη απο καινουργιο Turbo-X;).. Αυτο που λες με το σεσουαρ χρειαζεται να βγαλω ολη τη μητρικη για να ριξω αερα;..Ξεβιδωνω το καπακι βγαζω τη βαση και ριχνω αερα...Ενδεχεται αυτο να κανει τα πραγματα χειροτερα;
laptop_man Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 Τλς...Θα το παω μια Πλαισιο να μου πουν και εκει τη γνωμη τους και βλεπουμε(δεν μπορει να παιρνει μητρικη απο καινουργιο Turbo-X;).. Αυτο που λες με το σεσουαρ χρειαζεται να βγαλω ολη τη μητρικη για να ριξω αερα;..Ξεβιδωνω το καπακι βγαζω τη βαση και ριχνω αερα...Ενδεχεται αυτο να κανει τα πραγματα χειροτερα; lol,θα σου λυώσουν τα πλαστικά γύρω-γύρω. Υ.Γ.Με κάνεις να μετανοιώνω που μπλέχτηκα,θα πας πλαίσιο να σου ταιριάξουν turbo-x;
Inler Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 Οποτε την λυνω ολη και την βγαζω εξω και για 15 λεπτα ζεσταινω μονο την καρτα ετσι; Επειδη δεν ειμαι ειδικος τι θα αποφερει αυτο;
laptop_man Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 Οποτε την λυνω ολη και την βγαζω εξω και για 15 λεπτα ζεσταινω μονο την καρτα ετσι; Επειδη δεν ειμαι ειδικος τι θα αποφερει αυτο; Στη καλύτερη ένα τρίμηνο ζωής ακόμα.Στη χειρώτερη καμια βδομάδα... Υ.Γ.Κοίτα τη δικιά σου εφ' όσον την έχεις λύσει απ' τα πλαστικά και πρόσεξε όλες τις θύρες αν ταιριάζουν σe κάποιο παραπλήσιο μοντέλλο που θα δεις στο ebay.
Inler Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 Αν κοιτουσα τα minidumpt λες να εβγαζα καθολου ακρη για το προβλημα..Και κατι αλλο αν οντως εχει προβλημα ποσο πιστευεις οτι αξιζει να το δωσω(Core 2 Duo T4200 2GHZ-4GB DDR3-320HD-17 Turbo-X Maestro+ τροφοδοσια ρευματος+μπαταρια) για ανταλλακτικα;
laptop_man Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 Κανα δεκαπεντάρι ο επεξεργαστής,κανα κοσάρι οι μνήμες,γύρω στα 35 ο δίσκος,50 η οθόνη,αν τους διαβεβαιώσεις για τη μπαταρία ότι ο ρόλος της δεν είναι μόνο να βουλώνει τη τρύπα και να κρατάει τη σκόνη μακρυά μπορει και να τη σμπρώξεις στο δεκαρικάκι,βάλε και το γραφτήρι,τα πλαστικά,τροφοδοτικό κλπ,πας άνετα και με υπομονή στα δυό χαρτιά...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα