Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θέλω να μου λύσετε μια απορία όταν ζεσταίνεται ο υπολογιστής υπάρχη περίπτοση να κολανε τα παιχνίδα; Γιατί όταν παίζω για λίγη ώρα αρχίζει να κολάει το παιχνίδι

Δημοσ.

Ναι φίλε μου αν το pc ανεβάζει θερμοκρασίες τότε είναι σίγουρο ότι όλα τα προγράμματα είναι πιο αργά. Με ένα καλό καθαρισμό στους ανεμιστήρες του θα είσαι οκ (κάρτα γραφικών, επεξεργαστή και οπού αλλού βλέπεις ότι χρειάζεται)

Δημοσ.

βασικα αρχικα κατεβασε καποιο προγραμμα που να σου δινει τις θερμοκρασιες (οπως το everest) και μετα αναρτησε τες εδω για να δουμε μηπως δεν ειναι θεμα θερμοκρασιας

Δημοσ.

αν μπορεις γραψε και ακριβως τι cpu, ram και καρτα γραφικων εχεις οπως και το παιχνιδι που παιζεις οταν κολλαει

Δημοσ.

το cpu που εχω ειναι το intel core 2 duo core 2 duo e7500 http://ark.intel.com/products/36503/Intel-Core2-Duo-Processor-E7500-(3M-Cache-2_93-GHz-1066-MHz-FSB)

καρτα γραφικων ειναι asus eah 5670 ddr5 http://www.asus.com/Graphics_Cards/AMD_Series/EAH5670DI1GD5/

και τα ram 4gb 1333 mhz http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.550322

και τα παιχνιδια που κολανε ειναι assasin's creed revelations και battlefield 3

τις μερες που εκανε κρυο και οι θερμοκρασιες ηταν χαμιλες δεν κολαγε πουθενα δεν ειμαι σιγουρος αν φτεει αυτο για αυτο χρειαζομαι την βοηθια σας

Δημοσ.

Το καλοκαιράκι πάντα ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες, ακόμα και αν γράφεις απλά κείμενα ...

Αν οι θερμοκρασίες που αναφέρεις είναι χωρίς να παίζεις κάποιο παιχνίδι, τότε σίγουρα, θέλει προσοχή.

Επίσης έχει σημασία σε τι settings παίζεις τα παιχνιδάκια που αναφέρεις. Αν τα παίζεις σε high ρυθμίσεις τότε ανεβαίνουν πολύ και οι απαιτήσεις για επεξεργαστή-κάρτα γραφικών και φυσικά ανεβαίνουν κατακόρυφα και οι θερμοκρασίες ... :devil:

Αν, ήδη το χειμώνα, το σύστημα ήταν στα όριά του μπορεί η αναπόφευκτη θερινή άνοδος της θερμοκρασίας να έκανε τη διαφορά!

Εγώ θα έκανα αρχικά τα παρακάτω:

1) Θα κατέβαζα κάποιο καλό προγραμματάκι για θερμοκρασίες για να τεστάρω που φτάνουν σε κατάσταση ηρεμίας και ταραχής.

2) Θα καθάριζα το κουτάκι και τα ανεμιστήρια και ιδιαίτερα τα ανεμιστήρια του επεξεργαστή και της κάρτας γραφικών. (όταν τα καθαρίζεις καλύτερα να τα κρατάς ακίνητα)

3) Θα τσέκαρα αν είναι τοποθετημένα σωστά τα ανεμιστήρια του κουτιού (από κάτω εισαγωγή, από πάνω εξαγωγή αέρα), αν λειτουργούν ικανοποιητικά και θα πρόσθετα και άλλα, αν είναι δυνατόν, σε τυχόν άδειες θέσεις.

4) Θα μάζευα τα διάφορα χύμα καλώδια του τροφοδοτικού σε κοτσίδες για να γίνεται καλύτερα η κυκλοφορία του αέρα στο κουτάκι.

5) Αν ο επεξεργαστής έχει τη ψύκτρα της intel θα τον άλλαζα με κάποιον άλλο (δεν χρειάζεται να είναι κανένα θηρίο, που κουμπώνει από πίσω στη μητρική, μπορείς να βρεις κάτι σχετικά απλό και φτηνό που θα μπαίνει όπως και η intel αλλά θα βελτιώσει σημαντικά τη κατάσταση).

Αν κάνεις όλα αυτά και δεν δεις διαφορά, τα ξαναλέμε ... B)

Ίσως αν πήγαινες από την 5670 σε μια 5770 (μπορείς να δώσεις τη δική σου 30-40 ευρώπουλα και με 20-30 ακόμα να κάνεις τη αλλαγή) να είχες και μια σημαντική και φτηνή βελτίωση επιδόσεων που θα βοηθούσε συνολικά τη κατάσταση.

Ελπίζω να βοήθησα

φιλικά

Νίκος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...