Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας.Προχτες πηγα να κανω φορματ τον παλιο μου υπολογιστη γιατι δεν εβρισκε ενα αρχειο και γιατι ειχα να τον κανω πολυ καιρο.Εβγαλα τον σκληρο για να παρω τα αρχεια και μετα τον ξανασυνδεσα αλλα δεν ανοιγε(δεν εμπαινε ουτε στο BIOS).Τελικα αλλαξα την καρτα και την εβαλα σε αλλη θυρα και ανοιξε.Μετα εκανα φορματ και χθες που πηγα να τον ξαναανοιξω μου εβγαλε ενα Stop σε μια μπλε οθονη και κατι αλλα.Ξερει κανει τι γινεται.Εγω σκεφτηκα οτι τα παιξε ο σκληρος γιατι τον εχω 6 χρονια και εβγαζε και προβλημματα πριν το φορματ.Υπαρχει περιπτωση να εχει παθει κατι ο επεξεργαστης και να μην δουλευει σωστα η αν χαλασει δεν ανοιγει καν το PC?Περιμενω να μου πειτε καμμια ιδεα για το τι μπορει να φταει...

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Kατ' αρχάς, όσο κι αν είναι καταννοητό ότι "δεν γνωρίζεις και πολλά από PC", τα γράφεις αρκετά μπερδεμένα... Πχ, ποιά "κάρτα" εννοείς...; Γενικά γραψ' τα λίγο πιο αραιά και συγκροτημένα - για να καταλάβουν καλύτερα αυτοί που διαβάζουν, και να μπορέσουν, ίσως, να βοηθήσουν...

Κατά τ' άλλα : Αυτά που ρωτάς, δεν έχουν "συγκεκριμένες" απαντήσεις, καθώς οι αιτίες μπορεί να είναι διάφορες (πόσο μάλλον όταν καν δεν ξέρουμε πόσο καιρό είχες που δεν δούλευες "τον παλιό σου υπολογιστή", τί συμπτωματολογία είχε πριν "προχτές", κτλ....). Μαντεύοντας και μόνο, προσωπικά μπορώ να σου πω ότι ένας δρόμος είναι να συνδέσεις τον δίσκο του στο νέο σου μηχάνημα, και από εκεί να τον υποβάλεις σε διάφορους ελέγχους. Πχ, βάλε το Hard Disk Sentinel, επίλεξε τον παλιό δίσκο, πάρε ένα screenshot της αρχικής του καρτέλας, και πόσταρέ το εδώ να σου πούμε τί "ερμηνεύουμε" από αυτά που λέει για την κατάστασή του...

Χωρίς να σημαίνει ότι ντε και καλά ο δίσκος είναι αυτός που φταίει, αλλά όταν δεν έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες, μπορούμε να αρχίσουμε από εκεί...

Δημοσ.

Εχεις δικιο.

Την καρτα γραφικων ενοουσα οτι αλλαξα θυρα και μου ανοιξε η οθονη.

Απλα και πριν το φορματ σε πολλα προγραμματα που ειχα μου ελεγε οτι δεν βρεθηκε καποιο αρχειο.

Αυτα μου λεει

post-236204-0-65633100-1340033532_thumb.png

Δημοσ.

Πάντως ο δίσκος "δείχνει" να είναι περίπου τζιτζί...

Από 'κει και πέρσ, ενδεικτικά πάλι, θα έλεγα να ξαναστήσεις το μηχάνημα "απο την αρχή" (βγάλε-ξανακούμπωσέ τα όλα καλά, μην έχει μπει πουθενά σκόνη - σπάνιο, αλλά συμβαίνει), μνήμες, κάρτες, δίσκους......και τέλος ξανακαν' του ένα "φορμάτ" (αφού είναι φράσκο, δε σε νοιάζει, υποθέτω...). Καπάκι, φτιάξε ένα δισκάκι με το memtest86 και βαλ' το για μισή μέρα να τεστάρει τις μνήμες, μπας και. (...αυτά για την μπλέ οθόνη...)

Δημοσ.

Δηλαδη υπαρχει περιπτωση να τα χει παιξει και ο επεξεργαστης?Και πως θα καταλαβω τι φταει?

Και με αυτο που λες "(αφού είναι φράσκο, δε σε νοιάζει, υποθέτω...)" τι εννοεις?

Δημοσ.

Xαχ, σόρι για το ορθογραφικό κατ' αρχάς : φρΕσκο εννοούσα - και πήγαινε στο λειτουργικό (το έχεις βάλει πρόσφατα).

Όσο για το hardware, όχι, δεν νομίζω να είναι θέμα επεξεργαστή. Αφού ΜΑΛΛΟΝ δεν είναι θέμα δίσκου, ΙΣΩΣ είναι θέμα μνημών (έγραψα σχετικά - να τρέξεις το Memtest86), ή μητρικής (σπανιότερο) ή τροφοδοτικού (χλωμό κι αυτό, αλλά). Αλλά για να μην μπλέκεις με δοκιμές (ή τεχνικό) για ολ' αυτά. ΜΕΤΑ τον έλεγχο των μνημών, κάνε μια επανεγκατάσταση λειτουργικού. Πάνω-κάτω έτσι πάει η "trial & error" σειρά ελέγχων γι' αυτές τις περιπτώσεις....

Δημοσ.

OK.Θα το ξαναστισω για να δω για την σκονη και μετα θα βαλω το εφταρια που εχω στον καινουργιο.Αν ειναι μητρικη με 50 ευρω παιρνω καινουρια.Σκεφτηκα και τροφοδοτικο αλλα το χω 6 χρονια και δουλευει αψογα κι εχω και UPS.Οπως και να χει σε ευχαριστω πολυ

Δημοσ.

Η μπαταρία λιθίου υπάρχει μόνο για να διατηρεί τις ρυθμίσεις που τυχόν κάνεις στο BIOS. Αν λείψει (ή πέσει πολύ το βολτάζ της), οι εν λόγω ρυθμίσεις συνεχίζουν να διατηρούνται, εφ' όσον είναι συνδεδεμένο το καλώδιο του ρεύματος από την μπρίζα στο τροφοδοτικό (αν τεσπα φτάνει ρεύμα στο τροφοδοτικό), κι ας είναι κλειστός ο Η/Υ.

Αν δεν υπάρχει ούτε μπαταρία, ούτε ρεύμα στο τροφοδοτικό, οι ρυθμίσεις γυρνάνε στις εργοστασιακές.

Γενικά με λίγα λόγια δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο η ύπαρξη ή καλή λειτουργία της λιθιομπαταρίας. ΠΑΡ' ΟΛ' ΑΥΤΑ, από πρακτικής εμπειρίας μιλώντας, καλό είναι να αλλάζεται, για να αποφεύγονται τυχόν κολλήματα του BIOS (αν και δεν έχω ιδέα ποιό ρεύμα "προηγείται" όταν υπάρχει ΚΑΙ καλώδιο ΚΑΙ μπαταρία επάνω). Οπότε, πάρε μία, φθηνές είναι - στις λαϊκές ολόκληρο "καρτελάκι" με μερικές από δαύτες, το παίρνεις "με ένα Ευρώ". Αλλά μην περιμένεις ντε και καλά να κάνει "μαγικά" στο μηχάνημα...

* είπαμε να κάνεις κάποιυς ελέγχους. (Μάλλον) δεν τους έχεις κάνει ακόμα...

** "6 χρόνια άψογο τροφοδοτικό", δεν μου ακούγεται "καλό". Εννοιώ, με την πάροδο των χρόνων, ούτε καλύτερα γίνονται τα τροφοδοτικά, και μάλλον "εξασθενούν"... Ο μόνος τρόπος για να είσαι σίγουρος, είναι μέτρηση των τάσεων και των ισχύων που αποδίδει (Volts και Amperes) με πολύμετρο (5-10€ από τις "λαΐκές"...). Και μετράς και τις μπαταρίες σου.

Εναλλακτικά, κάπου στο BIOS setup, υπάρχει πιθανότατα ένδειξη τιμών (12V, 5V κτλ...Αν και ένα πολύμετρο, είναι σαφώς πιο αξιόπιστο και μετράει και Amperes).

Δημοσ.

Σορρυ φιλε ειχα εξεταστικη.Λοιπον ο δισκος ειπες οτι ειναι ενταξει.Ειδα τις τασεις με το πολυμετρο και εδειξε στο 3.3->3.42 στο 5->5.17 και στην 12->12.4.Και πηγα να βαλω τα windows 7 και μου πεταξε error για καποια αρχειο οταν εφτασε στο μενου εγκαταστασεις στο επεκταση αρχειων των windows στο 100% αν θυμαμαι καλα.Εχετε καμμια αλλη ιδεα τι μπορει να φταει?

Απο την στιγμη που ξεκιναει η εγκαταστασει και προχωραει μεχρι ενα σημειο μπορει να φταει η RAM?

Δημοσ.

Κοίτα, και η μητρική μπορεί να έχει κάποιο ζόρι ("φουσκωμένους"/σκασμένους πυκνωτές) και να ευθύνεται για τέτοια προβλήματα...

Το ίδιο και οι μνήμες. Φτιάξε δισκάκι με το Memtest86 και βαλ' το να τις τσεκάρει για μισή μέρα.

Γενικά υπάρχουν πολλά που να φταίνε για τέτοια περίπτωση, και θέλει μανούρα με τσεκάρισμα ένα-ένα τα κομμάτια του hardware...

Δημοσ.

OK.Τι να πω.Θα κανω το memtest και θα σου πω.Αν δεν ειναι οι μνημες τι αλλο μπορει να φταει?Α και να πω και κατι που δεν το εκανε παλια.Με το που τον ανοιγω καθε φορα μου λεει checking NVRAM.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...