DrLo Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 (επεξεργασμένο) Λοιπόν η κατάσταση έχει ως εξής. Στη πολυκατοικία που μένω υπάρχει ασύρματο δίκτυο "από τη μαμά" δηλαδή δίκτυο με AP στους διαδρόμους στα οποία συνδέονται όλοι οι ένοικοι. Αυτά τα έχει βάλει η εταιρεία που νοικιάζει το κτίριο. Δε ξέρω ακριβώς την τοπολογία του δικτύου αυτού, στο laptop πάντως βλέπω 3-4 AP με το ονομα της πολυκατοικίας (ας πούμε ΟΝΟΜΑ-1, ΟΝΟΜΑ-2 & ΟΝΟΜΑ-3). Δεν είμαι σίγουρος αν είναι 3 διαφορετικές συνδέσεις ή 3-4 ΑΡ που βγαίνουν προς internet από μία σύνδεση. Αυτό δεν είναι μεγάλο πρόβλημα. Το πρόβλημά μου είναι ότι έχω υπερβολικά χαμηλές ταχύτητες στο LAN, στην ανταλλαγή αρχείων ανάμεσα σε 2 laptop στο ίδιο ΑΡ (κάτω από 1ΜΒ/sec ακόμα και 200KB/Sec), δε ξέρω γιατί. Έχω ένα παλιό αλλά αξιόπιστο WRT54G με dd-wrt (το είχα για client στο AWMN) και σκεφτόμουν να το φέρω, να το έχω για το LAN μου, είτε ενσύρματα είτε ασύρματα και να βγαίνω σαν διαμέρισμα προς το WLAN της πολυκατοικίας από αυτό. Έτσι όλη η κίνηση στο δικό μου LAN να έχει να κάνει μόνο με το WRT. Δε ξέρω όμως αν μπορεί αυτό να γίνει με τη χρήση ενός και μόνο ενός router το wlan interface του οποίου θα παίζει σαν AP στο δίκτυό μου. Καλώδιο δε νομίζω να παίζει να τραβήξω από κάποιο AP της πολυκατοικίας προς το WRT. Τα AP της πολυκατοικίας είναι κάτι TP-Link (μοντέλο δε θυμάμαι αλλά μπορώ να το τσεκάρω). Παίζει ρόλο να υποστηρίζουν τα TP-link και το WRT κάποιο πρωτόκολλο? Γενικά ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος να κάνω αυτό που περιγράφω ? Από όσο καταλαβαίνω δε παίζει περίπτωση WDS καθώς δεν έχω πρόσβαση στο router της πολυκατοικίας άρα φαταζόμουν ότι θα στήσω το δικό μου WRT σαν client προς το δίκτυο της πολυκατοικίας αλλά θα πρέπει να βάλω 2ο WRT σαν AP στο οποίο θα συνδέομαι εγώ ? Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2012 από DrLo
corrupted Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Από όσο καταλαβαίνω δε παίζει περίπτωση WDS καθώς δεν έχω πρόσβαση στο router της πολυκατοικίας άρα φαταζόμουν ότι θα στήσω το δικό μου WRT σαν client προς το δίκτυο της πολυκατοικίας αλλά θα πρέπει να βάλω 2ο WRT σαν AP στο οποίο θα συνδέομαι εγώ ? Μολις χθες εκανα το δικο μου OpenWRT, wireless client, το οποιο παιρνει Internet ασυρματα απο το modem router μου και το δινει ενσυρματα στο laptop μου. Εδω το θεμα... Και δεν χρειαζεται να παρεμβεις στο router της πολυκατοικιας... Σε ενδιαφερει να δινεις internet στο pc ενσυρματα ή ασυρματα? Γιατι ενσυρματα ειναι ευκολο, ασυρματα μαλλον θα χρειαστεις και 2ο access point...
DrLo Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Μολις χθες εκανα το δικο μου OpenWRT, wireless client, το οποιο παιρνει Internet ασυρματα απο το modem router μου και το δινει ενσυρματα στο laptop μου. Εδω το θεμα... Και δεν χρειαζεται να παρεμβεις στο router της πολυκατοικιας... Σε ενδιαφερει να δινεις internet στο pc ενσυρματα ή ασυρματα? Γιατι ενσυρματα ειναι ευκολο, ασυρματα μαλλον θα χρειαστεις και 2ο access point... Ασύρματα θα ήθελα να μοιράζω internet. Ενσύρματα θα ήταν ακριβώς η διάταξη που είχα στο AWMN. Στην υποθετική περίπτωση υλοποίησης WDS (αν κάνω την ρύθμιση σε συνεργασία με την εταιρεία της πολυκατοικίας) η κίνηση στο δικό μου δίκτυο θα περνά από τα AP της πολυκατοικίας ? ΘΑ περιορίζομαι από αυτά ? Ίσως τώρα που το σκέφτομαι αξίζει να φέρω και το 2ο AP μιας και αυτό μπορεί να είναι wifi-n (πόσο αισθητή είναι η διαφορά -n με -g ?)
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Στη θεση σου θα εστηνα ενα LAN-subnet δικο μου, εντελως ανεξαρτητο απο αυτο της πολυκατοικιας. Δηλαδη: 1. καποιο AP να παιζει το ρολο του client στο δικτυο της πολυκατοικιας 2. Το client θα δινει internet με το ethernet καλωδιο στην WAN θυρα καποιου router 3. Και το router θα κανει DHCP/routing στο σπιτι σου, σε ενα subnet τυπου 192.168.5.1/255.255.255.0 Ετσι στην ανταλλαγη αρχειων μεταξυ των pc σου, δε θα εμπλεκεται ποτε και πουθενα το δικτυο της πολυκατοικιας, ενω θα εχεις και δικο σου ασυρματο δικτυο με πολυ καλυτερο σημα προφανως. Θα μπορουσες να δεις και το 3 ως πρωτο βημα. Το wrt54g μπορεις να το βαλεις να κανει τη δουλεια του 3ου βηματος, ενω για το 1-2 ενα παμφθηνο AP που θα δουλευει και ως client θα κανει τη δουλεια που θες
DrLo Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Στη θεση σου θα εστηνα ενα LAN-subnet δικο μου, εντελως ανεξαρτητο απο αυτο της πολυκατοικιας. Δηλαδη: 1. καποιο AP να παιζει το ρολο του client στο δικτυο της πολυκατοικιας 2. Το client θα δινει internet με το ethernet καλωδιο στην WAN θυρα καποιου router 3. Και το router θα κανει DHCP/routing στο σπιτι σου, σε ενα subnet τυπου 192.168.5.1/255.255.255.0 Ετσι στην ανταλλαγη αρχειων μεταξυ των pc σου, δε θα εμπλεκεται ποτε και πουθενα το δικτυο της πολυκατοικιας, ενω θα εχεις και δικο σου ασυρματο δικτυο με πολυ καλυτερο σημα προφανως. Θα μπορουσες να δεις και το 3 ως πρωτο βημα. Το wrt54g μπορεις να το βαλεις να κανει τη δουλεια του 3ου βηματος, ενω για το 1-2 ενα παμφθηνο AP που θα δουλευει και ως client θα κανει τη δουλεια που θες Αυτό είχα στο μυαλό μου να κάνω έτσι κι αλλιώς. Το WRT για client να δίνει στη LAN ενός -n adsl router που έχω και αυτό να δίνει στο τοπικό (το dsl περισσέυει). Ήλπιζα να υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνει με 1 συσκευή για να γλιτώσω καλώδια, πρίζες, σήματα κλπ Μάλλον προς τα 'κει θα πάω και θα τα χώσω πάνω σε καποιά ντουλάπα.
leventakas Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Στη θεση σου θα εστηνα ενα LAN-subnet δικο μου, εντελως ανεξαρτητο απο αυτο της πολυκατοικιας. Δηλαδη: 1. καποιο AP να παιζει το ρολο του client στο δικτυο της πολυκατοικιας 2. Το client θα δινει internet με το ethernet καλωδιο στην WAN θυρα καποιου router 3. Και το router θα κανει DHCP/routing στο σπιτι σου, σε ενα subnet τυπου 192.168.5.1/255.255.255.0--->μπορεις να το εξηγησεις καλυτερα αυτο με το subnet..αυτην την Ip την βαζω στα μηχανακια του σπιτιου? Ετσι στην ανταλλαγη αρχειων μεταξυ των pc σου, δε θα εμπλεκεται ποτε και πουθενα το δικτυο της πολυκατοικιας, ενω θα εχεις και δικο σου ασυρματο δικτυο με πολυ καλυτερο σημα προφανως. Θα μπορουσες να δεις και το 3 ως πρωτο βημα. Το wrt54g μπορεις να το βαλεις να κανει τη δουλεια του 3ου βηματος, ενω για το 1-2 ενα παμφθηνο AP που θα δουλευει και ως client θα κανει τη δουλεια που θες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα