Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,θα θέσω ενα ερώτημα που μ´απασχολει αιωνίος. Έχω μια 6850 1gb. Θα προτεινατε να πάρω μια ακόμα ίδια και να παίξω cross ή να κράτησω τα λεφτά και να προσπαθήσω να πούλησω και αυτήν που έχω και να πάρω κάτι πιο δυνατό? απο mobo και τροφοδοτικο είμαι κομπλε,και τα 2 σηκώνουν την πιθανότητα cross.απλά πείτε μου τι παίζει ακριβώς απο θεμα απόδοσης. Στόχος είναι ενα καλύτερο gaming pc.

Δημοσ.

Άκου πως πάει συνήθως το πράγμα.

Ας πούμε ότι παίρνεις μια 2η 6850 με 130 ευρώ και έχεις το CF σου και έχεις μια απόδοση στα games Α.

Ας πούμε τώρα ότι πουλάς την δικιά σου 100 ευρώ (τόσο πωλούνται max οι used 6850) και προσθέτοντας τα 130 ευρώ που θα ξόδευες στην πρώτη περίπτωση (δλδ 230 ευρώ) παίρνεις την καλύτερη δυνατή VGA με αυτά τα χρήματα, και έχεις μια απόδοση Β.

Συγκρίνεις τώρα το Α με το Β και βλέπεις ποιο από τα 2 είναι καλύτερο. Δεν είναι δεδομένο πως θα είναι πάντα το Α ή το Β καλύτερο. Συνήθως είναι το Α όταν πρόκειται για κάρτες που ήδη έχουν αρχίσει να αποχωρούν από την αγορά.

Με άλλα λόγια με 230 ευρώ, δεν πρόκειται να βρεις single κάρτα που να ξεπερνάει το CF σου με τις 6850. Ίσως με ~150 ευρώ παραπάνω για να πας στα χωράφια περισσότερο των 7950/670 και λιγότερο της 7870.

Απλά με το CF/SLI "μπλέκεις" με άλλα προβλήματα (θερμοκρασίες, airflow, ασυμβατότητες, support από games, micro-stutter κλπ)

Δημοσ.

Σε μια κάρτα έχεις την απόδοση - δύναμη της οπού και όποτε την χρειαστείς σε C/F όπου υποστηρίζεται..

Είναι μια άλλη λογική λοιπόν που δεν ταιριάζει στον τρόπο που έχουμε μάθει να εισπράττουμε από τα γραφικά μας.

Δημοσ.

Σε μια κάρτα έχεις την απόδοση - δύναμη της οπού και όποτε την χρειαστείς σε C/F όπου υποστηρίζεται..

Είναι μια άλλη λογική λοιπόν που δεν ταιριάζει στον τρόπο που έχουμε μάθει να εισπράττουμε από τα γραφικά μας.

Για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις όμως , πλεον στο 95% των νεων τιτλων υποστηριζεται μια χαρα.

Τα βασικοτερα μειονεκτηματα των cf - sli για εμένα είναι η κατα πολύ αυξημενη καταναλωση (αναγκη για καλο και ισχυρο τροφοδοτικο), οι αυξημένες θερμοκρασίες συστήματος και η αναγκή υπαρξης ακριβών συνήθως μητρικών που να το υπστηρίζουν (τουλαχιστον σε Χ8-Χ8)

Δημοσ.

εγω θεωρω οτι ακομα το cross στην 6850 δεν αξιζει γτ σε ελαχιστα(μονο max payne k battlefield αν θυμαμαι καλα) δεν μπορεις να τα παιξεις σε ολα φουλ... το προβλημα της καρτας ειναι στο 1γβ οτι δεν μπορεις να εναργοποιησεις τα φιλτρα που απο οσο ξερω τα γβ της μια δεν προστιθεντε με της αλλης στο cross... οποτε η καλητερη λυση για μενα ειναι να περιμενεις μεχρι σεπτεμβρη-οκτωβρη μπας κ πεσει καμια 7850-70...ουτος η αλλως το καλοκαιρι δεν περιμενουμε βαρβατους τιτλους.

Δημοσ.

Παραδοχές και υποχωρήσεις κάνουμε σε κάθε απόφασή μας, και όπως είπαμε αλλού υπερέχει η κάθε λύση αλλού υστερεί.

Εγώ έχω έναν 3570k και 5850 CF. Στο ΜP3 παίζω με τα ΠΑΝΤΑ στο τέρμα στα 1920 εκτός από το MSAA που με αφήνει λόγω VRAM να το πάω μέχρι 4x (8x max πάει). Και παίζει νεράκι χωρίς ίχνος κολλήματος. Φαντάζομαι μια πολύ μικρή υποχώρηση (που ούτε θα την καταλάβεις την διαφορά στην πραγματικότητα) για ένα setup των 200 ευρώ σε VGA είναι πέραν του δέοντος ικανοποιητική. Τα ακριβώς ίδια ισχύουν και στο BF3.

Βαριέμαι να κατεβάσω fraps και να μετρήσω διάφορα games οπότε παραθέτω μόνο μετρήσεις από το benchmark test που έχει το Dirt3 ενσωματωμένο:

High Profile Settings

CF OFF: max:86 avg:66

CF ON: max:146 avg:116

Ultra Profile Settings

CF OFF: max:45 avg:37

CF ON: max:86 avg:75

Καθόλου άσχημα για κάποιον που ήδη έχει μια 5850/6850 και με 100 ευρώ μπορεί να πάρει ακόμα μία, έτσι? Με τα μειονεκτήματά του όμως όπως ήδη είπαμε (μην επαναλαμβάνομαι) και τις προϋποθέσεις (πχ δυνατό PSU, καλό κουτί με χώρους και airflow κλπ).

Το CF/SLI για μένα είναι λάθος όταν γίνεται εξ'αρχής. πχ λεφτά έχω για περίσσευμα και πάω και παίρνω 2x7950 καινούριες. Αλλά αν κάποιος πάρει σήμερα μία και μετά από 1-2 χρόνια, όταν θα βγουν οι (Χ)950 βρει μεταχειρισμένη/σε προσφορά μια δεύτερη, είναι μια πάρα πολύ καλή εναλλακτική

Δημοσ.

Παραδοχές και υποχωρήσεις κάνουμε σε κάθε απόφασή μας, και όπως είπαμε αλλού υπερέχει η κάθε λύση αλλού υστερεί.

Εγώ έχω έναν 3570k και 5850 CF. Στο ΜP3 παιζώ με τα ΠΑΝΤΑ στο τέρμα εκτός από το MSAA που με αφήνει λόγω VRAM να το πάω μέχρι 4x (8x max πάει). Και παίζει νεράκι χωρίς ίχνος κολλήματος. Φαντάζομαι μια πολύ μικρή υποχώρηση (που ούτε θα την καταλάβεις την διαφορά στην πραγματικότητα) για ένα setup των 200 ευρώ σε VGA είναι πέραν του δέοντος ικανοποιητική.

Βαριέμαι να κατεβάσω fraps και να μετρήσω διάφορα games οπότε παραθέτω μόνο μετρήσεις από το benchmark test που έχει το Dirt3 ενσωματωμένο:

High Profile Settings

CF OFF: max:86 avg:66

CF ON: max:146 avg:116

Ultra Profile Settings

CF OFF: max:45 avg:37

CF ON: max:86 avg:75

Καθόλου άσχημα για κάποιον που ήδη έχει μια 5850/6850 και με 100 ευρώ μπορεί να πάρει ακόμα μία, έτσι? Με τα μειονεκτήματά του όμως όπως ήδη είπαμε (μην επαναλαμβάνομαι) και τις προϋποθέσεις (πχ δυνατό PSU, καλό κουτί με χώρους και airflow κλπ).

Το CF/SLI για μένα είναι λάθος όταν γίνεται εξ'αρχής. πχ λεφτά έχω για περίσσευμα και πάω και παίρνω 2x7950 καινούριες. Αλλά αν κάποιος πάρει σήμερα μία και μετά από 1-2 χρόνια, όταν θα βγουν οι (Χ)950 βρει μεταχειρισμένη/σε προσφορά μια δεύτερη, είναι μια πάρα πολύ καλή εναλλακτική

Στην ίδια ''κακή'' μοιρα είμαι και εγώ με 2 Χ 58ΧΧ!! :P :P :P

Δημοσ.

Κάποιος που το έχει δοκιμασμένο να πάρει θέση αν δεν βαριέται. Να έχει 2 6850 σε cross. 'Ακουσα πάρα πολλά για το micro-stutter και οφείλω να ομολογήσω πως δεν γνωρίζω τι είναι. Επίσης δεν έχω εμπειρία με cross,θα είναι η πρώτη φορά που θα το κάνω. Άλλα θέματα που μπορεί να προκύψουν? Για να μην τρέχω με άλλα θέματα κτλ κτλ λέω να το κάνω με 2 ολόιδιες κάρτες χωρίς ο/c. ASUS HD 6850. Όποιος γνώστης μπορεί να ρίξει τα φώτα του θα το εκτιμούσα. Όποιες γνώμες/αποψεις είναι αποδεκτές.

Δημοσ.

Κάποιος που το έχει δοκιμασμένο να πάρει θέση αν δεν βαριέται. Να έχει 2 6850 σε cross. 'Ακουσα πάρα πολλά για το micro-stutter και οφείλω να ομολογήσω πως δεν γνωρίζω τι είναι. Επίσης δεν έχω εμπειρία με cross,θα είναι η πρώτη φορά που θα το κάνω. Άλλα θέματα που μπορεί να προκύψουν? Για να μην τρέχω με άλλα θέματα κτλ κτλ λέω να το κάνω με 2 ολόιδιες κάρτες χωρίς ο/c. ASUS HD 6850. Όποιος γνώστης μπορεί να ρίξει τα φώτα του θα το εκτιμούσα. Όποιες γνώμες/αποψεις είναι αποδεκτές.

Προβλημα με την εγκατάσταση δεν θα εχεις είναι απλο.. βαζεις την δεύτερη κάρτα συνδέεις την γέφυρα και τέλος... αμα δείς ότι δεν στο αναγνώρίζει ο driver τον ξανακάνεις μια εγκατάσταση...

Το micro-stuttering όταν και αμα εμφανίζεται συνήθως αντιμετοπίζεται με ενεργοποηση του vsync.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...