winmik2kx Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Καλημέρα insomniacs, έφτασε -μετά από 8 σχεδόν χρόνια- η ώρα να στήσω ένα καινούριο desktop, το οποίο θα κάνει λίγο απ'όλα. Από παιχνίδια θέλω να παίζει αξιοπρεπέστατα τα τελευταία, με ορίζοντα να μπορώ να παίξω ο,τι άλλο βγει τα επόμενα 1-2 χρόνια, δεν θα ασχοληθώ με overclocking. Έχοντας κάνει μια μικρή έρευνα σε benchmarks, αλλά επειδή δεν παρακολουθώ πολύ το hardware τα τελευταία χρόνια είπα να ρωτήσω εδώ για να ακούσω κ μια άλλη γνώμη ή να προστατευτώ από τυχόν βλακείες. Τα κομμάτια θα αγοραστούν ένα-ένα, θα το στήσω εγώ. Από budget δεν υπάρχει συγκεκριμένο, είναι περίπου στο άθροισμα που βγάζουν τα κομμάτια (δεν αναφέρω τιμές-μαγαζιά γιατί δεν θα είναι από Ελλάδα...). Στο ψητό, κομμάτι κομμάτι κ οι ανάλογες ερωτήσεις: -Κουτί: Corsair Graphite 600T Midi-Tower - White (Special Edition) -PSU: Corsair TX750M (νομίζω 750Watt είναι επαρκή, μήπως με καλύπτουν λιγότερα? Προτάσεις για άλλα τροφοδοτικά ευπρόσδεκτες, αρκεί να είναι modular και όσο γίνεται αθόρυβα) -CPU: Intel Core i5 3570K BOX (το stock cooler είναι ok? υπενθυμίζω δεν θα ασχοληθώ με oc) -Mobo: εδώ θέλω τα φώτα σας, δεν ξέρω. Τα ζητούμενα είναι λειτουργίες-επιδόσεις, καλή onboard κάρτα ήχου, αν έχει κ wifi να με γλυτώσει από μια έξτρα κάρτα καλό θα ήταν. Μάρκες νομίζω Asus/MSI/Gigabyte. Τι λέτε για Asus P8Z77-V PRO ή MSI Z77A-GD65? -RAM: 2x4GB οκ είναι νομίζω... Corsair Vengeance, 2x4GB, DDR3-1600, [email protected] / Kingston HyperX Grey, 2x4GB, DDR3-1600, [email protected] / άλλο σε παρόμοια χρήματα? -VGA: Asus GTX-570 DirectCU II 1.28GB DDR5, PCI-E x16 - μέχρι την 570 πάει το budget νομίζω. Αξίζει τα περίπου 50ευρώ που ζητάει παραπάνω από 560Ti? -SSD: Κι εδώ θέλω τα φώτα σας, είναι η πρώτη φορά που αγοράζω. Αξιοπιστία ανάλογα τη μάρκα - chip που πρέπει να αποφύγω? Κάτι σε 120GB θέλω, OCZ Agility 3 120GB / Corsair Force3 120GB ? -HDD: Western Digital Caviar Green, 64MB, 2TB, SATA-3 -DVD: LG GH22NS, 22x DVD±R (μελλοντικά μπορεί να αγοραστεί Xbox360, υπάρχει κάποια προτίμηση σε μοντέλο για τα backup μου?) -Display: Dell UltraSharp U2711 (αρκετά ακριβή αλλά την έχω ερωτευτεί...) -Speakers: Logitech Z-906. Θα πήγαινα γι'αυτά καρφωτός, αλλά ξενέρωσα όταν διάβασα ότι είναι χειρότερα από τα παλιά μου z5500. Σκέφτομαι και τα πιο ποιοτικά Edifier S530D σε παρόμοια τιμή, αλλά θα χάσω το 5.1 ρε γμτ (νομίζω ταινίες+games για μένα πιο σημαντικό από μουσική, οπότε με βλέπω για τα logitech αν δεν υπάρχει καλύτερη λύση στα ίδια χρήματα...) -Κάρτα ήχου: θα δω διαφορά από την on-board με μια φθηνή, για τα συγκεκριμένα ηχεία? Δε νομίζω να πάρω σε πρώτη φάση... Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά
stm00192 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 1)+1 2) Την βγάζεις ανετότατα και με το αντιστοιχο 650αρι 3) Αμα δεν σκοπευεις να ασχοληθείς καθόλου με το oc δες τον 3550 ο 3570Κ προορίζεται για oc κατα τα αλλα είναι ίδιοι 4)Την ASUS 5) +1 6)Δες και την 7870 (μην ακουσω οτι είσαι nv fanboy) 7) Δες και τον samsung 830 8) Μιας και ο ssd θα έχει μονο λειτουργικο και βασικα προγραμματα προτιμησε καποιον σκληρο στις 7200 μη green 9)+1 10) +10 αλλα να ξέρεις ότι η αναλυση της σε games απαιτει ίσως πιο βαρβατη καρτα απο 570 - 7870 11)http://www.skroutz.gr/s/317561/Edifier-S550.html, http://www.skroutz.gr/s/318296/Edifier-DA5000-5-1-Pro.html αλλα γτ να αλλάξεις τα Ζ5500? 12) Μεινε με την onboard..
sobi1984 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 8) Μιας και ο ssd θα έχει μονο λειτουργικο και βασικα προγραμματα προτιμησε καποιον σκληρο στις 7200 μη green . αν μπορεις εξηγησε μου το γιατι να μην ειναι green αν τον εχει για ταινιες μουσικη κλπ ? αν καταλαβα κατι λαθος σορρυ απλα το εχω δει κ σε αλλα φορουμ να το προτινουν και μου εχει κανει εντυπωση....ναι μεν δλδ παρε ssd βαλε προγραμματα κ οτι τρεχεισ μεσα σε αυτον και γιατι οχι κανα παιχνιδι εφοσον παιζεισ και υπαρχει χωρος αλλα μην παρεισ δισκο green...κ το λεω αυτο γιατι απο οτι ξερω οι green κανουν για απθηκη κ ειναι οτι πρεπει...εχω καπου λαθος..τονιζω ξανα δν κανω επιθεση απλα θελω να μου λυθει η απορια...
ninos30 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Συμφωνώ απόλυτα με τον STM σε όλα, απλά να προσθέσω όπου έχω να πω κάτι: 2) Το TX-(XXX)M δεν είναι καθαρό modular. Τα περισσότερα καλώδια είναι fixed και έχει 2 αν θυμάμαι καλά που κουμπώνουν (+2xPCIeX). Αν θες σώνει και καλά Corsair πάνε στην HX Series. Στο ίδιο κόστος όμως με το TX θα βρεις είτε τα TT Toughpower XT που είναι το κλασσικό modular με το 24 και 4+4 pins πάνω του και όλα τα άλλα μετακινούμενα είτε τα OCZ ZT series που είναι FULL modular (νέα κόλπα να τα βγάζουν έτσι). Πολύ καλά όλα (και υπάρχουν κι άλλες επιλογές αν δεν καλύφθηκες) 4) Εγώ ίσως να διάλεγα την MSI. Και οι 2 πάντως είναι πάρα πολύ καλές. Αν θες κάτι πιο φθηνό σχεδόν στην ίδια απόδοση δες και Asrock Z77 Extreme4. Αφού δεν ψήνεσαι για OC κρίμα είναι τα παραπάνω euro 7) Δες σίγουρα τον 830 ή τον καινούριο Vertex 4 8) Επειδή ρωτάς, ο STM το λέει γιατί εφόσον θα έχεις στον SSD μόνο λειτουργικό και APPS (και 1 game?), τα υπόλοιπα θα τα στήσεις λογικά στον μηχανικό (το MaxPayne3 θέλει 29GB εγκατάσταση). Με τις 5400 του Green (ναι 5400 είναι) θα αργείς στο loading. Εγώ θα έλεγα πάρε έναν 1ΤΒ 7200 black series (5 χρόνια εγγύηση) και αργότερα παίρνεις έναν 2ο Green για αποθήκευση (mp3, ταινίες, clone images κλπ) 10) Έχει δίκιο πάλι ο STM. Έχει 2550 native ανάλυση (δεν κοιτάς την u2412 καλύτερα?). Ίσως να δεις για dual vga (7850?) αλλά σε αυτήν την περίπτωση πάνε πάνω από 650W για να είσαι πιο πολύ "on the safe side". 750-850 είναι ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΑ, όχι τόσο για κάρτες όπως οι 7850, αλλά 2x570...
stm00192 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 αν μπορεις εξηγησε μου το γιατι να μην ειναι green αν τον εχει για ταινιες μουσικη κλπ ? αν καταλαβα κατι λαθος σορρυ απλα το εχω δει κ σε αλλα φορουμ να το προτινουν και μου εχει κανει εντυπωση....ναι μεν δλδ παρε ssd βαλε προγραμματα κ οτι τρεχεισ μεσα σε αυτον και γιατι οχι κανα παιχνιδι εφοσον παιζεισ και υπαρχει χωρος αλλα μην παρεισ δισκο green...κ το λεω αυτο γιατι απο οτι ξερω οι green κανουν για απθηκη κ ειναι οτι πρεπει...εχω καπου λαθος..τονιζω ξανα δν κανω επιθεση απλα θελω να μου λυθει η απορια... Αμα καποιος θέλει να εγκαταστήσι πολλά παιχνίδια ή μεγάλου όγκου μπρογράμματα ο ssd δεν φτάνει οποτε η εγκατστασεις πρεπει να γίνονται στην αποθήκη που όπως καταλαβαινεισ για να μην γινεται σπαστικο το loading τους πρέππει να είναι στις 7200! Αν και φανταζομαι ότι και η απαντηση του nino θα σε κάλυψε! (+1 απο εμενα σε όλα του εκτος απο την μητρική - η asus στα z77 προς το παρόν έχον δείξει καλύτερα σταθεροτητα)
winmik2kx Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Κατ'αρχάς σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις - Σχετικά με κάρτα γραφικών και την ανάλυση της Dell: το γνωρίζω το συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά δε θέλω να δώσω τόσα χρήματα σε κάρτα/κάρτες (ήδη αυτά που δίνω για την 570 είναι περισσότερα από όσα ήθελα αρχικά. Το σκεπτικό μου είναι το εξής: να έπαιζα τώρα αρκετά παιχνίδια από τα τελευταία 2 χρόνια που έχω χάσει, τα οποία φαντάζομαι θα είναι ok. Άμα φύγω από native res μελλοντικά θα έχω τόσο πρόβλημα? Πριν είχα Dell 2408wfp με pixel mapping και η vga δε σήκωνε με τπτ full hd, οπότε πάντα σε non-native έπαιζα. Κάτι παρόμοιο σκεφτόμουν, όταν βλέπω ότι δεν τραβάει να ρίχνω ανάλυση...) - Ηχεία: τα z5500 δυστυχώς είναι στο παλιό PC και δεν μετακινούνται από εκεί, χρειάζομαι νέα. Τα Edifier S550D ξεφεύγουν πάρα πολύ σε τιμή (δεν είμαι Ελλάδα, εδώ έχουν διπλάσια τιμή από τα z906 και τα DA5000 δεν τα βρίσκω καθόλου...) - SSD / HDD: ο 830 έχει 42ευρώ παραπάνω, ο Vertex 4 περίπου +25. Αξίζουν τη διαφορά? Για το green μάλλον έχετε δίκιο, δεδομένου ότι τα 120GB του ssd δε φτάνουν για παιχνίδια. Θα κοιτάξω μήπως πάρω τον Black 1TB (μου φτάνουν άνετα για τώρα...). - PSU: με βλέπω λοιπόν για το Corsair CMPSU-650HX - Για οθόνη νομίζω έχω αποφασίσει για την U2711. Η 2412 είναι πολύ καλή και βγαίνει κ πολύ φθηνά, αλλά επειδή ήμουν ήδη πριν με 2408wfp λέω να πάω για αναβάθμιση. Επίσης πάνω θα μπει εκτός από PC ένα Wii και πολύ πιθανόν στο μέλλον κ άλλη κονσόλα, οπότε τα input της 2412 είναι οριακά...
thanospr Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Φιλε αφου δινεις τοσα λεφτα παρε καποια αλλη καρτα γραφικων.Η αναλυση της οθονης σου ειναι πολυ μεγαλη.Δες το κι αλλιως.Δινεις 600 ευρω για οθονη και δεν δινεις ακομα 150 ευρω για μια 670 η 7970? Αν δεν θελεις να παιζεις πολυ και βαρια παιχνιδια ΟΚ...
stm00192 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 -Κανε υπομονη και παρε προς το παρον ενα ζευγαράκι απλα ηχεία να κανεις μονο την δουλεία σου... -Δωσε τα χρήματα που κερδίζεις απο την παραπανω κίνηση για μια μια 670 - 7950 -Η διαφορά στην ποιοτητα απεικόνισης μεταξύ native και non-native ειναι τρομακτική στις lcd οθόνες!!
winmik2kx Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Ωραία, με πείσατε (δε νομίζω να έχει τηρηθεί ποτέ το budget σε τέτοιου είδους thread ). Οι πιο φθηνές gtx 670 / 7950 που βρίσκω είναι οι - Gainward GTX-670 2GB GDDR5, PCI-E x16 3.0, Gainward Design - ASUS HD 7950 DirectCU II 3GB, PCI-E x16 3.0, DP, HDMI με την ΑΤΙ 30 ευρώ φθηνότερη. Τα benchmarks από anandtech δε με βοηθούν πολύ να διαλέξω, μάλλον η 670 λίγο καλύτερη? Τα 650Watt ελπίζω εξακολουθούν να με καλύπτουν..
stm00192 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Ναι τα 650 σε καλύπτουν Η 670 ναι είναι κάπως καλύτερη... αν αντεχεις τα +30 πανε προς τα εκεί!!
thanospr Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Φιλε πας για ενα παρα πολυ καλο μηχανημα και βαζεις τελεια οθονη.Κριμα ειναι να βαλεις την 570 και να μην βαλεις την 670.Εγω λεω να πας γι αυτην gigabyte.Αλλα αν απο εκει που θα την παρεις ειναι πολυ ακριβωτερη μην την παιρνεις
winmik2kx Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Με μία μικρή αλλαγή στο τροφοδοτικό λόγω έλλειψης διαθεσιμότητας, ιδού! Μεγάλη απούσα η U2711, την οποία θα πρέπει να περιμένω λιγάκι... (?). Ευχαριστώ για τις προτάσεις κ τη βοήθεια παιδιά!
winmik2kx Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Κάτι δε πήγε καλά με τη pic πριν... Προσεχώς κ συναρμολογημένο
stm00192 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2012 Μεγείες λοιπον και καλοδούλευτος!! περιμένουμε και pic μετα το στήσιμο!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα