Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησεριζω και παλι το φορουμ.

Εχω εναν υπολογιστη στο σπιτι.

Εδω και 2 εβδομαδες εκει που παιζει κανονικα κλεινει.

Ειχα παρατηρησει οτι δεν γυρνουσε το ενα ανεμιστερακι και το πειραξα λιγο και δουλευει.

Εχει μια οθονιτσα και μου δειχνει την θερμοκρασια του επεξεργαστη και του σκληρου, δεν ξερω κατα ποσο ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα, αλλα μου δειχνει για την cpu 60 και για τον σκληρο 40/45 βαθμους.

Παλια απο τι θυμαμαι η θερμοκρασια του επεξεργαστη πανω απο 40 δεν πηγαινε και του σκληρου..

Τι λετε να εγινε ή τι μπορι να φταει και κλεινει ετσι..Μολις το αφησω λιγο ανοιγει και μετα μολις πιασεις θερμοκρασια κλεινει...

Δημοσ.

Ψαξε λιγο τα μενου, καπου θα ειναι η ρυθμιση.

Οι 60 βαθμοι για τετοια εποχη δεν ειναι ιδιαιτερα ανησυχητικο και δεν θα σου δημιουργησει προβλημα.

Απλα βαλ'το πιο ψηλα, π.χ στους 70...

Ποιον επεξεργαστη εχεις?

Δημοσ.

Φιλε μου ...Τα ανεμιστερακια και τα δυο γυρνανε ισα ισα..οχι με τις στροφες που πρεπει..

Δεν την παρακατω εικονα...

149cfww.jpg

Νομιζω πρεπει να ανυσηχω....

Δημοσ.

114 βαθμοι? Ο Χριστος και η Παναγια! :wacko:

Λοιπον, κατσε να ερθει κανενα απο τα τσακαλια του forum για να σου πει σιγουρα.

Το 114 δεν ξερω κατα ποσο ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα... Αν εχει ποιασει 114, δεν επρεπε να εχει κλεισει ηδη?

Παντως αν δεν γυρνανε τα ανεμιστηρια, τοτε μην ψαχνεις να βρεις τι φταιει και κλεινει...

Εγω βασιστηκα σε αυτο που εγραψες πιο πριν και σου απαντησα...

δεν ξερω κατα ποσο ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα, αλλα μου δειχνει για την cpu 60 και για τον σκληρο 40/45 βαθμους.

Επισης γραψε ποιον επεξεργαστη εχεις...

Δημοσ.

114 ειναι λογικο να κλεινει.το ανεμηστηρι του επεξεργαστη δεν γυρναει καθολου?

βγαλε το φυσακι του ανεμηστηρα του επεξεργαστη (η 3πινο ειναι η 4πινο) και βαλτο σε καποιο απο τις θυρες case fan π εχει η μητρικη σου (3πινες ειναι).εαν λειτουργησει ισως να ειναι η 4πινη υσα του επεξεργαστη.μεχρι να το λυσεις μην ζορισεις το μηχανημα γιατι ειναι σαν να εχεις παθητικη ψυξη σε επεξεργαστη.

Δημοσ.

Φιλε μου αλλαξα το ανεμιστερακιτου επεξεργαστη και καπω συνηλθε...

Τωρα μου δειχνει και τις στροφες του αλλα νομιζω ειναι μικρο..Μεχρι 1700 rpm παει...

Δημοσ.

Αγόρασε άλλον ανεμιστήρα ή ψήκτρα, μην κάνεις πειράματα με τέτοιες θερμοκρασίες στον επεξεργαστή. Είναι προφανές οτι εχεις προβληματική ψύξη, επίσης καλό θα ήταν να έβαζες και θερμοαπαγωγική πάστα.

Μην ανοίγεις τον υπολογιστή αν δεν αγοράσεις νεο ανεμιστήρα/ψήκτρα.

Τσέκαρε αν πατάει καλά η ψήκτρα στο socket του επεξεργαστή, μπορεί να εχει σπάσει κάποιο ποδαράκι και να είναι στον αέρα.

*Ξεκίνησα να γράφω πριν απο εσένα αλλά έκανα κάποια edit και άργησα !!!

Φιλε μου αλλαξα το ανεμιστερακιτου επεξεργαστη και καπω συνηλθε...

Τωρα μου δειχνει και τις στροφες του αλλα νομιζω ειναι μικρο..Μεχρι 1700 rpm παει...

Μια χαρά είναι οι στροφές,σε τι mobo είσαι ?

Δημοσ.

Μονο το ανεμηστήρι για τετοιες θερμοκρασιες δεν μπορει να φταίει.. μαλλόν και η ψυκτρα δεν πατάει σωστα!

Δημοσ.

Την εβγαλα την ψυκτρα και την φυσηξα...

Εχει γυρω γυρω και χαλκο ...

Νομιζω ειναι καλη..

Πρεπει να του αλλαξω και παστα, αλλα μονος μου νομιζω δεν θα μπορεσω..

Θα δω..

Σας ευχαριστω ολους παιδες ...

Δημοσ.

Την εβγαλα την ψυκτρα και την φυσηξα...

Εχει γυρω γυρω και χαλκο ...

Νομιζω ειναι καλη..

Πρεπει να του αλλαξω και παστα, αλλα μονος μου νομιζω δεν θα μπορεσω..

Θα δω..

Σας ευχαριστω ολους παιδες ...

ειναι πολυ ευκολο μην το φοβασαι,αν σε προβληματιζει εχει εδω μεσα οδηγιες,οπως και βιντεακια στο youtube ακομα και με google θα βρεις πολλες εικονες για το πω γινεται.αλλα οτι χρειαστεις εδω θα ειμαστε.παντως να ξερεις οτι λιγο προσοχη στο πισω μερος της μητρικης θελει ωστε εαν βαλεις το μεταλικο να μην ακουμπαει στα ποδαρακια απο τους πυκνωτες και οταν βαλεις την παστα απο μπροστα να την απλωσεις σε ολη την cpu οχι μονο στο κεντρο.και μετα κουμπωνεις ψυκτρα με ανεμιστηρα βιδωνεις και τελος.αυτο ηταν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...