Προς το περιεχόμενο

Θελω να καλλιεργω τα δικα μου λαχανικα

4saken

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όπα, έπεσες σε περίπτωση. Έχω δικό μου λαχανόκηπο κι ασχολούμαι εντατικά με το "σπορ".

Κατ' αρχάς, είναι πράγματι αργά να βάλεις τα καλοκαιρινά λαχανικά, κι αυτό γιατί θα πάρεις παραγωγή κάπου τον Αύγουστο.

Μπα. Μια χαρα μπορει να τα βαλει και τωρα. Οχι με σπορο βεβαια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Πιστευετε υπαρχει θεμα αν φυτεψω σε μπλε σακουλες σκουπιδιων?Μπορει να μολυνθει το χωμα απο το πλαστικο?Εχω κανει πατεντα με τα κιβωτια της Δελτα.Εχω ντυσει εσωτερικα ενα κιβωτιο με την σακουλα και εχω κανει τρυπες για να φευγει το νερο.

Οχι, δεν υπάρχει θέμα. Στους 3-4 μήνες που είναι η ζωή ενός φυτού (π.χ. ντοματιάς) δεν μπορεί να γίνει σοβαρή μόλυνση.

Στους 3-4 μήνες που είναι η ζωή ενός φυτού (π.χ. ντοματιάς) 

μένω σε διαμέρισμα, και ήλιο τον κυνηγάμε με το τουφέκι στην Ιρλανδία. Φύτεψα σε γλαστρούλες για τη φάση πέρσι απρίλη-μαη μια ντομάτα και δυο πιπεριές. Και τα 3 ζουν ακόμη. Η ντομάτα έβγαλε 2η φορά καρπό, την πρώτη είχε βγάλει 1 ντοματούλα μικρή , τώρα έβγαλε 2 μικρές.  Η μια πιπεριά έβγαλε τώρα 2 κανονικού μεγέθους τσίλι , και η άλλη έχει πάνω της 1 μεσαίου μεγέθους bell pepper.

Η ντομάτα μόλις  πέταξε καινούριο κλαρί κοντά στη ρίζα της , οπότε μόλις κοκκινήσει και η 2η ντομάτα που έχει πάνω θα την κλαδέψω στο βασικό κορμό να ξανανιώσει, ο βασικός έχει φτάσει πάνω από 2 μέτρα.

κι εγώ περίμενα οτι μετά το καλοκαίρι θα χάλαγε.

Στην Ελλάδα που ο καλοκαιρινός ήλιος ειναι κατι παραπανω απο αφθονος, οι τοματες του Απριλίου δίνουν παραγωγή μετά από 6-8 βδομάδες και στους 4-5 μήνες αρχίζουν και ξεραίνονται.

Δε γνωρίζω κανέναν που να κρατά το ίδιο φυτό all year round -πόσο μάλλον 2ο συναπτό έτος. Στην καλύτερη περίπτωση, να έχεις αυθεντική τομάτα κι όχι υβρίδιο, παίρνουν τους σπόρους για την σπορά της επόμενης χρονιάς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...