skatopaido Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 είμαι τελείως άσχετος σε θέματα hi fi.βρηκα στην αποθηκη στο πατρικο μου 2 ηχεία ξύλινα με μεταλικη σήτα μπροστά. επειδή μου αρέσουν εμφανισιακά λέω να τα χρησιμοποιήσω για να ακούω καμιά μουσικη από pc και γενικά με έχει πιάσει η μ@λ@κια για να περνάω την ώρα μου αυτές τις μέρες. χρειάζομαι λοιπόν έναν φτηνο ενισχυτή για να κουμπώσω τα 2 αυτά ηχεία περίπου που έχουν χαρακτηριστικά: HIFI-Studiobox nach Din 45 500 type:sb 700 musikikleistung :70w frewuenzbereich:45-20 000 hz impedanz :4-8 ohm made in Germany τα έγραψα όπως ακριβώς τα έχει η ετικέτα. μπροστά γράφουν ''profi''(μαρκα μαλλον).δεν ξέρω αν αξίζει καν τον κόπο γιατί μπορεί να έχουν χαλάσει από την υγρασία αλλά ακούω γνώμες..δεν ξέρω για την αναλογία watt ηχείων -ενισχυτή το πότε καίγεται τι κτλ γιαυτο θελω μια μικρη βοηθεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Ποσα χρηματα για ενισχυτη διαθετεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skatopaido Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 (επεξεργασμένο) οσο το δυνατον λιγοτερα ,να ακουω μουσικη απο κανα φορητο player η λιγο ραδιο .σαν να λεμε μαξ 50ε.θα αξιζουν τα ηχεια γενικα? Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2012 από skatopaido Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Τα ηχεια δεν τα ξερω. Τραβα καμια φωτο να τα δουμε. Τωρα στο αλλο θεμα να σε απογοητευσω αλλα ενισχυτη με 50 ευρω δεν παιρνεις. Μονο απο κανα smart kit. Με τα διπλασια και λιγο παραπανω κατι γινεται. Εκτος εαν αγορασεις κανα micro hi-fi των 50- 60 ευρω και συνδεσεις τα ηχεια σου πανω σε αυτο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Tα χαρακτηριστικα των ηχειων σου δειχνουν καλα εκ πρωτης οψεως, χωρις αυτο να σημαινει οτι ειναι καλα οπωσδηποτε. Αυτο σημαινει οτι ειναι λιγο δυσκολο να σου πουμε τι ενισχυτη να τους βαλεις (καλα και ευαισθητα ηχεια θελουν καλο ενισχυτη), αλλα με 50 ευρω δεν υπαρχει περιπτωση να κανεις δουλεια. Υπολογιζε μπατζετ ανω των 150 για ενισχυτη/καλωδια κλπ. Και εχε υποψιν οτι πιθανως θα χρειαστεις και sub. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skatopaido Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 υπολογιζω δηλαδη γυρω στο 100αρικο με την προυποθεση να μεινει κιολας.καλως.ο θεμα ειναι οτι σκεφτομουν για φτηνο να τεταρω αν δουλευουν για να μην μου μεινει η χαρα.δωστε εναν μπουσουλα,για ποιο πραγμα ψαχνω και πανω κατω με τι χαρακτηριστικα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Τοτε καλο ειναι να τα δοκιμασεις καπου αλλου παρα να παρεις ενισχυτη και μετα να θες και ηχεια. Τα λεφτα που δινεις οπως ειπα ειναι λιγα. Αρα θα πας σε πολυ μετρια λυση. Πχ Koda PA-3038 κοντα στα λεφτα σου. Με 40 ευρω παραπανω πας στον Pioneer A-209R που ειναι μακραν καλυτερος. Για εμενα αμα τα ηχεια σου ειναι πολυ απλα παρε ενα micro με τα δικα του ηχεια να ησυχάσεις. Αμα παιζει καλυτερα με τα δικα σου ηχεια θα εισαι με ενα σμπαρο και δυο τριγωνια. Πχ PANASONIC SC-PM02EG-S SONY CMT-FX200 PHILIPS MCM 1110 PIONEER X-HM10-K PANASONIC SC-PM24EG-K LG XA66 Δεν ξεπερνουν τα 100 ευρω. Διαλεξε οποιο θες. Κανουν και χρεη ενισχυτη, εχουν και ραδιοφωνο cd, mp3 κτλ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skatopaido Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 ωραια πηρα μια γευση.θα τα δοκιμασω σε καποιον φιλο να δω αν ειναι καλα,και θα παρω εναν καλο ενισχυτη.αυτο που με νοιαζει ειναι να μην καει κατι κτλ.ο κανονας ειναι οτι τα ηχεια φτανουν μεχρι εκει που αφηνει ο ενισχτυητης?δηλαδη αν τα συνδεσω αυτα τα 2χ70 σε ενισχυτη 2χ20 θα ακουγονται μεχτι 20 w?ποτε παθαινει καποιο ζημια?ευχαριστω πολυ για την βοηθεια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stefan_city Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 επειδη με 50-100€ δεν παιρνεις ενισχυτη, τουλαχιστον κατι αξιολογο, προσωπικα θα προτεινα καποια απο τις λυσεις του graphist83. πιο συγκεκριμενα, θα πηγαινα στο Pioneer, λογω εμπειριας της εταιρειας στο χωρο. δειχνει πολυ τιμιο για τα λεφτα του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skatopaido Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 οπως ειπα και πιο πανω θα το δοκιμασω και αν ειναι καλα θα παρω ακριβοτερο ενισχυτη.παντως και εγω αυτο το Pioneer μπανισα για καλο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Η Pionner έχει παράδοση στα ενισχυτικά. Οσον αφορά αυτο που με ρώτησες περι ισχύος. Το ιδανικό ειναι 70w ηχείο 70w ενισχυτής. Ισως και λιγο μεγαλύτερος. Το αντίστροφο ειναι επικίνδυνο. Και εξηγώ. Όταν το ηχείο απαιτεί αρκετό ρεύμα για να οδηγηθεί και ο ενισχυτής μας ειναι πολυ μικρός, εμείς θα δίνουμε συνεχώς volume για να φτάσουμε σε ικανοποιητικά επίπεδα. Με αυτο τρόπο ομως θα υπερ οδηγούμε την προ ενίσχυση του τελικού μας ενισχυτή. Η υπέρ οδήγηση ως αποτέλεσμα θα προκαλέσει παραμόρφωση και ψαλιδισμό της ημίτονης καμπύλης και ο ενισχυτής ουσιαστικά θα παράγει ρεύμα dc. Αυτό δυστυχώς θα καταστρέψει το οποιοδήποτε μεγάφωνο οσο μεγάλο και να ειναι καθώς το πηνίο του θα υπερθερμανθεί αναποφεκτα. Πέραν αυτοί τα τροφοδοτικά των μικρών ενισχυτών ''στεγνώνουν'' εύκολα απο ρεύμα. Αρα η παραμόρφωση θα είναι παρούσα με το παραμικρό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skatopaido Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 ακριβως ηθελα να μαθω.ευχαριστω πολυ.δηλαδη με 2χ50 η 2χ60 για τα ηχεια μου 2χ70 δεν θα εχει μεγαλη διαφορα και μαλλον ο κινδυνος δεν θα ειναι μεγαλος ετσι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
discoboyminimal Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 αρκει να μην τερματιζεισ τον ενισχυτη και να ακους μονο τελεια ποιοτητα.οταν αρχιζει να μπουκονει το μπασο και να χαλαει λιγακι ο ηχος πρεπει να χαμηλωσεις..αλλιως τρως και τον ενισχυτη και τα ηχεια οπως ειπε ο graphist. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα