Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτομαι να αγοράσω κινητό για άλλη μια φορά, χωρίς να έχω ίχνος κόμπλεξ, αν ειναι μεταχειρισμένο.

Εχω όμως ένα θεματάκι. Τους καιρούς που διανύουμε κάμποσα κινητά είναι κλεμμένα. (διχως να υποννοώ πως στις αγγελίες του φόρουμ υπάρχουν τέτοια).

Τι κάνει σε αυτή τη περίπτωση ο αγοραστής; δηλαδή εγω. Υπάρχουν περιπτώσεις κινητών, που "είναι δώρα",που "έχασα την απόδειξη", που "πλυθηκε στο πλυντήριο" και πάει λέγοντας.

Πως μπορώ να είμαι καλυμμένος ως σαν μή...κλεπταποδόχος;

Η απλώς ρισκάρω και τέλος;

Δε με ενδιαφέρει για την εγγύηση, απλώς το παραπάνω...

Δημοσ.

Σε μια τέτοια περίπτωση, θα ψώνιζα απο μαγαζί με μεταχειρισμένα αφού θα μου έκοβε και απόδειξη.

Θα ψαχνόμουν επίσης να το πάρω απο site καταστήματος χώρας, που το νόμισμά της θα κόστιζε τουλάχιστον το μισό απο το ευρώ, έτσι ώστε υπολογίζοντας και τους τελωνιακούς δασμούς, θα το αποκτούσα περίπου στη μισή τιμή

Δημοσ.

ΚΜεταχειρισμενο κινητο χωρις αποδειξη τη σημερον ημερα, ειναι σαν παιζεις με τη φωτια να βρεθεις μπλεγμενος.

Δεν ξερω αν υπαρχουν αλλες ασφαλιστικες δικλειδες για να βεβαιωθεις οτι δεν θα κατηγορηθεις ως κλεπταποδοχος, στη χειροτερη θα ρωταγα αρκετες παραπανω λεπτομερειες τον πωλητη και θα προσπαθουσα να τις διασταυρωσω.

Τυπου ποτε ακριβως αγοραστηκε, απο ποιο καταστημα, σε ποιο ονοματεπωνυμο κοπηκε η αποδειξη/τιμολογιο/οτιδηποτε κλπ.

Γενικα δε θα το ρισκαρα, ποτε και για κανενα λογο να ψωνισω απο αγνωστο κινητο διχως αποδειξη.

Δημοσ.

Θεωρητικά και πρακτικά, δε θα έπρεπε το κατάστημα απο το οποιο εχει αγοραστεί (κι εχει χαθεί η απόδειξη) να έχει στο αρχείο του το IMEI της συσκευής;

Πχ το Desire που εχω, στην απόδειξη πάνω αναγράφει και το ΙΜΕΙ. Λογικά αντίγραφο της θα υπάρχει και στο κατάστημα, μιας και οι συσκευές "φακελώνονται".

Λογικά πάντα...

@sargio, δυστυχώς τα καταστήματα μτχ, τα δίνουν πολύ ακριβά σε σχέση με τα φόρουμς. Απο εξωτερικό πάλι έχει το ρίσκο του. Καινούργια απο αμερικη΄συμφέρουν, αρκεί να έχεις κάποιον να στα φέρει ο ίδιος...

Δημοσ.

Δε νομίζω ότι έχεις και τόσο πρόβλημα χωρίς απόδειξη.. Παρα πολοι δεν την έχουν για πολους λογους. Πχ εγω την εδωσα στην εφορια και ξέχασα να κρατήσω φωτοτυπία.. Ας κανει ο πωλητής μια υπεύθυνη δήλωση ότι το πουλησε αυτος και ειναι νόμιμο. Σιγουρα κάποια νομική αξία θα έχει..

Αποστολή από SGS2 με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

Θεωρητικά και πρακτικά, δε θα έπρεπε το κατάστημα απο το οποιο εχει αγοραστεί (κι εχει χαθεί η απόδειξη) να έχει στο αρχείο του το IMEI της συσκευής;

Πχ το Desire που εχω, στην απόδειξη πάνω αναγράφει και το ΙΜΕΙ. Λογικά αντίγραφο της θα υπάρχει και στο κατάστημα, μιας και οι συσκευές "φακελώνονται".

Λογικά πάντα...

@sargio, δυστυχώς τα καταστήματα μτχ, τα δίνουν πολύ ακριβά σε σχέση με τα φόρουμς. Απο εξωτερικό πάλι έχει το ρίσκο του. Καινούργια απο αμερικη΄συμφέρουν, αρκεί να έχεις κάποιον να στα φέρει ο ίδιος...

Nαι, δεν ήξερα λεπτομέρειες για μια τέτοια κίνηση, απλά μια σκέψη έκανα :-D

Στο θέμα με το ΙΜΕΙ, αν όντως αναγράφεται στην απόδειξη, τότε αν το κινητό αγοράστηκε πρόσφατα(πχ μια εβδομάδα πρίν-ρώτησε τον πωλητή πότε αγοράστηκε), στα λογιστήρια των επιχειρίσεων υπάρχουν τα "Ζ" αρχειοθετημένα μέχρι να κατατεθούν στην εφορία. Μέσω αυτών, μπορεί να βρεθεί το ΙΜΕΙ.

Τώρα στη περίπτωση της Αμερικής, μάθε αν κάποιος στο insomnia ζεί εκεί(ως φοιτητής ας πούμε), και πρότεινέ του να στο φέρει όταν θα κατέβει τώρα το καλοκαίρι στην Ελλάδα για διακοπές.

Δημοσ.

Δε νομίζω ότι έχεις και τόσο πρόβλημα χωρίς απόδειξη.. Παρα πολοι δεν την έχουν για πολους λογους. Πχ εγω την εδωσα στην εφορια και ξέχασα να κρατήσω φωτοτυπία.. Ας κανει ο πωλητής μια υπεύθυνη δήλωση ότι το πουλησε αυτος και ειναι νόμιμο. Σιγουρα κάποια νομική αξία θα έχει..

Πως την έδωσες στην εφορία; Σου ζήτησε η εφορία τις αποδείξεις; Σου έκαναν έλεγχο;

Δημοσ.

Πως την έδωσες στην εφορία; Σου ζήτησε η εφορία τις αποδείξεις; Σου έκαναν έλεγχο;

Περισι μαζί με τη δήλωση ζήταγαν σε φάκελο και τις απόδειξεις.

Δημοσ.

αν το κινητο εχει και κουτακι και οδηγιες και φορτιστη και Hands free τοτε μειωνονται οι πιθανοτητες να ειναι κλεμμενο...

Δημοσ.

Πάντως συμφωνώ με τον oldnew. Και στην αγοραπωλησία μεταχειρισμένων αυτοκινήτων μεταξύ ιδιωτών, με υπεύθυνες δηλώσεις ολοκληρώνονται οι διαδικασίες...

Δημοσ.

σε κάποια καταστήματα η επανεκτύπωση απόδειξης είναι θέμα δευτερολέπτων. πχ αν το δώρο είναι αγορασμένο από γερμανό ή cosmote το imei είναι καταχωρημένο κ μπορούν να σου εκτυπώσουν ξανά όχι ολόκληρη την απόδειξη (για να την βάλεις στην εφορία) αλλά το κομμάτι της εγγύησης που σε ενδιαφέρει σε αυτή τη φάση. Φαντάζομαι κάτι αντίστοιχο μπορεί να γίνει κ σε άλλα καταστήματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...