Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν βρήκα κανένα ποστ σχετικό έτσι σκέφτηκα να γράψω εγώ ένα, από όσους παίζουν και ξέρουν τη σειρά, ποιο παιχνίδι σας αρέσει πιο πολύ από όλα;

Εμένα προσωπικά μου είναι δύσκολο να διαλέξω γιατί όλα μου φαίνονται πολύ ώραια με ξεχωριστό τρόπο το καθένα. :unsure: Πάντως μάλλων θα έλεγα το empire total war γιατί η εποχή στην οποία αναφέρεται είναι πολύ ενδιαφέρουσα (στο διαφωτισμό.

Δημοσ.

Υπάρχουν topics σχετικά με όλα τα παιχνίδια της σειράς.

Προσωπικά μετά από χρόνια λιωσίματος με Medieval 2 Total War (μαζι με το Middle Earth mod που τα έσπασε, βγήκε και για το Game of Thrones btw), πλέον Shogun 2 (& Rise of the Samurai & Fall of the Samurai) το οποίο έχει πάει το παιχνίδι σε άλλο επίπεδο πραγματικά

Δημοσ.

Το έχω το mod του darth vader και εχω και το greek mod, και κάποια άλλα startpos για το etw. Το shogun εμενα προσωπικα, δε με ικανοποιησε απολυτα, δεν ξερω γιατι απλα το περιμενα διαφορετικο και ισως για αυτο. Τα expansions δεν τα εχω.

• Super Moderators
Δημοσ.

Το Shogun 2 είναι καλό, έχει πολύ ωραία ατμόσφαιρα αλλά δυστυχώς -για μένα- ακολουθεί την κατιούσα στο χειρισμό των μαχών.

Το Empire χρειαζόταν επική ΑΙ για να σταθεί, έτσι όπως είναι, παρά την πάρα πολύ ενδιαφέρουσα περίοδο που καλύπτει και τις πολλές επιλογές χωρών, αποτυγχάνει στο να δώσει μια καλή εμπειρία. Γενικά, πάντοτε προτιμούσα το πιο δεμένο (και ιστορικά ακριβές) πλαίσιο του Shogun από το χαοτικό Empire (όπου, επαναλαμβάνω, για να έχεις μια πειστική εμπειρία θέλεις εξαιρετική ΑΙ).

Αυτό που θα ήθελα να δω είναι ένα δεύτερο Rome, με το χάρτη του Europa Barbarorum όμως και τις αλλαγές που είδαμε στην ανάπτυξη των factions στο Shogun 2.

Δημοσ.

Προβλέπω ότι το επόμενο Total War θα είναι είτε ένα καινούριο Rome ή ένας εντελώς διαφορετικός τίτλος στην σειρά, σε φάση Αμερικανικός Εμφύλιος ή Παγκόσμιοι Πόλεμοι.

Να πω την αλήθεια μου θα ήθελα κάτι καινούριο ή ένα καινούριο Medieval 3...

Είναι από τις λίγες σειρές που κάθε παιχνίδι σε κρατάει, αν και προσωπικά πάντα εμένα με απογοήτευσε το Empire/Napoleon

Σίγουρα όμως από την στιγμή που η Sega ανακοίνωσε ότι λόγω budget cuts κόβει αρκετά παιχνίδια, και αφοσιώνεται σε μεγάλους τίτλους όπως το Total War, ελπίζω να δούμε ένα καινούριο πολύ πιο δυνατό τίτλο.

Παρ'όλα αυτά το Shogun 2 με έχει ευχαριστήσει πάρα πολύ (όχι τόσο το θέμα με τα tribes και το unlock τους στο Fall of the Samurai αυτό είναι λίγο discrace αλλά το ξεπερνάμε)

• Super Moderators
Δημοσ.

Θεωρητικά το επόμενο βήμα θα (μπορούσε ή έπρεπε να) είναι είτε ο Αμερικανικός εμφύλιος, είτε ο Α' Παγκόσμιος.

Πρακτικά, όμως, η μηχανή της σειράς αδυνατεί να χειριστεί μάχες αυτού του επιπέδου και η αποτυχία αυτή νομίζω σε πρώτη φάση φάνηκε και στο Empire και (πολύ περισσότερο) στο Napoleon.

Ο μεν Αμερικανικός Εμφύλιος είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστορικά σύγκρουση, όχι μόνο ως προς το στρατιωτικό της σκέλος (πόλεμοι χαρακωμάτων, χρήση αεροστάτων κ.ο.κ) αλλά (κυρίως, θα έλεγα) ως προς το γεωπολιτικό κομμάτι, όμως εκτός του ότι είναι σχετικά άγνωστος εκτός των ορίων της Αμερικής, είναι και εξαιρετικά αμφιλεγόμενος/φορτισμένος, ακόμη και σήμερα, στις τάξεις των ανθρώπων που θα αποτελούσαν το κατ' εξοχήν αγοραστικό κοινό.

Ο Α' Π.Π. για μένα είναι παντελώς αδύνατο να αποδοθεί με τη μηχανή της σειράς TW, καθώς περιλάμβανε πυροβολικό μεγάλου βεληνεκούς, αεροσκάφη και ήταν ο κατ' εξοχήν στατικός πόλεμος χαρακωμάτων. Πολιτικά ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρων, αλλά δυστυχώς σε αυτό το κομμάτι (της διπλωματίας, γενικότερα) η σειρά TW δεν τα πήγαινε ποτέ καλά.

Ο πόλεμος για την ανεξαρτησία των ΗΠΑ θα είχε ενδιαφέρον, πολύ περισσότερο θα έλεγα οι πόλεμοι του 17ου αιώνα μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων στην Αμερική, όπου είχαν συμμετοχή και οι Ινδιάνοι, τα μεγέθη είναι περισσότερο συμβατά με αυτά όπου η μηχανή του TW λειτουργεί υποφερτά (ως προς το χειρισμό των μονάδων) αλλά νομίζω πως και πάλι πρόκειται για πολέμους οι οποίοι δεν είναι γνωστοί σε ένα ευρύτερο κοινό, ώστε να υπάρξει ενδιαφέρον (παρότι στρατιωτικά είχαν μεγάλο ενδιαφέρον και συνδυασμό συγκρούσεων σε ανοιχτό πεδίο καθώς και πολιορκιών).

Οι πόλεμοι των Επτά Βασιλείων είχαν ενδιαφέρον, αλλά νομίζω είναι πολύ "παρεμφερές" στα μάτια των Δυτικών με το Shogun για να δοθούν πόροι εκεί. Αν έπρεπε να ποντάρω κάπου, ελπίζοντας σε καλό αποτέλεσμα, θα έλεγα Rome 2, αλλά τους βλέπω να φλερτάρουν με το 19ο αιώνα.

Δημοσ.

Εγώ νομίζω ότι δε θα βγάλουν ΑΠΠ, αν και υπαρχει ένα σχετικό startpos για το etw, παρόλα αυτά πιστεύω θα είναι κάτι σε rome 2. Νομίζω και εγώ αυτό είναι το πιο πιθανό. Αν είναι σε 18ο αιώνα μπορεί να είναι κάτι στην εποχή του αμερικάνικου εμφυλίου αλλά για όλο τον κόσμο. Ανεξαρτησία της αμερικής υπάρχει σχετικό campaign για το etw. Εγώ βασικά θα προτιμούσα είτε κάτι σε αρχαία Ελλάδα, πελλοπονησιακοί κτλ, ή για να παραμείνουμε στην παγκόσμια ιστορία θα ήταν αρκετά ενδιαφέρον να δούμε ένα total war με θεμα τις αποικίες και θα μπορούσε να έχει π.χ. 3 campaign, ένα στην αμερική ένα στην ασία/ωκεανία και ένα στην αφρική και να είναι περ. στις αρχές 17ου αιώνα, όπου θα εμπλέκονται τόσο πόλεμοι με ντόπιους όσο και με ευρωπαίους για τον έλεγχο των υπερπόντιων κτήσεων. Κάτι τέτοιο θα ήταν για μένα πολύ ενδιαφέρον αλλά δε το βλέπω πιθανό.

Υ.Γ. μπορείτε να βρείτε ένα ενδιαφέρον άρθρο για το etw εδω:

http://dutrgr.blogspot.gr/2012/06/empire-total-war.html

Δημοσ.

Το Empire ήταν και είναι μεγάλη αποτυχία.

Προσπάθησαν να κάνουν πάρα πολλά σε λίγο χρόνο.

Έπεσε πολύ hype και άφθονο χρήμα στα σάιτ για να το θεοποιήσουν άλλα φάγανε πολύ σ...ο από τους φαν γιατί ουσιαστικά ήταν alpha η έκδοση 1.0.Εάν δεν υπήρχε και ο darth θα ήταν ο απόλυτος πάτος της σειράς.Τώρα βέβαια μετά τις εξελίξεις στο μέτωπο του modding ίσως γίνει επιτέλους αυτό που σχεδίαζαν από την αρχή.

Προσωπικά έχω λιώσει το RomeTW+Europa Barbarorum/Roma Surrectum II αλλά τώρα τελευταία το γύρισα στο Medieval II+Call of Warhammer(η καλύτερη δουλεία μέχρι τώρα στο MII)/Stainless steel.Το κακό είναι ότι δεν βγήκαν τόσα χρόνια τα Europa Barbarorum II και το Dominion of the Sword.Το έχουν κουράσει βέβαια,περιμένω το ΕΒΙΙ 6 χρόνια!!

Πάντως όλα τα επόμενα από το Medieval είχαν προβλήματα στην κυκλοφορία τους(με χειρότερο φυσικά το Empire).Με το shogun ΙΙ ευτυχώς επιτέλους άκουσαν την κοινότητα για ένα αξιοπρεπές παιχνίδι από την πρώτη μέρα και με modding εργαλεία(επιτέλους).Αυτό δίνει ελπίδες για το μέλλον της σειράς και την επαναφορά των ποιοτικών κυκλοφοριών που κλονίστηκε σοβαρά με τις βλακείες που έκαναν με το Empire.

Για το μέλλον βλέπω μάλλον Rome II.Οτιδήποτε μετά τον αμερικάνικο εμφύλιο απλά θα είναι μια arcade βλακεία.

Το παιχνίδι είναι φτιαγμένο στην καλύτερη για pike+shot.

Δημοσ.

Κακα τα ψεματα τα Empire Napoleon Shogun εμενα προσωπικα δεν με κρατησαν...Τωρα παιζω Medieval με Bellum Crusis 6.3 που ειναι πολυ καλο..Παραπανω λετε για patch Game Of Thrones..Αυτο εννοειται http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=

Επισης το Darthmod Patch αφορα μονο τη σειρα Shogun ή εχει βγαλει και για το Medieval;

Δημοσ.

@Inler

Darthmod εχει και για το etw

Εγω προσωπικα πιστευω οτι αν το empire δεν ειχε ολα αυτα τα σοβαροτατα προβληματα gameplay, κρασαρει 3 φορες για καθε μαχη :P θα ήτα ένα από τα καλύτερα της σειράς. Ίσως είναι αλήθεα οτι δεν ηταν ετοιμοι να βγαλουν μια τοσο απαιτιτικη εποχη οπως του 17ου αιωνα αλλα με τα mods που εχουν βγει ως τωρα εχει πολυ μεγαλη βελτιωση. Παντως οταν το βγαλανε και συνειδιτοποιησαν τα bugs που ειχε τρεχανε και δε φτανανε, τωρα παντως επαναλαμβανω εχει πολλα ενδιαφεροντα mods οπως αυτο του darth...

Δημοσ.

Δωσε ενα link του Darthmod patch μπας και το δοκιμασω(γενικα οποιο patch θεωρεις χρησιμο)..Εσυ τι λες Empire ή Napoleon;

Δημοσ.

Κακα τα ψεματα τα Empire Napoleon Shogun εμενα προσωπικα δεν με κρατησαν...Τωρα παιζω Medieval με Bellum Crusis 6.3 που ειναι πολυ καλο..Παραπανω λετε για patch Game Of Thrones..Αυτο εννοειται http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=

Επισης το Darthmod Patch αφορα μονο τη σειρα Shogun ή εχει βγαλει και για το Medieval;

Έχει και για το MedievalII,βέβαια είναι μόνο ΑΙ και formations.

Το Bellum Crusis είναι πολύ καλό αλλά από ότι ξέρω εδώ και χρόνια σταμάτησε η ανάπτυξη του.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...