Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ηθελα να μαθω πως μπορω να εχω ή να βρω να βαλω ελληνικα σε Macintosh SE (system 6.0.8) , και να μπορω να τα εκτυπωνω στον Image Writer II. Τον υπολογιστη τον εφερα απο το εξωτερικο και εχει μονο Αγγλικα.

Ευχαριστω.

[email protected]

Δημοσ.

Macintosh SE!!!!!

Πού το ξέθαψες, και πώς κατάφερες να το φέρεις χωρίς να σε πιάσουν για αρχαιοκαπηλία; ;-)

Την εποχή εκείνη οι αναβαθμίσεις των λειτουργικών συστημάτων προσέφεραν τεράστιες αλλαγές, δεν γινόντουσαν για το θεαθήναι όπως συνηθίζεται σήμερα, οπότε θα έλεγα να βρείς και να εγκαταστήσεις το 7.5.5 που είναι το πιο "σύγχρονο" σύστημα που μπορεί να σηκώσει ο συγκεκριμένος υπολογιστής.

Απο εκεί και πέρα, τεχνική υποστήριξη δύσκολα θα βρείς και νομίζω οτι το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επικοινωνήσεις με την iSquare μπάς και μπορέσουν να σε βοηθήσουν, στηριζόμενοι και αυτοί στο know-how που εξαγόρασαν απο την Rainbow.

Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος, νομίζω οtι το σύστημα 7 είχε εξελληνιστεί απο τη Rainbow.

• Like 1
Δημοσ.

Εχω καποια "τρελα" με παλια επιτυχημενα μηχανηματα.

Αυριο κιολας θα παρω τηλ. την εταιρεια που μου λες, να δω τι γινεται..

Ας ελπισουμε οτι καπου θα βρεθει το συστημα 7.x. Τι στο καλο ! Τοσος κοσμος ειχε παρει αυτον τον υπολογιστη !

Σε ευχαριστω παντως για την ενημερωση !

Δημοσ.

Οχι. Δεν βγαινει μαλλον ακρη.

Ωστοσο εχω ενα μηχανημα που δουλευει καλυτερα κι απο τα συγχρονα ..

Ειχε επιτυχια τοτε το μοντελο.

Δημοσ.

Macintosh SE M5011 το απλο με επεξεργαστη 68000 , ενα floppy drive 800K, και ενα hard drive 40MB.

SYSTEM 6.0.8

Σε ευχαριστω για τη καλη σου διαθεση να με βοηθησεις...

Στειλε μου αν μπορεις το τηλεφωνο σου να σε καλεσω .

Και παλι σε ευχαριστω !

• Like 1
Δημοσ.

Από ό,τι θυμάμαι, δεν υπήρχαν επίσημα ελληνικά από την apple, αλλά μόνο το «εξελληνισμένο» λειτουργικό σύστημα από την rainbow, το οποίο το έδινε μόνο με την αγορά νέου mac. Αρα, θα πρέπει να βρεις κάποιον που να έχει τέτοιο λειτουργικό, (ελληνικό από rainbow) και να το αντιγράψεις στο δικό σου. (δεν θέλει εγκατάσταση, το αντιγράφεις στο σκληρό και παίζει κατευθείαν - απλά αν είναι από διαφορετικό μηχάνημα θα πρέπει ίσως να έχεις μια επέκταση -system enabler- για το δικό σου μηχάνημα).

• Like 1
Δημοσ.

Γιατί δεν ρωτάς και σε πιο εξειδικευμένα apple forums, πχ helmug.gr; Ισως είναι πιο ειδικοί να βοηθήσουν. Ισως ακόμα και στο retromaniax.gr που ασχολείται με παλιούς υπολογιστές.

• 9 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδω υπαρχουν ολες οι ελληνικες διαθεσιμες εκδοσεις για macintosh παλιοτερα. Για οποιον ενδιαφερεται. Δουλευουν ορισμενες κανονικοτατα σε vMac Mini κλπ προγραμματακια.

https://mega.nz/folder/K4cmxZ4T#XJYAf-BVsJMZ8b-LVOa4gQ

Επεξ/σία από thelos257
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...