energy52 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Εξαιρετικες οι αναλυσεις σας, ευχαριστουμε! Αυτο με το ΚΕΝΑΚ το ανεφερε κι ο μηχανικος εκει στη συζητηση που ειχαμε για το παχος και ποσο ειναι το ελαχιστο προαπαιτουμενο για την περιοχη που μενω σε σχεση με την υπαρχουσα μονωση (φελιζολ ασπρο 6cm) του σπιτιου! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LeniaSkyO Δημοσ. 25 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Σε σπίτι που κατασκευάζεται τώρα, με 30cm YTONG τοιχοποιία, αποφάσισα να βάλω τα κουφώματα έτσι ώστε ο οδηγός του ρολού να έρχεται στην ίδια ευθεία με τον τοίχο. Έτσι ώστε η θερμοπρόσοψη να μην "στρίβει" όπως γίνεται παραδοσιακά σε υπάρχοντα σπίτια, αλλα να τελειώνει απευθέιας πάνω στο κούφωμα (στον οδηγό του παντζουριού). Αυτό γιατί θέλω να βάλω 10cm θερμοπρόσοψη αλλά να αποφύγω τα στριψίματα όπου θα γίνει πιο λεπτή, ~4cm, οσο παίρνει το κούφωμα ωστε να μη κλείνει το τζάμι δηλαδη. (στο συνημμένο η πρωτη εκδοχή είναι η κλασσική, η τρίτη εκδοχή αυτή που σκέφτομαι να κάνω). Βλέπετε κανένα πρόβλημα με αυτό?? Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου από LeniaSkyO Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 25 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου Σωστή είναι η τέταρτη με το κούφωμα να "πατάει" στο μονωτικό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LeniaSkyO Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Στις 25/1/2024 στις 4:37 ΜΜ, Maurikycli είπε Σωστή είναι η τέταρτη με το κούφωμα να "πατάει" στο μονωτικό Δηλαδή να γίνει πρώτα η θερμοπρόσοψη και μετά το κούφωμα?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chios Δημοσ. 30 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 10 ώρες πριν, LeniaSkyO είπε Δηλαδή να γίνει πρώτα η θερμοπρόσοψη και μετά το κούφωμα?? Ο μηχανικός σου τι λέει; Εμένα πρώτα μπήκαν τα κουφώματα και μετά μπήκε η θερμοπροσωψη γύρισε και πάτησε πάνω στο κούφωμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 30 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου Ενεργειακά το πιο σωστό είναι αυτό που λέει ο @Maurikycli το κούφωμα να είναι πάντα τέρμα έξω. Τώρα εξαρτάται και την εφαρμογή, πώς μπορεί να εφαρμοστεί αυτό. Επίσης τσέκαρε βάση για τα κουφώματα (αντί μαρμαροποδιάς) από σκληρή πολυστερίνη, υπάρχουν στην αγορά. Αναφορά σε κείμενο Θα προσπαθήσω να σας κάνω όσο πιο κατανοητή γίνεται την επίδραση της θερμογέφυρας τοποθέτησης του κουφώματος, κάτι που στον ελληνικό ΚΕΝΑΚ προσεγγίζεται πολύ επιφανειακά. Κι ας πάρουμε μια περίπτωση ανακαίνισης κτιρίου όπου αντικαθιστούμε τα κουφώματα και τοποθετούμε εξωτερική θερμομόνωση. Στην πρώτη περίπτωση της εικόνας, επάνω, έχουμε την τοποθέτηση ενός καλού κουφώματος σε ανακαίνιση , στη ίδια θέση που ήταν και το παλιό κούφωμα. Όπως βλέπετε η τιμή της θερμογέφυρας Ψ είναι αρκετά υψηλή και είναι σαν να μην μονώσαμε την κοκκινη επιφάνεια της εξωτερικής τοιχοποιίας , δηλαδή περίπου 4.1μ2 μέτρα πρόσοψης. Στην δεύτερη περίπτωση τοποθετούμε το ίδιο κούφωμα στο ίδιο σημείο αλλά καλύπτουμε μέρος της κάσας με θερμομόνωση. Η θερμογέφυρα μειώνεται σημαντικά, τέσσερεις φορές κάτω και η ισοδύναμη (κίτρινη) επιφάνεια μειώνεται στο 0,7 μ2 αμονωτης πρόσοψης Τέλος στην τρίτη περίπτωση το κουφωμα τοποθετείται στο επίπεδο της μόνωσης έξω από τον παλιό τοίχο , η θερμογέφυρα σχεδόν μηδενίζεται, όπως και η ισοδύναμη επιφάνεια αμόνωτης πρόσοψης στο 0,1μ2. Συμπέρασμα : μπορείς να πάρεις το καλύτερο κούφωμα για την ανακαίνιση σου, αν το τοποθετήσεις λάθος έχεις χάσει πολύ μεγάλο μέρος της εξοικονόμησης που θα μπορούσες να πετύχεις . Έως και 40 φορές!!! https://www.facebook.com/groups/eipak/permalink/2198097556995681/ 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Στις 29/1/2024 στις 9:16 ΜΜ, LeniaSkyO είπε Δηλαδή να γίνει πρώτα η θερμοπρόσοψη και μετά το κούφωμα?? Ναι , θέλει μαεστρία. Τα ζυγίζει και αποφασίζεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kanesaxo Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου On 30/01/2024 at 09:02, mechpanos said: Ενεργειακά το πιο σωστό είναι αυτό που λέει ο @Maurikycli το κούφωμα να είναι πάντα τέρμα έξω. Τώρα εξαρτάται και την εφαρμογή, πώς μπορεί να εφαρμοστεί αυτό. Επίσης τσέκαρε βάση για τα κουφώματα (αντί μαρμαροποδιάς) από σκληρή πολυστερίνη, υπάρχουν στην αγορά. https://www.facebook.com/groups/eipak/permalink/2198097556995681/ Πρακτικά, γίνεται το 2ο σε όλες τις κατασκευές. Μπαίνει το κούφωμα μεσα και έξω γυρίζει η θερμοπρόσοψη. Και αυτό γιατί στα έργα εξοικονομώ, ο κόσμος κατοικεί μέσα! Τι να του πεις; ξηλωνουμε τα κουφώματα για να κανουμε ψευτόκασα απο εξηλασμένη και μετα να τοποθετήσουμε τα κουφώματα; Ούτε καν! Σ'ενα νεόδμητο όμως, ναι να το κάνουμε! Πολύ σωστά ο πάνος, ανέφερε πολύ σκληρή πολυστερίνη, αντί μαρμαροποδιάς. Σημαντική θερμογέφυρα το μάρμαρο. Οπως επίσης και μόνωση εξωστών (δε το κάνει κανείς). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
go2jimmys1 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Να ρωτήσω ποια είναι η γνώμη σας για θερμοπροσωψη με αφρο πολυουρεθάνης αντί εξηλασμένης πολυστερίνης; https://www.thomasnet.com/articles/plastics-rubber/closed-cell-open-cell/ Έχω ήδη μόνωση πολυουρεθάνης στην ταράτσα 30 ετών είμαι πολύ ευχαριστημένος από την κατανάλωση φυσικού αερίου και σκέφτομαι και για θερμοπροσωψη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_Biohazard_ Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Σε περίπτωση που δεν μπορεί να γίνει εξωτερικά θερμοπρπσοψη στους γειτονικούς τοίχους λόγω μη αρκετού χώρου (σπίτι χτισμένο οριακά και δίπλα είναι ο αέρας του γείτονα), έχω διαβάσει για το παρακάτω σύστημα εσωτερικής θερμομόνωσης: https://www.neotex.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=8&categ=17 Με ψήνει γιατί δεν θέλω να χάσω πολύ χώρο εσωτερικά και παρόλο που είναι λεπτό (σκέφτομαι να πάω στο 9mm), στο διάκενο όλων των εξωτερικών τοίχων του σπιτιού (σπίτι του 84) αλλά και σε δοκάρια, κολώνες κτλ υπάρχει ήδη μόνωση με πετροβάμβακα. Οπότε συνολικά η υπαρχουσα μόνωση συν αυτήν εσωτερικά θέλω να πιστεύω πως θα είναι αρκετά καλά (θέλω να βάλω και αντλία θερμότητας με fc δαπέδου, οπότε θέλω να είναι όσο μπορώ καλύτερα μονωμένο το σπίτι). Το έχει δοκιμάσει κανείς μήπως να πει εντυπώσεις; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filarhos Δημοσ. 27 Μαϊου Share Δημοσ. 27 Μαϊου Θα ήθελα να ρωτήσω τι τιμές παίζουν για θερμοπροσοψη; Θέλω να μονώσω δύο τοίχους συνολικής επιφάνειας 45τμ (35-10) με 7αρα γραφιτουχα. Μέχρι στιγμής έχω δύο προσφορές 60€/τμ και 50€/τμ. Αλλά πολλά μου φαίνονται όταν τα βασικά υλικά δεν βγαίνουν πάνω από 20€ (βρήκα κάτι calculators). Μου έχει κακοφανει που θέλουν εγώ να ψάξω για σκαλωσιά. Ενώ στην πρώτη επαφη, υποτίθεται θα το έβαζαν στην τιμή ο φτηνός (συνεργάτης του) ενώ ο ακριβώς θα έφερνε την δικιά του, στην προσφορά έγραφαν ότι θα πρέπει εγώ να ασχοληθώ. Και επειδή δεν έχω εμπιστοσύνη αν καθυστερήσουν θα ήθελα να είναι όλα μαζί. Αν έχετε κάποιον να μου προτείνετε στην Αθήνα. Ευχαριστώ πολύ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 27 Μαϊου Share Δημοσ. 27 Μαϊου Τα υλικά 20€ λίγα μου φαίνονται κάτι έχεις κάνει λάθος. Προς το 30 πάνε.. Γύρω στα 18~20 πάει μόνο το μονωτικό, βάλε κόλλα+πλέγμα+στηρίγματα+χρωμοσοβά, εύκολα φτάνεις το 30άρι. Εργασία από 20 οπότε καλά σου βγαίνει το 50/m2 χαμηλή. Διασφάλισε όμως τί υλικά θα σου βάλει, να είναι όλα μέρος συστήματος, όχι πιάσε φελιζολ από την τάδε εταιρεία που τα βρήκαμε φθηνά, κόλλες από την τάδε βάλε και μερικά τσουβάλια που έμειναν από άλλη δουλειά, πλέγμα από άλλη εταιρεία, γωνιόκρανα από άλλη κλπ. Πάρε από ΜΙΑ εταιρεία που έχει σύστημα πιστοποιημένο. Και οπωσδήποτε στηρίγματα σωστά τοποθετημένα. Για τις σκαλωσιές μπορείς να πεις να στις βάλουν μέσα στην τιμή, αλλιώς αν σου είχαν πει με σκαλωσιά και δεν στην βάζουν, να στην αφαιρέσουν. Θα βρεις δεν τρέχει τίποτα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 27 Μαϊου Share Δημοσ. 27 Μαϊου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, filarhos είπε Θα ήθελα να ρωτήσω τι τιμές παίζουν για θερμοπροσοψη; Θέλω να μονώσω δύο τοίχους συνολικής επιφάνειας 45τμ (35-10) με 7αρα γραφιτουχα. Μέχρι στιγμής έχω δύο προσφορές 60€/τμ και 50€/τμ. Αλλά πολλά μου φαίνονται όταν τα βασικά υλικά δεν βγαίνουν πάνω από 20€ (βρήκα κάτι calculators). Μου έχει κακοφανει που θέλουν εγώ να ψάξω για σκαλωσιά. Ενώ στην πρώτη επαφη, υποτίθεται θα το έβαζαν στην τιμή ο φτηνός (συνεργάτης του) ενώ ο ακριβώς θα έφερνε την δικιά του, στην προσφορά έγραφαν ότι θα πρέπει εγώ να ασχοληθώ. Και επειδή δεν έχω εμπιστοσύνη αν καθυστερήσουν θα ήθελα να είναι όλα μαζί. Αν έχετε κάποιον να μου προτείνετε στην Αθήνα. Ευχαριστώ πολύ Οι τιμες κυμαίνονται αναλόγως την δουλειά, τον τυπο του συστηματος που θα χρησιμοποιήσεις, την εταιρεια των υλικων που θα χρησιμοποιήσεις, την περιπλοκότητα των επιφανειών, την θεση τους κλπ κλπ. Μπορεις να βρεις και πιο φθηνα πια αλλα επειδη παλιοτερα ειχα ασχοληθεί και εκανα εξωτερικες θερμομονωσεις θα σου πω πως για ενα καλό αποτέλεσμα εχει σημασια και το συστημα και η εταιρεια αλλα κυρίως η σωστή εφαρμογή του από το συνεργείο και η επιμέλειά τους σε συγκεκριμενα σημεια όπου θα πρεπει να μπουν κα συγκεκριμενα υλικα για την μακροπροθεσμη καλή λειτουργια και ανθεκτικοτητα του συστηματος σου. Δυστυχως ακόμη και τα καλά συνεργεία θελουν επιμελή επιτήρηση κατα την εργασία τους για να εξασφαλίσεις ότι οντως οι λεπτομερειες θα γινουν by the book. Αλλα αυτο προυποθετει οτι πρωτα απ ολα ο επιβλεπων θα γνωρίζει το πως γίνονται σωστα. Οποτε ειχα παει εγω σαν μηχανικός να με εκπαιδευσουν οι ιδιες οι εταιρειες στην εφαρμογη του συστηματος τους μαζι με τα μαστορια. Αυτο που θα σου κοστισει το λιγότερο από όλα ειναι το παχος του θερμομονωτικού σου υλικού. Οποτε τα 7cm γραφιτουχα που επελεξες τα θεωρώ πολύ καλά. Ξεκαθαρα θα πήγαινα σε συστημα με διογκωμενη πολυστερινη και όχι εξηλασμενη πολυστερινη. Ειναι πιο ελαφρια, εχει πιο πολλες ελαστικοτητες και ανοχες σε συστολοδιαστολες στις διαφορες θερμοκρασιων και ειναι πιο ευκολα επεξεργασιμη σε κοψιματα και ειδικες αναγκες. Ισως και ελαχιστα πιο φθηνη επιπλεον. Υπαρχουν και τα συστηματα με πετροβαμβακα, πολυ διαδεδομενα στην Ευρωπη. Τα εχω χρησιμοποιησει κυριως οπου υπαρχουν αυξημενες αναγκες πυροπροστασιας. Δεν κοστίζει ιδιαίτερα το θερμομονωτικο υλικο. Αυτο που κοστιζει ειναι τα layers που μπαινουν απο πανω του καθώς και στα στηρίγματα που μπαινουν σε καθε φυλλο για την ασφαλιση του στον τοιχο. Το καθε φυλλο κανονικα επικολλαται στον τοιχο με αφρωδες συγκολλητικο υλικο. Επιπλεον τοποθετούνται 4-5 πλαστικά ειδικα βυσματα τα κεφαλια των οποίων χωνευονται μεσα στο σωμα του μονωτικου. Μπορει να σου πουνε ότι δεν χρειαζονται αλλα γενικα προβλεπονται και σε εξασφαλίζουν απο αποκολλήσεις λόγω ανεμοπιέσεων κλπ. Ειναι μερος της τυπικης εγκαταστασης. Πανω από το μονωτικό φύλλο σπατουλάρεται η πρώτη στρωση που αποτελεί την στρώση υγρομόνωσης του συστηματος και ειναι και η πιο σημαντικη. Εννοείται οτι χρειαζεται η χρηση υαλοπλέγματος στο συνολο της επιφανειας και όχι μονο στους αρμους. Εαν εφαρμοστεί σωστα αυτη η στρωση το συστημα σας ειναι σωστο. Η επομενη στρωση ειναι για επιπλεον προστασια και κυριως για οπτικο αποτελεσμα. Τα υλικά και των δυο στρωσεων ειναι αρκετα πιο ακριβα και εξειδικευμενα και εδω βρισκεται ενα μεγαλο μερος του κοστους αλλα και της διαφορας κοστους αναμεσα σε λυσεις και συστηματα. Σε αυτη την πρωτη υγρομονωτικη στρωση θα δειτε πολλες επιλογες. Χοντρικα θα δειτε τα συστηματα με τσιμεντοειδή υλικά και τα συστηματα με οργανικά υλικα. Τα τσιμεντοειδη ειναι παντα αρκετα πιο φθηνα απο τα οργανικα συστηματα. Τα τσιμεντοειδη στηριζονται κατα βαση στο τσιμεντο και αναγκαστικα εχουν μεγαλύτερο παχος και μικρή ακαμψία. Για αυτο το λογο εχουν μια αντοχη σε κρουση αλλα εαν ξεπεραστεί τότε ραγίζουν και χανεται στην πραξη την υγρομονωσή τους. Οποτε προσωπικα δεν θα τα προτιμουσα ειδικα σε ευαισθητα σημεια ή εκτεθημενες τοιχοποιίες. Τα οργανικά εχουν πολυ μικρότερο παχος στρωσης και κατα πολύ μεγαλύτερη ελαστικοτητα (μπορεις να τα λυγίσεις χωρις καν να ρηγματωθουν) και προσφερουν μεγαλύτερη στην πραξη αντοχη σε καταπονήσεις. Εχουν ομως μεγαλύτερο κοστος. Σε αυτη την σττρώση ειναι σημαντικότατο να τυχουν ειδικης μεταχείρησης με ακόμη πιο ειδικη κατασκευη και υλικά ολα τα ευαισθητα σημεια απο τα οποία μπορει να περασει υγρασία στο συστημα μας. Οπως το τελικό πανω σημειο της θερμοπροσοψης εαν αυτη αυτη ειναι εκτεθημενη στα καιρικα στοιχεια (οπως πχ ο πλαινος τοιχος μιας οικοδομης) και δεν βρισκεται κατω απο καποιο προστεγασμα (οπως πχ βεραντα), το κατω μερος της θερμοπροσοψης στα σημεια που εφαπτεται με την βεραντα, αυλη κλπ (θελει ειδικα ενισχυμενη κατασκευη υγρομονωσης με ειδικα υλικα και τροπο), τα σημεια επαφης με τα κουφωματα, κατωκασια και ποδιες (και εκει ειδικη κατασκευη) κλπ κλπ. Σε αυτο το σημειο ειναι που οχι μονο αυξανεται το κοστος αλλα και ο χρονος εκτελεσεως της εργασιας και θελει γνωση και καλή επιβλεψη των συνεργειων ωστε η κατασκευη να συναδει με τις οδηγιες του κατασκευαστη. Η τελευταια στρωση ειναι η πιο ευκολη. Αλλα και παλι υπαρχει επιλογη υλικων. Συνηθως μπορεις να επιλεξεις να σου ερθει με το χρωμα της επιλογης σου ωστε αφενος δεν θα εχεις επιπλεον κοστος βαψιματος, αφετερου θα εχεις το συνολο της μαζας της βαμενη και αρα χρωματισμο με μεγαλυτερη αντοχη στον χρονο. Επίσης σε πολλες εταιρειες εκτος του χρωματισμου μπορεις να επιλεξεις εξ αρχης και την κοκομετρία του υλικού ωστε να επιτύχεις το τελικό αποτελεσμα που επιθυμεις. Εδω επισης εχεις επιλογες να χρησιμοποιησεις και πιο ακριβα υλικά αυτοκαθαριζούμενα πχ με την βροχη εαν τα χρειαζεσαι μειωνοντας ακομη πιο πολύ τις αναγκες επαναχρωματισμου ή καθαρισμου των επιφανειών σου. Προσωπική μου επιλογή τα συστηματα της STO με την προυπόθεση ότι θα σου τα τοποθετήσει καλό συνεργείο. Μπορεις να απυθυνθεις και στους ιδιους για να σου προτείνουν συνεργαζόμενα πιστοποιημενα απο αυτους συνεργεια. Ειναι απο τις ακριβες επιλογες αλλα όχι ακριβοτερες θα ελεγα απο τις προσφορες που ηδη έχεις. Με 10 χρόνια εγγύηση STO και για την τοποθέτηση (με την χρήση πιστοοοιημενων συνεργείων και ακολουθώντας συγκεκριμένη διαδικασία πιστοποίησης των εργασιών) Εξωτερική θερμομόνωση κτιρίων - StoHellas Σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης StoTherm Classic® - StoHellas Δεν ξερω τι calculator εχεις αλλα ειναι τοσα μα τοσα διαφορετικα υλικά που μπορεις να χρησιμοποιήσεις οποτε δεν μπορω να κρινω το τι σου δινει. Ουτε και γνωριζω να πω τι ακριβως περιλαμβανει η καθε προσφορα σου. Μπορει να ειναι πολυ λογικες προσφορες αλλα και παραλογα ακριβες. Οπως ειπα εξαρταται απο το τι συστημα επιλεγεις, τα υλικα και τις λεπτομερειες. Οσον αφορα τις σκαλωσίες μπορεις να παρεις και εσυ προσφορες αλλα δεν θα καθομουν να το κανω. Ζητας ξεκαθαρα μια τιμη που να συμπεριλαμβανει και το κοστος της σκαλωσιας αλλα σαν ξεχωριστή τιμη για να μπορεις να το ελεγξεις. Τι τυπου σκαλωσια, ποσα τετραγωνικα σε ποια σημεια, σε τι ύψος κλπ κλπ. Επίσης το θεμα σκαλωσιας θελει και αδεια και βεβαιωσεις μηχανικου, μετρα ασφαλείας προσωπικου κλπ κλπ. Θα πρεπει να αναγράφεται ξεκαθαρα και ρητά στην συμφωνια ότι αναλαμβάνει το συνεργείο και ολα αυτα με δικη του ευθύνη. Ειναι ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ θεμα και δεν θα το επαιρνα ποτε στην ευθυνη μου. Ειδικα τα μετρα ασφαλειας κατα την διαρκεια των εργασιων. Εαν καποιος πεσει και χτυπησει, εαν ενα εργαλείο πεσει και τραυματισει καποιον (εργαζομενο ή περαστικο), εαν η σκαλωσια δεν ειναι σταθερη, εαν δεν υπαρχει αδεια καταλληψης του χωρου, εαν το πεζοδρομιο κλεισει και δεν υπαρχει προβλεψη για παρακαμψη των πεζων με σωστη σημανση και γινει εαν ατυχημα σε αυτους κλπ κλπ. Οποτε προσωπικα δεν μπορω να απαντησω στο θεμα τιμης. Για μια καλη εργασια με πιστοποιημενο καλης ποιοτητας συστημα και συμφωνα με τους κανονες του κατασκευαστη δεν ειναι υπερβολικη τιμη παντως. Αλλα.... Επεξ/σία 27 Μαϊου από SeNNinhA 2 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filarhos Δημοσ. 27 Μαϊου Share Δημοσ. 27 Μαϊου 1 hour ago, SeNNinhA said: Οι τιμες κυμαίνονται αναλόγως την δουλειά, τον τυπο του συστηματος που θα χρησιμοποιήσεις, την εταιρεια των υλικων που θα χρησιμοποιήσεις, την περιπλοκότητα των επιφανειών, την θεση τους κλπ κλπ. Μπορεις να βρεις και πιο φθηνα πια αλλα επειδη παλιοτερα ειχα ασχοληθεί και εκανα εξωτερικες θερμομονωσεις θα σου πω πως για ενα καλό αποτέλεσμα εχει σημασια και το συστημα και η εταιρεια αλλα κυρίως η σωστή εφαρμογή του από το συνεργείο και η επιμέλειά τους σε συγκεκριμενα σημεια όπου θα πρεπει να μπουν κα συγκεκριμενα υλικα για την μακροπροθεσμη καλή λειτουργια και ανθεκτικοτητα του συστηματος σου. Δυστυχως ακόμη και τα καλά συνεργεία θελουν επιμελή επιτήρηση κατα την εργασία τους για να εξασφαλίσεις ότι οντως οι λεπτομερειες θα γινουν by the book. Αλλα αυτο προυποθετει οτι πρωτα απ ολα ο επιβλεπων θα γνωρίζει το πως γίνονται σωστα. Οποτε ειχα παει εγω σαν μηχανικός να με εκπαιδευσουν οι ιδιες οι εταιρειες στην εφαρμογη του συστηματος τους μαζι με τα μαστορια. Αυτο που θα σου κοστισει το λιγότερο από όλα ειναι το παχος του θερμομονωτικού σου υλικού. Οποτε τα 7cm γραφιτουχα που επελεξες τα θεωρώ πολύ καλά. Ξεκαθαρα θα πήγαινα σε συστημα με διογκωμενη πολυστερινη και όχι εξηλασμενη πολυστερινη. Ειναι πιο ελαφρια, εχει πιο πολλες ελαστικοτητες και ανοχες σε συστολοδιαστολες στις διαφορες θερμοκρασιων και ειναι πιο ευκολα επεξεργασιμη σε κοψιματα και ειδικες αναγκες. Ισως και ελαχιστα πιο φθηνη επιπλεον. Υπαρχουν και τα συστηματα με περοβαμβακα, πολυ διαδεδομενα στην Ευρωπη. Τα εχω χρησιμοποιησει κυριως οπου υπαρχουν αυξημενες αναγκες πυροπροστασιας. Δεν κοστίζει το θερμομονωτικο υλικο. Αυτο που κοστιζει ειναι τα layers που μπαινουν απο πανω του καθώς και στα στηρίγματα που μπαινουν σε καθε φυλλο για την ασφαλιση του στον τοιχο. Το καθε φυλλο κανονικα κολλιεται στον τοιχο με αφρωδες συγκολλητικο υλικο. Επιπλεον τοποθετούνται 4-5 πλαστικά ειδικα βυσματα τα κεφαλια των οποίωνα χωνευονται μεσα στο σωμα του μονωτικου. Μπορει να σου πουνε ότι δεν χρειαζονται αλλα γενικα προβλεπονται και σε εξασφαλίζουν απο αποκολλήσεις λόγω ανεμοπιέσεων κλπ. Ειναι μερος της τυπικης εγκαταστασης. Πανω από το μονωτικό φύλλο σπατουλάρεται η πρώτη στρωση που αποτελεί την στρώση υγρομόνωσης του συστηματος και ειναι και η πιο σημαντικη. Εννοείται οτι χρειαζεται η χρηση υαλοπλέγματος στο συνολο της επιφανειας και όχι μονο στους αρμους. Εαν εφαρμοστεί σωστα αυτη η στρωση το συστημα σας ειναι σωστο. Η επομενη στρωση ειναι για επιπλεον προστασια και κυριως για οπτικο αποτελεσμα. Τα υλικά και των δυο στρωσεων ειναι αρκετα πιο ακριβα και εξειδικευμενα και εδω βρισκεται ενα μεγαλο μερος του κοστους αλλα και της διαφορας κοστους αναμεσα σε λυσεις και συστηματα. Σε αυτη την πρωτη υγρομονωτικη στρωση θα δειτε πολλες επιλογες. Χοντρικα θα δειτε τα συστηματα με τσιμεντοειδή υλικά και τα συστηματα με οργανικά υλικα. Τα τσιμεντοειδη ειναι παντα αρκετα πιο φθηνα απο τα οργανικα συστηματα. Τα τσιμεντοειδη στηριζονται κατα βαση στο τσιμεντο και αναγκαστικα εχουν μεγαλύτερο παχος και μικρή ακαμψία. Για αυτο το λογο εχουν μια αντοχη σε κρουση αλλα εαν ξεπεραστεί τότε ραγίζουν και χανετε στην πραξη την υγρομονωσή τους. Οποτε προσωπικα δεν θα τα προτιμουσα ειδικα σε ευαισθητα σημεια ή εκτεθημενες τοιχοποιίες. Τα οργανικά εχουν πολυ μικρότερο παχος στρωσης και κατα πολύ μεγαλύτερη ελαστικοτητα (μπορεις να τα λυγίσεις χωρις καν να ρηγματωθουν) και προσφερουν μεγαλύτερη στην πραξη αντοχη σε καταπονήσεις. Εχουν ομως μεγαλύτερο κοστος. Σε αυτη την σττρώση ειναι σημαντικότατο να τυχουν ειδικης μεταχείρησης με ακόμη πιο ειδικη κατασκευη και υλικά ολα τα ευαισθητα σημεια απο τα οποία μπορει να περασει υγρασία στο συστημα μας. Οπως το τελικό πανω σημειο της θερμοπροσοψης εαν αυτη αυτη ειναι εκτεθημενη στα καιρικα στοιχεια (οπως πχ ο πλαινος τοιχος μιας οικοδομης) και δεν βρισκεται κατατω απο καποιο προστεγασμα (οπως πχ βεραντα), το κατω μερος της θερμοπροσοψης στα σημεια που εφαπτεται με την βεραντα, αυλη κλπ (θελει ειδικα ενισχυμενη κατασκευη υγρομονωσης με ειδικα υλικα και τροπο), τα σημεια επαφης με τα κουφωματα, κατωκασια και ποδιες (και εκει ειδικη κατασκευη) κλπ κλπ. Σε αυτο το σημειο ειναι που οχι μονο αυξανεται το κοστος αλλα και ο χρονος εκτελεσεως της εργασιας και θελει γνωση και καλή επιβλεψη των συνεργειων ωστε η κατασκευη να συναδει με τις οδηγιες του κατασκευαστη. Η τελευταια στρωση ειναι η πιο ευκολη. Αλλα και παλι υπαρχει επιλογη υλικων. Συνηθως μπορεις να επιλεξεις να σου ερθει με το χρωμα της επιλογης σου ωστε αφενος δεν θα εχεις επιπλεον κοστος βαψιματος, αφετερου θα εχεις το συνολο της μαζας της βαμενη και αρα χρωματισμο με μεγαλυτερη αντοχη στον χρονο. Επίσης σε πολλες εταιρειες εκτος του χρωματισμου μπορεις να επιλεξεις εξ αρχης και την κοκομετρία του υλικού ωστε να επιτύχεις το τελικό αποτελεσμα που επιθυμεις. Εδω επισης εχεις επιλογες να χρησιμοποιησεις και πιο ακριβα υλικά αυτοκαθαριζούμενα πχ με την βροχη εαν τα χρειαζεσαι μειωνοντας ακομη πιο πολύ τις αναγκες επαναχρωματισμου ή καθαρισμου των επιφανειών σου. Προσωπική μου επιλογή τα συστηματα της STO με την προυπόθεση ότι θα σου τα τοποθετήσει καλό συνεργείο. Μπορεις να απυθυνθεις και στους ιδιους για να σου προτείνουν συνεργαζόμενα πιστοποιημενα απο αυτους συνεργεια. Ειναι απο τις ακριβες επιλογες αλλα όχι ακριβοτερες θα ελεγα απο τις προσφορες που ηδη εχεις. Εξωτερική θερμομόνωση κτιρίων - StoHellas Σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης StoTherm Classic® - StoHellas Δεν ξερω τι calculator εχεις αλλα ειναι τοσα μα τοσα διαφορετικα υλικά που μπορεις να χρησιμοποιήσεις οποτε δεν μπορω να κρινω το τι σου δινει. Ουτε και γνωριζω να πω τι ακριβως περιλαμβανει η καθε προσφορα σου. Μπορει να ειναι πολυ λογικες προσφορες αλλα και παραλογα ακριβες. Οπως ειπα εξαρταται απο το τι συστημα επιλεγεις, τα υλικα και τις λεπτομερειες. Οσον αφορα τις σκαλωσίες μπορεις να παρεις και εσυ προσφορες αλλα δεν θα καθομουν να το κανω. Ζητας ξεκαθαρα μια τιμη που να συμπεριλαμβανει και το κοστος της σκαλωσιας αλλα σαν ξεχωριστή τιμη για να μπορεις να το ελεγξεις. Τι τυπου σκαλωσια, ποσα τετραγωνικα σε ποια σημεια, σε τι ύψος κλπ κλπ. Επίσης το θεμα σκαλωσιας θελει και αδεια και βεβαιωσεις μηχανικου, μετρα ασφαλείας προσωπικου κλπ κλπ. Θα πρεπει να αναγραγράφεται ξακαθαρα και ρητά στην συμφωνια ότι αναλαμβάνει το συνεργείο και ολα αυτα με δικη του ευθύνη. Ειναι ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ θεμα και δεν θα το επαιρνα ποτε στην ευθυνη μου. Ειδικα τα μετρα ασφαλειας κατα την διαρκεια των εργασιων. Εαν καποιος πεσει και χτυπησει, εαν ενα εργαλείο πεσει και τραυματισει καποιον (εργαζομενο ή περαστικο), εαν η σκαλωσια δεν ειναι σταθερη, εαν δεν υπαρχει αδεια καταλληψης του χωρου, εαν το πεζοδρομιο κλεισει και δεν υπαρχει προβλεψη για παρακαμψη των πεζων με σωστη σημανση και γινει εαν ατυχημα σε αυτους κλπ κλπ. Οποτε προσωπικα δεν μπορω να απαντησω στο θεμα τιμης. Για μια καλη εργασια με πιστοποιημενο καλης ποιοτητας συστημα και συμφωνα με τους κανονες του κατασκευαστη δεν ειναι υπερβολικη τιμη παντως. Αλλα.... Σε ευχαριστώ πολύ για το μήνυμα σου. Κι εγώ για αυτό θα ήθελα να είναι όλα μεσα, βέβαια για άδεια μικρής κλίμακας κανείς δεν έχει μιλήσει... Βρήκα calculator γνωστής εταιρίας που του λες τα τετραγωνικά και βγάζει ένα ενδεικτικό κόστος από τα βασικά υλικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 27 Μαϊου Share Δημοσ. 27 Μαϊου (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, filarhos είπε Σε ευχαριστώ πολύ για το μήνυμα σου. Κι εγώ για αυτό θα ήθελα να είναι όλα μεσα, βέβαια για άδεια μικρής κλίμακας κανείς δεν έχει μιλήσει... Βρήκα calculator γνωστής εταιρίας που του λες τα τετραγωνικά και βγάζει ένα ενδεικτικό κόστος από τα βασικά υλικά. Οποιος αναλαβει την σκαλωσια θα πρεπει μεσα στην συμφωνια να ειναι και ολες οι σχετικες αδειες απο πολεοδομια, δημο, πιστοποιησεις απο μηχανικους, μετρα ασφαλειας κλπ Για ποια συγκεκριμενα συστηματα ειναι οι προσφορες? Απο ποιο συστημα ειναι το calculator? Υπαρχουν πολυ μεγαλες διαφοροποιησεις στα κοστη αναλογα το συστημα και τα υλικα. Επεξ/σία 27 Μαϊου από SeNNinhA Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα