kgian Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Σαν (έμπειρος) οδοντίατρος έχω να δηλώσω πως στο παρόν thread υπάρχουν πολλές ανακρίβειες. Κάθε εμφραξη (έτσι λέγεται επιστημονικά το σφραγισμα) αποτελείται απο δυο στάδια, αυτό της απομάκρυνσης της τερηδονας και αυτο της αποκατάστασης της κοιλοτητας. Η απομάκρυνση της τερηδονας μπορεί να γίνει με laser, με τον τροχό, ακόμα και με το "χέρι" ή με συνδυασμό των παραπάνω. Το αν θα πονέσει κάποιος εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες. Με όλους τους παραπάνω τρόπους μπορεί ένα δόντι να πονέσει ή όχι. Στην συνέχεια η αποκατάσταση της κοιλοτητας μπορεί να γίνει με αμαλγαμα ή με ρητινη (λευκό). Είτε καθαρίσει ο γιατρός την τερηδονα με το laser είτε με γκασμα, δεν έχει καμία σχέση με το πως θα κάνει το σφραγισμα μετα. Το στάδιο της αποκατάστασης επίσης μπορει να είναι επώδυνο, αν δεν γίνει αναισθησια, για αρκετούς λόγους. Οι εμφραξεις αμαλγαματος είναι το ίδιο ανθεκτικες με τις εμφραξεις ρητινης. Αλλα οι εμφραξεις ρητινης απαιτούν πολυ μεγάλη επιδεξιότητα απο τον οδοντίατροι για να γίνουν σωστά, πράγμα που ελάχιστοι έχουν... Αυτά τα λίγα τώρα γιατί γράφω και απο το iPad...
FedonasP Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Σαν (έμπειρος) οδοντίατρος έχω να δηλώσω πως στο παρόν thread υπάρχουν πολλές ανακρίβειες. Κάθε εμφραξη (έτσι λέγεται επιστημονικά το σφραγισμα) αποτελείται απο δυο στάδια, αυτό της απομάκρυνσης της τερηδονας και αυτο της αποκατάστασης της κοιλοτητας. Η απομάκρυνση της τερηδονας μπορεί να γίνει με laser, με τον τροχό, ακόμα και με το "χέρι" ή με συνδυασμό των παραπάνω. Το αν θα πονέσει κάποιος εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες. Με όλους τους παραπάνω τρόπους μπορεί ένα δόντι να πονέσει ή όχι. Στην συνέχεια η αποκατάσταση της κοιλοτητας μπορεί να γίνει με αμαλγαμα ή με ρητινη (λευκό). Είτε καθαρίσει ο γιατρός την τερηδονα με το laser είτε με γκασμα, δεν έχει καμία σχέση με το πως θα κάνει το σφραγισμα μετα. Το στάδιο της αποκατάστασης επίσης μπορει να είναι επώδυνο, αν δεν γίνει αναισθησια, για αρκετούς λόγους. Οι εμφραξεις αμαλγαματος είναι το ίδιο ανθεκτικες με τις εμφραξεις ρητινης. Αλλα οι εμφραξεις ρητινης απαιτούν πολυ μεγάλη επιδεξιότητα απο τον οδοντίατροι για να γίνουν σωστά, πράγμα που ελάχιστοι έχουν... Αυτά τα λίγα τώρα γιατί γράφω και απο το iPad... Άρα ο γερμανός οδοντίατρος ήταν καλλιτέχνης μιας και το σφράγισμα ρητίνης που έχω κρατάει 2 δεκαετίες σκληρής δουλειάς γαμώτο δεν τον θυμάμαι κιόλας.. να πηγαίνω σε αυτόν....
nicsie Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Σαν (έμπειρος) οδοντίατρος έχω να δηλώσω πως στο παρόν thread υπάρχουν πολλές ανακρίβειες. Κάθε εμφραξη (έτσι λέγεται επιστημονικά το σφραγισμα) αποτελείται απο δυο στάδια, αυτό της απομάκρυνσης της τερηδονας και αυτο της αποκατάστασης της κοιλοτητας. Η απομάκρυνση της τερηδονας μπορεί να γίνει με laser, με τον τροχό, ακόμα και με το "χέρι" ή με συνδυασμό των παραπάνω. Το αν θα πονέσει κάποιος εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες. Με όλους τους παραπάνω τρόπους μπορεί ένα δόντι να πονέσει ή όχι. Στην συνέχεια η αποκατάσταση της κοιλοτητας μπορεί να γίνει με αμαλγαμα ή με ρητινη (λευκό). Είτε καθαρίσει ο γιατρός την τερηδονα με το laser είτε με γκασμα, δεν έχει καμία σχέση με το πως θα κάνει το σφραγισμα μετα. Το στάδιο της αποκατάστασης επίσης μπορει να είναι επώδυνο, αν δεν γίνει αναισθησια, για αρκετούς λόγους. Οι εμφραξεις αμαλγαματος είναι το ίδιο ανθεκτικες με τις εμφραξεις ρητινης. Αλλα οι εμφραξεις ρητινης απαιτούν πολυ μεγάλη επιδεξιότητα απο τον οδοντίατροι για να γίνουν σωστά, πράγμα που ελάχιστοι έχουν... Αυτά τα λίγα τώρα γιατί γράφω και απο το iPad... Σε εμένα ο οδοντίατρος σε βαθύ σφράγισμα, έβαλε δύο στρώσεις, αμάλγαμα στο βάθος και ρητίνη απο πάνω. Γίνεται αυτό?
FarCry Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Άρα ο γερμανός οδοντίατρος ήταν καλλιτέχνης μιας και το σφράγισμα ρητίνης που έχω κρατάει 2 δεκαετίες σκληρής δουλειάς γαμώτο δεν τον θυμάμαι κιόλας.. να πηγαίνω σε αυτόν.... καλα και εγω εχω σφραγισμα ρητινης 15 χρονια και βαλε αλλα 1) δεν ειναι τραπεζιτης 2) αποχρωματιζεται με τον καιρο και αισθητικα χαλαει. απο ασπρο γινεται κιτρινο καπως 3) δεν εχει η ρητινη αντιβακτηριδιακη δραση για να καταπολεμισει τη δημιουργια τερηδονας γυρω απο σφραγισμενο δοντι. και τα προβληματα της τερηδονας ειναι σε μεγαλο ποσοστο στους τραπεζιτες. εκει γινονται τα περισσοτερα σφραγισματα ανα τον κοσμο
Physics_Rulez Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Σαν (έμπειρος) οδοντίατρος έχω να δηλώσω πως στο παρόν thread υπάρχουν πολλές ανακρίβειες Μετά από λίγο καιρό θα πάθεις ανοσία και δε θα μπαίνεις στον κόπο να διορθώνεις
Porg Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Μετά από λίγο καιρό θα πάθεις ανοσία και δε θα μπαίνεις στον κόπο να διορθώνεις Πόση αλήθεια κρύβει αυτό!!!
kgian Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Μετά από λίγο καιρό θα πάθεις ανοσία και δε θα μπαίνεις στον κόπο να διορθώνεις Ναι, σωστό και αυτο, το έχω πάθει παλιότερα με τεχνολογικά θέματα, αλλα δεν μπορώ να βλέπω ανακρίβειες...
kage Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 μπαινετε που μπαινετε στο φορουμ.προτεινετε τουλ.να ερθουν εκει στα μαγαζια σας με πμ
pantelis21 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Τι θέμα ξεθάβω... Αλλά ας ρωτήσω μπας και ξέρετε κανέναν οδοντίατρο στη Θεσσαλονίκη που να κάνει σφράγγισμα με λέιζερ και φυσικά τι τιμές παίζουν.
Salonikios933 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Καλημέρα. Παιδιά επίσης εγω θα ήθελα καναν σοβαρό και φθηνό οδοντίατρο απο Θεσσαλονίκη για καθαρισμό. Ευχαριστώ.
pantelis21 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Εγώ πάντως δεν την παλεύω άλλο με τους τροχούς και αν η διαφορά στο λέιζερ στο κόστος είναι μικρή θα το προτιμούσα.
witty Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Καλημέρα, Λόγω του ότι διερευνώ και εγώ την πιθανότητα να κάνω σφράγισμα με λέιζερ, παραθέτω μερικές ιδέες που μού φάνηκαν χρήσιμες για να κατανοήσω καλύτερα το θέμα. Στην μηχανή αναζήτησης έγραψα: σφραγισμα λειζερ παρενεργειες σφραγισμα λειζερ αντενδειξεις σφραγισμα λειζερ μειονεκτήματα. dental filling laser side effects dental filling laser contraindications dental filling laser disadvantages Συμπληρωματικά, υπάρχει και η ιατρική βιβλιοθήκη: laser dentistry laser dentistry caries https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov Χρειάστηκε περίπου τρεις ώρες για να διαβάσω τα πρώτα 10 αποτελέσματα για κάθε λέξη κλειδί, αλλά άξιζε Επεξ/σία 14 Μαΐου 2020 από witty
Dannie Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 2 ώρες πριν, witty είπε Καλημέρα, Λόγω του ότι διερευνώ και εγώ την πιθανότητα να κάνω σφράγισμα με λέιζερ, παραθέτω μερικές ιδέες που μού φάνηκαν χρήσιμες για να κατανοήσω καλύτερα το θέμα. Στην μηχανή αναζήτησης έγραψα: σφραγισμα λειζερ παρενεργειες σφραγισμα λειζερ αντενδειξεις σφραγισμα λειζερ μειονεκτήματα. dental filling laser side effects dental filling laser contraindications dental filling laser disadvantages Συμπληρωματικά, υπάρχει και η ιατρική βιβλιοθήκη: laser dentistry laser dentistry caries https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov Χρειάστηκε περίπου τρεις ώρες για να διαβάσω τα πρώτα 10 αποτελέσματα για κάθε λέξη κλειδί, αλλά άξιζε Γραψε μας εν συντομια παρενεργειες και μειονεκτηματα......!
witty Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Αυτά που βρήκα είναι τα εξής : - Side-effects such as carbonisation, cracking and melting of tooth roots have sometimes been reported with laser use, but these are relatively rare cases. https://www.bupadental.com.au/laser-dentistry - Several adverse effects of laser were identified such as impacts on dental pulp, effects on tooth surface, subcutaneous and submucosal effects, histopathological changes, and infection transmission due to laser smoke. During dental procedures, necrosis of the pulp, periodontal ligament and odontoblasts, cemental lysis, bone resorption, hypo/hyperpigmentation, burns, itching, and scarring might occur. In addition, laser can weaken the dentin by inducing surface cracks. Restorative procedures by laser might increase microleakage and decrease shear bond strength, as well as microhardness of tooth walls. Meanwhile, laser surgery might cause emphysema after abscess incision and drainage, frenectomy, flap elevation, and gingivoplasty http://www.dentalhypotheses.com/article.asp?issn=2155-8213;year=2016;volume=7;issue=4;spage=123;epage=127;aulast=Mortazavi Από την άλλη πλευρά, δεν υπάρχει επεμβατική πράξη που να μην έχει έστω και μία πιθανή - δυνητική παρενέργεια. Συνεπώς: α. σταθμίζοντας τα υπερ / κατά του τροχού (όπως τα βίωσα στα 2 σφραγίσματα που έχω κάνει μέχρι σήμερα), και τα υπέρ / κατά του λέιζερ, και β. βλέποντας ότι υπάρχουν αρκετοί Έλληνες οδοντίατροι με σημαντική εμπειρία στην χρήση του λέιζερ κατέληξα ότι αξίζει να το επιλέξω διότι κατά την γνώμη μου τα οφέλη είναι πολύ περισσότερα σε σχέση με τις δυνητικές παρενέργειες. Θα το επιλέξω τουλάχιστον μία φορα, και ανάλογα θα αποφασίσω εάν αξίζει να το καθιερώσω μόνιμα ή περιοδικά ή καθόλου. Σε κάθε περίπωση, θεωρώ ότι χρειάζεται να πάρεις και την γνώμη του οδοντιατρού σου διότι δεν είμαι επαγγελματίας υγείας ούτε ειδικός Επεξ/σία 14 Μαΐου 2020 από witty 1
kgian Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Δεν έχει ιδιαίτερη αξία στην πράξη το laser αλλά αφού θέλεις δοκιμασε το. Πιο πολύ marketing είναι. Επεξ/σία 14 Μαΐου 2020 από kgian
Προτεινόμενες αναρτήσεις