ntg1980 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Λοιπόν. Έχει εδώ και περίπου μία ώρα ο υπολογιστής μου που όποτε πάω ν'ανοίξω κάτι, είτε αυτό είναι ο Chrome, είτε κάποιος φάκελος, σβήνει εντελώς η οθόνη για 5-6 δευτερόλεπτα, ξανανάβει (χωρίς να'χει αλλάξει κάτι στην επιφάνεια εργασίας, όπως πχ ν'αλλάξουν θέση τα εικονίδια σε περίπτωση αποτυχίας της κάρτας γραφικών) & μου πετάει αυτό το μήνυμα κάτω δεξιά. Αμέσως μετά εμφανίζεται αυτό το μήνυμα στο κέντρο της οθόνης. Έχω Windows Vista Ultimate x64 (μη με ρωτήσετε γιατί είμαι ακόμα στα Vista, λέω ΘΑ αλλάξω και έχω μείνει στο θα...) & έχω ενεργοποιημένο το dreamscene. Συνήθως όταν η κάρτα γραφικών προχωράει σε αποτυχία, το dreamscene σβήνει και η επιφάνεια εργασίας γίνεται black (κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί από τότε που άλλαξα σε 64bit). Το θέμα όμως είναι πως αυτή τη φορά είτε έχω το dreamscene ενεργοποιημένο, είτε κάποια κανονική φωτογραφία, συνεχίζει και συμβαίνει το ίδιο και αμέσως μετά επανέρχεται η επιφάνεια εργασίας όπως ήταν πριν, σαν να μη συνέβη τίποτα! Την ώρα που έγραφα το συγκεκριμένο topic ξανασυνέβη το ίδιο και τώρα... μου πετάει άσπρες γραμμές πάνω η οθόνη και ενδιάμεσα... χρώματα!! Λες και βλέπω τηλεόραση και δε πιάνω καλά το κανάλι!! Τι παίζει ρε παιδιά?? Τι συμβαίνει?? Τώρα μου πέταξε κι αναφορά προβλήματος...
alexhs gk Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Λογικά φταίνε οι drivers της κάρτας. Κατέβασε τους καινούργιους, απεγκατεστησε αυτούς και βαλε τους καινούργιους και πες μας. Υπ'όψιν να είναι 64bit οι drivers.
ntg1980 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Βασικά και τα windows αυτό μου εμφάνισαν σαν μήνυμα. Ότι κάτι παίζει με τους drivers... Παράξενο όμως, διότι ως τώρα δεν είχα πρόβλημα και πάντα η ανανέωση γίνεται αυτόματα μέσω της nvidia (του προγράμματος της τέλος πάντων). Δε φαντάζεσαι τι γίνεται στην οθόνη μου!! Πάρτυ από χρώματα και γραμμές!! Τώρα κατεβάζω ξανά τους drivers και προχωράω σε καθαρή εγκατάσταση... αλλιώς φοβάμαι ότι τα'φτυσε η κάρτα γραφικών μου. Ενημερώνω αμέσως μετά!
Ippokratis7 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Λοιπόν όπως είπε ο alexhs gk λογικά φταίνε οι drivers αν έχεις laptop λογικά θα έχει cd με drivers τότε κανε reinstall αν είναι σταθερός και δεν έχει κανε αυτό που σού είπε ο alexhs gk θα μπορούσε να βοηθήσει το να ανοίξεις τον υπολογιστή σε ασφαλή λειτουργιά επισεις αν έχεις δυο κάρτες γραφικών ενσωματωμένη και αυτόνομη μαλον έχεις βάλει και την οθόνη και τα προγράμματα σε αυτήν και επειδή δεν είναι πολύ δυνατές γίνετε αυτό < ελπίζω να βοηθησα> γράψε μας τι έγινε τελικά.
ntg1980 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Αυτό ήταν τελικά... Ευχαριστώ παιδιά. Έγινε πρόσφατα αναβάθμιση στην έκδοση 301.42 της NVidia GeForce 8600GS! Από τότε που έγινε η αναβάθμιση, καταλάβαινα ακόμη κι απ'την CPU ότι κάτι δε πάει καλά. Ο υπολογιστής όποτε άνοιγα βιντεάκια μούγκριζε! Ζοριζότανε. Απεγκατέστησα εντελώς τη συγκεκριμένη έκδοση. Την εγκατέστησα εκ νέου, πάλι τα ίδια! Την ξανακάνω απεγκατάσταση. Αφήνω τα windows να βρούνε μόνα τους την έκδοση (επειδή πάντα κατεβάζουν τη προηγούμενη που κυκλοφόρησε) και μου κατέβασαν την 296.10! Και τέλος. Ούτε προβλήματα, ούτε μουγκρίσματα, ούτε γραμμές. Έχω desktop, δεν έχω laptop. Τώρα το συγκεκριμένο πρόβλημα ή το δημιούργησαν οι νέοι (κατά πάσα πιθανότητα) εσφαλμένοι drivers της NVidia ή... τι άλλο... τα Vista)!!! Ενώ μετά από 450 updates συμπεριφέρονται πλέον άψογα, πρέπει μια φορά το 6μηνο να μου υπενθυμίσουν με τον πιο κουλό τρόπο ότι πρέπει να προχωρήσω σε Windows 7! Πάντως παιδιά σας ευχαριστώ πολύ, επειδή ακόμα η κάρτα γραφικών να πάθαινε κάτι... Δε σηκώνω περιττά έξοδα αυτό το καιρό (τι παράξενο..............)!!
MoviemakerGr Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Βγάλε την κάρτα κ καθάρισε την τώρα με τις ζέστες θα τα φτυσουν πολλές.. Το μήνυμα είναι drivers αλλά αφού δεν είχες θέμα μέχρι τώρα το δημιουργεί μάλλον η κάρτα.
ntg1980 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Εντάξει λύθηκε το πρόβλημα. Περιμένω το επόμενο update. Μάλλον υπάρχει κάποια μη συμβατότητα με τα Vista (που τα Vista από μόνα τους είναι μια "μη συμβατότητα...")!
alexhs gk Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Εντάξει λύθηκε το πρόβλημα. Περιμένω το επόμενο update. Μάλλον υπάρχει κάποια μη συμβατότητα με τα Vista (που τα Vista από μόνα τους είναι μια "μη συμβατότητα...")! Σβήστα τα sVista
ntg1980 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Σβήστα τα sVista Ειλικρινά όμως δε μπορώ να καταλάβω γιατί τα κρατάω ακόμα.... Δεν υπάρχει λόγος! Απλά το κάνω. Και μάλιστα για κάποιον που είναι ΑΡΡΩΣΤΟΣ με την άριστη λειτουργία του υπολογιστή του και την απόλυτη τάξη μέσα σ'αυτόν, τα Vista είναι η χειρότερη επιλογή!!
ntg1980 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Εκείνα κι αν δε τ'αντέχω!!! Κι όχι επειδή είναι προβληματικά (κάθε άλλο σε σχέση με τα Vista), απλά όταν είσαι 31 χρονών και σου μιλάνε για xp, θυμάσαι τα 20 σου, 21, 22, 23....29,30 & βγάζεις σπυριά μετά από τόσα χρόνια!!! χαχαχαχαχαχαχαχα Windows 7... χαλαρότατα!!!
alexhs gk Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Εκείνα κι αν δε τ'αντέχω!!! Κι όχι επειδή είναι προβληματικά (κάθε άλλο σε σχέση με τα Vista), απλά όταν είσαι 31 χρονών και σου μιλάνε για xp, θυμάσαι τα 20 σου, 21, 22, 23....29,30 & βγάζεις σπυριά μετά από τόσα χρόνια!!! χαχαχαχαχαχαχαχα Windows 7... χαλαρότατα!!! Χαχαχαχα ψυχολογικός ο λόγος.
ntg1980 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Ναι, δε μπορώ!!! Μόνο που βλέπω εκείνη τη μπλε γραμμή εργασιών από κάτω, μου ανεβαίνει η πίεση!!! Όσο μ'έχουν σπάσει τα νεύρα τα Vista, τόσο έφαγα στη μάπα τα xp! Δε πιστεύω ότι θα ξαναυπάρξει λειτουργικό σύστημα που θα με κάνει να αισθάνομαι έτσι όποτε το συναντάω μπροστά μου... Δεν ήταν 1 & 2 χρόνια!
ntg1980 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δυστυχώς ξανά τα ίδια... Αναγκάστηκα να προχωρήσω σε format, αλλά... μάλλον τα'φτυσε η κάρτα γραφικών! Το πρόβλημα επιμένει, μάλιστα χειροτέρευσε... Αυτή τη φορά επίτηδες προχώρησα σε system recovery (που σημαίνει 32bit Windows), αλλά δεν αλλάζει κάτι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα