AfterForever Δημοσ. 3 Ιουλίου 2003 Μέλος Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2003 Ανοίγεις το kppp (από το μενού Κ ή από το run που υπάρχει στο ίδιο μενού' date=' όπου γράφεις kppp) και πάς στο Setup....[/quote'] Δεν υπάρχει kppp στο menu κ από το run μου λέει πως δε βρέθηκε. Πάντως ένα αρχείο kppp υπάρχει στο /usr/bin αν θυμάμαι καλά... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 3 Ιουλίου 2003 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2003 Τότε τρέξε το /usr/bin/kppp Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lupus Δημοσ. 3 Ιουλίου 2003 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2003 i apla anoikse mia konsola kai grapse kppp Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AfterForever Δημοσ. 4 Ιουλίου 2003 Μέλος Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2003 Δεν τρέχει αυτό λέμε...μου βγάζει μήνυμα και μου ζητάει πρόγραμμα για να ανοίξω το αρχείο κτλ κτλ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2003 Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2003 Δεν τρέχει αυτό λέμε...μου βγάζει μήνυμα και μου ζητάει πρόγραμμα για να ανοίξω το αρχείο κτλ κτλ... Μπορείς να μας πεις τί ακριβώς έχεις κάνει; Έχεις εγκαταστήσει τους drivers του modem; Έχεις περάσει το πακέτο kdenetwork (αυτό θα το δεις γράφοντας σε ένα τερματικό rpm -qa | grep -i kdenetwork); Πώς πας να τρέξεις το /usr/bin/kppp; Να σε βοηθήσουμε θέλουμε, αν δε μας δώσεις τις απαραίτητες πληροφορίες δε μπορούμε να κάνουμε και πολλά! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AfterForever Δημοσ. 5 Ιουλίου 2003 Μέλος Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2003 Στο /usr/sbin υπάρχει ένα executable file ονόματι kppp. Κάνω διπλό κλικ και δε γίνεται τίποτα. Έπειτα πάω μέσω γραμμής εντολών στον εν λόγω φάκελο. Αν και αφού πατήσω ls μου εμφανίζει αρχείο με όνομα kppp (αν έχει σημασία αυτό, μου το εμφανίζει κόκκινο με έναν αστερίσκο δίπλα) και αν γράψω kppp και πατήσω enter μου βγάζει bash: no such file κτλ κτλ Τελικά το' χω ή δεν το' χω γαμώτο ? ΥΓ. Sorry για την ασχετοσύνη μου... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Billman Δημοσ. 5 Ιουλίου 2003 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2003 Dokimase ./kppp Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AfterForever Δημοσ. 5 Ιουλίου 2003 Μέλος Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2003 Άκυρα όλα γιατί έμπλεξα τα μπούτια μου με τα kppp κ pppd. Λοιπόν kppp δεν υπάρχει πουθενά. pppd υπάρχει στο φάκελο /usr/sbin και αν πάω με ένα τερματικό εκεί και πατήσω ./kppp μου βγάζει 3-4 γραμμές με κάτι ακαταλαβίστικα. @crazy_piston : drivers του modem έχω εγκαταστήσει (διπλό κλικ σε αρχείο rpm κατεβασμένο από http://www.linmodems.org) τα πακέτα kdenetwork είναι περασμένα (πάτησα την εντολή που μου είπες) Στο μενού Κ/Network/Remote Access δεν υπάρχει τίποτα σχετικό με ppp (kppp,pppd or whatever). Το kppp το' χω ρε μορφή tar.zip or something και αφού το αποσυμπιέσω μου λέει να πατήσω κάτι εντολές (make install κ κάτι τέτοια) αλλά μου βγάζει μήνυμα λάθους (δεν το θυμάμαι ακριβώς, αν χρειαστείτε ξαναπάω να το ξανατρέξω). Όλα αυτά στη γραμμή εντολών φυσικά. Επίσης : Αν κ έχω εγκαταστήσει drivers modem, στον οδηγό σύνδεσης στο διαδίκτυο του Mandrake, εκεί που ανιχνεύει το modem έχει διάφορες επιλογές (winmodem, modem, LAN, ISDN κτλ). Αν πατήσω winmodem μου λέει πως το modem δεν υποστηρίζεται. Αν πατήσω απλό modem μου βάζει να επιλέξω COM αλλά και πάλι τζίφος. Ελπίζω να έδωσα αρκετά στοιχεία για να με βοηθήσετε. Ξανά sorry για την ασχετοσύνη μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Billman Δημοσ. 5 Ιουλίου 2003 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2003 αλλά μου βγάζει μήνυμα λάθους Αν γίνεται, ξανακάνε την διαδικασία μία ακόμα φορά και ρίξε ένα c/p. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 6 Ιουλίου 2003 Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2003 Ξανά sorry για την ασχετοσύνη μου. Κανείς δε γεννήθηκε ξέροντας τα πάντα Λοιπόν, είπες ότι οι drivers δημιουργούν μία entry /dev/ttyHCF0 or whatever... Άνοιξε ένα τερματικό, πήγαινε στο /dev (cd /dev) και δώσε ως root: ln -s ttyHCF0 modem Τώρα θα πρέπει να δημιουργήθηκε ένα αρχείο /dev/modem, το οποίο δείχνει στο modem σου, και το οποίο θα δηλώνεις ως θέση του modem. Γενικά με την εντολή ln -s file1 file2 δημιουργείς ένα συμβολικό δεσμό (symbolic link) με το όνομα file2 ο οποίος δείχνει στο file1. Αν δηλαδή κάνεις vi file2 θα σου ανοίξει στην πραγματικότητα το file1. Δεσ'το σαν τα shortcuts των Windows, μόνο που είναι σε επίπεδο συστήματος αρχείων. Κανονικά το kppp θα έπρεπε να υπάρχει στο /usr/bin/. Δώσε σε ένα τερματικό /usr/bin/kppp και δες τι θα γίνει. Αν δεν ανοίξει το kppp ψάξε μήπως είναι αλλού δίνοντας ως root τις εξής εντολές: updatedb (αυτή θα αργήσει λίγο) slocate -i kppp Με την updatedb φτιάχνεις μια βάση δεδομένων με όλα τα αρχεία του σκληρού σου, ενώ με την slocate ψάχνεις τη βάση αυτή για το αρχείο που θες και βλέπεις αμέσως τα αποτελεσματα. Με το pppd κατά πάσα πιθανότητα δε θα χρειαστεί να ασχοληθείς ποτέ στη ζωή σου, αφού υπάρχουν ένα σωρό προγράμματα που αναλαμβάνουν να χειριστούν το pppd και να κάνουν την όλη υπόθεση ευκολότερη. Αν τελικά δε βγάλεις άκρη με το kppp δοκίμασε το x-isp ( http://xisp.hellug.gr/ ) προσωρινά. Ερώτηση: Όταν έδωσες την εντολή που σου είπα (σε τερματικό rpm -qa | grep -i kdenetwork) τί ακριβώς σου είπε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AfterForever Δημοσ. 6 Ιουλίου 2003 Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2003 Ξανά sorry για την ασχετοσύνη μου. Ερώτηση: Όταν έδωσες την εντολή που σου είπα (σε τερματικό rpm -qa | grep -i kdenetwork) τί ακριβώς σου είπε; αυτό έβγαλε ---> kdenetwork-3.1-31mdk ln -s ttyHCF0 modem ---> ln: creating symbolic link `modem' to `ttyhcf0': Permission denied :?: Πήγα να εγκαταστήσω κ το xisp, πατάω make install και μου βγάζει : cannot create : permission denied Από το Mandrake Control Center ρύθμισα τα δικαιώματα για το root (έβαλα full πρόσβαση απ' όλους) αλλά τζίφος... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maniakos Δημοσ. 6 Ιουλίου 2003 Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2003 AfterForever, eisai root sto mixanima ? mallon oxi ... prepei prwta na kaneis login os root kai meta na pas na kaneis ola osa kaneis prwta su - alla pws perimeneis na ftiakseis to problem sou ama den diavazeis prosextika auta pou sou lene ? O crazy piston sou eipe oti prepei na eisai root gia na kaneis auta pou prepei na kaneis alla esy ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.