Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας.

Έχω καταλήξει σε αρκετά από τα κομμάτια του νέου PC που θέλω να χτίσω, αλλά είμαι ανοιχτός και για αντιπροτάσεις.

Χρειάζομαι οπωσδήποτε βοήθεια σε μνήμες και τροφοδοτικό.

Η χρήση του υπολογιστή θα είναι κυρίως programming (πολλά παράθυρα ανοιχτά), photoshop, browsing, bluray remuxing κλπ.

Κουτί: Antec P280 (έχω το 180 και είμαι πολύ ευχαριστημένος από Antec)

MB: Asus P8Z77-V PRO (Χρειάζομαι τις 8 SATA)

CPU: Intel i5-3570K

Cooler: Thermalright Cooler Ultra 120 (κάνει ή πρέπει να το αλλάξω?)

GPU: έχω

HDD: Samsung 128GB SSD 830

Monitor: έχω

Τροφοδοτικό: SEASONIC S12-550 ENERGY+ 80 PLUS 550W (κάνει ή πρέπει να το αλλάξω? Το έχω από το 2007!)

RAM: ????

Θα βάλω windows 7 64-bit.

Χρειάζομαι κάτι άλλο? Καλώδια sata3? Κάτι άλλο που ξέχασα?

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Κουτί: Antec P280 (έχω το 180 και είμαι πολύ ευχαριστημένος από Antec)

MB: Asus P8Z77-V PRO (Χρειάζομαι τις 8 SATA)

CPU: Intel i5-3570K

Cooler: Thermalright Cooler Ultra 120 (κάνει ή πρέπει να το αλλάξω?) (Αν έχεις ή βρεις το 1155 bracket ναι κάνει)

GPU: έχω (Ποια?)

HDD: Samsung 128GB SSD 830

Monitor: έχω (Ποιο?)

Τροφοδοτικό: SEASONIC S12-550 ENERGY+ 80 PLUS 550W (κάνει ή πρέπει να το αλλάξω? Το έχω από το 2007!)(Μια χαρά τροφοδοτικό, αστο όπως είναι)

RAM: ???? http://www.skroutz.gr/s/419063/Patriot-8GB-PC3-12800.html, http://www.skroutz.gr/s/367185/Kingston-8GB-1600MHz-DDR3-Non-ECC-CL9-DIMM-Kit-of-2-XMP-HyperX-Blu.html,

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Για το θέμα του cooler εφόσον δεν κάνει απευθείας προτιμώ να πάρω ένα καινούριο. Το παλιό δεν θα χαθεί γιατί θα συνοδέψει τον παλιό επεξεργαστή όπου πάει.

GPU έχω nVidia GT 430. Παιχνίδια δεν παίζω οπότε φαντάζομαι ότι είναι οκ? Πιο πολύ για να βλέπω 3D ταινίες την έχω πάρει.

Monitor έχω το HP w2448hc

Εναλλακτική για τροφοδοτικό σε περίπτωση που το παλιό μείνει στον παλιό υπολογιστή?

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Για το θέμα του cooler εφόσον δεν κάνει απευθείας προτιμώ να πάρω ένα καινούριο. Το παλιό δεν θα χαθεί γιατί θα συνοδέψει τον παλιό επεξεργαστή όπου πάει. (Κριμα γτ είναι πολύ καλο cooler) (budget για το καινούργιο?)

GPU έχω nVidia GT 430. Παιχνίδια δεν παίζω οπότε φαντάζομαι ότι είναι οκ? Πιο πολύ για να βλέπω 3D ταινίες την έχω πάρει. (Μια χαρα είσαι)

Monitor έχω το HP w2448hc (Αψογος)

Εναλλακτική για τροφοδοτικό σε περίπτωση που το παλιό μείνει στον παλιό υπολογιστή? (Budget?)

Ευχαριστώ.

Μην μου απαντησεις δεν υπάρχει budget γτ δεν θα σου προτείνω τπτ.

Δημοσ.

Δεν έχω ιδέα πόσο κάνει ένα καλούτσικο cooler. Παίζει να μην κάνω και ποτέ overclocking... Οπότε ναι δεν έχω budget. lol

Δημοσ.

Όχι δεν έχουμε. Λεφτά υπάρχουν :)

Πέραν της πλάκας πιστεύω ότι αναλογικά με τα κομμάτια που έχω επιλέξει πάνε και οι τιμές για τα κομμάτια που δεν έχω επιλέξει. Κινούμε γενικώς στη μέση κατηγορία τιμής. Ούτε πολύ ακριβά ούτε πολύ φτηνά.

Επίσης κάτι άλλο. Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις αλλά από ότι βλέπω προτείνετε αγορές προιόντων που δεν είναι και πολύ εύκολο να τα βρει κανείς. Επειδή θα αγοράσω με τιμολόγιο θα βόλευε να μην υπάρχει μεγάλη διασπορά στα μαγαζία. Αν μπορούσα να τα πάρω και όλα από ένα ακόμα καλύτερα. Π.χ. το msystems Μου κάνει και είμαι και πελάτης εκεί. Τώρα αν κάποια κομμάτια αξίζουν τόσο όσο να προσπαθήσω να τα βρω τότε οκ θα το κάνω.

Δημοσ.

Ερώτηση κρίσεως.

Η Asus P8Z77-V PRO δέχεται τον παλιό μου επεξεργαστή Intel Quad 9400 @ 2.66GHZ ?

Μήπως αναβάθμιζα σταδιακά. Χρειάζομαι οπωσδήποτε νέας γενιάς motherboard.

Δημοσ.

Όχι, δεν τον δέχεται. Πέρα από όλα τα άλλα, μπαίνουν και σε διαφορετικό σοκετ. Το τροφοδοτικό που σου προτέινει ο στμ είναι πολύ καλό αλλά τζάμπα λεφτά για το σύστημά σου κατά την ταπεινή μου άποψη. Με αυτο: http://www.msystems.gr/index.php?category=1210&product=12599 θα είσαι πολύ άνετος και θα μπορείς και να βάλεις και mid-high κάρτα γραφικών αν το θελήσεις στο μέλλον.

Άκυρο, ξέχασα τα 8 sata.

Δημοσ.

Ευχαριστώ.

Πραγματικά αναρωτιέμαι αν αξίζει να πάω σε νέας γενιάς επεξεργαστή σε σχέση με αυτόν που έχω. Η αλήθεια είναι ότι ισχύς δεν μου έχει λείψει. Αλλά θέλω οπωσδήποτε να αλλάξω κουτί και να πάω και σε Motherboard με πολλά sata και αν γίνεται με sata 3. Παίζει καμιά λύση να κρατήσω τον παλιό επεξεργαστή με κάποια άλλη motherboard?

Επίσης μια άλλη ερώτηση μου είναι αν μπορώ να έχω 2 ssd στο PC,ο ένας να δουλεύει ας πούμε ως δευτερεύον ή σαν backup. Έχω αυτή τη στιγμή έναν intel 80gb αλλά ζορίζομαι πολύ με τον χώρο. Οπότε σκεφτόμουν ότι αν βάλω άλλον έναν 128gb θα είμαι τζετ.

Επίσης το τροφοδοτικό μου είναι οκ αν χρησιμοποιώ και τα 8 sata? (7 δίσκους - 1 bluray player)

Δημοσ.

Ευχαριστώ.

Πραγματικά αναρωτιέμαι αν αξίζει να πάω σε νέας γενιάς επεξεργαστή σε σχέση με αυτόν που έχω. Γενικά δεν αξίζει. Τουλάχιστον όχι ακόμα. Η αλήθεια είναι ότι ισχύς δεν μου έχει λείψει. Αλλά θέλω οπωσδήποτε να αλλάξω κουτί και να πάω και σε Motherboard με πολλά sata και αν γίνεται με sata 3. Το sata3 έναντι του sata2 θα σου κάνει διαφορά μονο με τους ssd και πρακτικά αν αντιγράφεις αρχεία μεταξύ των ssd. Για τους hdd είναι το ίδιο. Παίζει καμιά λύση να κρατήσω τον παλιό επεξεργαστή με κάποια άλλη motherboard? Δεν νομίζω ότι σε συμφέρει κάτι τέτοιο. Θα χρυσοπληρώσεις μια mobo (αν υπάρχει) πεθαμένης πλατφόρμας (σοκετ 775)

Επίσης μια άλλη ερώτηση μου είναι αν μπορώ να έχω 2 ssd στο PC,ο ένας να δουλεύει ας πούμε ως δευτερεύον ή σαν backup. Έχω αυτή τη στιγμή έναν intel 80gb αλλά ζορίζομαι πολύ με τον χώρο. Οπότε σκεφτόμουν ότι αν βάλω άλλον έναν 128gb θα είμαι τζετ. Βεβαίως και γίνεται.

Επίσης το τροφοδοτικό μου είναι οκ αν χρησιμοποιώ και τα 8 sata? (7 δίσκους - 1 bluray player) Δυστυχώς το τροφοδοτικό σου (όπως και τα περισσότερα) έχει 6 σατα οπότε δε γίνεται.

Δημοσ.

Ευχαριστώ.

Το τροφοδοτικό που μου πρότεινε ο stm δέχεται 8 sata? Πως το βλέπω αυτό στα τροφοδοτικά? Το γράφουν κάπου στα specs?

Δημοσ.

Μισό λεπτό ρε nektar13 γιατί κάπου το έχασα.

Το πρόβλημά σου είναι καθαρά τα 8 SATA και αν μπορείς να τα τροφοδοτήσεις? Αν ΝΑΙ λύσεις να θέλεις, εύκολες και φθηνές.

Για έξτρα controller SATA κοιτάς εδώ σε external, είτε σε PCI είτε σε PCIeX:

http://www.skroutz.gr/c/134/pc-controlers.html?from=most-popular&keyphrase=sata+controller

Για ρεύμα μήν κάνεις καμιά χαζομάρα και αλλάξεις το PSU σου. Μιλάμε έχεις μία από τις καλύτερες σειρές PSU που βγήκαν ποτέ. Seasonic S12/M12 είναι απλά κορυφή!!! Στον σχεδιασμό αυτών (για την ακρίβεια στην βελτιωμένη τους σειρα S12/M12 II) βασίζονται οι κορυφαίες σειρές της Corsair AX/HX! Εγώ έχω το M12-750 και πιστεύω όταν ψοφήσω θα το βάλω κι αυτό στον τάφο μου να μου κάνει παρέα :wub:

Αν δεν σου φτάνουν τα καλώδια παίρνεις:

- είτε ένα SATA Y-power πχ: http://www.eworld.com.gr/eworld/products/details/1213

- είτε molex to SATA y-power πχ: http://www.skroutz.gr/c/757/kalodia-trofodosias.html?from=catspan&keyphrase=sata+y+power

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...