CastorTroy Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Καλημέρα παιδιά. Πρόσφατα άλλαξα σκληρό και εγκατέστησα τα Windows 7. Μετά την εγκατάσταση παρατήρησα δύο χαζομάρες που, λογικά, δεν ενοχλούν σε τίποτα την λειτουργία αλλά είναι άτοπες. 1ον - Στην ασφαλή κατάργηση υλικού, μου εμφανίζεται ο εσωτερικός σκληρός του λάπτοπ! Πάλι καλά που δεν μπορώ να τον καταργήσω δηλαδή γιατί είναι, προφανώς, σε λειτουργία... 2ον - Στον Υπολογιστή μου, μου εμφανίζεται ένας δίσκος D: δεσμευμένος από το σύστημα, ο οποίος ξέρω πως υπάρχει αλλά δεν θέλω να τον βλέπω! Πως μπορώ να κάνω απόκρυψη σε αυτά τα δύο; Επίσης, ο δίσκος μου είναι χωρισμένος σε δύο partition. Μπορώ να δημιουργήσω εντός των Windows και ένα τρίτο;
hawkpilot Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Καλημέρα παιδιά. Πρόσφατα άλλαξα σκληρό και εγκατέστησα τα Windows 7. Μετά την εγκατάσταση παρατήρησα δύο χαζομάρες που, λογικά, δεν ενοχλούν σε τίποτα την λειτουργία αλλά είναι άτοπες. 1ον - Στην ασφαλή κατάργηση υλικού, μου εμφανίζεται ο εσωτερικός σκληρός του λάπτοπ! Πάλι καλά που δεν μπορώ να τον καταργήσω δηλαδή γιατί είναι, προφανώς, σε λειτουργία... 2ον - Στον Υπολογιστή μου, μου εμφανίζεται ένας δίσκος D: δεσμευμένος από το σύστημα, ο οποίος ξέρω πως υπάρχει αλλά δεν θέλω να τον βλέπω! Πως μπορώ να κάνω απόκρυψη σε αυτά τα δύο; Επίσης, ο δίσκος μου είναι χωρισμένος σε δύο partition. Μπορώ να δημιουργήσω εντός των Windows και ένα τρίτο; Καλημέρα, 1) Συμβαίνει όταν το λειτουργικό αντιλαμβάνεται ότι ο controller υποστηρίζει hot-swapping - και κατά λάθος να πατήσεις remove disk θα σου πει ότι χρησιμοποιείται οπότε δε χρειάζεται να ανησυχείς. Ίσως να μπορείς να τον εξαφανίσεις από εκεί αλλάζοντας τις ρθυμίσεις του caching αλλά ας μας πει κάποιος που το έχει κάνει γιατί εγώ δεν έχω ασχοληθεί ειδικά με αυτό. 2) Στο disk management, κάνεις δεξί κλικ στο δίσκο system reserved και change drive letter. Αφαιρείς το γράμμα και δε θα σε ξαναενοχλήσει.
CastorTroy Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Κάτι τέτοια με controller / hot-swapping και caching είναι που με κάνουν και αισθάνομαι ώρες ώρες σαν εξωγήινος...
hawkpilot Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Κάτι τέτοια με controller / hot-swapping και caching είναι που με κάνουν και αισθάνομαι ώρες ώρες σαν εξωγήινος... όσο πιο απλές περιγραφές: (disk) controller: ελεγκτής δίσκων - συσκευή που είναι υπεύθυνη για τη διασύνδεση των δίσκων με το σύστημα. hot swapping: δυνατότητα σύνδεσης - αποσύνδεσης δίσκου εν ώρα λειτουργίας του Η/Υ - ανεκτίμητη δυνατότητα κυρίως σε servers. caching: χρήση της ταχύτατης RAM σαν ενδιάμεσο προσωρινό αποθηκευτικό μέσο για επιτάχυνση της λειτουργίας του συστήματος.
CastorTroy Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Άλλος κανείς ρε παιδιά για το θέμα του σκληρού και των partition???
micos000 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 Μπορείς να κάνεις Partition με το δωρεάν Easeus Partition manager (http://download.cnet.com/EaseUS-Partition-Master-Home-Edition/3000-2248_4-10863346.html). Πρώτα θα μικραίνεις τον δίσκο c, μετά θα δημιουργήσεις ένα νέο partiton στο άδειο χώρο σε μορφή ntfs. Ότι αλλαγές κάνεις στο πρόγραμμα είναι εικονικές και μπορείς να τις αναιρέσεις ή να πειραματιστείς όσο θέλεις. Όταν είσαι ικανοποιημένος πατάς apply και εφαρμόζει ότι του είπες. Μπορεί να χρειαστεί επανεκκίνηση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα