paidi_thayma Δημοσ. 19 Ιουνίου 2003 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2003 Ασχολούμαι κοντά 3 χρόνια με dvix, xvid και το συμπέρασμά μου είναι οτι σχετικά με την ποιότητα είναι πλέον πάρα πολύ κοντά σε dvd.Για να πετύχεις όμως καλή ποιότητα χρειάζεσαι avisyntη 2.5 , φίλτρα, xvid codec,virtualdubmod 2 pass encoding (γύρω στις 5-6 ώρες με μια καλή cpu) κλπ κλπ και φυσικά αρκετό διάβασμα guides/forums.Με όλα τα παραπάνω τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά, πολύ καλή ποιόητα!Το θέμα είναι οτι εγώ θα κάτσω να τα κάνω γιατί τη βρίσκω και θέλω να πειραματίζομαι, είναι αυτονόητο όμως οτι για το μέσο χρήστη / newbie / "η καιτούλα πήρε το νέο p4 3 GHz της για να μπαίνει στο νετ" η λύση αυτή δεν ενδείκνυται.Φυσικά και θα πάει σε dvd copy ή σε λύσεις robot4rip που τα κάνουν όλα έτοιμα αλλά με μειωμένη ποιότητα.ʼρα ποιό είναι το συμπέρασμα; αργά η γρήγορα όλοι θα πάνε σε dvd copy λόγω ευκολίας / φτήνιας των dvd-r στο μέλλον, όμως θα συμφωνήσω οτι η κωδικοποίηση με αλγόριθμο mpeg4 (divx , xvid) δεν πρόκειται να χαθεί όσο υπάρχει το net.Ειδικά με το adsl στην ελλάδα όλοι θα κατεβάζουν movies που είναι η πλέον εύκολη λύση.Γιατί για να προβλέψεις τις εξελίξεις πρέπει να βλέπεις τι είναι πιο εύκολο στο μέσο χρήστη, αυτός είναι που δρομολογεί τις εξελίξεις ευτυχώς ή δυστυχώς, και για το μέσο χρήστη όσον αφορά τις ταινίες με σειρά ευκολίας έχουμε: 1) download απο νετ (divx) 2) dvd copy 3) mpeg4 encodin (divx/xvid)... άρα το divx δε θα χαθεί λόγω νετ - χαζές είνι οι εταιρείες που αγόρασαν ήδη τα δικαιώματα για να υποστηρίξουν το format se home standalone συσκευές ;;
PeLLaRaS Δημοσ. 20 Ιουνίου 2003 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2003 ta idia ixioun gia DVD9-->DVD5 An iparxoun pragmatikes Do-it-all efamoges kai gia ta dio DVD2DVD kai DVD2AVI tha einai thema goustou. An i siskeves arxisoun na exoun san stantard ipostirixi mpeg4, gia buck-up sigoura den tha kanoume mia tenia sto DVD (DVD2DVD) alla poles se mia (DVD2AVI), an fisika e3elixthoun afta gia menu kai bla bla bla gia DivX (kai oti sxetiko mpeg4 codec) Kati antistixo tou mp3 simera... (i polosti fora pou grafete!!!!)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.