Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια. Επειδη κατεβαζω τεραστια αρχεια (40GB) τα οποια ειναι ζιπαρισμενα, μετα πρεπει να τα κανω unzip και αφου τελειωσει η διαδικασια,μετα τα μεταφερει απο εναν temp folder στο φακελο που τουπα να τα unzippαρει.

Επειδη τρωω παρα πολυ χρονο λογω μεγεθους, θα ηθελα να μλου πειτε τι ακριβως πρεπει να κανω να το επιταχυνω.

Ποιο hardware σχετιζεται με τη διαδικασια;

ο επεξεργαστης;

οι σκληροι δισκοι παιζουν κανα ρολο;

Απο software υπαρχει διαφορα σε διαφορετικο Unzippερ?

Δημοσ.

Σαν πρώτη κίνηση

Ssd

120-128gb βγαίνει στα ~100€

256gb βγαίνει στα ~180€

Έπειτα ρόλο παίζει και το υπόλοιπο setup (cpu-ram)

Ενας caviar black θα ειχε σημαντικο οφελος σε αυτη τη δουλεια εναντια σε εναν caviar green?

Φυσικά προτιμότερος ο Black έναντι του green

Δημοσ.

SSD εχω ηδη, 80αρη. Και εχω μονο το λειτουργικο μεσα.

Φυσικά προτιμότερος ο Black έναντι του green

Nαι αλλα επειδη ο black εχει διπλασια τιμη απτον green, ειναι αναλογη η διαφορα και στην ταχυτητα;

ή ειναι μικρη η διαφορα στη ταχυτητα οποτε η διπλασια τιμη του ειναι too much?

Δημοσ.

Αν και ο green είναι σταθερός στις 7200rpm δεν αξίζει η διαφορά ... χάνει και πάλι λόγω cache αλλά εντάξει ...

Το υπόλοιπο σύστημα ποιο είναι ;

80άρης ; Intel ;

Γνώμη μου να ανέβεις σε ssd (256gb) αν είναι για την δουλειά σου ... ;) αν είναι για ταινίες FullHD/Bluray κτλ δεν ξέρω αν αξίζει.

Δημοσ.

Μπορείς να αποφύγεις το temp folder και να το κάνει κατευθείαν unzip στο δίσκο που θα επιλέξεις. Απλά κάνεις click και drag με τη ροδέλα του mouse στο αρχείο που θέλεις να αποσυμπιέσεις και το σύρεις στο φάκελο που θέλεις να αποσυμπιεστεί, μετά σου βγαίνει ένα πτυσσόμενο μενού και επιλέγεις να κάνεις αποσυμπίεση. Το έχω δοκιμάσει και δουλεύει στο WinRar και στο 7Zip.

Δημοσ.

panospc, ευχαριστω για το τιπ,πολυ ενδιαφερον,θα το δοκιμασω! Τωρα ειμαι εξω.

Τερυ308, ναι Ιντελ ο ssd μου. Το υπολοιπο συστημα q6600, 4gb ddr2 800mhz ram.

Δημοσ.

panospc, ευχαριστω για το τιπ,πολυ ενδιαφερον,θα το δοκιμασω! Τωρα ειμαι εξω.

Μην το δοκιμάσεις όμως σε zipaρισμένο αρχείο από την επιφάνεια εργασίας γιατί δεν δουλεύει από εκεί, μόνο μέσα από παράθυρο του explorer μπορείς να το κάνεις αυτό...
Δημοσ.

Just for the record, παίζει ρόλο και το πρόγραμμα αποσυμπίεσης (πχ το τελευταίο winrar είναι σημαντικά ταχύτερο με multicore επεξεργαστές) και βεβαίως ο επεξεργαστής. Αν έχεις όρεξη κάνεις πειράματα να δεις τι σε κόβει πιο πολύ. πχ δοκιμάζεις διαφορές SSD vs HDD, με ενεργοποιημένο το multicore support στο πρόγραμμα αποσυμπίεσης και χωρίς κλπ

Και σίγουρα βοηθάει το συμπιεσμένο και τα αποσυμπιεσμένα αρχεία να βρίσκονται σε διαφορετικούς δίσκους.

Δημοσ.

Και σίγουρα βοηθάει το συμπιεσμένο και τα αποσυμπιεσμένα αρχεία να βρίσκονται σε διαφορετικούς δίσκους.

Αυτο γιατι;;;; περιεργο μου φανηκε.

Δημοσ.

Λογικό είναι. Στην μία περίπτωση διαβάζεις και γράφεις στον ίδιο δίσκο συγχρόνως (οπότε η κεφαλή πιθανόν να πρέπει να μετακινείται μια για να βρει νέα ελεύθερα blocks για να γράψει και μια πίσω για να συνεχίσει να διαβάζει) και στην άλλη περίπτωση ο κάθε δίσκος θα κάνει μόνο εγγραφή ή μόνο ανάγνωση.

Δημοσ.

Οποτε στην περιπτωση που αυτη η διαδικασια γινεται με 2 δισκους, ποιος απτους δυο μας συμφερει ναναι ενας πιο γρηγορος και πιος ενας πιο αργος;

π.χ. εκει πουναι το ζιπαρισμενο αρχειο ναναι ο γρηγορος

και εκει που θα ξεζιπαριστει αυτο να ειναι ο αργος;

Δημοσ.

Η λογική λέει εκεί που θα γίνει η αποσυμπίεση θα χρειαστούμε πιο γρήγορο δίσκο.

Αφού είναι συμπιεσμένο, προφανώς έχει μικρότερο ή ίσο μέγεθος απ το ασυμπίεστο. Οπότε θα πρέπει να διαβάσεις πχ 100MB και να γράψεις 150MB στον ίδιο χρόνο. Βέβαια αν τα αρχεία που λες έχουν πολύ μικρό βαθμό συμπίεσης, δεν παίζει πολύ σημασία αυτό.

Επίσης συνήθως το read των δίσκων είναι μεγαλύτερο απ το write, οπότε ένας ταχύτερος δίσκος εκεί που θα γίνει η αποσυμπίεση και πάλι θα βοηθούσε.

edit: Επιπλέον καλό είναι εκεί που θα γίνει το extract να μην είναι τσίμα-τσίμα ο χώρος, ώστε να «ζορίζεται»/καθυστερεί ο δίσκος να βρει ελεύθερα blocks.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...