Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ο δισκος απο χωρο ειναι οκ 64GB Και εβαλα μονο Win7 ακολουθησα τον οδηγο για SSD που εχει κανει συμφωριτης και εκανα ενεργοποίηση (νομιζω xD το trim )

Την εγκατάσταση την έκανα μέσω των Win7 απο το περιβαλλον Win7 του HHD που εχω (Western750GB).

Το προβλημα που μου βγαζει μετα απο καποιες ωρες χρησης ειναι οταν παω να κανω boot corrupt Windows. και πρπεει να κανω παλι εγκατασταση τα windows 7 :/ .

ξερει κανεις γιατι συμβαίνει ?

Επεξ/σία από immunity
Δημοσ.

Μάλλον πρέπει να ρωτήσεις ... Καταλαβαίνει κανείς τι γράφω ;

Η εγκατάσταση των λειτουργικών γίνεται από cd/dvd κι όχι από άλλους δίσκους. (Σε έσχατες περιπτώσεις από usb sticks)

Δημοσ.

Μάλλον πρέπει να ρωτήσεις ... Καταλαβαίνει κανείς τι γράφω ;

Η εγκατάσταση των λειτουργικών γίνεται από cd/dvd κι όχι από άλλους δίσκους. (Σε έσχατες περιπτώσεις από usb sticks)

Γιατι δεν καταλαβες τι εγραψα? αφου κατευθειαν μου τη λες κιολλας οτι δεν γινεται απο αλλο σκληρο (αλλα το ετρεξα σαν iso)

Δημοσ.

ο δικος απο χωρο ειναι οκ 64GB Και εβαλα μονο Win7 ακολουθησα τον οδηγο για SSD που εχει κανει συμφωριτης και εκανα ενεργοποίηση (νομιζω xD το trim )

Την εγκατάσταση την έκανα μέσω των Win7 απο το περιβαλλον Win7 του HHD που εχω (Western750GB).

Το προβλημα που μου βγαζει μετα απο καποιες ωρες χρησης ειναι οταν παω να κανω boot corrupt Windows. και πρπεει να κανω παλι εγκατασταση τα windows 7 :/ .

ξερει κανεις γιατι συμβαίνει ?

Ούτε εγώ καταλαβαίνω αυτό που θες να γράψεις - σα να έχεις περάσει το πόστ από τη μετάφραση του γούγλη. Περιέγραψε απλά ένα - ένα τα βήματα που έκανες για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε.

Δημοσ.

Εκανα εγκατασταση απο ISO win 7 dvd (αποθηκευμενο στο σκληρό WD 750GB) στον ssd μου.

Ολα οκ μπαινω κανονικα στα windows.

Εκανα τις ρυθμίσεις που προτείνει ο συμφωρίτης στο sticky post του για το trim support.

Κανονικα για 1-2 μερες το pc bootari κανονικα (επιλεγω απο τον boot manager να κανει boot τα Windows 7 του SSD)

Την δευτερη μέρα οταν παω να κάνω boot τότε μου κολλανε τα windows 7 Και δεν ξεκινάνε.

Το εχω δοκιμασει και με setup απο dvd. αλλά όσο έχω συνδεδεμενους και ssd και HHD μετα απο 1-3 μέρες μου πετανε corrupt windows7 (αν βγαλω τον SSD τότε ο HHD Μπορει να κανει startup)

Δημοσ.

Εκανα εγκατασταση απο ISO win 7 dvd (αποθηκευμενο στο σκληρό WD 750GB) στον ssd μου.

...

Μπορείς να μου πεις πως το έκανες αυτό? Πως γίνεται να κάνεις εγκατάσταση win7 από ISO? Έχω την εντύπωση ότι έχεις εγκαταστήσει τα seven στον ssd τρέχοντας το setup από τα seven του hdd - αν έκανες αυτό είναι πολύ λογικό να καταλήξεις με corrupted εγκατάσταση αφού έχουν μπλέξει οι 2 μεταξύ τους...

Δημοσ.

Ναι ενώ είχα ήμουν μεσα στα Windows 7 του HHD ξεκινησα το setup εκανε αντιγραφη τα απαραιτητα αρχεία και

μετα εκανε επανακκινηση σε bios - start setup - blue screen - setup windows etc.

Δεν τα σβηνω γιατι εχω ακουσει περιεργα πραγματα για Windwows 7 και ssd και θελω να εχω backup Windows 7 σε σκληρο :/

Νομίζω όμως πως την δευτερη φορα το εκανα απο το dvd (HHD disconnected μονο 2 sata cables ...) και οταν τους ξανασύνδεσα και τους δυο (αποσυνδεσα το dvd player) παλι μου εβγαλε προβλημα .. :/

Δημοσ.

Ναι ενώ είχα ήμουν μεσα στα Windows 7 του HHD

Respect ,

καλό κουράγιο στους συμφορουμίτες , αν και όταν βγάλετε άκρη σφυρίξτε .

B)

Κάψε το iso σε dvd και κάνε την εγκατάσταση από εκεί.

Δημοσ.

...

Κάψε το iso σε dvd και κάνε την εγκατάσταση από εκεί.

+1

Διαχώρησε τις εγκαταστάσεις και κάνε τις μία μία από DVD. Για το πως μπορείς να έχεις boot loader που να σου δίνει δυνατότητα να ξεκινάς όποια από τις 2 θέλεις ας γράψει κάποιος που το έχει κάνει γιατί εγώ δεν το έχω υλοποιήσει ποτέ, ούτε το συνιστώ.

Τελικά ο φίλος terry308 είχε δίκιο, τα έχεις μπλέξει κάπως...

Δημοσ.

+1

Διαχώρησε τις εγκαταστάσεις και κάνε τις μία μία από DVD. Για το πως μπορείς να έχεις boot loader που να σου δίνει δυνατότητα να ξεκινάς όποια από τις 2 θέλεις ας γράψει κάποιος που το έχει κάνει γιατί εγώ δεν το έχω υλοποιήσει ποτέ, ούτε το συνιστώ.

Τελικά ο φίλος terry308 είχε δίκιο, τα έχεις μπλέξει κάπως...

Επαναλαμβάνω αυτο που εχω γραψει και πανω.

Εχω δοκιμάσει και εγκατάσταση μόνο απο DVD χωρις να εχω συνδεδεμένο τον HHD, ΟΛΑ ΟΚ μέχρι που ξανασυνδέω

τον HHD( Ο bootloader αναγνωρίζει κατευθείαν 2 λειτουργικά και μου επιτρέπει να διαλέγω)

μετα από 1-2 μέρες τρώω corrupt windows 7

Anyway απλα αρχισα το thread μπας και ηταν γνωστο το προβλημα και υπηρχε λύση. Ειμαστε συνηθισμένοι στις ιδιαιτερότητες των Windows.

Μία είναι η λύση , ροκας παω και γίνομαι και θα ρουφάω χασύση! (delete τον HHD windows).

Δημοσ.

Επαναλαμβάνω αυτο που εχω γραψει και πανω.

Εχω δοκιμάσει και εγκατάσταση μόνο απο DVD χωρις να εχω συνδεδεμένο τον HHD, ΟΛΑ ΟΚ μέχρι που ξανασυνδέω

τον HHD( Ο bootloader αναγνωρίζει κατευθείαν 2 λειτουργικά και μου επιτρέπει να διαλέγω)

μετα από 1-2 μέρες τρώω corrupt windows 7

Anyway απλα αρχισα το thread μπας και ηταν γνωστο το προβλημα και υπηρχε λύση. Ειμαστε συνηθισμένοι στις ιδιαιτερότητες των Windows.

Μία είναι η λύση , ροκας παω και γίνομαι και θα ρουφάω χασύση! (delete τον HHD windows).

Όπως σου έγραψα κι εγώ πιο πάνω, δε θα είχα δύο δίσκους ταυτόχρονα με win στο σύστημά μου. Θεωρώ ότι το ένα λειτουργικό επηρεάζει το άλλο γράφοντας πληροφορίες στο δίσκο του (πχ recycle bin, system restore folder, prefetch caching data). Καλύτερα φτιάξε μια βασική εγκατάσταση στον ssd και χρησιμοποίησε VM για να δημιουργήσεις τη 2η.

Δημοσ.

Με αυτό που έχεις κάνει, έχουν μπλεχτεί οι εγκαταστάσεις μεταξύ τους.

Δεν ξέρω γιατί θέλεις να έχεις δυο εγκαταστάσεις Windows. Έχεις έναν SSD και έναν HDD. Το ιδανικό είναι να έχεις τα Windows και τα προγράμματα σου στον SSD και τα δεδομένα σου στον HDD (επιπρόσθετα θα πρότεινα έναν εξωτερικό HDD ή έναν εσωτερικό HDD εκτός μηχανήματος που θα μπαίνει μια στο τόσο πάνω στο μηχάνημα, καθαρά για BackUp των δεδομένων σου).

Ξήλωσε SSD και HDD εντελώς από το μηχάνημα. Βάλε τον SSD μόνο και κάνε Format/Windows installation.

Μετά βγάλε τον SSD, βάλε πάνω τον HDD, bootαρε από το DVD των Windows, σβήσε τυχόν partitions και και ρίχτου ένα format χωρίς να περάσεις Windows.

Μετά βάλτα όλα πάνω στο μηχάνημα, bootαρε από τον SSD, μέσα από τα Windows ρίξε ένα quick format στον HDD και άφησε τον για storage.

Δημοσ.

Ναι αυτο που προτεινετε κανω αυτη τη στιγμή, Απλα δεν ηθελα να κανω format τον HDD γιατι εχω πολύτιμα αρχεια (master thesis etc) και βαριομουν να τα κανω transfer στο laptop για backup. Το εκανα τωρα και κανω μονο ενα setup στο SSD φυσικα.

Ευχαριστω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...