Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υστερα απο 4 χρονια με ενα laptop,αποφασισα να συναρμολογησω ενα desktop για καλυτερη αποδοση σε multimedia εφαρμογες.Τα κομματια που επελεξα ειναι:

κουτι http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.651103

επεξ http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU/A8-X4-3850-s-FM1-2-9-GHz-4-MB-A8-X4-3850-s-FM1-2-9-G.htm

μητρικη http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-A75M-D2H-s-FM1-DDR3-AMD-A75-A75M-D2H.htm

μνημες http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Corsair-XMS-4GB-DDR3-1600-Ram-Kit%C2%A0.htm

τροφοδοτ http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Corsair-Builder-Series-CX430-V2-430W-PSU-80-CMPSU-430CXV2EU.htm

σκλ.δισκος http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Hard-Disk-Drives/Western-Digital-Caviar-Blue-WD5000AAKX-500GB-HDD-3-5inches-16MB-Cache-7200RPM-Sata-6G.htm

ολα πηγαν καλα και ο ηυ δουλεψε αμεσως χωρις προβληματα με θερμοκρασιες(απο bios) 36 για κουτι και 31 σε επεξεργ. ενω σε windows 7 64 bit οι θερμοκρασιες idle ειναι αντιστοιχα 36 και 19 (0% load).Eντοπισα ομως 2 προβληματα...η μνημη που αναγνωριζει ειναι 3,6 gb αντι για 4 gb καθως επισης η μητρικη βλεπει τις μνημες ως 1333mhz αντι 1600mhz που ειναι.Επιχειρησα απο το bios να τις βαλω στα 1600 (αλλαξα τον πολλαπλασιαστη απο 6,6 σε 8) της ddr3 μνημης και στην επομενη εκκινηση δεν μπορουσα καν να μπω στο bios γιατι κολλουσε στην εναρξη των win7 και πατωντας το del δεν εμπαινε καν στο bios...οποτε αναγαστηκα και εκανa cmos clear...το ιδιο εγινε 3 φορες ακομη..την τεταρτη φορα προσεξα οτι η μητρικη εδινε το ιδιο ρευμα (1,5 v) ειτε σε 1333 ειτε σε 1600 πριν κανω το "save to cmos and exit" για να επιχειρησω να κανω την μητρικη να δει τις μνημες σαν 1600.Aλλα οι μνημες μου εχουν ταση λειτουργιας 1,65ν.Ετσι αποφασισα με βαρια καρδια να πειραξω την ταση της ddr3 απο 1,5 σε 1,65 χειροκινητα μαζι με την αλλαγη 1333 σε 1600 απο το bios..Restart και παλι τα ιδια :( ...3 φορες clear cmos και ξανα το ιδιο προβλημα...το παρατησα κι εγω και δεν ξαναπροσπαθησα...ο ηυ τωρα δουλευει απροβληματιστα αλλα με τα 2 αυτα προβληματα που ανεφερα πριν...Μηπως κανενας φιλος εχει καποια ιδεα γιατι συμβαινει αυτο?...πληρωσα μνημες για 1600 μηζ και τις εχω στα 1333 και μαλιστα 3,6 gb αντι για 4 :(

Δημοσ.

Αν και το διαβασα παραπανω,εισαι σιγουρος οτι περασες τα windows 7 64 bit (το λεω μπας και πανω στην εγκατασταση ,περασες τα 32 bit) ??

Δεξι κλικ πανω στον Υπολογιστη,πατας Ιδιοτητες και ξαναδες τα στοιχεια του συστηματος σου, σε οτι αφορα το λειτουργικο και την ποσοτητα της RAM.

Δημοσ.

Απορεί γιατί προφανώς δε το γνωρίζει. Αυτό που εννοεί ο rounsmith είναι πως το σύστημα σου δεσμεύει ένα ποσό από τη ram για την onboard κάρτα γραφικών.

Δημοσ.

κανε bios update στην μητρικη σου.βαλε το f5.τωρα νομιζω εχει το 3.μολις το κανεις πας στο bios και στις μνημες βαζεις το προφιλ xmp.βαζεις τα ρευματα (που θα αναβοσβηνουν) στο αυτοματο και εισαι ο.κ.οι μνημες θα δουλευουν στα 1600.το bios το κατεβαζεις απο εδω Link.οσο για την μνημη ναι σου δεσμευει ενα ποσοστο η ενσωματωμενη καρτα γραφικων.το ποσο θα σου κραταει μπορεις να το ρυθμισεις.

Υ.Γ Εχω ακριβως το ιδιο συστημα..οτι αλλο θες να ρωτησεις θα σου απαντησω το απογευμα γιατι φευγω για δουλεια

Δημοσ.

Άδικε , εγώ το εννοούσα πιο πολύ για τον ντίμπα16. Που το έβγαλε αμέσως σε πρόβλημα. Λοιπόν το σύστημα σου τζιπαουερ δεσμεύει κάποιο ποσοστό της μνήμης για την κάρτα γραφικών και έτσι δεν βλέπει 4gb στα windows.

Δημοσ.

Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις,αλλα δεν γνωριζα οτι σε idle κατασταση θα μου δεσμευε 400 MB ram η ενσωματωμενη καρτα στον επεξεργαστη..τωρα το εμαθα και μπορω να πω οτι δεν με πειραζει,απλα ηταν περιεργο να βλεπω 3,6 ghz ram σε 64 bit λειτουργικο...Φιλε Αλκη ευχαριστω για τις πολυτιμες συμβουλες σου,παω να τις δοκιμασω και θα επανερθω με νεα..καλα η' κακα ;)(παντως το bios της καρτας μου ειναι ηδη το f5)

Δημοσ.

Ακολουθησα πληρως τις συμβουλες σου φιλε Αλκη και........ :devil: η μνημες δουλευουν τωρα στα 1600mhz :D απλα οι διαφορες που προσεξα ειναι οτι στο bios μου λεει για profile1 και οχι profile xms καθως επισης κανοντας αυτα μου αλλαξε απο μονο του τα cpu host control και cpu clock ratio απο auto σε manual(29x) kai 2900 mhz αντιστοιχα....αλλα δεν προσεξα αλλη μεταβολη σε λειτουργια win7(ο επεξ συνεχιζει να μεταβαλλεται απο 800 σε 2,9mhz ;)

Κατι τελευταιο:στο κεφαλαιο "integrated peripherals" μου εχει το "on chip sata type=>native ide" αντι για raid η' AHCI...να το αφησω ετσι??οπως επισης μου εχει το "on chip sata port 4/5 type=> IDE...να τα αλλαξω?...και πως γινεται να εχει ο cpu θερμοκρασια 19 και το κουτι 35 βλεποντας απο bios και easy tune 6(προγραμμα παρακολουθησης μητρικης)...ευχαριστω για την βοηθεια :rolleyes:

Δημοσ.

Άδικε , εγώ το εννοούσα πιο πολύ για τον ντίμπα16. Που το έβγαλε αμέσως σε πρόβλημα. Λοιπόν το σύστημα σου τζιπαουερ δεσμεύει κάποιο ποσοστό της μνήμης για την κάρτα γραφικών και έτσι δεν βλέπει 4gb στα windows.

rounsmith,δεν το εβγαλα αμεσως σε προβλημα.

Βασικα ,δεν ειχα προσεξει οτι εχει ενσωματωμενη μητρικη και ηθελα να τσεκαρει τα αρχικα του γραφομενα,μηπως και υπαρχει καποιο λαθος στα 7αρια (32 ή 64 bit).

Δημοσ.

cpu 19 βαθμους χλωμοτατο..γυρω στους 30+ ειναι.μην σε ανησυχουν οι θερμοκρασιες..δεν προκειται να εχεις ποτε προβλημα.οσο για το αλλο εγω το εχω βαλει AHCI και sata.

Δημοσ.

κι εγω το ιδιο πιστευω,δεν μπορει να ειναι 19 βαθμους ο επεξεργ σε δωματιο με 35 βαθμους κελσιου..εντυπωση ομως μου κανει που οι εταιριες μητρικων δεν μπορουν να μετρησουν σωστα τις παραμετρους στα προιοντα τους οπως οι θερμοκρασιες και οι τασεις...παλιοτερα σε μια gigabyte που ειχα μου εμφανιζε το ιδιο προβλημα και χρησιμοποιουσα το everest για το λογο αυτο...anyway....ευχαριστω ολους για την βοηθεια και προπαντων τον Αλκη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...