tipotas502 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Καλησπέρα. Θα ήθελα την βοήθειά σας.Κάηκε η κάρτα γραφικών μου και η μητρική.Πήγα τον υπολογιστή μου σε κάποιον να το φτιάξει και μου έβαλε καινούρια κάρτα γραφικών και μητρική.Τώρα έχω πρόβληματα και δεν μπορώ να παίξω παιχνίδια στον υπολογιστή μου(μπορώ να παίξω, όμως κολλάνε πολύ).Πιστεύω ότι φτέει ότι δεν έχω εγκαταστήσει τους drivers για την κάρτα γραφικών μου.Πώς μπορώ να βρω ποιους drivers χρειάζομαι και πως μπορώ να τους εγκαταστήσω; Έχω: Windows 7 Ultimate Service Pack 1 Κάρτα γραφικών:"Intel® G41 Express Chipset" Έχω δοκιμάσει τα προγράμματα Driver Magician, Driver Detevtive και Driver Genius. Τα αποτελέσματα είναι τα εξής: Driver Magician Intel® G41 Express ChipsetATK0110 ACPI UTILITY Driver Detevtive Display adapters (Out of date: 1)Intel® G41 Express ChipsetHuman Interfave Devices (Out off date: 2)USB Input DeviceUSB Input Device(Microsoft Basic Optical Mouse)IDE ATA/ATAPI controllers(Out of date: 2)(2) Intel® 82801G (ICH7 Family) Ultra ATA Storage Controlles - 27DFKeyboards (Out of date: 1)HID Keyboard mouseMonitors (Out of date: 1)Generic PnP MonitorNetwork adaptes (Out of date :1)Atheros AR8121/AR8113/AR8114 PCI-E Ethernet Controller(NDIS6.20)Sound, video and game controllers(Out of date: 1)High Definition Audio DeviceSystem devices (Out of date: 7)(2) High precision event timer(2) Intel® 4 Series Chipset PCIExpress Root Port -2E31(3) Intel® 82801G (ICH7 Family) PCI Express Root Port - 27D0Universal Serial Bus controllers (Out of date: 5)(5) Intel® 82801G (ICH7 Family) USB Universal Host Controller - 27C8"Unplugged" Devices (Out of date: 1)Intel® 82801G (ICH7 Family) SMBus Controller - 27DA Driver GeniusOut of date drivers ATK0110 ACPI UTILITY(Realtek High Definition Audio Drivers)High Definition Audio Device(Microsoft IntelliPoint)HID-comliant mouseUSB Input Device(Microsoft IntelliType Pro Drivers)HID Keyboard DeviceHID- compliant consumer control deviceHID-compliant deviceUSB Input DeviceUSB Input DeviceUSB Composite Device(Atheros AR8121/AR8113/AR8114 Gigabit/Fast Ethernet Controller Drivers)Atheros AR8121/AR8113/AR8114 PCI-E Ethernet Controller(NDIS6.20)(Intel Chipset Device Software)Intel® 82801 GB/GR (ICH7 Family)LPC Interface Controller - 27B8Intel® 82801 GB/GR/GH (ICH7 Family) Serial ATA Storage Controller - 27C0Intel® 82801 G (ICH7 Family) USB Universal Host Controller - 27C8Intel® 82801 G (ICH7 Family) USB Universal Host Controller - 27C9Intel® 82801 G (ICH7 Family) USB Universal Host Controller - 27CAIntel® 82801 G (ICH7 Family) USB Universal Host Controller - 27CBIntel® 82801 G (ICH7 Family) USB Enhanced Host Controller - 27CCIntel® 82801 G (ICH7 Family) PCI Express Root Port - 27D0Intel® 82801 G (ICH7 Family) PCI Express Root Port - 27D2Intel® 82801 G (ICH7 Family) Ultra ATA Storage Controllers - 27DFIntel® 4 Series Chipset Processor to I/O Controller - 2E30Intel® 4 Series Chipset PCI Express Root Port - 2E31(Intel Graphics Media Accelerator Drivers)Intel® G41 Express Chipset[/u] Παρατήρησα ότι και τα 3 βγάζουν το "Intel® G41 Express Chipset".Επίσης παρά τα αποτελέσματα δεν ξέρω πως να το φτιάξω.Έβαλα όσες παραπάνω πληροφορίες μπορούσα.Άμα χρειάζεται κάτι άλλο παρακαλώ να μου πείτε. Κάθε βοήθεια δεκτή(έστω και μικρή). Υ.Γ. Άμα δε φταίνε οι drivers τι άλλο μπορεί να φταίει; Ευχαριστώ, Λευτέρης.
antonl Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δεν έβαλε ξεχωριστή κάρτα γραφικών. Η μητρική έχει ενσωματωμένη που είναι πολύ χαμηλών επιδόσεων για σύγχρονα παιχνίδια. Βάλε το cpu-z και πες τι λέει στο tab mainboard & graphics.
tipotas502 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δηλαδή δε φταίνε οι drivers; Θα πρέπει να αλλάξω μητρική; Η παλιά κάρτα γραφικών πρέπει να ήταν διαφορετική, το μόνο που θυμάμαι είναι ότι ήταν MSI. Ένα από τα παιχνίδια που κολλάει είναι το Age of Mythology το οποίο είναι αρκετά παλιό. Βάλε το cpu-z και πες τι λέει στο tab mainboard & graphics. Τώρα το κάνω... http://prntscr.com/akz8v http://prntscr.com/akz7q
xristoforos89 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δηλαδή δε φταίνε οι drivers; Θα πρέπει να αλλάξω μητρική; Η παλιά κάρτα γραφικών πρέπει να ήταν διαφορετική, το μόνο που θυμάμαι είναι ότι ήταν MSI. Ένα από τα παιχνίδια που κολλάει είναι το Age of Mythology το οποίο είναι αρκετά παλιό. Τώρα το κάνω... http://prntscr.com/akz8v http://prntscr.com/akz7q Το μηχανημα δεν εχει ξεχωριστη καρτα γραφικων πανω αλλα παιρνεις γραφικα απο την μητρικη. Δεν χρειαζεται να αλλαξεις μητρικη αλλα να προσθεσεις επανω μια καρτα γραφικων.
TheELF Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Πάνε στην σελίδα της intel (download center) και γράψε g41 διάλεξε και το λειτουργικό που έχεις και πέρνα τους, αν δεν αλλάξει κάτι τότε όντως πρέπει να βάλεις μια καρτούλα.
tipotas502 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 δηλαδή αυτό εδώ; Αν ναι μετά τι ακριβώς να κάνω; (επειδή είμαι λίγο άσχετος) Διαλέγω Windows 7 Ultimate, 32-bit version και μετά στο "Products"; Ευχαριστώ, Λευτέρης.
TheELF Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Άσε το products, δεν σου έβγαλε κάτω λίστα με link; Κατέβασε το ποιο πρόσφατο και απλά τρέξε το και ακολούθησε τυχόν οδηγίες.
KoKoPsOpSaRoS Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&DwnldID=20598&lang=eng&OSVersion=Windows%207%20Ultimate%2C%2032-bit%20version*&DownloadType=Drivers πατας download το αρχειο exe...το ανοιγεις..ακολουθας τις οδηγιες εγκαταστασης και εισαι ετοιμος
sargio01 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Αν κατάλαβα καλά, σου έβαλε μόνο μητρική και σε χρέωσε και ξεχωριστή κάρτα γραφικών;
tipotas502 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&DwnldID=20598&lang=eng&OSVersion=Windows%207%20Ultimate%2C%2032-bit%20version*&DownloadType=Drivers πατας download το αρχειο exe...το ανοιγεις..ακολουθας τις οδηγιες εγκαταστασης και εισαι ετοιμος Το έκανα και η διαφορά που μου βγάζει το Driver Detective είναι ότι δεν έχει στους Out of date drivers το "Intel® G41 Express Chipset".Πάλι όμως κολλάει. Αν κατάλαβα καλά' date=' σου έβαλε μόνο μητρική και σε χρέωσε και ξεχωριστή κάρτα γραφικών; [/quote']Δε νομίζω, άκου πως έγινε.Μια μέρα έτσι όπως άνοιγε ο υπολογιστής μου κόλλησε, τον έκανα επανεκκίνηση και μου έβγαζε "no video input".Κοίταξα όλα τα καλώδια άμα ήταν στην θέση τους και ήταν όλα μια χαρά.Έτσι σκέφτηκα ότι μπορεί να κάηκε η κάρτα γραφικών.Έτσι πήγα τον υπολογιστή μου σε έναν ειδικό να δει τι έχει(για σιγουριά).Μου είπε ότι κάηκε η κάρτα γραφικών και η μητρική, και του είπα να τον φτιάξει.Μετά τον έφτιαξε και πλήρωσα... Εγώ είχα στο μυαλό μου ότι μου έβαλε και κάρτα γραφικών και μητρική.Αλλά εσείς λέτε ότι μου έβαλε μόνο μητρική(οπότε μάλλον αυτό έκανε).Πάντως δεν πιστεύω να με χρέωσε για κάτι που δε μου έβαλε(επειδή είναι φίλος του πατέρα μου).Ή 100 ευρώ κόστισε ή 120(δε θυμάμαι), καλά δεν είναι για μια μητρική;
antonl Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Αυτές είναι οι σημερινές τιμές της μητρικής σου. Δεν υπάρχει standard τιμή για τις μητρικές, έχει και με 40€ έχει και με 300€. Δεν ξέρω πόσο κόστιζε τότε και τι εργατικά μπορεί να σου χρέωσε.
TheELF Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Κακά τα ψέματα αλλά το να αλλάξεις μητρική είναι και μεγάλο ζόρι,πρέπει αν τον λύσεις ολόκληρο και να τον ξανά δέσεις.... (Δηλαδή και τον 40€ να ήταν η μητρική ανεκτή είναι η τιμή) Αν τρέξεις το cpu-z στην καρτέλα mainboard θα σου πει το ακριβές μοντέλο.
antonl Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Κακά τα ψέματα αλλά το να αλλάξεις μητρική είναι και μεγάλο ζόρι,πρέπει αν τον λύσεις ολόκληρο και να τον ξανά δέσεις.... (Δηλαδή και τον 40€ να ήταν η μητρική ανεκτή είναι η τιμή) Αν τρέξεις το cpu-z στην καρτέλα mainboard θα σου πει το ακριβές μοντέλο. @: #3 Απλά το «φίλος του πατέρα μου» δεν ξέρω πώς ακριβώς ερμηνεύεται οικονομικά και δεν ξέρω αν είπε τι χρέωσε και πόσο
sargio01 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 @: #3 Απλά το «φίλος του πατέρα μου» δεν ξέρω πώς ακριβώς ερμηνεύεται οικονομικά και δεν ξέρω αν είπε τι χρέωσε και πόσο Αυτό ακριβώς. Όταν tipotas502 πήγες να παραλάβεις τη σύνθεση, δεν σου ανέλυσε το κόστος και το τί αντικατέστησε; Κατά τα άλλα, όπως ανέφεραν άλλα παιδιά παραπάνω, μάλλον μόνο μητρική σου άλλαξε. Καλό αυτό, γιατί με μερικές συμβουλές απο το forum, μπορείς να βάλεις αυτή που ταιριάζει καλύτερα στη σύνθεσή σου και στο ρόλο που προορίζεις τον υπολογιστή σου...
tipotas502 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 @: #3 Απλά το «φίλος του πατέρα μου» δεν ξέρω πώς ακριβώς ερμηνεύεται οικονομικά και δεν ξέρω αν είπε τι χρέωσε και πόσο Όταν λέω "φίλος του πατέρα μου" εννοώ πως δε με χρέωσε πιο φτηνά αλλά δε με έκλεψε κιόλας. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια κάρτα γραφικών; Δεν ξέρω αν χρειάζεται ο επεξεργαστής και η RAM, εγώ τα αναφέρω πάντως: Processor: Intel® Core2 Duo CPU E4500 @ 2.20GHz 2.20 Ghz RAM: 1.00 GB Υ.Γ. Sorry που δεν απάντησα όλο το Σαββατοκύριακο αλλά δεν μπόρεσα να μπω. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για την βοήθεια που μου δώσατε. Λευτέρης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα