Μακιαβέλλι Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Καλησπερα. Το προβλημα ειναι το εξης, οταν ανοιγω τον υπολογιστη (και μονο αφου εχει κλεισει εντελως, δεν ισχύει αν τον κάνω restart) τις περισσοτερες φορες κολλαει στο bios σε 3 σημεια. Συγκεκριμενα, αφου πει για τις RAM (κολλάει για λιγο) μετα διαβαζει τον driver του cdrom (κολλαει λιγο κι εδω) και μετα κολλαει οριστικα στο σημειο που θα επρεπε να bootαρει απο τον σκληρο δισκο, απο εκει και μετα δε γινεται τιποτα. Αρχικα νομιζα πως φταινε τα bios αλλα οταν αποσυνδεω τον σκληρο, το bios δεν κολλάει στα 2 πρωτα σημεια. Τι μπορει να φταιει;
snakes Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Μπορεί να φταίει είτε ο δίσκος είτε η μητρική.. πάντως σίγουρα ένα από τα δύο...
Sarandis Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δε δοκιμάζεις με άλλα καλώδια για αρχή; Αυτά που συνδέουν hdd/cdrom με τη motherboard λέω.
Μακιαβέλλι Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Το power supply ή τα αλλα; ΤΟ θεμα ειναι οτι κολλαει και στην αναγνωση της ram αρα μαλλον δεν ειναι καλωδια. Υπαρχει περιπτωση για καποιο λογο να υποτροφοδοτει το τροφοδοτικο μου ξαφνικα;
Sarandis Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Πόσα dimms έχεις; Δοκίμασε με ένα για αρχή. Τα data καλώδια λέω.
Μακιαβέλλι Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 dimss ειναι οι καρτες ram, ετσι; 2 εχω απο 1 gb. Ποσο κοστιζουν περιπου τα data καλωδια;
Sarandis Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Ναι, για τις ram λέω Δοκίμασέ τες μια μια να δεις αν κάνει τα ίδια. Ό,τι κάνεις με το pc εκτός πρίζας. Ενδεικτικά για τις τιμές sata ide Ποιά μητρική έχεις;
Μακιαβέλλι Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Αυτη ειναι η μητρικη http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2629#sp . Θα δοκιμασω τις RAM την επομενη φορα που θα σκαλωσει, μη μεινω και χωρις pc για δοκιμες. Ευχαριστω.
Μακιαβέλλι Δημοσ. 28 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2012 Τελικα το προβλημα το εχει ο σκληρος και παω για αλλαγη. Το προβλημα ειναι τα πολλα bad sectors μου ειπε ο τεχνικος. Το θεμα ειναι οτι δε μου τον αναγνωριζει καθολου πλεον (ετυχε 1-2 φορες να τον αναγνωρισει προσφατα, αλλα πλεον δεν...) και θελω να σωσω καποια αρχεια μου που δε θα ξαναβρω... Ξερω οτι ζηταω πολλα και χωρις να δινω αρκετες πληροφοριες, αλλα αν εχει κανεις εστω καποια ιδεα πως να σωσω τα αρχεια ας την πει.
washcloud Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 Βασικά αν μπορείς σύνδεσέ τον σε άλλον υπολογιστή κατ' αρχάς. Εκεί, αν φαίνεται κατευθείαν, παίρνεις τ' αρχεία σου και τέλος. Αν ΔΕΝ φαίνεται (στο "Ο Υπολογιστής Μου" εννοώ), δοκίμασε αν τον βλέπει κατ' αρχάς το Active File Recovery, στην λίστα του με τις συσκευές που βλέπει, και αν τον βλέπει, κάνε "Super Scan" κι ό,τι αρχεία βρει, τ' ανακτάς σε άλλο δίσκο (όπου θα είναι συνδεδεμένος - λογικά του υπολογιστή στον οποίον θα βάλεις τον προβληματικό δικό σου).
Μακιαβέλλι Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 Λοιπον ο τεχνικος μου ειπε οτι το προβλημα το εχει ο σκληρος και δεν του ανοιγε καν, τον συνεδεσα στο pc του αδερφου μου και τον διαβαζε (οχι με το δικο μου καλωδιο), προσπαθησα να παρω μερικα αρχεια, αλλα μαλλον λογω bad sectors ηταν δυσκολο να σωσω πολλα, εσωσα ο,τι μπορεσα. Μολις μπορεσω θα δοκιμασω το καλωδιο του αδερφου μου (αυτο που συνδεει σκληρο-μητρικη) στον δικο μου υπολογιστη και αν μου τον αναγνωρισει αγοραζω καλωδιο. Αυτο εδω ειναι για τη δουλεια που θελω, σωστα; http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.804362 Διαβασα λιγο σχετικα με τα bad sectors και ειδα οτι υπαρχουν τα soft και τα hard. Και οτι αν ειναι soft μπορεις να το σωσεις. Πηγα να το σωσω λοιπον μεσω των windows, δεξι κλικ στον δισκο-ιδιοτητες-εργαλεια-ελεγχος, επελεξα και τα δυο, αλλα μου ελεγε οτι δε μπορει να το κανει. Εχετε να προτεινετε καποιο καλο software γι αυτη τη δουλεια; Αν τελικα δε μπορεσω να φτιαξω τα bad sectors, αν τον κανω format ολοκληρο, μπορει να στρωσουν; Γιατι το partition που κανω format συχνα, που εχει μεσα τα windows φαινεται να δουλευει μια χαρα. Η διακοπη ρευματος μπορει να δημιουργησει και υλικες ζημιες στον σκληρο (εννοω στον δισκο του, αφου δεν ειναι καμενος). Ευχαριστω και συγγνωμη για το μεγαλο ποστ.
ilos Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) Διάβασε μόνο αν αποδειχτεί οτί δεν ήταν bad sector πρόβλημα. Επειδή διάβασα το αρχικό σου post και σε πολλά σημεία μοιάζει με ότι αντιμετώπισα και εγώ στο πρόσφατο παρελθόν. Σε σημείο να κάνω RMA μητρικές και λοιπές συσκευές χωρίς λόγο. Πες μου τα εξής. 1ον το pc κάνει post όταν αποσυνδέσεις όλους τους σκληρούς και γενικά όλα τα bootable media με partition table (όχι δλδ τα floppy-cdrom κλπ)? 2ον όταν το BIOS "κολλάει" και μπεις στο setup του, δεν έχει αναγνωρίσει κάποιες συσκευές σκληρούς-CD-ROM? ή τις βλέπει με περίεργα desciptions πχ το CD-ROM ως a La La La La κλπ. ? Αν ισχύουν αυτά τα 2 δυστηχώς υπάρχει περίπτωση να έχεις κολλήσει κάποια παραλλαγή του TDL-4 Bootkit (η συγκεκριμένη που είχα πάθει εγώ ήταν military class που σκοπό έχει να αχρηστεύει μηχανήματα και να εξαπλώνεται παρά να δημιουργεί botnet) και η διαδικασία "απολύμανσης" μόνο εύκολη και σύντομη δε θα είναι ανάλογα και το μέγεθος της μόλυνσης και πόσο πολύτιμα θεωρείς τα δεδομένα σου. ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΜΗΝ ΔΙΝΕΙΣ ΣΚΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ WRITABLE MEDIA ΣΕ ΓΝΩΣΤΟΥΣ (ΑΝ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΜΠΟΥΤΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΑ THEY'RE F@CKED). ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΨΙΑ ΜΟΛΥΝΣΗΣ TDL-4 ΑΠΟ ΜΙΑ LIVE ΔΙΑΝΟΜΗ LINUX (PARTED MAGIC). Ο ΣΚΛΗΡΟΣ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΠΧ ΜΕ ΕΝΑ USB ADAPTOR/DOCK Η HOTPLUG SATA ΑΠΟ ΤΟ GPARTED ΘΑ ΔΕΙΣ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ UNALLOCATED PARTITION 1-3 ΜΒ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ BOOT FLAG ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΡΙΩΣ PARTITION. Για περισσότερες πληροφορίες εσύ ή κάποιος άλλος pm me. Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2012 από ilos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα