Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χμ όχι. Αυτό δουλεύει όταν χρησιμοποιείς το μεσαίο click ή αν επιλέγεις "Open in new tab". Εγώ θέλω να ανοίγουν σε νέο tab, δίπλα στο active με το δεξί click

Εννοείς σκετο δεξι κλικ; Αλλιως αυτό κανει πατώντας Open in new (background)tab

• Απαντ. 145
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Υπάρχει ενα gesture για αυτο αν σε βολευει αλλιως δεν νομιζω : Δεξι κλικ + κατω + πανω για background tab και δεξι κλικ + κατω για απλό new tab.

Δημοσ.

Υπάρχει ενα gesture για αυτο αν σε βολευει αλλιως δεν νομιζω : Δεξι κλικ + κατω + πανω για background tab και δεξι κλικ + κατω για απλό new tab.

Χα! Καλό, θα δω μήπως με βολέψει (αν και στο Laptop το touchpad το βλέπω λίγο αμφίβολο, έστω για όποιο pc έχει ποντίκι).

Thanks all :)

• Moderators
Δημοσ.
και μ αυτό το extension ανοίγουν στο τέλος τον υπαρχόντων tabs.

Με μια ματιά στο extension, και στο extension api του Opera, και λίγο πειραματισμό, τελικά μπορείς εύκολα να το τροποποιήσεις για κάνει αυτό που θέλεις (με ένα γνωστό bug so far :whistle: )

Ουσιαστικά, αλλάζεις το index.html του opera-right-click extension ώστε εκεί που δημιουργεί το νέο tab να έχεις:

>
		function(e){
			var thisTab = opera.extension.tabs.getSelected();  
			var currentTabPos = thisTab.position; 
			if (opera.extension.tabs.getAll().length > (thisTab.position +1)) {
			    thisTab = opera.extension.tabs.getAll()[currentTabPos + 1];
			}
			else {
			    thisTab = null;
			}
			opera.extension.tabs.create({url: e.data, focused: false}, thisTab)
		};

Το bug με αυτό είναι ότι αν έχεις special tabs ανοιχτά (βασικά το tab των "Extensions" είναι το πρόβλημα so far), αντι για ακριβώς δεξιά, ανοίγει το tab παραδίπλα (ένα tab παρακάτω δεξιά). Νομίζω ότι με μερικούς ελεγχους ακόμα θα διορθώνεται και αυτό.

Έχω ετοιμάσει ένα re-pack του τροποποιημένου extension. Πρέπει να μετονομάσετε την επέκταση από .zip σε .oex και με drag-n-drop στον Opera θα αρχίσει την εγκατάσταση. Προφανώς:

1) θα χρειαστεί να απεγκαταστήσετε παλιότερη έκδοση του extension `opera-right-click-2-0.9.21-3` από τον Extension Manager του Opera.

2) η τροποποίηση παρέχεται ως έχει, είναι για πειραματικούς σκοπούς, και ο υπογράφων δεν φέρει ευθύνη αν δεν είναι σταθερή ή αν κρασάρει τον Opera σας or sth.

vvvvvv

opera-right-click-2-0.9.21-3mod.zip

Δημοσ.

@^: Αρχηγός! Ευχαριστώ :)

edit: Άλλη απορία. Υπάρχει τρόπος να ανοίγουν τα links με δεξί click, ακριβώς δίπλα απ το active tab; Μεσαίο δεν παίζει στο touchpad (και δε με βολεύει γενικά) και μ αυτό το extension ανοίγουν στο τέλος τον υπαρχόντων tabs.

σε γενικές γραμμές τα πάντα στον opera είναι customizable (μέχρι αήδιας!)

Για το mouse πας: preferences -> advanced -> shortcuts και να κάνεις duplicate το mouse setup.

Στο νέο setup κάνε ΟΤΙ αλλαγή θες και δοκιμασέ την. Αν δεν σου αρέσει έχεις παντα το παλιο setup.

Αυτό είναι feature από την v8 που έχω εγώ Opera, προφανώς είναι και πολύ παλιότερο αλλά δεν ήμουν χρήστης τότε.

Και σαν feature τα σπάει. Επίσης υπάρχει και για το πληκτρολόγιο.

Ενδέχεται να σου κάνει και για το θέμα right click!

• Moderators
Δημοσ.

Ενδέχεται να σου κάνει και για το θέμα right click!

Επειδή το έψαξα πριν ασχοληθώ με το extension, τα left και right mouse click δεν μπορείς να τα αλλάξεις από τα shortcuts στο Advanced menu. Είναι γνωστός περιορισμός.

Button1 - left click (not subject to change)

Button2 - right click (not subject to change)

http://operawiki.info/editinginifiles

Δημοσ.

Praetorian σου είμαι υπόχρεος! Ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σου. Το εγκατέστησα και λειτουργεί όπως θα θελα :)

@mandos: Ευχαριστώ για το tip. Θα το χω υπόψη για μελλοντικούς πειραματισμούς.

• Moderators
Δημοσ.

Μια λίγο πιο σωστή έκδοση του extension, ώστε να μην έχει το bug με τα special tabs (extensions, downloads).

Οι αλλαγές είναι κάπως περισσότερες στο index.html

>
<script>
     var extension = opera.extension;

function isFocused(tab) {
         return tab.focused || tab.selected;
     }

function getFocusedWindow() {
         return extension.windows.getFocused ? extension.windows.getFocused() : extension.windows.getLastFocused();
     } 

function openTabRightOfCurrent(current_tabs, urlToGo, setNewTabFocused) {

var current_tabs_arr = current_tabs.map ? current_tabs : current_tabs.getAll();
         var i = current_tabs_arr.map(isFocused).indexOf(true);
         var activeTab = extension.tabs.getAll()[i];
         var tabsToTheRight_arr = current_tabs_arr.slice(i + 1);
         if (tabsToTheRight_arr && tabsToTheRight_arr!= null && tabsToTheRight_arr.length > 0) {
               activeTab = tabsToTheRight_arr[0];
         }
         else {
               activeTab = null;
         }          
         extension.tabs.create({url: urlToGo, focused: setNewTabFocused}, activeTab)
     }

opera.extension.onmessage = function(e){
           openTabRightOfCurrent(getFocusedWindow().tabs, e.data, false);
   };
</script>

Οπως και πριν, πρέπει να μετονομάσετε την επέκταση από .zip σε .oex και με drag-n-drop στον Opera θα αρχίσει την εγκατάσταση.

Επίσης, σε όλα αυτά τα extensions που πειράζουν τα tabs, χρειάζεται restart του Opera για να λειτουργήσουν σε tabs που είναι ήδη ανοιχτά.

vvvvvvvvvv

opera-right-click-2-1.0.01-1mod.zip

Δημοσ.

Το κατέβασα αλλά έχω τελικά ακόμα το θέμα με τον Proxy στη δουλειά. Οπότε θα το δοκιμάσω όταν πάω σπίτι. Thanks again.

Δημοσ.

Το πρόβλημα με τις γραμματοσειρές σε κάποια site, μου το κάνει ενώ είναι κλειστό το hardware acceleration. Βασικά by default απενεργοποιημένο ήταν. Καμιά λύση;

Υ.Γ θέλουμε πίσω τον σκουπιδοτενεκέ :P

• Moderators
Δημοσ.

Το πρόβλημα με τις γραμματοσειρές σε κάποια site, μου το κάνει ενώ είναι κλειστό το hardware acceleration. Βασικά by default απενεργοποιημένο ήταν. Καμιά λύση;

Μπορεις να δώσεις κάποιο παράδειγμα url;

Τι λέει αν από console δώσεις: opera -full-version

Μήπως φταίει κάποιο extension που έχεις;

Έχεις ενεργοποιημένο το browser.js και τί λεει σε αυτό το site μέσα στο χρωματισμένο κουτί; http://www.opera.com/docs/browserjs/

Υ.Γ θέλουμε πίσω τον σκουπιδοτενεκέ :P

Ναι ρε να πάρει. Τι σκεφτόντουσαν. Καθόλου intuitive το νέο εικονίδιο με το βελάκι.

Δημοσ.

βασικά μου το κάνει μόνο στο PC στο σπίτι (windows 7 64bit), εδώ δουλειά στα XP δεν έχει πρόβλημα, οπότε θα σου απαντήσω το βραδάκι.

ευχαριστώ.

Δημοσ.

Ρε παιδια το ιστορικο τι επαθε στην 12? Συνηθιζα να κανω delete απο history panel, αλλα τωρα διαγραφονται και επανερχονται την επομενη φορα που τον ανοιγω. Το παθαινει κανενας αλλος αυτο?

Τελικα για καποιο bug προκειται.

Απ οτι φαινεται δεν ειμαι ο μοναδικος... http://my.opera.com/community/forums/topic.dml?id=1438352

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...