Προς το περιεχόμενο

FUNAI DTR2205HDPVR οδηγός αναβάθμισης firmware

sargio01

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για τη δημιουργία αυτού του topic, με οδήγησε το γεγονός πως έχω τον συγκεκριμένο αποκωδικοποιητή και το επίσημο site της FUNAI, έπαψε εδώ και μήνες να διαθέτει τις αναβαθμίσεις.:o

Έχουμε λοιπόν το μηχάνημα που εργαστασιακά, το firmware του είναι στην έκδοση 1.29.

Η εταιρία κυκλοφόρησε δύο αναβαθμίσεις του. Τις 2.02 και 2.04.

Για να τις εγκαταστήσουμε στον αποκωδικοποιητή ώστε να αναβαθμιστεί, αρκεί να ακολουθήσουμε ορισμένα βήματα.

Τα βήματα λοιπόν, είναι τα εξής:

1) Κατεβάζουμε απο εδώ την αναβάθμιση 2.02.

2) Αποσυμπιέζουμε τον .zip φάκελο μέσα στο usb stick.

3) Τοποθετούμε το usb stick, στον αποκωδικοποιητή και ακολουθούμε(εννοείται ενώ είναι ανοιχτός :P) τη διαδρομή menu --> εγκατάσταση --> αναβάθμιση STB.

4) Αφού τελείωσει η αναβάθμιση, ο αποκωδικοποιητής θα επανεκκινήσει αυτόματα ώστε να τεθεί σε λειτουργία η νέα έκδοση του firmware. Υπ' όψιν πως θα έχει γίνει reset στις ρυθμίσεις μας(πχ αναλογία οθόνης), οπότε και θα χρειαστεί να τις ξανακάνουμε απ' την αρχή.

Για την εγκατάσταση της έκδοσης αναβάθμισης 2.04, επαναλαμβάνουμε τα βήματα 2,3,4 αφού πρώτα την κατεβάσουμε απο εδώ.

Σημείωση: Δεν πρέπει να πάμε κατευθείαν απο την έκδοση 1.29, στην 2.04! Πρέπει οπωσδήποτε να περάσουμε πρώτα την έκδοση 2.02.

Διορθώσεις που έρχονται με την αναβάθμιση 2.04:

-Μείωση του χρόνου εναλλαγής των καναλιών.

-Πιο αξιόπιστη λειτουργία της εγγραφής προγραμμάτων καναλιών.

-Εξάλειψη της διακοπής εικόνας, που συνέβαινε για 1-2 δευτερόλεπτα.

-Ενδεχομένως και άλλα που δεν έχω παρατηρήσει.

-Mόλις παρατήρησα πως διορθώνεται το sound delay(καθυστέρηση ήχου), σε σχέση με το αναλογικό σήμα.

Προσοχή: Στα links, πατάμε το κάτω(δηλ. το δεύτερο-το τετράγωνο) κουμπί "download".

Επεξ/σία από sargio01
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 1 μήνα μετά...
  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπέρα

sargio01 έχεις δίκιο το site της funai δεν έχει πλέον τις αναβαθμίσεις.

Ωστόσο, αν και έχω κάνει και τις 2 αναβαθμίσεις, ο αποκωδικοποιητής δεν παίζει κάποια αρχεία avi.

Συγκεκριμένα, εμφανίζει μια μαύρη οθόνη και τρέχει μια μπάρα σε 4 δευτερόλεπτα.

Έχω δοκιμάσει να αλλάξω το όνομα του αρχείου και ούτε το μέγεθός του έχει σημασία.

Γνωρίζει κανείς τι μπορώ να κάνω;

Ευχαριστώ

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Συγγνώμη για τη καθυστερημένη απάντηση!!!!!!!!

Πρίν τις αναβαθμίσεις, έπαιζαν κανονικά τα .avi αρχεία;

Προσωπικά, παίζουν κανονικά... Έλεγξε μήπως χρειάζεται αλλαγή ρυθμίσεων η συσκευή.

Δεν πειράζει,

δεν είχα παρατηρήσει κάτι διαφορετικό πριν, ίσως να το έκανε και πριν δηλαδή.

Καμία ιδέα για το ποια ρύθμιση στη συσκευή μπορεί να φταίει;

ευχαριστώ!

Έψαξα στον δικό μου, και δεν βρήκα κάτι...

Ως τελευταία συμβουλή, θα σου έλεγα να μετατρέπεις τα .avi σε διαφορετικό αρχείο (πχ .flv ή .mpeg2).

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Δεν υπάρχει πρόβλημα με όλα τα avi,

αλλά με κάποια.

Το συγκεκριμένο αρχείο που είχα πρόβλημα το μετέτρεψα σε avi dvix και και έπαιξε μια χαρά.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια! :-)

Δεν υπάρχει πρόβλημα με όλα τα avi,

αλλά με κάποια.

Το συγκεκριμένο αρχείο που είχα πρόβλημα το μετέτρεψα σε avi dvix και και έπαιξε μια χαρά.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια! :-)

p.s. avi xvid συγγνώμη λάθος!

• Like 1

• 1 μήνα μετά...

ΑΓΟΡΑΣΑ ΤΟ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΗΤΗ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΑΦΤΑ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΣΑΠΣΙΑΜΤΑ ΠΟΛΛΗ ΣΤΗ ΕΙΚΟΝΑ. ΣΤΟ ΠΣΙΤΙ ΣΕ ΑΛΟ ΧΟΡΟ ΥΠΡΑΧΕΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΕ ΕΝΣΩΜΑΤΟΜΕΝΟ ΑΛΛ ΑΚΝΕΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΟ ΟΤΙ ΙΝΕΑΙ Η ΚΕΡΑΙΑ. ΟΘΤΕ Η ΚΑΛΩΔΙΟΣΗ ΑΦΟΥ ΑΝΛΟΓΙΚΟ ΠΕΖΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΙΑ ΧΑΡΑ. ΕΙΠΑ ΝΑ ΚΝΩ ΑΝΑΒΑΜΙΣΗ ΑΠΠΛ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑ USB. TO EXO KANEI KAI FAT32. KAMOIA IDEA? ΕΧΩ ΠΑΟΓΟΗΤΕΥΤΕΙ ΠΛΛΗ ΓΑΙΤΙ ΕΙΧΑ ΑΚΟΘΣΕΙ ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ.

• 2 μήνες μετά...

Αγαπητοί, καλή χρονιά!

Με τη νέα χρονιά μου ηρθε επιφωτιση (λιγο αργα, το ξέρω) να κανω firmware upgrade στον δέκτη της πεθερας....

Ψαχνοντας, βρήκα αυτο εδω το νήμα αλλα... μου δημιουργήθηκε το εξής χαζό(?) ερώτημα:

Ο δέκτης μου γράφει "F&U" κι όχι FUNAI αλλά ακριβως το ίδιο μοντέλο DTR2205HDPVR.

Προκειται περί απλης συνωνυμίας των μοντέλων, διαφορετικών εταιριών, με διαφορετικά hardware/firmware κλπ ?
ή
είναι το ίδιο hardware αλλα με άλλο brand name, οπότε μου κάνει και το firmware για FUNAI?

Επισης, το 2ρο link στο αρχικό post (για το 2.04) δεν οδηγει σε σωστή σελίδα .

Ευχαριστώ.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγαπητοί, καλή χρονιά!

Με τη νέα χρονιά μου ηρθε επιφωτιση (λιγο αργα, το ξέρω) να κανω firmware upgrade στον δέκτη της πεθερας....

Ψαχνοντας, βρήκα αυτο εδω το νήμα αλλα... μου δημιουργήθηκε το εξής χαζό(?) ερώτημα:

Ο δέκτης μου γράφει "F&U" κι όχι FUNAI αλλά ακριβως το ίδιο μοντέλο DTR2205HDPVR.

Προκειται περί απλης συνωνυμίας των μοντέλων, διαφορετικών εταιριών, με διαφορετικά hardware/firmware κλπ ?

ή

είναι το ίδιο hardware αλλα με άλλο brand name, οπότε μου κάνει και το firmware για FUNAI?

Επισης, το 2ρο link στο αρχικό post (για το 2.04) δεν οδηγει σε σωστή σελίδα .

Ευχαριστώ.

Αυτος ειναι ο συνδεσμος για την 2.04 

http://www.2shared.com/file/8lVw5Ni-/DTR2205HDPVR_B204.html

και εδω η 2.06

http://www.2shared.com/file/rOwAXwaS/DTR2205HDPVR_B206.html

Για τη δημιουργία αυτού του topic, με οδήγησε το γεγονός πως έχω τον συγκεκριμένο αποκωδικοποιητή και το επίσημο site της FUNAI, έπαψε εδώ και μήνες να διαθέτει τις αναβαθμίσεις.ohmy.gif

Έχουμε λοιπόν το μηχάνημα που εργαστασιακά, το firmware του είναι στην έκδοση 1.29.

Η εταιρία κυκλοφόρησε δύο αναβαθμίσεις του. Τις 2.02 και 2.04.

Για να τις εγκαταστήσουμε στον αποκωδικοποιητή ώστε να αναβαθμιστεί, αρκεί να ακολουθήσουμε ορισμένα βήματα.

Τα βήματα λοιπόν, είναι τα εξής:

1) Κατεβάζουμε απο εδώ την αναβάθμιση 2.02.

2) Αποσυμπιέζουμε τον .zip φάκελο μέσα στο usb stick.

3) Τοποθετούμε το usb stick, στον αποκωδικοποιητή και ακολουθούμε(εννοείται ενώ είναι ανοιχτός tongue.gif) τη διαδρομή menu --> εγκατάσταση --> αναβάθμιση STB.

4) Αφού τελείωσει η αναβάθμιση, ο αποκωδικοποιητής θα επανεκκινήσει αυτόματα ώστε να τεθεί σε λειτουργία η νέα έκδοση του firmware. Υπ' όψιν πως θα έχει γίνει reset στις ρυθμίσεις μας(πχ αναλογία οθόνης), οπότε και θα χρειαστεί να τις ξανακάνουμε απ' την αρχή.

Για την εγκατάσταση της έκδοσης αναβάθμισης 2.04, επαναλαμβάνουμε τα βήματα 2,3,4 αφού πρώτα την κατεβάσουμε απο >εδώ.

Σημείωση: Δεν πρέπει να πάμε κατευθείαν απο την έκδοση 1.29, στην 2.04! Πρέπει οπωσδήποτε να περάσουμε πρώτα την έκδοση 2.02.

Διορθώσεις που έρχονται με την αναβάθμιση 2.04:

-Μείωση του χρόνου εναλλαγής των καναλιών.

-Πιο αξιόπιστη λειτουργία της εγγραφής προγραμμάτων καναλιών.

-Εξάλειψη της διακοπής εικόνας, που συνέβαινε για 1-2 δευτερόλεπτα.

-Ενδεχομένως και άλλα που δεν έχω παρατηρήσει.

-Mόλις παρατήρησα πως διορθώνεται το sound delay(καθυστέρηση ήχου), σε σχέση με το αναλογικό σήμα.

Προσοχή: Στα links, πατάμε το κάτω(δηλ. το δεύτερο-το τετράγωνο) κουμπί "download".

Αυτος ειναι ο συνδεσμος για την 2.04 

http://www.2shared.c...HDPVR_B204.html

και εδω η 2.06

http://www.2shared.com/file/rOwAXwaS/DTR2205HDPVR_B206.html

Επεξ/σία από tas1020
  • Like 1

καλησπερα και απο εμενα!θελω την βοηθεια σας με την σειρα μου και εγω αν ειναι δυνατον!προσπαθω να κανω και εγω update στον αποκωδικοποιητη του πατερα μου!ακολουθω τις οδηγιες αλλα οταν βαζω το usb στον αποκωδικοποιητη και παταω ''αναβαθμιση stb'' γραφει οτι δεν υπαρχει usb στην συσκευη!δεν το αναγνωριζει?ολο τον φακελο που κανω download απο το link που δωσατε τον κανω extract κατευθειαν στο usb και ο φακελος τσεκαρω οτι ειναι μεσα!το βαζω στον αποκωδικοποιητη αλλα οταν πηγαινω στην αναβαθμιση οπως ειπα πριν που λεει οτι δεν υπαρχει συσκευη usb!οταν παω μεσω του αποκωδικοποιητη στα πολυμεσα τα αρχεια που εχω περασμενα στο usb φαινονται!εχω μπερδευτει!οποιαδηποτε βοηθεια ειναι πολυτιμη!

ευχαριστω εκ των προταιρων

Χρειαζομαι βοηθεια,εχω αυτο το μοντελο αποκωδικοποιητη μισο χρονο περιπου...σημερα λοιπον ενω ανοιξε δεν εκτελουσε καμια απο τις λειτουργιες,η τηλεοραση ηταν ανοιχτη και δεν εδειχνε τιποτα ...εβαλα το προγραμμα για την αναβαθμιση ομως δεν πατιεται κανενα απο τα κουμπια του κοντρολ ετσι δεν μπορω να πατησω ουτε το μενου...καμια ιδεα?

Χρειαζομαι βοηθεια,εχω αυτο το μοντελο αποκωδικοποιητη μισο χρονο περιπου...σημερα λοιπον ενω ανοιξε δεν εκτελουσε καμια απο τις λειτουργιες,η τηλεοραση ηταν ανοιχτη και δεν εδειχνε τιποτα ...εβαλα το προγραμμα για την αναβαθμιση ομως δεν πατιεται κανενα απο τα κουμπια του κοντρολ ετσι δεν μπορω να πατησω ουτε το μενου...καμια ιδεα?

Δοκίμασες να τον βγάλεις για λίγο από την πρίζα???

• 7 μήνες μετά...

Αντιμετωπιζω ακριβως το ιδιο προβλημα. Ο αποκωδικοποιητης εχει κολλησει και δεν ανταποκρινεται σε καμια ενεργια, δειχνοντας μονο ενα μνμ στην οθονη οτι δεν εχει σημα. Εχει κανεις καμια ιδεα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...