Επισκέπτης Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Οι μητρικές της gigabyte έχουν dual Bios, μήπως λοιπόν δεν έκανε επαναφορά του εργοστασιακού, αλλά κατά το φλασάρισμα, κάηκε το ένα, και σε γύρισε στο εφεδρικό?
John-lamia Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Οι μητρικές της gigabyte έχουν dual Bios, μήπως λοιπόν δεν έκανε επαναφορά του εργοστασιακού, αλλά κατά το φλασάρισμα, κάηκε το ένα, και σε γύρισε στο εφεδρικό? η αναβάθμιση στο bios έγινε με επιτυχία. μετα απο 1 μηνα περιπου εκανε επαναφορα στο ασχετο.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Εφόσον είναι χωρίς δική σου παρέμβαση/συναίνεση, κάτι πήγε στραβά με το πρώτο Bios, και σε γύρισε στο δεύτερο, όπου και ήταν προηγούμενης έκδοσης. Και με τα ρεύματα που είδα πως βαράει, δεν το αποκλείω να το έστειλε (το original bios) ένα βραχυκύκλωμα, άσχετα πότε τα έφτυσε.
AiWaaa Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Εγω παίζω εδω και 16 μερες με το f13 και δεν εχει θέμα. Πως μπορείς να καταλάβεις αν έγινε κατι με το bios ?
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 To Bios το πολύ-πολύ να κάνει ένα reset, και να επανέλθει στις αρχικές ρυθμίσεις, της συγκεκριμένης έκδοσης.* Το πιο σύνηθες είναι το checksum error: defaults loaded *Στο bios update διαγράφεται το παλιό, και περνάει το καινούργιο, δεν γίνεται rollback σε προηγούμενη version, γιατί πολύ απλά, έχει διαγραφεί. Αφού ο φίλος λέει πως μετά απο κάποιο καιρό, γύρισε το bios σε προηγούμενη έκδοση, άρα μάλλον το 1 απο τα 2 που έχει η μητρική του, παρέδωσε πνεύμα. Φυσικά τα ανωτέρω τα αναφέρω με μια επιφύλαξη έτσι, δεν ξέρω τελικά τι μπορεί να έγινε, απλά αυτό μου φαίνεται πολύ πιθανόν, και με βάση τα ρεύματα που έπαιζαν. Μπορεί ένα στιγμιαίο βραχυκύκλωμα να το έστειλε.
AiWaaa Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Χμμ τα ρευματα είναι όντως πολυ ανεβασμένα και το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι οτι το bios δεν τα ρυθμίζει οπως θα έπρεπε. Καλύτερα να τα βάλει χειροκινητα για να μην έχει κανένα θέμα. Απο την άλλη όμως πως μπορεί να ξέρει οτι το cpu δεν έπαθε καποια ζημιά ?
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Εγώ θα έκανα το εξής Αναβάθμιση στο τελευταίο official bios της μητρικής που υποστηρίζει τον επεξεργαστή Stress tests και monitoring με τα απαραίτητα εργαλεία να δω συμπεριφορές. Η cpu απο την στιγμή που ήταν στα θερμικά της όρια, δεν παθαίνει έτσι εύκολα ζημιά, έχει ανοχές καλές.
John-lamia Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Χμμ τα ρευματα είναι όντως πολυ ανεβασμένα και το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι οτι το bios δεν τα ρυθμίζει οπως θα έπρεπε. Καλύτερα να τα βάλει χειροκινητα για να μην έχει κανένα θέμα. Απο την άλλη όμως πως μπορεί να ξέρει οτι το cpu δεν έπαθε καποια ζημιά ? μια χαρα ειναι ο επεξεργαστης. δουλευει ρολοι. εξαλλου οι θερμοκρασίες δεν ειναι τοσο ανεβασμένες οσο λενε τα προγράμματα. ολοι οι επεξεργαστές εχουν εσωτερική προστασία για τέτοιες φάσεις. αν όντως ξεπερνούσε την θερμοκρασία των 70c πχ ο υπολογιστής θα έκανε επανεκκίνηση. βασικα επιασα και τους χαλκοσωλήνες απ την ψηκτρα και δεν ηταν τοσο ζεστοι. μ@λ@κιες λενε τα προγραμματα..... εβαλα και το χερι μου επανω στην βαση απ τον επεξεργαστη και δεν παιζει να ειχε ξεπερασει τους 70c με την καμια γιατι το χερι μου την ακομπουσε χωρις να καω.
AiWaaa Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Αναμένουμε εξελίξεις λοιπον. Περίεργα μας τα λέει η giga. Αντε να δούμε. Ποιο είναι το θερμικό όριο του 8350 ? Και απορω γιατι δεν εκανε shutdown το pc για να προστατεύσει το hardware.
adtakhs Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Αναμένουμε εξελίξεις λοιπον. Περίεργα μας τα λέει η giga. Αντε να δούμε. Ποιο είναι το θερμικό όριο του 8350 ? Και απορω γιατι δεν εκανε shutdown το pc για να προστατεύσει το hardware. Κάνει throttle σε χαμηλότερη συχνότητα !!! Παρατήρησέ το !! Εχει πάει και στα 3,4Ghz κάποια στιγμή ! Είσαστε εκτός θερμικών ορίων !!! μια χαρα ειναι ο επεξεργαστης. δουλευει ρολοι. εξαλλου οι θερμοκρασίες δεν ειναι τοσο ανεβασμένες οσο λενε τα προγράμματα. ολοι οι επεξεργαστές εχουν εσωτερική προστασία για τέτοιες φάσεις. αν όντως ξεπερνούσε την θερμοκρασία των 70c πχ ο υπολογιστής θα έκανε επανεκκίνηση. βασικα επιασα και τους χαλκοσωλήνες απ την ψηκτρα και δεν ηταν τοσο ζεστοι. μ@λ@κιες λενε τα προγραμματα..... εβαλα και το χερι μου επανω στην βαση απ τον επεξεργαστη και δεν παιζει να ειχε ξεπερασει τους 70c με την καμια γιατι το χερι μου την ακομπουσε χωρις να καω. μια χαρα ειναι ο επεξεργαστης. δουλευει ρολοι. εξαλλου οι θερμοκρασίες δεν ειναι τοσο ανεβασμένες οσο λενε τα προγράμματα. ολοι οι επεξεργαστές εχουν εσωτερική προστασία για τέτοιες φάσεις. αν όντως ξεπερνούσε την θερμοκρασία των 70c πχ ο υπολογιστής θα έκανε επανεκκίνηση. βασικα επιασα και τους χαλκοσωλήνες απ την ψηκτρα και δεν ηταν τοσο ζεστοι. μ@λ@κιες λενε τα προγραμματα..... εβαλα και το χερι μου επανω στην βαση απ τον επεξεργαστη και δεν παιζει να ειχε ξεπερασει τους 70c με την καμια γιατι το χερι μου την ακομπουσε χωρις να καω. Βάλε μια χειροκίνητα το vcore στο bios στο 1,32 και ξαναδοκίμασε !! Πάλι σου κάνει overvoltage η μητρική κοντά στο 1,4V !!! Αλήθεια με τι ψύκτρα είσαι ??? Αναμένουμε εξελίξεις λοιπον. Περίεργα μας τα λέει η giga. Αντε να δούμε. Ποιο είναι το θερμικό όριο του 8350 ? Και απορω γιατι δεν εκανε shutdown το pc για να προστατεύσει το hardware. Και η δικιά μου giga είναι αλλά δεν κάνει τέτοια ... Εσύ μπορείς να τρέξεις default ένα OCCT και να μας δείξεις τις τιμές της τάσης που δίνει και τις θερμοκρασίες από AOD, HW MONITOR και OCCT ?
Millennium Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Μη τρομάζεις τον κόσμο βρε O Aiwaaa είναι εντάξει. Ο john μάλλον έχει λάθος ενδείξεις.Ας τρέξει κανά τεστ και ας συγκρίνει αποτελέσματα με άλλον με παρόμοιο σύστημα να δει αν throttlarei.
adtakhs Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Μη τρομάζεις τον κόσμο βρε O Aiwaaa είναι εντάξει. Ο john μάλλον έχει λάθος ενδείξεις.Ας τρέξει κανά τεστ και ας συγκρίνει αποτελέσματα με άλλον με παρόμοιο σύστημα να δει αν throttlarei. Για αυτό λέω να τρέξει και ο Aiwaaa το ίδιο που έχει την ίδια μητρική και επεξεργαστή να κάνουμε μια σύγκριση να δούμε τι γίνεται ! Αν και του AIWAA δίνει 1,4V στην cpu και έχει χαμηλότερες θερμοκρασίες τότε είναι ο αισθητήρας σκάρτος .. Αλλά για να το δεις θες το διάγραμμα ! Πάντως όταν στρεσσάρεται ο επεξεργαστής μπαίνει το APM στην μέση και κατεβάζει συχνότητα (αν ανέβει πάνω από ένα όριο η θερμοκρασία ) !! Το έχω δει παλαιότερα σε phenom όπου όταν ανέβαινε πάνω από κάποιους βαθμούς, έριχνε πολλαπλασιαστή και σερνόταν ! Δεν είναι απαραίτητο πως θα κλείσει το σύστημα ! (εκεί δεν υπήρχε APM αλλά thermalthrottle απλό) Το ίδιο έχω δει και σε AMD TURION ULTRA ZM-86 και σε πολλούς άλλους ! βασικα επιασα και τους χαλκοσωλήνες απ την ψηκτρα και δεν ηταν τοσο ζεστοι. μ@λ@κιες λενε τα προγραμματα..... εβαλα και το χερι μου επανω στην βαση απ τον επεξεργαστη και δεν παιζει να ειχε ξεπερασει τους 70c με την καμια γιατι το χερι μου την ακομπουσε χωρις να καω. Αν η ψύκτρα σου δεν τραβάει για τον Α-Β λόγο την θερμότητα που βγάζει ο επεξεργαστής, αυτή θα είναι κρύα και ο επεξεργαστής θα ζεματάει ... Μη τρομάζεις τον κόσμο βρε O Aiwaaa είναι εντάξει. Ο john μάλλον έχει λάθος ενδείξεις.Ας τρέξει κανά τεστ και ας συγκρίνει αποτελέσματα με άλλον με παρόμοιο σύστημα να δει αν throttlarei. Αν δεις εδώ ο 3ος (γαλάζιο χρώμα) πυρήνας στο OCCT το οποίο κάνει ανανέωση στις τιμές της θερμοκρασίας ποιο γρήγορα από τα άλλα, φαίνεται να ξεπερνά τους 63 βαθμούς αμέσως έχει ρίξει πολλαπλασιαστή (δες ΑOD) Αυτό με κάνει να υποπτεύομαι πως οι θερμοκρασίες που διαβάζει είναι πραγματικές ... http://s4.postimage.org/5bdmg48h7/8ermokrasies_full_load.png
Millennium Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Ναι στο AOD φαίνεται να throttlarei ο 3ος του.Ας συγκρίνει αποτελέσματα. Και ας βγάλει το turbo και ας ρίξει και το vcore του ταυτόχρονα. Ελπίζω να μη τρέχει τίτποτα βαρύ μέχρι να ξεκαθαρίσει τι γίνεται 1
adtakhs Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Εγώ θα έριχνα το vcore στα 1,3v και θα έβαζα το offset στο + για το turbo να δω τι θα κάνει ... Δεν θα έκλεινα το turbo.
John-lamia Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2013 θα αφισω τα V οπως ειναι, θα κλεισω το τουρμπο και θα τον βαλω σταθερα στα 4,3. τι λετε ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα