Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν βάζεις απλά 8ΧΑΑ. Στα 915 είναι στοκ ο πυρήνας ή τον ανέβασες λίγο?

915 εχει απ την μαμα asus.

http://www.asus.com/Graphics_Cards/AMD_Series/EAH68702DI2S1GD5/#specifications

8x ? θα το βαλω και αυτο, αλλα που κολλαει η καρτα με τα AA και τα AF ? θα δωσει καπου ο 8350 εκει ? εξαλλου στα 1900Χ1200 δεν παιζει μεγαλο ρολο ο επεξεργαστης.

εκτος και αν θες να δουμε τα min fps, ισως εκει να μας διξει κατι.

* εμενα παντος με προβληματίζει το DRAM:FSB ratio 24:6 !!!!

ειδα και επαθα με τις μνημες !!! οτι διποτε στα 1866 ειναι ματεο !!! εκτως και αν ανεβασω τα timgs πανω απο 14-14-14-40, αυτα τα νουμερα ειναι ακυρα, δεν δινουν καθολου επιδωσεις, μονο μεγαλη καθυστέρηση.

προσπάθησα και σε 1600 9-8-7-16 αλλα τιποτα !!!

απο ρευμα δεν ακονε καθολου !!! δουλευουν μια χαρα μονο αργοστασιακα 1600 9-9-9-24.

οι μνημες μου ειναι ενα μεγαλο μιον για τον 8350, μου τον κόβουν πολυ !!!

• Like 1
Δημοσ.

Ρε παιδιά, η L3 cache μνήμη, γιατί είναι τόσο....αργή ; Γενικά στους amd είναι αργή, η γενικά και σε intel και σε amd ;

Δημοσ.

Μα δεν μιλάω τόση ώρα για τον επεξεργαστή, αυτός δεν παίζει ρόλο στο heaven. Eίδα τα νούμερα σου και μου φάνηκαν χαμηλά γι αυτό σου είπα να το τρέξεις με συγκεκριμένα settings για να είναι άμεσα συγκρίσιμα με τα δικά μου.

Δημοσ.

Ρε παιδιά, η L3 cache μνήμη, γιατί είναι τόσο....αργή ; Γενικά στους amd είναι αργή, η γενικά και σε intel και σε amd ;

Η L3 στους FX προοριζετα κυριως για servers που ειναι ανεκτοι σε L3. Οντως ειναι πιο αργη στους FX kai ειχαν πει μελλοντικα καπου το 2014 2015 θα το φτιαξουν. Σε μας μονο στα παιχνιδια δινει κυριως.

Δημοσ.

Μα δεν μιλάω τόση ώρα για τον επεξεργαστή, αυτός δεν παίζει ρόλο στο heaven. Eίδα τα νούμερα σου και μου φάνηκαν χαμηλά γι αυτό σου είπα να το τρέξεις με συγκεκριμένα settings για να είναι άμεσα συγκρίσιμα με τα δικά μου.

εσενα ποσο βγαζει στις ριθμισεις που εχω διλαδι ?

παρτε και μια εικονα απο sisoft sandra με 1055Τ o/c 3.4 vs 8350 stock

capacity vs watt insomnia.bmp

Cryptography insomnia.bmp

performance vs speed insomnia.bmp

• Like 1
Δημοσ.

Η L3 στους FX προοριζετα κυριως για servers που ειναι ανεκτοι σε L3. Οντως ειναι πιο αργη στους FX kai ειχαν πει μελλοντικα καπου το 2014 2015 θα το φτιαξουν. Σε μας μονο στα παιχνιδια δινει κυριως.

Το έχω παρατηρήσει σε όλους τους AMD επεξεργαστές που είχαν πέσει στα χέρια μου και είχαν L3. Πολύ αργή ρε γμτ λες και είναι DDR3 με λίγο ενίσχυση. Αυτά που βλέπω από τον δικό μου, και από αυτό που βλέπω από τον John-Lamia, είναι σχεδόν το ίδιο. Δεν έφτιαξαν τίποτα από τον zambezi στον vishera από ότι φαίνεται...

Α κατάλαβα από steamroller, excavator εποχή; Αν περιμένουμε να σκάψει ο excavator, θα γίνουμε παπούδες....

Δημοσ.

και γιατι δεν την φουσκώνουν σε ΜΒ αμα δίνει ώθηση στα παιχνιδια ? τι την εχουν αφήσει με 8ΜΒ ?

Δημοσ.

και γιατι δεν την φουσκώνουν σε ΜΒ αμα δίνει ώθηση στα παιχνιδια ? τι την εχουν αφήσει με 8ΜΒ ?

Δεν νομίζω να είναι τόσο.... απλό όσο ακούγεται. Αν ο συλλογισμός μου στέκει και είναι σωστός, με περισσότερη L3 μνήμη, αυξάνεται η κατανάλωση/TDP, με τα επακόλουθα να είναι πιο ζεστός, κτλ κτλ. Βέβαια εικασία είναι, δεν είμαι σίγουρος... Κάτι μου λέει όμως σίγουρα, πως δεν είναι τόσο... εύκολο κάτι τέτοιο...(η αύξηση της L3)

Δημοσ.

Δεν νομίζω να είναι τόσο.... απλό όσο ακούγεται. Αν ο συλλογισμός μου στέκει και είναι σωστός, με περισσότερη L3 μνήμη, αυξάνεται η κατανάλωση/TDP, με τα επακόλουθα να είναι πιο ζεστός, κτλ κτλ. Βέβαια εικασία είναι, δεν είμαι σίγουρος... Κάτι μου λέει όμως σίγουρα, πως δεν είναι τόσο... εύκολο κάτι τέτοιο...(η αύξηση της L3)

στα τεστ του sisoft sandra μου λεει για 8350 93watt και για 1055Τ o/c 3.4 160watt, διλαδι αν εβαζαν πχ 12ΜΒ L3 case ποσο θα πιγενε ? τα 100watt δεν τα περναγε με τιποτα !!!

μήπως η μνήμη σου είναι εντελώς χάλια;

οχι, μια χαρα ειναι δεν ειχα ποτε κανενα προβλημα!!

ειναι αρκετα σταθερες ακομα και σε 90% load.

απλα το o/c δεν το ''εχουν''. για 1600αρες ειναι καλες, αλλα μεχρι εκει.....

αυτες ειναι: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.549214

λεω να τις αλλαξω με 2χ8 στα 1866+ αλλα δεν εχω αποφασισει ακομα ποιο σετ. γιαυτο και δεν ξερω τον στοχο του χρηματικου ποσου .

Δημοσ.

Deneb

• L3 cache: 6 MB shared among cores
  • Die Size: 258 mm²

Propus

• L3 cache: 0 MB
  • Die Size: 169 mm²

Γιατί στους Phenom II απαιτούσε 50% σχεδόν περισσότερο χώρο.

• Like 1
Δημοσ.

@John-lamia

Δεν είμαι σίγουρος βρε εαν είναι σωστός ο συλλογισμός μου αυτός. Ίσως να έχω πετάξει και πατάτα. Κάτσε να δούμε αν όντως είναι πατάτα η όχι. Κάτι μου λέει όπως έγραψα πως δεν είναι και τόσο εύκολο να αυξάνεις την L3, η L1/L2, γιατί όσο μεγαλώνει η χωρητικότητα τόσο γίνεται αργή η cache...

----

Να απάντησε ο ΝΤ1G... :)

Δημοσ.

ΒΑΣΙΚΑ δυο πραγματα πανω σε deneb VS FX.

Το κλασσικο θεμα μεγεθους - latency αμα αυξανεις το μεγεθος αυξανεται και το latency ( οπως L2 deneb - L2 FX )

και οπως ειπατε το μεγεθος - καταναλωση. Στους FX to 1/3 ειναι L3 αρα..

Και τριτιον η ασυχγρονη λειτουργια πυρηνα και L3 , ενα θεμα απο τους P I.

Η Intel εχει το " ring " και ολα ειναι στην ιδια συχνοτητα .

Γι αυτο και αμα αυξησεις σε deneb to CPU NB αυξανεται ο IMC και L3. Σε FX νομιζω οχι.

Ρε θα τρεξει κανενας το CINEMA 4D ρ13 για να παρατηροησουμε αν ειναι καλυτερος ο PD ή ο ivy;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...