Προς το περιεχόμενο

Piledriver preview

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αγαπητε rounsmith οπως εχουμε ξαναπει η amd με τις apu δεν στοχευει στο gaming (ασχετως πως θα εξελιχθουν τα πραγματα),αλλα σε ultra portable συσκευες,καθως και customized SoC για ευρεια εφαρμογη,και διευρυνση γενικα των προιοντων της στις νεες αγορες που χουν αναδυθει εκμεταλλευομενη τα καλα χαρτια της.Η αγορα τα τελευταια χρονια οπως ειπαμε κινειται εκτος x86 και η amd προσπαθει να εχει τις δικες της προτασεις.

Το οτι οι apu (θα) χρησιμοποιουνται για budget gaming και θα υπαρχουν στη νεα γενια κονσολων,και αν εξελιχθουν εν τελη ως αντικαταστατες ενος καλου all around desktop ειναι κατι πολυ θετικο για τους χρηστες και για την εταιρια αλλα δεν ειναι ο μονος στοχος της πιστευω φιλε μου.

Εγώ πιστεύω , δεν ξέρω έτσι μου έχει κάτσει, ότι θέλει να χτυπήσει την intel στην μεσαία προς χαμηλή αγορά των χρηστών (και για αυτό άλλωστε μπαίνει και στις κονσόλες κ.λ.π , όπως ανακοινώθηκε ότι θα μπει και στο ps4 dev kit). Αλλά ναι συμφωνώ σε αυτό που λες.

Έτσι και αλλιώς αυτή την στιγμή τα tablets είναι τα νέα Netbooks. Σε λίγα χρόνια δεν ξέρω τι μπορεί να βγει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Βασικά αυτό είναι καλό που πάνε να κάνουνε για cost effective επεξεργαστές.

Αλλά και πάλι γενικά εγώ αν πάω σε amd θα πάω αυστηρά για το apu τους που ειδικά σε fm2 είναι φανταστικό και είναι vfm επεξεργαστές(Γενικά ο A10-5800k περνάει σε επιδόσεις τον αντίστοιχο i3 3225 για παράδειγμα).

• Like 1

Ψάχνοντας reviews για τον fx 6300 έπεσα στο εξής:

http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/57615-amd-vishera-fx-6300-fx-4300-review.html

Παρακολουθώντας τη συζήτηση ένα έχω να πω, το μόνο κακό των fx αν εξαιρέσουμε το κομμάτι του gaming είναι η κατανάλωση.

Απο εκεί και πέρα καλό είναι να καταλαβαίνουμε και τι αγοράζουμε ....... Μην πέφτεται στη παγίδα των benches.

Ψάχνοντας reviews για τον fx 6300 έπεσα στο εξής:

http://www.hardwarec...<br /><br />Παρακολουθώντας τη συζήτηση ένα έχω να πω, το μόνο κακό των fx αν εξαιρέσουμε το κομμάτι του gaming είναι η κατανάλωση.

Απο εκεί και πέρα καλό είναι να καταλαβαίνουμε και τι αγοράζουμε ....... Μην πέφτεται στη παγίδα των benches.

μια χαρα ειναι η κατανάλωση, εμενα ο 1055Τ μου εβγαζε 133watt TDP στο cpu-z, και ο 8350 απ οτι εχω δει λεει 125watt.

αν σκευτουμε οτι οι fx θα δουλευουν σε μικρότερο ποσοστό σε φορτο εργασιας απο τους phuban σε απλη καθημερινή χρήση σιγουρα θα θελουν λιγοτερα watt.

δεν ειναι καλοι μονο απέναντι στους επεξεργαστές της ιντελ.

παιδιά να ρωτήσω κάτι. εγώ που έχω έναν phenom χ4 b60 στα 143w (λέει το cpu-z) σε σχέση με τους fx ποιοι έχουν την μεγαλύτερη κατανάλωση γενικότερα? πχ ένας fx 8320 θα καταναλώνει περισσότερο σε idle - load σε σχέση με τον phenom?

Οι FX λιγοτερο σε idle. Σε load εξαρταται τι load εχεις. Κλασσικα με 70% ισχυ στους 8 πυρηνες ο 8320 εχει καπου οσο ενας PH X4-X6 στο 70%.

Οι FX λιγοτερο σε idle. Σε load εξαρτάται τι load εχεις. Κλασσικά με 70% ισχυ στους 8 πυρήνες ο 8320 εχει καπου οσο ενας PH X4-X6 στο 70%.

οποτε ο fx ειναι κλασης ανώτερος απ τον PH X4.

λιγότερη κατανάλωση σε idle, λιγότερη κατανάλωση σε load, συνεπώς χαμηλότερη θερμοκρασία, με μεγαλύτερες επιδώσεις σε 70% φόρτου εργασίας και των δυο επεξεργαστών . FX vs PH x4 for 70% cpu load.

• Like 2

ωραία και όταν μιλάμε γενικά για Load καταστάσεις τι ενοουμε? πχ στα διάφορα bench βγάζουν τον fx με load κοντά στα 200w περίπου, το load αυτό αφορά stress tests και video conversio/editing η γενικά και ένα παιχνίδι που μπορεί να παίξουμε? το γενικό ερώτημά μου είναι για το αν οι Load τιμές που αναφέρονται αφορούν και τους απλούς χρήστες η μόνο αυτούς που κάνουν τις παραπάνω διεργασίες?

οποτε ο fx ειναι κλασης ανώτερος απ τον PH X4.

λιγότερη κατανάλωση σε idle, λιγότερη κατανάλωση σε load, συνεπώς χαμηλότερη θερμοκρασία, με μεγαλύτερες επιδώσεις σε 70% φόρτου εργασίας και των δυο επεξεργαστών . FX vs PH x4 for 70% cpu load.

δηλαδη οι fx παρολο που ειναι 8πυρηνοι θεωριτικα εχουν μικροτερο load απο τον 4core phenom?

εννοείτε σε stess test ..

σε games ο 8150 που είχα oced ποτέ δεν ξεπέρασε τα 260w (μιλάω για ολο το σύστημα με gpu μέσα ), μετρημένο με wattομετρο στην μπρίζα .

αν βάλεις εναν phenom ii και εναν fx 8xxx σε stress και τους 2 ,οι fx θα καίνε παραπάνω ..

σε νορμαλ κατάσταση θα καίνε το ίδιο.

• Like 2

δηλαδη οι fx παρολο που ειναι 8πυρηνοι θεωριτικα εχουν μικροτερο load απο τον 4core phenom?

οχι,θελω να πω οτι αν βαλουμε 2 επεξεργαστες μαζι, fx vs PH, σε επεξεργασια βιντεο ο fx θα καψει λιγοτερα watt, και σε θεμα φορτου εργασιας αν το βαλεις, αλλα και σε χρονο! ο fx θα τελειωσει ποιο γριγορα αρα θα καψει λιγοτερα watt.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...