Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τουσ υπενθυμίσεις ότι η ιντελ είναι είναι ήδη στα 22nm και ότι κάτι πρέπει να κάνουν για αυτό ?

Τι ακριβώς να κάνει η AMD ; Fabless εταιρία είναι και βασίζεται στην Globalfoundries & TSMC για την κατασκευή των επεξεργαστών. Επικοινωνήστε με αυτές.

• Like 3
Δημοσ.

AMD cuts prices of A6 and A8 APUs; reveals price of A10-6790K

AMD A10-6790K is a 4 GHz quad-core chip with 4.3 GHz Turbo Core frequency,. which makes it about 1% slower than the A10-6800K. The rest of the specs of both APUs is almost the same: 4 MB L2 cache, HD 8670D graphics, and 100 Watt TDP. 

The A10-6790K is priced at $122, or 16% cheaper than the A10-6800K.

AMD reduced prices of A6-6400K, A8-6500 and A8-6600K models by 12% - 13%. The A6-6400K now costs $62, and the price of A8 SKUs was slashed from $112 to $97.

• Like 1
Δημοσ.

την έβαλα 1.38v στο bios αλλά και το aida64 και το occt μου δείχνει 1,45....1,47....1,50v.

ότι νανε !

Εμενα κατι μου λεει πως εχει θεματακι η μητρικη σου  .... Για άλλαξε μια bios ... Εχεις καιρό απ`όσο θυμάμαι του τιγανίζεις το cpu ....

Δημοσ.

Βάλε το LLC σε τιμή στο regular (ή κάτι αντίστοιχο για αρχή και δες τι θα σου βγάζει).

Έχω τον 8320 σε Gigabyte 990X-UD3 1.32V και LLC στο regular και σε OCCT το CPUZ δείχνει από 1,32 έως 1,34!

Δημοσ.

Βάλε το LLC σε τιμή στο regular (ή κάτι αντίστοιχο για αρχή και δες τι θα σου βγάζει).

Έχω τον 8320 σε Gigabyte 990X-UD3 1.32V και LLC στο regular και σε OCCT το CPUZ δείχνει από 1,32 έως 1,34!

εκεί το εχω το LLC.

αμα δεν δουλεύει ο επεξεργαστής δεν έχει ούτε 1v και από θερμοκρασίες στο low είμαι 16c, στο medium, δηλαδή απλή χρήση σε κανά παιχνίδι ασ πούμε δεν πάει πάνω από 45-48c.

μόνο όταν κάνω επεξεργασία βίντεο εχω τέτοιες θερμοκρασίες.

Δημοσ.

εκεί το εχω το LLC.

αμα δεν δουλεύει ο επεξεργαστής δεν έχει ούτε 1v και από θερμοκρασίες στο low είμαι 16c, στο medium, δηλαδή απλή χρήση σε κανά παιχνίδι ασ πούμε δεν πάει πάνω από 45-48c.

Δημοσ.

εκεί το εχω το LLC.

Το θέμα είναι πως η μητρική σου σε load τηγανίζει με υψηλή τάση το cpu και φαίνεται πως ότι και να κάνεις συνεχίζει να το τηγανίζει ...

Εγώ ας πούμε με την UD7 για να δω 1,5V πρέπει να έχει ρυθμίσει 1,5V την τάση να έχω βάλει το LLC στο extreme και πάλι θα μου δείχνει και ένα μικρό Vdroop στα 1,497V ....

Ενώ οι θερμοκρασίες μου μετά από handbrake θα είναι στου 60 στον πυρήνα με κλοκάρισμα κιόλας στα 4,8+Ghz ...

με την scythe για ψύκτρα ...

Εχεις καιρό αυτό το θέμα , για κάνε μερικές αλλαγές  bios και κανένα clear cmos ...

Στείλε και κανένα mail στην gigabyte με το πρόβλημά σου ! Μπορεί να σου πουν για RMA .

Αν θες ζήτησε από τα παιδιά με 990XA-UD3 και 8320/8350 να σου ποστάρουν γραφική VCORE από OCCT με default τάση και με turbo ενεργό και απενεργοποιημένο για να βγάλεις συμπέρασμα.

Εγώ δυστυχώς έχω μητρική με εντελώς διαφορετικό VRM από τις απλές UD . . Εχει Dr. mosfet  . οπότε η συμπεριφορά ίσως να είναι διαφορετική.

http://www.gigabyte.us/microsite/281/images/900-mosfet.html

• Like 1
Δημοσ.

Να κάνω 2 ερώτησεις και εγώ.Στον FX8350 αλλάζει ο πολλαπλασιαστής ξεχωριστά για κάθε πυρήνα;Και επίσης όταν εκτελώ το convertXtoDVD με ενεργοποιημένο το turbo core κολλάει ο υπολογιστής.Κάποια ιδέα;

Δημοσ.

Να κάνω 2 ερώτησεις και εγώ.Στον FX8350 αλλάζει ο πολλαπλασιαστής ξεχωριστά για κάθε πυρήνα;Και επίσης όταν εκτελώ το convertXtoDVD με ενεργοποιημένο το turbo core κολλάει ο υπολογιστής.Κάποια ιδέα;

Απο το bios μπορεις να αλλαξεις πολλαπλασιαστη για ολους τους πυρηνες . Οχι ξεχωριστα.

Απο εκει και περα οταν εχεις ενεργοποιημενη την διαχειριση ενεργειας τοτε αυτη αυξομειωνει την συχνοτητα για καθε πυρηνα ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ.

Παντως αν σου κολλαει το συστημα τοτε ΔΕΝ φταιει κατι απο αυτα αλλα :

1) Αυξημενη θερμοκρασια !!

2) Μη σταθερες μνημες !!!

Το turbo το μόνο που κάνει είναι να ανεβάσει +200Mhz την συχνότητα του επεξεργαστή όταν δουλεύει ο ένας πυρήνας ή να ανεβάζει όλους τους πυρήνες + 100Mhz όταν δουλεύουν όλοι μαζί .

Ψάξε αλλού το πρόβλημα .

Εχει δει σε δικιά μου περίπτωση οι μνήμες να μην τρέχουν σωστά με ενεργοποιημένα τα C states και να κολλά το σύστημα. Ηταν πρόβλημα μνημων στην συμβατότητα με την διαχείριση ενέργειας. .

Δημοσ.

Στον 965 που είχα γινόταν αλλάγη πολλαπλασιαστή ξεχωριστά.Κρίμα γιατί ήταν χρήσιμο.

Όταν λές διαχείριση ενέργειας εννοείς τα προφίλ που έχει στον πίνακα ελέγχου;

Δημοσ.

Στον 965 που είχα γινόταν αλλάγη πολλαπλασιαστή ξεχωριστά.Κρίμα γιατί ήταν χρήσιμο.

Όταν λές διαχείριση ενέργειας εννοείς τα προφίλ που έχει στον πίνακα ελέγχου;

Στον 965 γινοταν ξεχωριστα οχι ομως απο το bios. ...

Και εδώ σε FX νομίζω πως γίνεται ξεχωριστά αλλά και πάλι όχι από bios.

Μιλάω για τα CSTATES στο bios και όχι από τον πίνακα ελέγχου των win ... :-D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...