Προς το περιεχόμενο

Piledriver preview

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1) Το turbo είναι 4Ghz για λειτουργία έως 4 -πυρήνες !

2) Το all turbo είναι έως 3,7Ghz εδώ μπορούν να εργάζονται και οι 8 και να το επιτύχεις!

Το turbo στους AMD έχει πολλές συνιστώσες ...  Κοιτάζει το θερμικό φορτίο, την τάση, τον φόρτο εργασίας, τον αριθμό των ενεργών cores και νομίζω και την θερμοκρασία .

3) Ο αισθητήρας θερμοκρασίας του cpu αρχίζει να μετρά σωστά κάπου στου 35+C ... Πιο κάτω μην τον κοιτάς ! Αυτό που στην ουσία σε ενδιαφέρει εδώ είναι τα core temps να μην περάσουν τους 62C !

4) Πραγματική θερμοκρασία θα βλέπεις από τον αισθητήρα του socket !

Τέλος τον 8320 μπορείς να τον κάνεις 8350 με αλλαγή του cpu multi από το bios !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2) Το all turbo είναι έως 3,7Ghz εδώ μπορούν να εργάζονται και οι 8 και να το επιτύχεις!

Το turbo στους AMD έχει πολλές συνιστώσες ...  Κοιτάζει το θερμικό φορτίο, την τάση, τον φόρτο εργασίας, τον αριθμό των ενεργών cores και νομίζω και την θερμοκρασία .

3) Ο αισθητήρας θερμοκρασίας του cpu αρχίζει να μετρά σωστά κάπου στου 35+C ... Πιο κάτω μην τον κοιτάς !

4) Πραγματική θερμοκρασία θα βλέπεις από τον αισθητήρα του socket

Κατανοητός. Τι εννοείς όμως στα 3) και 4) ; Εγώ απλά τρέχω τα προγράμματα αυτά και μου αναφέρουν αυτή ώς μέση θερμοκρασία. Κάνουν λάθος ; Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που τρέχω το πρόγραμμα ΔΕΝ είναι η θερμοκρασία που αναφέρουν η σωστή ;;; Ποιό είναι το καλύτερο πρόγραμμα για να βλέπεις την θερμοκρασία των υποσυστημάτων του Η/Υ ;

Υπάρχουν δυο αισθητήρες στο AM3+ socket !

Ενας αισθητήρας που δείχνει την θερμοκρασια σε βαθμος κελσίου (πραγματική) και αυτός είναι του socket !

Και άλλος ένας αισθητήρας που διαβάζει θερμοκρασία αλλά δεν είναι σε βαθμούς κελσίου ... Αυτή την τιμή της θερμοκρασιας ΔΕΝ πρέπει να την δεις να ξεπερνά την τιμή των 62 !

Και είναι το core package  ή cpu cores !

-%CE%B1%CF%80%CF%8C-2013-06-26-23%3A58%3

Εδώ βλέπεις τον AMD FX 8350 μου κλοκαρισμένο κι όλας  στα 4,75Ghz αυτή την στιγμή !

Θα παρατηρήσεις 2 τιμές !

Ενα το socket  επεξεργαστή που κυμαίνεται από τους 30-57C

και το cpu core το οποίο κυμαίνεται από 19-45C !

Το socket είναι πραγματική θερμοκρασία του επεξεργαστή !

Το cpu core  απλά ΔΕΝ πρέπει να ξεπεράσει τους 62C για να μην έχει πρόβλημα ο επεξεργαστής ! Με αυτή την τιμή διαβάζει το αν πρέπει να κάνει thermal throttle ή να κλείσει από υπερθέρμανση  κ.λ.π.

Ο αισθητήρας του cpu core που βλέπεις αρχίζει να μετρά από τους 35C και πάνω ... πιο κάτω απενεργοποιείται με αποτέλεσμα να βλέπεις τιμές του στιλ 19c ......

• Like 1

Υπάρχουν δυο αισθητήρες στο AM3+ socket !

Ενας αισθητήρας που δείχνει την θερμοκρασια σε βαθμος κελσίου (πραγματική) και αυτός είναι του socket !

Και άλλος ένας αισθητήρας που διαβάζει θερμοκρασία αλλά δεν είναι σε βαθμούς κελσίου ... Αυτή την τιμή της θερμοκρασιας ΔΕΝ πρέπει να την δεις να ξεπερνά την τιμή των 62C !

Και είναι το core package  ή cpu cores !

-%CE%B1%CF%80%CF%8C-2013-06-26-23%3A58%3

Εδώ βλέπεις τον AMD FX 8350 μου κλοκαρισμένο κι όλας  στα 4,75Ghz αυτή την στιγμή !

Θα παρατηρήσεις 2 τιμές !

Ενα το socket  επεξεργαστή που κυμαίνεται από τους 30-57C

και το cpu core το οποίο κυμαίνεται από 19-45C !

Το socket είναι πραγματική θερμοκρασία του επεξεργαστή !

Το cpu core  απλά ΔΕΝ πρέπει να ξεπεράσει τους 62C για να μην έχει πρόβλημα ο επεξεργαστής ! Με αυτή την τιμή διαβάζει το αν πρέπει να κάνει thermal throttle ή να κλείσει από υπερθέρμανση  κ.λ.π.

Ο αισθητήρας του cpu core που βλέπεις αρχίζει να μετρά από τους 35C και πάνω ... πιο κάτω απενεργοποιείται με αποτέλεσμα να βλέπεις τιμές του στιλ 19c ......

Ωραίος ρε adtakhs ! Με ένα ψάξιμο στο google είδα ότι το Psensor που τρέχεις είναι για λειτουργικό Linux. Ποιό είναι το καλύτερο πρόγραμμα για παρακολούθηση θερμοκρασιών σε Windows ; Ξέρεις κανά καλό ;

Στο HWMONITOR η τιμή των cores αναφέρεται κανονικά !

Η τιμή του SOCKET είναι για άλλες μητρική το tpmin1 και για άλλες το tpmin 2

Κοίταξε παρακάτω.

Σε μητρική GIGABYTE 990FXA-UD7 τον δικό μου.

80563986.png

Το package πάει μέχρι 41 και το TMPIN 2 = SOCKET μέχρι 53 !

Και το AOD (AMD OVERDRIVE) στην περίπτωσή μου δείχνει SOCKET ! Σε άλλους δείχνει cores (δεν ξέρω αν είναι ανάλογα την έκδοση ή την μητρική)

To HW MONITOR είναι πολύ καλό.

Στο HWMONITOR η τιμή των cores αναφέρεται κανονικά !

Η τιμή του SOCKET είναι για άλλες μητρική το tpmin1 και για άλλες το tpmin 2

Κοίταξε παρακάτω.

Σε μητρική GIGABYTE 990FXA-UD7 τον δικό μου.

80563986.png

Το package πάει μέχρι 41 και το TMPIN 2 = SOCKET μέχρι 53 !

Και το AOD (AMD OVERDRIVE) στην περίπτωσή μου δείχνει SOCKET ! Σε άλλους δείχνει cores (δεν ξέρω αν είναι ανάλογα την έκδοση ή την μητρική)

Άρα απ ότι κατάλαβα, μεγαλύτερη βάση δίνουμε στην θερμοκρασία του socket και αμέσως μετά στην θερμοκρασία των cores !

adtakhs είσαι ΑΡΧΗΓΟΣ !

Οχι ! Την μεγαλύτερη σημασία έχει το package να μην περάσει τους 62 βαθμούς για να μην έχεις θέματα με το cpu !

Το socket είναι για εσένα για να καταλάβεις που περίπου παίζει το cpu σε θερμοκρασίες .

• Like 1

Οχι ! Την μεγαλύτερη σημασία έχει το package να μην περάσει τους 62 βαθμούς για να μην έχεις θέματα με το cpu !

Το socket είναι για εσένα για να καταλάβεις που περίπου παίζει το cpu σε θερμοκρασίες .

Οκ ! Το ΤMPIN2 είναι το socket...Τα TMPIN0 και 1 τι είναι όμως ;

Απλη λογικη.εαν βαλεις εναν ανεμιστηρα πισω απο το socket του επεξεργαστη να βαραει,θα κατεβασει την θερμοκρασια του socket.

αλλα το Package θα μεινει το ιδιο.οποτε ουσιαστικα κανεις μια τρυπα στο νερο.

Απλη λογικη.εαν βαλεις εναν ανεμιστηρα πισω απο το socket του επεξεργαστη να βαραει,θα κατεβασει την θερμοκρασια του socket.

αλλα το Package θα μεινει το ιδιο.οποτε ουσιαστικα κανεις μια τρυπα στο νερο.

Γιατι ποτε βαζει ανεμιστηρα να βαραει πισω απο το socket?

Οκ ! Το ΤMPIN2 είναι το socket...Τα TMPIN0 και 1 τι είναι όμως ;

Τα chipάκια της μητρικής. north. south απ όσο θυμάμαι.

Το καινούριο turbo στα τελευταία apu υπολογίζει και την θερμοκρασία.Των FX όχι.

Εχω βαλει εγω εναν να βαραει πισω απο το socket και στο backplate των vrms της sabertooth.επεσε και η θερμοκρασια του socket αρκετα.τουλαχιστον ετσι λενε τα προγραμματα.γιατι ειχα διαβασει οτι οι αισθητηρες των asus (δεν ξερω για τις αλλες) εαν τους βαραει αερας δειχνουν πιο λιγο απο την πραγματικοτητα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...