drbill Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 (επεξεργασμένο) Καλημέρα Άρχισα πρόσφατα να μαθαίνω την C++ θέλοντας να βλέπω με ποιο πολύ χρώμα τα απλά προγραματάκια που φτιάχνω και όχι με την κλασική Console Application είδα κάποια tutorials C++/Qt για να τα βγάζω σε application το θέμα είναι ότι ο κώδικας γράφεται στο dialog.cpp και δεν έχει σχέση με κώδικα C++ παρόλο που διάβασα σε κάποιο άθρο : - ο όποιος κώδικας C++ δουλεύει μια χαρά με φόρμα Qt. Άλλωστε, ο κώδικας Qt4 είναι κώδικας C++.¨ μπορεί δηλαδή κάποιος να γράψει κώδικα C++ στο main .cpp του Qt διαλέγοντας μόνο το buttons και γράφοντας απάνω τους κώδικα C++ για το τη θα εκτελεί το κάθε («buttons») Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2012 από drbill
Re4cTiV3 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 και το c++ builder είναι νομίζω καλό. Δεν έχω ασχοληθεί με αυτά.. Sorry αν είμαι offtopic.
defacer Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Άρχισα πρόσφατα να μαθαίνω την C++ θέλοντας να βλέπω με ποιο πολύ χρώμα τα απλά προγραματάκια που φτιάχνω και όχι με την κλασική Console Application Έχεις μια βασική παρανόηση: η επιλογή της γλώσσας δεν έχει καμία σχέση με το αν το παραγόμενο εκτελέσιμο θα είναι console application ή όχι. Μπορείς να γράψεις οποιουδήποτε είδους app σε οποιαδήποτε γλώσσα υποστηρίζει C bindings (δηλαδή όλες όσων γνωρίζεις την ύπαρξη). το θέμα είναι ότι ο κώδικας γράφεται στο dialog.cpp και δεν έχει σχέση με κώδικα C++ Είναι δυνατόν σε αρχείο .cpp ο κώδικας να μην έχει σχέση με C++? Εκτός αν κάποιος το έχει κάνει επίτηδες για να σε τρολάρει, που δε νομίζω. Πιθανότατα το θέμα είναι πως βλέπεις κάποιο τυπικό κώδικα Qt ο οποίος δε σου λέει τίποτα (πιθανόν επίσης λόγω χρήσης macros). Αυτό το πρόβλημα λύνεται "απλά": αν θέλεις να προγραμματίσεις με Qt, πρέπει πρώτα να μάθεις Qt.
παπι Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 (πιθανόν επίσης λόγω χρήσης macros) ειναι σα το mfc;
migf1 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Το QT είναι ένα GUI Framework ή GUI API, δηλαδή απλοποιημένα μια συλλογή από συναρτήσεις C++ τις οποίες πρέπει να μάθεις πως και πότε να τις ενσωματώνεις στα προγράμματά σου. Αυτό το κάνεις διαβάζοντας την τεκμηρίωση του QT. ΥΓ. Υπάρχουν διάφορα GUI API, σαν το QT, με δικές τους συναρτήσεις, λογική, κλπ.
defacer Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 ειναι σα το mfc; Όχι σαν MFC () ευτυχώς, μάλλον κακώς το ανέφερα.
moukoublen Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Sorry που βγαίνω off-topic αλλά μπορείτε να μου πείτε δυο λόγια σχετικά με το γιατί προτιμάτε ή δεν προτιμάτε το MFC; Δεν έχω έρθει ποτέ σε επαφή μαζί του απλά ακαδημαϊκά θα ήθελα γνώμες αν δεν είναι κόπος. Απλά βλέπω πως ακόμα και στην τελευταία έκδοση της Visual C++ η microsoft συνεχίζει και το υποστηρίζει και το ανανεώνει.
drbill Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 ΥΓ. Υπάρχουν διάφορα GUI API, σαν το QT, με δικές τους συναρτήσεις, λογική, κλπ. υπάρχει GUI API γράφοντας κωδικό C++, ζητώ κάποιο gui που γράφοντας C++ αντί του Console Application να βγαίνει παραθυρικό εκτελέσιμο αρχείο gui οπότε εκεί που έχουμε >>cin να εφαρμόζεται button click για να δώσει της πληροφορίες σε κάποιο άλλο παράθυρο συγγνώμη για την ασχετοσύνη
defacer Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 @drbill: Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο και δε θα μπορούσε ποτέ να υπάρξει. @moukoublen: Το MFC είναι κατα βάση ένας object-oriented wrapper πάνω από το Win32 API, και αυτός ήταν από την αρχή ο προσανατολισμός του. Δε θεωρώ τον εαυτό μου ειδήμονα για να σου απαντήσω πιο εμπεριστατωμένα (έχω γράψει πάντως αρκετές εφαρμογές σε MFC) αλλά κατά βάση μπορείς να το φανταστείς σαν τη VB6: είναι ένα ελλιπώς σχεδιασμένο και κακάσχημο κειμήλιο του παρελθόντος το οποίο όμως α) έχει πολύ μεγάλη εγκατεστημένη βάση και β) πετυχαίνει το σκοπό του (να γράφεις απλές εφαρμογές σχετικά εύκολα).
migf1 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 υπάρχει GUI API γράφοντας κωδικό C++, ζητώ κάποιο gui που γράφοντας C++ αντί του Console Application να βγαίνει παραθυρικό εκτελέσιμο αρχείο gui οπότε εκεί που έχουμε >>cin να εφαρμόζεται button click για να δώσει της πληροφορίες σε κάποιο άλλο παράθυρο συγγνώμη για την ασχετοσύνη Με το QT C++ κώδικα γράφεις, μέσα στον οποίον χρησιμοποιείς έτοιμες συναρτήσεις/δομές/μεταβλήτές του QT όποτε τις χρειάζεσαι. Απλοϊκά φαντάσου το QT όπως ας πούμε την στάνταρ βιβλιοθήκη <iostream> τις συναρτήσεις της οποίας για να τις χρησιμοποιήσεις πρέπει πρώτα να διαβάζεις ποιες είναι, τι παραμέτρους περιμένουν, τι επιστρέφουν, καθώς και το που και πως μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις. Από εκεί και πέρα, επειδή τα GUI είναι πολύπλοκα "πράγματα" και προϋποθέτουν τουλάχιστον γνώσεις μέσου επιπέδου της βασικής γλώσσας (της C++ στην περίπτωση που συζητάμε) συνήθως παρέχουν και τα λεγόμενα RAD Tools ("οπτικός προγραμματισμός" είναι ο πιο κοντινός ελληνικός όρος που μπορώ να σκεφτώ). Με τα RAD tools σχεδιάζεις ξεχωριστά τα γραφικά στοιχεία του προγράμματός σου (τα μενού, τις φόρμες, κλπ) μέσα σε εύχρηστο, γραφικό περιβάλλον, και κατόπιν τα συνδέεις προγραμματιστικά με το κυρίως πρόγραμμά σου. Αυτά προφανώς διαφέρουν από API σε API. Το καλύτερο για μένα είναι να ξεκινήσεις να ψάχνεις για tutorials αρχαρίων σχετικά με τη χρήση του QT GUI (πιθανότατα θα βρεις πολλά τέτοια και στην επίσημη τεκμηρίωσή του).
Directx Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 και το c++ builder είναι νομίζω καλό.[..] Και πολύ πιο φιλικό από το QT με την προϋπόθεση ότι δεν χρειάζεσαι υποχρεωτικά "MVC" κατά την αναπαράσταση Items σε ListViews και CSS στα οπτικά του αντικείμενα. Κατά τα άλλα μπορείς να αναπτύξεις πολύ γρήγορα (RAD) σοφιστικέ εφαρμογές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα