Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Επειδή οι τιμές στα αυτοκίνητα υψηλού κυβισμού στη χώρα μας είναι "χώμα" λόγω φορολογικού καθεστώτος και καθώς σκοπεύω να κατοικήσω για μερικούς μήνες σε χώρα του εξωτερικού που δεν υπάρχουν τέτοιοι περιορισμοί, θέλω να αγοράσω ένα τέτοιο όχημα και να το εξαγάγω με κοντέινερ στη χώρα διαμονής.

Έχω ρωτήσει ήδη σε εταιρεία εξαγωγής και το κόστος θα είναι περίπου €3000 για ένα 20άρι κοντέινερ με παράδοση σε 45 ημέρες. Ωστόσο, έχω ακόμη κάποιες απορίες που μέχρι στιγμής κανείς από όσους έχω ρωτήσει δεν μπόρεσαν να μου απαντήσουν με σιγουριά, οπότε αν κάποιος έχει κάνει την ίδια διαδικασία στο παρελθόν θα το εκτιμούσα αν θα μπορούσε να με διαφωτίσει σχετικά:

1) Αν μετά την αγορά του οχήματος κάνω απευθείας κατάθεση πινακίδων για οριστική διαγραφή από τους καταλόγους του Υπ.Μεταφορών για οριστική εξαγωγή στο εξωτερικό, χρειάζεται μετά να δηλώσω το όχημα στην φορολογική μου δήλωση; Αν ναι, θα φορολογηθώ για τους μήνες που το όχημα είναι ακόμα στην Ελλάδα χωρίς πινακίδες σαν να το κυκλοφορούσα κανονικά;

2) Αν κάποια στιγμή θέλω να πουλήσω το όχημα στο εξωτερικό, θα πρέπει να το δηλώσω στην φορολογική μου δήλωση ώστε να φορολογηθώ για οποιοδήποτε τυχόν κέρδος προέκυψε από την πώληση;

3) Ισχύει πως αν υπάρχει ακόμα το τιμολόγιο/απόδειξη αρχικής αγοράς του οχήματος, τότε δικαιούμαι κάποια επιστροφή του ΦΠΑ που πληρώθηκε κατά την αρχική αγορά;

Ευχαριστώ προκαταβολικά για οποιαδήποτε βοήθεια.

Δημοσ.

το μόνο που ξέρω σίγουρα, είναι ότι όχημα του οποίου οι πινακίδες έχουν παραδοθεί στην εφορία, δεν υπολογίζεται στα τεκμήρια διαβίωσης.

Λογικά όμως, υποθέτω, ότι η αγορά του οχήματος θα πρέπει να δηλωθεί (και να δικαιολογηθεί από τα εισοδήματά σου κλπ).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...